Szerkesztővita:Bence0722

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Bence0722!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2019. július 9., 17:51 (CEST)

BL, EL[szerkesztés]

Szia! Dehogy zavar, szabadon lehet szerkeszteni mindent, amíg az helyén való és rendben van (lásd a fenti linkeket). Az eredményeknél a nagykötőjelet alkalmazzuk, ami az Alt (bal oldali Alt) nyomvatartása mellett a numpadon a 0150 beütésével érhető el. Igaz kicsit kényelmetlen, de ezeket javítom, mások is javítják. Praktikussági okokból a következő kört ahol már sorsoltak, (jelenleg a 2. kört) de a két fél még nem eldöntött, nem mindig szoktam feltölteni (esetleg csak a párosításos táblázatot), ameddig az 1. körnek nincs vége. Emiatt még üresek a 2. kör szakaszai. Wikipédia:Szerkessz bátran! Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2019. július 9., 19:07 (CEST)

Szia! Ha mobil nézetben nézed, akkor alapvetően nem. De lehet hogy van olyan billenytűzet app a mobilokra, aminek a speciális karaktereiben van ilyen lehetőség (ezidáig sose néztem). Ha átváltod asztali nézetre (legeslegalul van egy "Asztali" link ha mobil nézetben nézed, illetve Asztali nézetben Mobil nézet link a visszaállításra), akkor viszont ugyanazt látod mint egy PC-n. Ha az asztali nézeten megnyitod szerkesztésre a fejezetet, akkor itt lentebb a három szélesebb gomb alatt van egy kék sáv, különleges karakterekkel. Ebben van nagykötőjel a Ü Ű    ~ | #    „” »« ’’ ’   után:     . Erre rányomva beilleszt egy nagykötőjelet ahol áll a kurzor. Kicsit munkásabb, de azt is lehet csinálni, hogy egy másik eredményből a nagykötőjelet kimásolod (azt az egy karaktert kijelölöd) és másolás-beillesztés módszerrel máshova átmásolod. Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2019. július 10., 14:43 (CEST) Ezt a kéksávban lévő nagykötőjelet PC-n is tudod használni természetesen, ha ez kényelmesebb (én már megszoktam a 0150-es kódot, azért írtam előbb azt.) Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2019. július 10., 14:48 (CEST)
Bár nem kedvelem a Google-termékeket (adatvédelmi aggályok miatt), de éppen a speciális karakterek miatt az ő Gboard nevű billentyűzetüket használom Androidon – nagykötőjelet a kiskötőjel nyomva tartásával lehet bevinni, de vannak rajta pl. rendes „idézőjelek” és sok minden más is. Ha nem zavar a plusz egy program, akkor ezzel lényegesen gyorsabb a speciális karakterek beszúrása, mint a Tomcsy által javasolt megoldással. – Tacsipacsi vita 2019. július 11., 01:25 (CEST)

Segíts a Wikipédia jobbá tételében egy rövid kérdőív kitöltésével![szerkesztés]

Kedves Bence0722!

Azért kaptad ezt az üzenetet, mert a közelmúltban szerkesztettél először a magyar Wikipédiában. A Wikimédia Magyarország Egyesület programot indított a Wikipédia szerkesztőinek megtartására. A program hangsúlyos része, hogy megpróbáljuk pontosabban megérteni a szerkesztők Wikipédiával kapcsolatos élményeit, problémáit, és azt, hogy mi vezet a szerkesztők megmaradásához, vagy ahhoz, hogy abbahagyják a szerkesztést.

Adataidat bizalmasan, adatvédelmi irányelveinkkel összhangban kezeljük, azokhoz kizárólag Samat, a kutatással kapcsolatban fér hozzá. A válaszokat nem hozzuk anonimizálás nélkül nyilvánosságra.

Kérjük, szánjál 5-10 percet a kérdőív kitöltésére!

Válaszaid segítenek abban, hogy az újonnan érkező közreműködők a jövőben könnyebben bekapcsolódhassanak a Wikipédia szerkesztésébe. Köszönjük!

Ha nem szeretnél többet ilyen üzenetet kapni, helyezd el a vitalapodon a [[Kategória:Tömeges üzenetküldésből kijelentkezettek]] karaktersort.


Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2019. szeptember 4., 01:14 (CEST)