Szerkesztővita:Birpat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Oszcillációs gőzgép

Válaszom[szerkesztés]

Szia!

Olvastam a nekem írt üzeneteket. Remélem, így is lesz: rajtad áll, vajon akarsz-e és tudsz-e hasznos szerkesztésekkel a komolya közös munkával készülő Wikipédia csapatának tagja lenni.

Azt pedig továbbra is kérem, hogy ne kézzel írd alá a hozzászólásaidat, hanem a felső bal 3. gombbal. Üdv.--Linkoman vita 2019. március 12., 17:07 (CET)

Isaszegi Damjanich János Általános Iskola[szerkesztés]

Puzzle stub.svg

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Isaszegi Damjanich János Általános Iskola szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, azonban a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Vépi vita 2019. március 16., 08:04 (CET)

Még mindig nem elég. Kérlek nézz meg néhány ilyen, iskoláról szóló szócikket. S ami nem való ide (nem elég érdekes), úgyis törölni fogjuk belőle. Vépi vita 2019. március 16., 18:09 (CET)

Nem hiba, hanem fölösleges. Szerinted egy enciklopédiának miért kellene ezt tartalmaznia? És kérlek ne nyiss minden mondatnak új szakaszt a vitalapomon, hanem folytasd az előzőt. Belenéztél néhány általános iskoláról szóló szócikkbe? Vépi vita 2019. március 16., 18:23 (CET)

Igen, minden üzenetedet olvastam, és csak én szerkesztettem azt a lapot. (A laptörténetből láthatod.) Vépi vita 2019. március 16., 18:57 (CET)

Kérlek kövesd a cikket, akkor tudsz mindent. Tettem rá forráskérő sablont (ez azt jelenti, hogy a benne levő információknak nincs feltüntetve a forrása), aztán át is nevezték. Vépi vita 2019. március 16., 20:32 (CET)

Lassíts!! Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2019. március 18., 19:52 (CET)

Üzenetem a MÁV 326-os gépről[szerkesztés]

Szia Birpat!

Az ignorálást úgy értettem, ahogy írtam: 3 nappal a szerkesztésed előtt már egyszer törölték a kacsás megjegyzésedet, és meg is indokolták, olvasható a laptörténetben. Ha ennek ellenére minden megjegyzés nélkül ismételten beírod, akkor ezt a Wikipédián szerkesztési háború kezdetének nevezik, ami szankcióhoz vezet a harmadik esetnél. A másik alapelv, hogy olyat nem lehet beírni, ami bárki által nem ellenőrizhető, és ebbe nem tartozik bele öreg masiniszták kikérdezése.

Elnézést kérek a kioktatásért, de szerintem erre írták, hogy lassíts, mert sok megismerni való van a wikin, mielőtt bátran szerkeszteni kezd valaki, legalábbis nekem ez az elvem. – Porrimaeszmecsere 2019. március 25., 21:00 (CET)

Figyelmeztetés[szerkesztés]

Kérnélek tanulmányozd át az itt található információkat, különösen a Mi szerepelhet a szerkesztői lapon? és Mi nem szerepelhet a szerkesztői lapon? részeket és legyél szíves ennek megfelelően létrehozni a tiédet is. Más szerkesztők nevével, vagy bármilyen más módon velük kapcsolatban megjegyzéseket tenni a WP szabályai szerint nem lehet, még a saját lapjaidon sem, mert ezek sem a saját tulajdonodat képezik. Legyél szíves te is ennek szellemében létrehozni a saját szerkesztői- és vitalapodat.

A javulási szándékodnak örülünk, várjuk hasznos szerkesztéseidet. Mindjárt küldök egy segítő lapot is, ahol a kezdeti lépéseket tanulmányozhatod. Sok sikert! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. április 9., 19:21 (CEST)

Figyelmeztetés 2[szerkesztés]

Szia!

Nincs jogod módosítani mások üzeneteit. Még a saját vitalapodon sem. Tartalmilag pláne nem. Úgy mégúgy se, hogy vandalizálod. A következő ilyen "átköltésnél" blokkra számíthatsz, amit a Wikipédia:Blokkolás#Bomlasztás és zavarkeltés alapján fogunk kiosztani számodra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. április 9., 19:22 (CEST)

Damjanich János Általános Iskola (Isaszeg)[szerkesztés]

Szia! Picit belenyúltam a szócikkbe, remélem tetszik. Létrehoztam További információkat, Jegyzeteket tettem bele. Ez utóbbit főleg azért, hogy a források formázásának "hivatalos", szép :D módját is lásd, hogyan kell csinálni. (Ha te nem így csinálod sincsen semmi baj!) Egyedül könyvet nem tudtam betenni, hogy ezt is megnézhetted volna. Minden egyes javításom a Laptörténetben, a szerkesztési összefoglalóban magyarázva is van, mindegyik külön van, hogy megnézhesd egyesével is. Remélem tudtam segíteni! :-) További jó szerkesztés kívánok! Szeretettel: Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. április 11., 11:32 (CEST)

Kakaó italpór[szerkesztés]

Szép estét kívánok!

A Kakaó italpórt - vagyis az átirányítást, nem pedig a Kakaó italpor szócikket - nem baj, ha azonnalira jelölöm? Mivel nem hivatkozik rá semmi. Apród vita 2019. április 17., 22:37 (CEST)

Közben a helyzet megoldódott, törölve lett az átirányítás. Apród vita 2019. április 17., 23:07 (CEST)

Szép napot kívánok! A kakaó (egyértelműsítő lap)on lévők közül melyik meghatározáshoz áll a legközelebb? Vagy egyikhez sem? Apród vita 2019. április 18., 02:19 (CEST)

Nem baj! Én köszönöm, hogy segítesz ki egészíteni a cikket!– Birpat vita 2019. április 18., 11:52 (CEST)

Hivatkozások[szerkesztés]

Szia! Sokkal kevesebb linkre van szükség, mint amit most az oszcillációs cikkbe elhelyeztél. Általában egy fogalmat egy képernyőn csak egyszer kell linkelni. Figyelj erre! – Burumbátor Súgd ide! 2019. április 18., 14:19 (CEST)

Szia! A fenti sorokat már én is kértem tőled. 04.12. 20:38-kor azt írtad, hogy kijavítod (az én vitalapomon beszélgettünk). Picit lassíts. Ne kapkodj. Míg egy szócikk nincsen "teljesen" kész, nem kell rögtön újba kezdeni. Van idő. Amit elkezdtél azt hozd olyan formába, hogy (elvileg) minden készen legyen benne, amit szerettél volna. :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. április 18., 14:24 (CEST)

Gőzkazán[szerkesztés]

Kedves Birpatǃ Az általad feltett képen nem tudom mi látható, de az nem is kazán és nem is gőzfejlesztő. Nem tudom mi lehet, ezért megkérlek, írd le részletesebben, hogy elhiggyem. Makettnek nézem, de annak is gyenge. A hossza, az alatta levő lemez mérete alapján nem több 20 cm-nél. Üdvözlettelː – SepulturaHalloween286.pngP's.box 2019. július 8., 19:34 (CEST)

Azt hiszem te sem gondolod komolyan, hogy az a képen egy gőzfejlesztő vagy kazán. – SepulturaHalloween286.pngP's.box 2019. július 9., 18:44 (CEST)

Tesztszerkesztésed[szerkesztés]

Köszönjük érdeklődésedet a Wikipédia iránt! A próbaszerkesztésed (a Vörösmarty Mihály szócikkben) sikeres volt, de mivel az ilyen szárnypróbálgatások nem maradhatnak benne a cikkekben, töröltük. Arra kérünk, hogy a további kísérletezgetéseidhez a → Homokozót használd! Olvasd el az Üdvözlőlapot, ha kíváncsi vagy, hogyan tudnál részt venni a projektben. -- ato vita 2019. november 27., 08:30 (CET)

Más nyelvű wikire nem linkelünk[szerkesztés]

Szia!

A fenti egy fontos szabály, mivel az ilyen link ugyanúgy néz ki, mint ha magyar nyelvű szócikkre mutatna, ezért megtévesztő, ezért nem alkalmazzuk. Ha mindenképpen ilyen linket szeretnél berakni, mert nagyon fontos lenne, ahhoz az kell, hogy a Wikidatában létezzen rá hivatkozás valamilyen nyelven - ez esetben a "wd" sablonra keress rá, hogy hogyan kell használni. misibacsi*üzenet 2019. november 28., 13:42 (CET)

Vörösmarty Mihály[szerkesztés]

Ezeket: [1], [2], [3] miért csináltad? :( A múltkor azt beszéltük, már megjavultál és nem csinálsz többet ilyeneket. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. november 28., 14:00 (CET)

Kádár-korszak[szerkesztés]

Egy ilyen fontos cikk átnevezése komoly megfontolást, a szerkesztők közötti konszenzus kialakítását igényli. Kérlek, ne tégy ilyen elhamarkodott szerkesztéseket.– Szilas vita 2019. december 15., 06:30 (CET)