Szerkesztővita:Bjj6o6

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Totya 16 évvel ezelőtt a(z) Mikroelektronika témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Bjj6o6!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Totya 2007. november 20., 15:00 (CET)Válasz

Mikroelektronika[szerkesztés]

Szia és üdv a Wikipédiában! :-)

A cikkeket nem szoktuk aláírni, azok közösségi alkotások – vagy előbb-utóbb azzá válnak. De azért nem múlik el nyomtalan, ha te egy cikket létrehoztál vagy kiegészítettél. Minden egyes változtatás nyomot hagy a laptörténetben, benne lesz hogy ki-mikor-mit változtatott. Kattints rá a cikken felül a „laptörténet” fülre, ha látni akarod, milyen nyomot hagytál az „örökkévalóságon”. :-)

A másik dolog: hadd javasoljak egy szerkesztési módszert, ami sokunknak bevált már itt a Wikipédián. Nagyobb cikkeket szinte lehetetlen „egy szuszra” megírni, ugyanakkor az sem jó, ha félkész, vázlatos cikkek jelennek meg a Wikiben. Érdemes ezért egy allapodon (pl. User:Bjj6o6/Munka) elkezdeni a szócikk megírását, majd amikor kész vagy, akkor átmásolni vagy átmozgatni „éles” szócikknek. Ez azért is jó, mert így nyugodtan próbálkozhatsz, ez egyfajta Homokozó. Érdemes még a témában írodott hasonló cikkeket is megnézni, hogy formailag hasonlót készíts te is, ami az egységesség miatt fontos.

A harmadik: a Mikroelektronika szócikk még nagyon rövid, a témáról sokkal többet lehetne írni, az ilyen szócikkeket szubcsonknak szoktuk hívni. A szócikket megjelöltem ilyennek, ha bővíted, akkor kérlek vedd le róla a sablont.

Üdv és jó szerkesztést, Totya 2007. november 20., 15:00 (CET)Válasz