Szerkesztővita:Bonepeter88/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Carlos71 11 évvel ezelőtt a(z) Kiszállás témában


Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Bonepeter88/Archív01!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! kgyt (vita) 2007. január 14., 03:55 (CET)

Képlicencek

Szia! Remélem, az általad feltöltött képek nem jogsértőek (bár erősen annak látszanak...), és ezt licensz megadásával is bizonyítani fogod. Köszi! --Mathae قلني 2007. január 14., 00:48 (CET)

Szia! Az általad feltöltött kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Az ilyen képeket a Wikipédia szabályai szerint nem lehet feltölteni. Kérlek, hogy képfeltöltés előtt tájékozódj a felküldési útmutató elolvasásával, mert jogvédett kép ismételt feltöltése szankcionálható. Kérlek, hogy csak bizonyíthatóan szabad licencű vagy saját készítésű képeket tölts fel. Megértésed köszönöm, további jó szerkesztést kívánok, ~~~~– Beyond silence Üz 2008. november 7., 20:24 (CET)

Re: Köszönet

Szia. Jók a fegyveres írásaid. Gratulálok. --VargaA 2007. január 23., 08:29 (CET)

Képlicencek

Formai dolgok

Szia! Móse Dajan szócikkében végeztem némi korrektúrát, de ez messze nincs még kész. Kérlek, olvasd el a Wikipédia:Formai útmutató oldalt. Néhány idevágó dolog: csak kronológiákban használj jelen időt, egyébként múltbéli eseményeket múlt időben írunk le; figyelj oda a dátumozás szabályaira; szakaszcímekben nem használunk formázást, ilyen stílusbeli kérdésekre a CSS való. Megértésedet köszönöm! – cheryn 2007. január 29., 00:57 (CET)

Vörös Hadsereg Frakció

Jó lenne javítani a cikk helyesírását! Ha befejezted a tartalom feltöltését, és te nem tudod javítani, akkor szólj nekem a vitalapomon vagy a cikk vitalapján! misibacsi 2007. február 13., 10:52 (CET)

Van egy mondat:

"Válaszcsapásként 1968-ban a szervezet két vezetője, Andreas Baader és Gudrun Ensslin
frankfurti áruházak felgyújtásával reagált."

Ezután a következő mondatot hogyan kell érteni?

"A tetteseket ekkor letartóztatták, de 1970-ben egy kisebb fegyveres csoport, 
négy nő és egy férfi, köztük Gudrun Ensslin és Ulrike Meinhof újságírónő kiszabadították."

Itt egyfelől ellentmondás van, mert Gudrun Ensslin hogyan szabadíthatta ki önmagát? Másfelől a mondat azt sugallja, hogy erőszakos kiszabadításról van szó, viszont erről nincs további információ. Ezt egyelőre benne hagytam a cikkben, de ezt tisztázni kell. A feloszlásról szóló szó szerinti idézethez jó lenne jegyzetként forrást megadni. misibacsi 2007. február 18., 19:34 (CET)

Ha jogsértő cikket találsz

Ha jogsértő cikket találsz, a {{jogsértő|innen lett bemásolva}} sablonnal cseréld le a tartalmát. Az a sablon, amit beszúrtál a Diego de Silva y Velázquez cikkbe, a jogsértő anyagot feltöltő szerkesztő vitalapjára való értesítés. Remélem, még sok hasznos írással gazdagítod majd a Wikipédiát, s ezúton is jó szerkesztést, --Cserlajos (vita) (szerkesztések) 2007. február 24., 12:22 (CET)

Lakhely

Szia! Láttam, hogy gyulai vagy. Most többen is próbálunk kategórizálni asszerint, hogy hol lakunk (Sablon:User lakhely). Ha szeretnéd akkor az ott található gyulai sablont kiteheted az userlapodra, ha nem akkor légyszi csak ennyit írj a lapod legaljára: "Kategória:Gyulai wikipédisták". Köszi Szajci 2007. június 8., 22:06 (CEST)

Image Source

Hello Bonepeter, I have noticed, that the Image Galil.jpg was uploaded to the Hungarian Wikipedia by you. It would be good if we were able to use it for all Wiki projects through Wikimedia Commons. Although you gave the Information, that the Image is in the public domain, unfortunately I could not find any source data about the Image. I would be grateful if you could specify, where you got the image from and how you know, that it's in the public domain. Thanks for taking note. I quick reply would be good, so that the image won't be deleted. You can also reply to me here.

Válaszolhatsz magyarul is, de a komplikáltabb dolgokat inkább angolul akartam leírni, mert azért kicsit hiányzik a gyakorlat a magyar nyelvben. --84.189.248.251 2007. július 8., 11:00 (CEST)

Műhely

Nyugodtan csatlakozhatsz, szívesen látunk. Örülünk minden új tagnak. Írd fel magad a tagok közé és bent is vagy. – Dili 2007. november 3., 13:17 (CET)

Ja, igen... elfelejtettem mondani. Ha gondolod kirakhatod a Userlapodra a Hadtudományi műhely tagja userboxot. Az óhaj-sóhaj részlegben pedig kérhetsz olyan cikkeket, amelyek kapcsolódnak munkáidhoz de még sajnos piroslanak (mondjuk arra nincs garancia hogy meg is fogja valaki csinálni, de legalább látjuk az igényeket :-) ). – Dili 2007. november 3., 13:26 (CET)

Vizsgaidősuck

Sok sikert kívánok az elkövetkezendő hetekre!Opa  vitalap/unatkozol? 2007. december 11., 01:03 (CET)

RFG

Szia, láttam, te is békés megyei vagy. Légyszíves nézd már át a szócikket, véleményezd. Kiemeltre szeretném vinni. Köszi előre is: Tobi Üzi :) 2008. január 17., 20:39 (CET) Igen, ez a tervem. Véleményed szerint elég hozzá? Köszönöm a javításodat. – Tobi Üzi :) 2008. január 17., 21:23 (CET)

Köszönöm a dícséretedet, meg a szavazatodat is! :) Tobi Üzi :) 2008. február 25., 14:26 (CET)

Wikipédia:Németország-műhely

Szia! Volna kedved csatlakozni a műhelyhez? várom válaszod. Szajci reci 2008. január 18., 16:43 (CET)

Szia! Köszi és üdvözöllek köztünk. Teendőid. Kérlek írd fel magad a műhelytagok közé és írd oda, hogy mivel foglalkoznál (településbővítés, életrajzbővítés, stb.). Másik kérlek nézd meg a kiemelt-szavazáson szereplő szócikkünket és szavazz ha van kedved! Esetleg a referált szócikkekről is mondhatnál véleményt. Köszi előre is :) Szajci reci 2008. január 18., 17:16 (CET)

Szia! Még nincs ilyen sablon, de majd lesz. Elsősorban fordítunk és nekem pl. nincs időm megcsinálni a sablont, de nem is tartom szükségesnek, majd később. Szajci reci 2008. január 19., 08:39 (CET)

Ja megcsináltad. Figy, akkor kategorizáld be ezt a két sablont. Utána meg rakd ki a műhely vitalapjára, hogy mit szólnak a többiek. Szajci reci 2008. január 19., 11:43 (CET)

Kérlek, állj le!

Futószalagon gyártod a hibás helyesírású kategóriákat! Azt sem tudom, szükség van-e egyáltalán egymillió Németországgal kapcsoaltos besoroló kategóriára, de felhívom a figyelmedet, hogy Németország nagybetűvel írandó, és ott van egy vastag betűs figyelmeztetés az új kategória létrehozásánál, hogy szíveskedjél figyelni a helyesírásra, mert rengeteg pluszmunkát csinálsz ezzel a hebrencskedéssel. Köszi, hogy ezután odafigyelsz! Bináris ide 2008. január 19., 12:54 (CET)

Nem beszélve arról, hogy mindegyiknek szócikkek szócikkek a vége. Teljesen értelmetlen, amit csinálsz, kicsit pihenni is kellene és nézni a monitort. Bináris ide 2008. január 19., 12:56 (CET)

Oké. A kategóriákkal nagyon kell vigyázni, mert nem lehet csak úgy átnevezni őket, mint a szócikkeket. Javaslom, hogy kérj segítséget valakitől, aki már foglalkozott ezekkel a besorolásokkal. Szerencsére még nem volt semmi egyik kategóriában sem, így csak törölni kellett őket. Bináris ide 2008. január 19., 13:10 (CET)

Szia! User:Tukan műhelytag foglalkozott már ilyennel, ő csinálta az F1 műhelynek is a dolgokat, kérdezd őt. Szajci reci 2008. január 19., 13:12 (CET)

Kérés

Szia! Tudnál segíteni Albert Einstein-nél mit lehetne még írni?

Van msn-ed. Ha igen felveszel? a címem szajci kukac freemail.hu. üdv Szajci reci 2008. január 19., 16:00 (CET)

Sablon

Nos, én a Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Osztályozás bevezetése című oldal alapjánvezettem be a cikkértékelés a Forma-1-es cikkeknél. A kategóriákat ehhez alapján készítsd el: Wikipédia:Formula–1-es műhely/Cikkértékelés. A cikkértékelő sablonod jó lett szerintem. Tukan okoskodik 2008. január 19., 18:12 (CET)

Értem. Ezt elintézed te? Szajci reci 2008. január 25., 07:32 (CET)

Műhelyvita

Kedves műhelytag. Kérlek szavazz a D-műhely vitalapján az új választásnál. Előre is köszönöm. Szajci reci 2008. január 24., 07:29 (CET)

Cikkértékelés

Szia! Látom beindítottad a Németországgal kapcsolatos szócikkek cikkértékelését, majd szólj, ha úgy gondoljátok, elegendő cikkre került rá a plecsni, és akkor lefuttatom a programot, hogy kikerüljetek a WPM:C főoldalára, és az első statisztika is elkészüljön. Ha gondolod rakhatok az összes német témájú cikk vitalapjára egy kitöltetlen {{WPDE}} sablont – ezt így szoktuk, hogy ne kelljen vele fáradni. Üdv. //Danivita·ʒ·ɘ 2008. január 25., 11:44 (CET)

Hát csak ránéztem, gondolom, ez a műhely dolga, a múltkorival csak az volt a baj, hogy hibás volt a kategóriák neve, most nem látok benne hibát, de egyébként a műhelyesekkel érdemes megbeszélni, mi jó. Bináris ide 2008. január 27., 22:26 (CET)

SZTE sablon

Szia! Láttam, hogy páran már használjuk az SZTE userboxot, ezért értelmesnek láttam megcsinálni egy sablonban: {{SZTE}}. Megadhatod neki paraméterként, hogy milyen szakra jársz. A sablon automatikusan besorol a szegedi egyetemisták kategóriájába is. – Opa  vitalap/unatkozol? 2008. január 28., 18:14 (CET)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre

Szia! Kérlek szavazz a kiemelt-szavazáson. Előre is köszi :) Szajci reci 2008. február 29., 13:08 (CET)

Re:Sablonkérdés

Szia! Bevállt a lovagrendes sablon. Nagyon köszönöm. [törölt kép] Doncsecz Pošta 2008. március 5., 13:18 (CET)

Köszönet nyilvánítás

Köszönöm! [törölt kép] Doncsecz Pošta 2008. március 21., 22:06 (CET)

Harckocsi

Máris. Szajci reci 2008. április 3., 13:00 (CEST)

Üdv, oda, ahol van, nem illik igazán, majd még én is agyalok rajta, hogy hova lehetne ezt beilleszteni. – KGyST vita 2008. április 5., 11:27 (CEST)

Szavazz légyszi. Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/M1 Abrams (másodszor) Szajci reci 2008. április 5., 11:41 (CEST)

  • Üdv! Nem tudom, kiemelt lesz-e vagy sem a szócikk (remélem igen), de szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy magyar nyelvű, elég jól megírt forrást. Ha teheted, nézz majd bele, sok hasznosat összegyűjtöttek, leírtak. Összességében nem tudom bírálni a könyvet, mert nem olvastam el teljesen, de amikbe belelvastam, azok pontosak voltak. A címe:
Dr. Bombay László – Gyarmati József – Dr. Turcsányi Károly Harckocsik. Zrínyi Kiadó, Budapest ISBN 9633273323

Ok. Meg fogom nézni. – VargaA vita 2008. április 13., 21:55 (CEST)

Erre gondoltál? – KGyST vita 2008. április 16., 13:06 (CEST)

A kiemeltszavazáson észrevételek érkeztek a szócikkel kapcsolatban. Kérlek nézd meg. Szajci reci 2008. április 22., 12:00 (CEST)

  • Üdv! Átnéztem, átírtam, ami „hibákat” találtam, ill. nem értettem vele egytet (természetesen nincsenek kőbe vésve). Szerintem így már tényleg használható anyag lett. Gratulálok a bele feccölt sok energiáért!
Amit kérnék még: Mivel a forrásjegyzékben szerepelnek magyar ISBN-számú könyvek (963-ma kezdődőek), így célszerű lenne a magyar címüket beírni és használni. Az eredeti címekkel keveset tudunk kezdeni, szerintem feleslegesek. Csak akkor használd, ha tényleg nincs magyar fordítása.
A másik. Az ilyen „félelmetes” és egyéb hatásnövelő (de műszaki és egyéb jelentést nem tartalmazó) jelzőket ne használd később, mert csak hígítja a szócikk szakszerűségét.
Amiknek még majd egyszer(!) utána kell nézni és beírni (hogy a legjobb szócikk legyen a témában):
- egyéb országok harckocsi fejlesztései: Svédország, Magyarország (Toldi, Turán és Tas, a többi rohamlöveg és felderítő kocsi (Csaba) nem kell), Olaszország, Japán, Dél-Afrika, India, Kína (főként szovjeteket koppint, de vannak öszvér gépek is) stb.
- Franciaország fejlesztéseit nem árt tüzetesebben elemezni majd, a britekkel „egyenrangúak” (nagyhatalom). Illetőleg az amerikai-brit-szovjet harckocsiprogramok (könnyű, közepes, nehézhk-k)
- Az afganisztáni szovjet háborúban szereplő harckocsik és vesztük okai.
- Oroszország 1990-es évekbeni harckocsiműveletei (Ld. Csecsenföld): közepes (szovjet) harckocsi a városban miért is nem jó
- Megemlíthetjük majd a 2003-as afganisztáni eseményekben szereplő harckocsikat is, ill. az Iraki háború még elég szegényes. De sebaj.
Még egyszer gratula a masszírozáshoz. --Gyantusz vita 2008. május 1., 07:03 (CEST)

Szavazás

Megkérek minden kedves Németország-műhelytagot, hogy szavazzon a Németország portál logóját illetően. Tukan okoskodik 2008. április 7., 14:57 (CEST)

Műhely vitalapja

Kedves műhelytag! Kérlek ezentúl sűrűbben olvasd a műhelyed vitalapját, mert a kiemeltszavazás ettől a héttől kezdve megváltozott és ha valaki egy szócikket kiemeltszavazásra szeretne vinni, előtte az adott műhely vitalapján (ha van műhely természetesen) kell konzultálni előtte. Szajci reci 2008. április 15., 22:19 (CEST)

Kérlek szavazz a Brandenburg történelme c. szócikkről a Németország műhely vitalapján. Crusader 2008. április 16., 21:36 (CEST)

Re:Gurulat

Szia! Köszönöm a magyarázatokat. A cikk tényleg jó. Üdv, Szalax vita 2008. április 30., 18:35 (CEST)

Üdv! A gurulat tökéletesen szabatos, régóta alkalmazott szakkifejezés (én 1978-as szakkönyvben is láttam már), aminek köznapi elferdítése a „geller” szó. Hogy honnan jön eme jövevényszó nem tudom, még nem jöttem rá, de érdekelne... :) A harckocsit szerintem ma át tudom nézni. Utána természetsen én is szavazok a kiemelt státusra. --Gyantusz vita 2008. április 30., 18:53 (CEST)

Harckocsi és tüzérség

Először is gratulálok a harckocsi cikkhez. Azon kívül közlöm veled, hogy a tüzérség cikk közel a befejezéshez, ha van kedved és időd légyszi vegyél részt a lektorálásban.

Köszi,

Darkness vita 2008. május 2., 18:22 (CEST)

Köszi, nyugodtan módosítsd. Egyelőre az a tervem, hogy a hiányzó fejezetet megcsinálom, utána egy revízió lesz, mert bizonyos hibákat én is látok. Az angol cikk felépítését követtem eredetileg, de azt hiszem, hogy a bemutatás logikáját nem követi: történet, eszközök, csoportosítás, napjaink tüzérsége, lőszerek, alkalmazások, hivatkozások és egyéb. Egyedül nem tudom az egészet megcsinálni, de legalább egy váznak meg kell lennie, mielőtt bejelentem a műhelyben.

A hibák:

  • az eszközök rész
  • a történetéről szeretnék egy külön cikket írni, jelenleg piroslik
  • több hivatkozás és link, filmek (YouTube rules!!!)
  • engem a kiemeltté tétel nem igazán motivál
  • nem nagyon ismerem a wiki nyelvet, nekem túl faramuci, csak a tartalomra figyelek, majd valaki javítja a technikai hibákat.

Köszi,

Darkness vita 2008. május 2., 21:48 (CEST)

Ezekről a viki-link hivatkozásokról én nem sokat tudok. Hová képzeled el őket? Vagy inkább: ne sajnáld őket betenni a cikkbe. Nem igazán szeretem a wikinyelvet, szerintem rendkívül faramuci. :-( Amúgy igazad van, bővebb bevezető kell.

Darkness vita 2008. május 3., 15:24 (CEST)

Azt írtad a lapomon, hogy a wiki-link hivatkozások sok helyről hiányoznak. Mire gondoltál? A többi megjegyzésed alapján módosítottam a cikket, légyszi nézz még egyszer rá.

Köszi,

Darkness vita 2008. május 10., 12:29 (CEST)

Díj

Egy díj neked
Egy díj a jó harckocsi cikkedért. Vagyis ezennel neked adományozom a saját készítésű FelTankolva barnstart, és egyúttal meghívlak a Helyesírási műhelybe, ha van kedved rá... – T. Csongor Haló, ki az? (vitám) 2008. május 11., 20:22 (CEST)

Német Páncélosmúzeum

Üdv! Láttam anno, hogy a harckocsiban átjavítottad a Munstert Münsterre, de ez nem helyes! Ugyanis a vesztfáliai Münster nem egyenlő az Alsó-szászországi Munsterrel, a Páncélosmúzeum utóbbiban található meg! Csak szólok, hogy ha meglátogatod majd egyszer, el ne tévedj. ;) --Gyantusz vita 2008. május 12., 19:06 (CEST)


Vicces?

Szia. A Kismagyar.jpgvel kapcsolatosakat valóban komikusnak tartod? Engem ugyanis ez nagyon elszomorított. Bocs a zavarásért. Üdv– Croom vita 2008. május 27., 12:49 (CEST)

Szia.

Sokat gondolkoztam mit és hogyan válaszoljak, válaszoljak e egyaltalán érveidre, de végül arra jutottam, hogy ha Te leírtad álláspontodat, akkor úgy tisztességes, ha én is leírom Neked az enyémet. Talán nem szól meg érte senki, de ha meg mégis, hát majd más társaságot keresek, de bizonyára lesznek, akik egyetértenek velem.

A jelkép, amire Te oly gúnyosan nézel, Magyarország határa, mely 1000 éven át létezett és csak most az utolsó lassan 90 évben mondhatjuk el, hogy módosult.

A történelem mindig igazolja az eseményeket, ezért hozok fel egy történelmi példát, mely hasonlatos szituáció volt.

Magyarországot a kor Eurrópájának legerősebb hatalma 130 éven gyengítette, pusztította portyákkal betörésekkel, majd ezután 150 évig kiharapva egy szeletet, megosztva egy másik szomszédos nagyhatalommal háromrészre szaggatták az országot. Csak egy kisebb rész bábállamként maradt a kezünkön. És láss csodát a sok éves elnyomás és a betelepítések következtében a magyarság aránya a Kárpát-medencében 35% körülire csökkent mire a Temesköz is visszakerült. Mégis állt utána a magyar állam. És láss csodát 1920-ra már 60% körüli volt a magyarság aránya az országban.
Ma az ország 9 felé van darabolva, 9 véresszájú állam között van szétosztva, de egyik sem nagyhatalom! És ez az állapot mintegy 90 éve tart mégcsak.
Mire ott tartunk, hogy 150 év, addigra a Te unokád már épp olyan természetesnek fogja venni a nagymagyar határokat, mint Te a mostaniakat.
És mi alapján állítom ezt olyan biztosra? 1000 év történelmi tapasztalata alapján.
  • A történelem még mindig tart és alakulhat másképp, továbbá szerencsére amíg magyar él a Kárpát-medencében, ez a béke sohasem fog legitimizálódni.
  • Bár megbotránkoztató, de ez az igazság: egyeltalán nem kell tiszteletben tartani senki nemzetállamiságát, ha a miénket sem tartották tiszteletben. Főleg akkor nem, ha ezt erőszakkal vitték véghez, márpedig itt erről van szó.
  • Azért, hogy a haza szép legyen áldozatokat kell hoznia mindenkinek. Ha éppen nem luxusautóval kell járni, akkor nem kell egyből sírnia senkinek. Egyébként az a nyersanyag (ásványkincsek, energiahordozók, fa), turisztikai és természeti értékek nem biztos, hogy rontanának a magyar gazdaság színvonalán. Sőt!
  • Az ottaniak szokásmódja egy évtized alatt megváltozna, hisz valamikor elég nehéz lett volna elképzelni, hogy egy az anyaországától elszakított Erdélyben élő magyar így reagál Románia sikereire. Fordítva még könnyebben menne a dolog.
  • Az internet csak egy nagyon gyenge egységet ad a magyarságnak, nem az igazit. A Schengeni-egyezményre, pedig egy példát hoznék fel:

Az alaphelyzet az hogy a szomszédomhoz bemehetek a telkére úgy hogy nem csengetek a kapunál hanem fogom,kinyitom a kaput,bemegyek. Csak a bejárati ajtónál kopogok,csengetek. Akkor a szomszéd telke az már az én telkem? Nyugodtan leszedhetem a cseresznyéjét,a rózsáit,kiállhatok a kocsijával a garázsából,stb? Ugyanez a helyzet ezzel a Schengennel is. Se a szlovák,se az osztrák,se a szlovén "telek" nem lesz a mienk attól hogy a "kapuban nem kell majd csengetni".

Arról nem is beszélve, hogy az Európai Unió sem fogja tovább húzni a Szovjet Uniónál. Túl sok az érdek ellentét, hiába a közös német-francia tankönyv. Ennyivel semmit nem lehet lesöpörni az asztalról.

Ja és ott van Nagy-Britannia. Valószínűleg az angolok nem nézik jó szemmel a Status Quo felborulását.


üdv

Croom vita 2008. május 31., 16:03 (CEST)

Tüzérségi barnstar

Köszi, büszkén fogom mutogatni a lapomon. Jó volt a cikket megírni, örülök, hogy tetszik. Én már csak ilyen vagyok: ha valamit elkezdek, azt be is fejezem! :-)

Darkness vita 2008. június 2., 18:27 (CEST)

Géppisztoly

Szai! ezt a cikket be kellene dolgozni. Meg tudnád csinálni, mert te mégis jobban értesz hozzá. Szajci reci 2008. június 7., 10:49 (CEST)

Sablon:Bedolgoz sablot levettem, mert technikailag nem lenne megfelelő a gépkarabély cikkbe tenni

Én úgy hallottam, hogy a "géppisztoly" nem hivatalos megnevezés, csak afféle laikus konyhanyelv. Kb. olyan, mint a "pisztoly" (laikus kifejezés) és a "maroklőfegyver" (hivatalos név) közötti különbség. A Wikipédia:Hadtudományi műhely vitalapján kérdezz rá inkább, hátha tudja valaki biztosra mondani, hogy melyik micsoda és mi a különbség köztük. Nekem úgy tűnik, hogy a gépkarabély a hivatalos megnevezése ennek a fegyvernek is, de lehet, hogy nem jól tudom. misibacsi*üzenet 2008. június 7., 23:13 (CEST)

Kategória:Szegedi wikipédisták

Üdv kedves szegedi diáktárs! Nekünk itt Szegeden van egy ilyen gyűjtő-kategóriánk, ha akarod, tedd a tieid közé is: Szegedi wikipédisták.

Párvusz vita 2008. június 10., 17:47 (CEST)

Kiemelt cikkek

Szia! Kérlek szavazz a kiemeltszavazáson a szócikkekre. Segítséged előre is köszönöm. [törölt kép] Doncsecz Töj njaš spor. 2008. július 9., 09:53 (CEST)

Szia! Van olyan cikked, amit kiemeltre lehetne vinni? Szajci reci 2008. szeptember 12., 21:38 (CEST)

kiemelt

Légy szíves mondj véleményt ezen: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vendvidéki Köztársaság, a magyar történelem műhelyen is ki van téve. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 27., 14:04 (CEST)

Haditechnika

Szia! Látom nagy guru vagy ezen a területen. Megpróbálom létrehozni az első világháború portált. Ha van időd 1-2 cikkel besegíthetnél az első világháborús haditechnikákat illetően is (már ha van kedved), mivel ez nagyon el van maradva a második világháborús vonatkozó cikkektől. Tisztelettel:Carlos71 vita 2008. október 5., 17:00 (CEST)

Első világháború

Köszönöm a válaszod! A portál lassan elkészül, de rengeteg csoportosítgatás, a kategória és a portál jelének beszúrása és a feladatok, megírandó cikkek felkutatása (ennek egy része már kész) is vissza van. A neves emberek rész még vissza van ahhoz, hogy a lap kész legyen, de kb. ilyen lesz maga a portál lapja. Jó ötlet ez a userbox dolog. Lehet, hogy tényleg tervezek egyet :-). Még egyszer köszi!Carlos71 vita 2008. október 6., 20:52 (CEST)

Na azt megköszönném! A userbox sablonhoz nem lenne jó Lord Kitchener toborzóplakátja? Akkor talán le kellene nyesni belőle . Vagy legyen más kép?Carlos71 vita 2008. október 7., 10:23 (CEST)

Onnan vettem. Valami semlegeset akartam. Még egyszer körülnézek.Carlos71 vita 2008. október 7., 10:37 (CEST)

Ez talán jobb Fájl:Charge of the 2nd Infantry Brigade at Krithia.jpg (és talán mehetne az értékelő sablonra). Talán ez sem rossz . Ha találsz jobbat, akkor szóljál.Carlos71 vita 2008. október 7., 11:16 (CEST)

Nézz rá a lapomra. Felraktam egy próba userboxot a Kitchener-képpel.Carlos71 vita 2008. október 7., 11:21 (CEST)

Vagy nyissunk egy műhelyt? Ha külön értékelő sablont készítünk, akkor talán indokolt lenne.Carlos71 vita 2008. október 7., 11:37 (CEST)

Nekem tetszik úgy ahogy van. A portál neve helyesen Portál:Első világháború, de itt szerintem a Wikipédia:Első világháború műhely kellene. Ennél a résznél (...és írd le észrevételeidet itt.) Wikipédia:Első világháború műhely/javaslatok. Az Első világháborús témájú szócikkek-hez Wikipédia:Első világháború műhely/szócikkek. Nekiállok a műhely lapjának megtervezéséhez :-).Carlos71 vita 2008. október 8., 10:37 (CEST)

Íratkozz fel mint alapító. A navigációs boxon alakítgatok. Amit készítettél az mehet a sablonok részbe (azt meghagyom úgy, ahogy van). Rövidesen kész lesz a userbox. Te az alapítósat rakd fel. Ide fogom írni az melyik. Egyelőre a műhely lapját akarom működőkésszé tenni, utána mehet a toborzás.Carlos71 vita 2008. október 8., 12:00 (CEST)

A lapomon a saját sablonok résznél megtalálod a userboxot (Első világháború műhely/alapító) :-).Carlos71 vita 2008. október 8., 12:03 (CEST)

Első világháború (2)

Szia! Nézd meg a műhely lapját. Lehetőleg egyszerű, áttekinthető lapokat akartam. Ha van valami ötleted szólj! Egy-két feladatot összeszedek még, hogy minden témakörben tudjanak dolgozni az esetlegesen csatlakozó szerkesztők.Carlos71 vita 2008. október 9., 12:03 (CEST)

Ok. Milyennek találod a műhely lapjait? Elmegy?Carlos71 vita 2008. október 10., 11:11 (CEST)

Persze, de így egyszerűbb volt:-). Majd később lehet, hogy még variálok rajta, de most még túl sok a feladat.Carlos71 vita 2008. október 10., 11:23 (CEST)

Cikkértékelés

Üdv! Elkészítettem bottal az első cikkértékelő listát és a hozzá tartozó statisztikát is. Dani (vita) 2008. október 10., 13:35 (CEST)

Műhely

Látom elkezdted a cikkértékelést. Az tényleg hatalmas segítség lenne, ha rendszerezni tudnád a haditechnikákat/fegyvereket, ahogy időd engedi. Nyilván sokkal ügyesebben nyúlnál hozzá, mint én.Carlos71 vita 2008. október 10., 20:35 (CEST)

Az I. Károly román királyról szóló cikket jelentősen feljavítottam. Nézd meg mennyiben érinti ez a korábbi értékelést.Carlos71 vita 2008. október 12., 23:54 (CEST)

Sablonok

Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy az első világháborús repülős sablonokat (Sablon:WWIGAF ; Sablon:WWIEAF ; Sablon:WWIB) átszínezhetném "repülőssablon kékre" (mint ez), hogy passzoljon a hadtudományi műhely színrendszeréhez, vagy direkt ilyen színűek lettek? Üdv: - Dili vita 2008. október 13., 13:27 (CEST)

Moszin–Nagant

Szia! Egy Moszin–Nagant szócikk már volt. Össze kellene dolgozni a tiéddel, a Moszin-Nagant-al. – VargaA vita 2008. október 21., 07:32 (CEST)

Előléptetés

Mindketten megérdemlitek:-).Carlos71 vita 2008. október 23., 00:03 (CEST)

Uselapos Barnstar

Ami jár, az jár :)
Az egyik legjobb userlap, amit láttam. Benned egy designer veszett el. :-) Warmuz ¤ vita 2008. október 23., 17:51 (CEST)

Sablonszín

Hali. Kisebb "vita" alakult ki arról, hogy az első világháborús tábornokos tengernagyos sablonok (mint pl ez) milyen színű legyen. Van a korábbi változat, mely beleillik a hadtudományis színrendszerbe, illetve van a jelenlegi változat, amit Peti készített. Azt mondta, hogy Danival arra jutottak, hogy a korábbi változat hülyén néz ki. Viszont Carlos és én azon a véleményen vagyunk, hogy a korábbi jobb volt. Azt szeretném kérdezni tőled is, mint az első világháború-műhely tagjától (mert valószínű ez a műhely fogja leginkább "használni" ezeket a sablonokat), hogy mi a véleményed ebben a kérdésben? Üdv, és további jó munkát - Dili vita 2008. október 23., 18:46 (CEST)

Türk

Egy angol wikin szerkesztő személy MagyarTürk arrakért, hogy az üzenetét továbbítsam ide, a magyar wikire, mert ő nem tudja. Az en:Istvan Kovats cikk miatt kér segítséget. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 25., 18:29 (CEST)

Előléptetés

Gratulálok! Szakaszvezető lettél.Fájl:K u k Wappen.pngCarlos71 vita 2008. október 28., 13:07 (CET)

Barnstar

Köszi! Nagyon jóképű ez a kitüntetés:-).Carlos71 vita 2008. november 5., 21:07 (CET)

Kép:Gárda-póló.JPG

Hát mivel a felhasznált magyar gárdás címer valószínűleg nem szabad kép lehet hogy nem.

De nem tudom mit illusztrálna ez... A Wikipédia nem kampánysátor, a propagandát nem illik nagyon erőltetni. – Beyond silence Üz 2008. november 8., 16:44 (CET)

Fegyverszünet

Köszi! Jól tetted!Carlos71 vita 2008. november 11., 18:32 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:00 (CET))

Ho-ho-ho-hó

Én nem írok verset, csak sok szép Mikulást kívánok Peti610 vita 2008. december 6., 14:03 (CET)

Boldog Karácsonyt!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 05:30 (CET)


38-as Ariszaka puska

Üdv! Látom, te kezdted a cikket. Kérdés az lenne, hogy neked megvan az a forrás, ami a szócikkben is szerepel (Fegyvertípusok Enciklopédiája [1])? És ha igen, abban hogy szerepel a puska neve? Csak mert „zsákutcába” jutottam, illetve nem, mert lefordítottam az eredetit, de ne nevezzük át hülyeségre, ha nem muszáj. --Gyantusz vita 2009. január 9., 18:41 (CET)

Ááh... A vitalapját olvastad előtte? Igaz, nem hívtam fel rá a figyelemdet. Ráadásul az Arisaka az a japán tölténytípus angol Hepburn-átírása, aminek helyes magyarra karcolását itt leled: WP:JAPÁN a többi Hepburn-ből eredő eltérés átírásával együtt. Tehát Ariszaka lenne helyesen. Másrészt, vélhetően mi vagyunk az első magyarul molyolók (fordítók), akiknek olyan fegyvertárai vannak, mint az említett átíró leírások, az internet és a netes on-line szótárak. Tehát nem meglepő, ha az eddig magyar nyelven kiadott papíralapú típusleírások mellőzik az akadémiai helyesírás pontos betartását, noha ezen átírási elvek nem újkeletűek (MTA-tól valók), csak nem minden fordító van erre felkészülve (ezért kéne minden könyvhöz szaklektor). => Nem helyesen fordítottak. Vettem a „bátorságot” és leferdítettem a vitalapján a puska japán nevét (ez egyébként még nem karabély, mivel hosszú a csöve, a lovasság nemigen használhatta), ami szerint 38 típusú gyalosgási puska lenne. Ezért kérdeztem, hogy vajon „nagyjaink” hogyan fordították le a könyvben. Szóval majd konszenzusra kéne jutni. Én az eredeti nevek egybefordításának híve vagyok, már ha kell. Például, ha következetes akarnék lenni, és a német eszközöknél, pl. a Panzerkampfwagen-t nem fordítom, akkor ezt se kéne... De mivel ez nem európai... :-S, ennyi erővel a Maschinengewehr 42-t is simán átnevezhetnénk 42-es géppuskának is. Szóval kis lelki finomságok. Örülök, ha sikerült megkavarni. ;) --Gyantusz vita 2009. január 9., 23:57 (CET)
Nos, nagyon zsír, hogy helyes sorrendben írtad a tervező nevét nálam. Viszont ami nevet adtál (Arisaka Nariakira), az a tervező japán nevévek angol Hepburn szerinti átírása. Helyesen a család és keresztnevet megfordítottad, ahogy a japánoknál és nálunk is szokás (Nariakira Arisaka). Viszont nekünk nem az angol Hepburn alapján kell(ene) átírni a neveket, hanem az eredetiből, azaz a japánból (有坂 成章) kiejtés szerint (fonetikusan, a ja.wikiből - ありさか なりあきら), azaz: Nariakira Ariszaka, a Hepburn magyar átírását a tegnap linkelt WP:JAPÁN-ban leled. Hogy a japán wikiben miért az angol névsorrend szerint írták le a nevét, egyelőre rejtély... Az összes nyelvvel így kell eljárni, amelyik nem latin betűkkel ír [2], [3]. Tehánt nem az angol után kell menni, hanem az eredeti kiejtése szerint. Ez hébernél és arabnál is elég kacifántos lehet, utóbbi nyelvnél ez a kiejtés szerinti átírás országonként eltérő is lehet (Izrael meg ugye csak egy van, emígyen akadémiai héber is).
Ami a fegyvert illeti: mivel magyar, orosz, német, brit, amerikai fegyverek esetében az eredeti neveket használjuk, így szerintem nem lenne komoly akadálya annak, ha a nem latin betűs fegyverek esetében is így tennénk (az orosz ugye eleve ilyen, cirill). Ebből fakadóan szerintem „tenni” kéne arra, hogy a gugli mit hoz, egyébként is mostanában újabb homokvihar van a helyesírási kocsmafalon arra nézve, hogy egy író/költő/akárki szócikkének címét (az illető nevét) a gugli szerinti „leggyakoribb változat” szerint nevezzék, vagy az eredeti, anyakönyvezett nevét használják-e? Aki élete során nevet változtatott, ott igazán érdekes a helyzet... (az elsőt, vagy a második nevet) Mivel ezek műszaki eszközök, így könnyeb a dolgunk. Egyedül csak annyi az eljárás, hogy ki kell deríteni, az eredetileg kifejlesztő ország milyen típusnévvel állította hadrendbe az adott eszközt és azt kell használni. A guglis „leggyakoribb változatok” pedig mehetnek redir-be, hiszen az eredeti névre fog mindegyik hivatkozni. A „leggyakoribb változat” meg eleve nehezen definiálható, hiszen eltérő eredményeket kapunk, ha másképp írjuk be a keresőbe. Tehát a lényeg az eredeti eszköznév lenne.
Érdekességképp megjegyzendő a kérdés, hogy ha az adott eszközt más országok más néven állították hadrendbe, akkor mi a teendő? Konkrétan pl. az F/A–18 Hornet esetében a kanadaiak ugye rendre saját nevezékrendszerük szerint állítják hadrendbe eszközeiket, ez esetben CF–188A Hornet (vagy CF–18A), a spanyolok meg EF–18-ként stb., ez nemzeti habitus és saját katonai szabványaik kérdésköre (nem ismert és talán nem is fontos). Most aki akar írni pluszban erről az altípusról is szócikket, megteheti, de az eredeti típus a kifejlesztő szerinti nevet kéne kapja. Eddig jók vagyunk, hiszen latin betűsök a dolgok. Nem latin betűs eszközök esetében – pl. a cirill betűs oroszoké – rendre a magyar akadémiai helyesírási szerint járunk el, azaz fonetikusan írjuk át őket és nem az angol után: tehát Szuhoj és nem en:Sukhoi, DSK és nem en:DShK, PPS–41 és nem en:PPSh-41 stb., erre is van leírás (WP:CIRILL). A kettőzött mássalhangzóink írásáról a 277. és a 284. [4] pont ír, egymásnak ellentmondóan, közmegegyezésre a 284.-et kell(ene) követni. Tehát elvileg ZSZU–23–4 és nem ZSzU–23–4 (Silka kontra en:Shilka).
Ebből fakadóan, mivel az eddig felsorolt összes esetben az eredetit írtuk át magyarra, így az összes többi nyelvével is így kellene eljárni. Idegennek tünik ez, mert a magyar szakirodalom nemnagyon foglalkozott a csendes-óceáni és a többi távol-keleti hadszíntérrel, így ezek a problémák az angol fordítás 1:1-ben való átvételével „meg lettek oldva”. Politikia síkból személve 1990 előtt erről szinte szó sem lehetett, hogy angol szakirományokat ültessenek át, rendre használták az Akadémiai Helyesírási Szabályzatot, csakáht ugye a rendszerváltozás apró örömei...
Konkrétan ez a fegyver: az eredeti neve 三八式歩兵銃, ami balról-jobbra olvasva: 3-8-forma/típus- gyalogos (a sakkból)-katona-puska = 38 típusú gyalogsági puska, ahogy írtam is a vitalapján (vagy 38-as, de nem szeretem az állandó ragozásokat). Erre írtam a fentebbi Maschinengewehr 42-es példát. Fonetikusan leírva a japán nevet: さんぱちしきほへいじゅう, azaz sza-n ha csi-so-ki ho-he-i dzsu-u. Kiejtve talán szanha csisoki hóhei dzsú a puska eredeti neve (az a gyanús, hogy ez [5] szerint a harmincnyolc az szandzsúhacsi, azaz lehet tényleg három [szan] és nyolc [hacsi] lenne). Na, látszik, hogy ehhez még nem értünk eléggé, majd Chery megaszonygya a frankót ez ügyben.
Lényeg a lényeg: sokat nem tévedünk, ha az eredeti fonetikus név magyar jelentése lesz a slukker neve, ha a fenti eszmefuttatás szerint alakítjuk ki a cikkelnevezési szokásainkat. --Gyantusz vita 2009. január 10., 14:25 (CET)

Elfelejtettem megírni, de benyaltuk a tervező nevét. Chery írta a témára, hogy Ariszaka Nariakira a helyes a keleti névsorrend szerint, az angolok is az eredetit (<családn.><keresztn.>) vették át, ami a ritka esetek egyike. Igazából logikus is, hiszen fegyvereket a tervező családnevéről szokás becézni, innen az Ariszaka és nem a Nariakira, ahogy mi korábban véltük. ;) --Gyantusz vita 2009. január 27., 13:25 (CET)

Harckocsis szócikkek

Szia! A szócikkek besorolása közben belefutottam a következő szócikkekbe: Steam Wheel Tank, [[Steam tank (vehicle)]]. Kérlek nézd meg őket, hogy tartalmuk is legyen, illetve az elnevezések ülnek-e. – Kavicsposta 2009. január 14., 17:36 (CET)
+ St. Chamond
+ Springfield M1903

Pfalz

Kedves Péter! Kitettem egy üzenetet a Németország műhelyre is, de neked is elmondom, hogy szükséges lenne megírni a Pfalzról szóló cikket, ami egy másik kiemeltnek készülő cikkemhez kell. Itt a német wikin de:Pfalz (region) cikkben is lehet róla olvasni. Én a Rajnai Palotagrófságot szeretném megírni. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 15., 09:05 (CET)

Wikipédia

Kedves Barátaim és Ismerőseim! 2009. február 11-én, szerdán délután 16 órakor egy interaktív beszélgetésre hívlak Benneteket a Somogyi Könyvtárba,a II. emeletre (lift van) hogyan telnek napjaim a wikipédia online enciklopédiában, hogyan tudnánk együtt többet tenni Szeged reprezentálásáért a világenciklopédiában. Beszélgetőtársam Kiss Norbert egyetemista wikipédista. Tisztelettel és szeretettel várlak Benneteket.– Mártiforrás 2009. február 9., 22:36 (CET)

Browning Automatic Rifle

Szia! Nem akarok belenyúlni ebbe a szócikkbe, mert rajta a figyelmeztetés, ezért írok neked. Szerintem csak a „Jellemzése” fejezetet kellett volna törölni, mert csak az volt jogsértő, a többit nem, valamint feltenni egy csonk sablont. A szerkesztője megadta a forrásait, ezért az infobox elfogadható. Csigabiitt a házam 2009. február 25., 12:53 (CET)

OK. De akkor vedd le a jogsértő sablont is, mert különben törlik! Egyébként a sogsértő sablon elhelyezésével egyidejűleg jelezni kell a Wikipédia:Szerzői jogok valószínű megsértése lapon is, szerencse, hogy most nem tetted meg, mert talán már nem lenne meg a cikk. Csigabiitt a házam 2009. február 25., 13:01 (CET)

Egy kis fegyver-rendszertan

Üdv! Linkeltem a Hadtudományi Műhelyben Klabacsek Gyula fegyvermester, igazságügyi fegyverszakértő régi cikkeit a Kaliberben. Szerintem nem haszontalan, ha olvasgatod őket, lévén gyakran írsz fegyverekről szócikket. A fazon egyébként a Zsaru magazin fegyvermester rovatát vezette anno. ;) --Gyantusz vita 2009. február 25., 23:47 (CET)

Repüléssel kapcsolatos műhely

Üdv! Van itt egy invitáló. Láttam, tevékenykedsz az I. vh-s repülőgépek témakörében is. Ha van kedved, csatlakozz bátran. No meg érdekelne a véleményed a műhely nevével kapcsolatban is (a repülős lehet nem túl komoly, a másik kettő esélyesebb, de ha van 4., az is jöhet)!? --Gyantusz vita 2009. március 24., 23:36 (CET)

Andreas Hofer

Szia! A német oldalakon nem vagyok annyira otthon ezért kérnék tőled valamit. Andreas Hofer címmel a régi tiroli szabadságharcosról készült Ausztriában film, amit az ORF2-n láttam először. Ezt a filmet német oldalról le lehet valahonnét tölteni ingyenesen? [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. április 19., 18:22 (CEST)

Köszönöm, megnézem hétvégén ha megy a torrentről. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. április 21., 08:49 (CEST)

Portál:Hadtudomány

Szia! Örömmel tájékoztatlak, hogy beindult a hadtudomány portál! Mivel a hadtudományi műhely érdeklődési körébe annyi minden tartozik, a portál tematikus alportálokból épül fel. A harci repülés alportál szerintem nagyjából szalonképes, a többi alportállal meg bõven lenne mit csinálni. Ha érdekel a dolog és szívesen segítenél, szerkessz bátran! Üdv, Dunee msg 2009. május 19., 21:54 (CEST)

Tüzérségi infobox

Szeva! Mostanság elkezdtem foglalkozni a II. világháborús fegyverekkel, köztük a tüzérséggel is. Mivel a tüzérségi infoboxot te készítetted, ezért fordulok most segítségért hozzád. Az Oldalirányzás és Magassági irányzás sornál nem jeleníti meg a bevitt adatokat. Jó lenne ha tudnád orvosolni a problémát. Előre is köszi. Cooper6 vita 2009. június 1., 14:38 (CEST)

Műhely

Jó lenne felpörgetni a műhelyt, mert nagyon leült. Nem tudom lenne-e kedved írni néhány cikket. Ha nem az sem baj, csak mindenképp jelez vissza. Látni akarom, hogy kire számíthatok.Carlos71 vita 2009. augusztus 7., 20:59 (CEST)

Ok. El is kell egy fegyverszakértő:-).Carlos71 vita 2009. augusztus 11., 12:02 (CEST)

Lovagrend infobox

Szia, áttettem {{infobox}} formátumba az egységesítés szellemében. A Sablon:Lovagrend infobox név alatt találod. Üdv! – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 8., 12:01 (CET)

Felmérés

Szia! Felmérés folyik a járőrök körében az alábbi két kérdéskörben:

  1. Aktív járőre vagy-e a Wikipédiának, illetve ha nem, igényt tartasz-e a járőrjogodra? (a kérdés második fele adminisztrátorokra nem vonatkozik)
  2. Ha aktív vagy, sorold fel érdeklődési köreidet, mely témákban lehet számítani Rád a megjelölések terén.

A felmérés lényege, hogy megtudjuk, milyen témakörökben van kellő járőrlefedettség, és melyekben lenne szükség újak bevonására (is). Ezen tudsz javítani, ha az érdeklődésedbe tartozó témakörökből minél több szócikket veszel fel a figyelőlistádra.

Ha időd engedi, a Szerkesztő:RepliCarter/Járőrök lapra várom válaszodat. Előre is köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 10., 21:29 (CET)

Kiszállás

Bevallom reméltem, hogy egyszer (a suli után, évek múltán) visszatérsz. A „gyenge magyar wiki aktivitás” mellett meglepve jelzem neked, hogy (bár még mindig sok a meló) nagyon-nagyon sok cikket megírtunk és (bár néha rezgett a léc) még él a műhely. Bár most „csak” 2-3-4 fő van jelen, de a munka lagalább olyan (ha nem jobban) összehangolt, mint a kezdetekkor. Utólag még egyszer köszönöm az akkori bátorításodat! Egy sikertörténethez járultál hozzá!Carlos71 vita 2012. november 9., 22:34 (CET)