Szerkesztővita:Balint36/Archívum 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Adenes1995 7 évvel ezelőtt a(z) Válasz: Starján tömegközlekedées témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Balint36/Archívum 1!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Csigabiitt a házam 2012. november 3., 19:30 (CET)

Engedély képekhez

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Medvácz.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Teemeah Üzenő 2013. május 14., 12:18 (CEST)

Medvácz Lajos

Szia! Jó lenne hozzá több forrás, ez a könyv ugyanis magánkiadású, vagyis bizonytalan, hogy mennyire megbízható a tartalma. Teemeah Üzenő 2013. május 14., 12:23 (CEST)

Szia! Szerintem a Városi Újság valamelyik, választás előtti számában van róla több infó meg esetleg a Szondi Szakközépiskola évkönyvében is találhatsz róla megbízható forrást --Ltbuni vita 2013. június 3., 09:17 (CEST)

Metróállomások szócikke kapcsán

Szia!

Mit gondolsz, lehetne szó arról, hogy az Örs vezér tere (Budapesti metróállomás) cikked tartalmát – természetesen önálló szakaszként – beillesszük az Örs vezér tere szócikkbe? Ugyanez lenne a javaslatom a Kálvin tér (Budapesti metróállomás) szócikk kapcsán. Sem tartalmi, sem terjedelmi okot nem nagyon látok arra, hogy külön szócikkben ismertessük a metróállomást, és eddig más állomásoknál sem ez volt a gyakorlat. Mondjuk ha fizikailag máshol lenne az állomás, mint a tér, vagy ha mindkettőről külön-külön is kiterjedt leírás állna rendelkezésre, akkor esetleg érdemes lenne különválasztva kezelni őket, de jelen esetben nekem praktikusabbnak tűnne az összevonás, és az olvasók számára is érthetőbbnek, áttekinthetőbbnek, könnyebben kezelhetőnek gondolom. Ádám 2013. június 2., 21:53 (CEST)

Balassagyarmat

Szia! Szerintem picit át kéne dolgozni a Gyarmat szócikket, ha gondolod segíthetsz: 1. Csak úgy "belehánytam" az összes gyarmati kötődésű híres embert - szerintem kellene csinálni egy olyan sablont, hogy Bgy-hez köthető híres személyek, és mindegyik ilyen személy lapjához fel kellene tenni. 2. Nem írtam semmit a város gazdaságáról (Ipoly Bútorgyár, Kábelgyár stb) Nem akarsz fényképezni az ipartelepen - látom a kávéház felújítást dokumentálod? Mit szólsz? --Ltbuni vita 2013. június 3., 09:24 (CEST)

Szövegmásolás

Szia! A Balassi Bálint Gimnázium (Balassagyarmat) című cikk szövegét egy másik weboldalról (http://bbg198084c.ewk.hu/bbg) másoltad, amit az irányelveink tiltanak. Emiatt a cikk sajnos törölve lesz, de újra létrehozhatod, csak át kell fogalmazni. A másolás ellenére láthatóan sokat dolgoztál a szöveggel, hogy formásan nézzen ki a cikk, így érdemes lenne újra nekivágni. A törlés 5 nap múlva fog megtörténni, addig a laptörténet segítségével hozzá tudsz férni a szöveghez. Ha netán addig nem jársz erre, akkor is tudunk segíteni, csak szóljál. Van egy másik lehetőség is: írásbeli engedélyt kérni a szöveg felhasználására. Bár én sajnos akárhogy kerestem, nem találtam elérhetőséget a honlapon, de te talán megpróbálhatod kideríteni, kihez tartozik, ha odavalósi vagy (úgy látom, igen). Az engedélyt a permissions-hu [kukac] wikimedia [pont] org címre kell küldetni. – Regasterios vita 2013. augusztus 18., 20:53 (CEST)


Szia! Én az általad említett oldalt nem láttam, az iskola hivatalos honlapja alapján írtam. Ezek szerint, ha ők is kitették az oldalukra, lehet, hogy nem engedélyköteles.
Az iskola hivatalos honlapja:http://www.balassi-bgy.sulinet.hu/
Balint36 vita 2013. augusztus 18., 23:47 (CEST)

Ezt a honlapot nem dobta ki a google, de bizonyára ez az eredeti forrás. Ebben az esetben viszont nincs nehéz dolgod. A balassi@balassi-bgy.sulinet.hu címről kellene küldetned egy engedélyező e-mailt a fenti címre. Ezen az oldalon találsz mintaszöveget az engedélyhez. Keresd fel az iskola titkárságát e-mailben vagy személyesen, biztosan készségesek lesznek. --Regasterios vita 2013. augusztus 20., 16:29 (CEST)

Most nemrég küldtem egy engedélykérő e-mailt, bár akkor még nem tudtam erről a sablonról, ez is megfelel? Balint36 vita 2013. augusztus 20., 17:20 (CEST)

Valószínűleg igen, de majd az OTRS-kezelők (akikhez remélhetőleg beérkezik az engedély) jelezni fogják, minden rendben van-e. --Regasterios vita 2013. augusztus 20., 19:15 (CEST)

Az előző e-mailre nem válaszoltak, megpróbáltam más módon, reményeim szerint nemsokára meglesz az engedélyező üzenet. Balint36 vita 2013. augusztus 24., 22:45 (CEST)

Balassi Bálint Gimnázium (Balassagyarmat)

Szia! Tudnád pontosítani a forrást a szócikkben? Nem elég az iskola honlapjának kezdőlapját megadni, részletes link kellene. Köszönöm. --Regasterios vita 2013. szeptember 21., 00:14 (CEST)



Kedves Balint36!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Fájlnevek

Szia! Kérlek, hogy a képek címében ne használj rövidítéseket, az elnevezéseknek informatívaknak kell lenniük. Lásd: Wikipédia:Elnevezési szokások (képek). --Regasterios vita 2014. január 1., 19:00 (CET)

Köszönöm, kikerültek a megfelelő sablonok. Balint36 vita 2014. január 1., 20:55 (CET)
Rendben, átneveztem mindegyiket, köszi. A Balassagyarmat cikkben javítottam a fájlneveket, de az allapjaidhoz nem nyúltam. --Regasterios vita 2014. január 1., 23:25 (CET)

Translation notification: Fundraising/Translation/Email 1

Hello Balint36,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to magyar on Meta. The page Fundraising/Translation/Email 1 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is magas. The deadline for translating this page is 2014-02-05.

The multilingual fundraising campaign is starting next week and we are still in need of your help to proofread a few short fundraising texts in order to assure quality translations.

Please take a few minutes to help us out.

Kindly go on to the Fundraising Translation Hub on Meta.


Here you find a list of texts that need proofreading. The list is organized in terms of priority with the three first texts being of highest priority. Please find direct links to these three texts here below.


In order to proofread, do not forget to enter 'proofreading mode' by clicking on the button in the bottom right corner of the page. Then simply click the checkbox as you go through each paragraph. If you have any questions, do not hesitate to reach out to jrobell@wikimedia.org

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 2014. január 31., 18:30 (CET)

WPMBGY

Szia! Az egységes elnevezések miatt átneveztem a cikkértékelő sablont a {{WPBGY}} névre, ott találod meg. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2014. február 2., 10:28 (CET)

Szia, köszönöm. Én több cikkértékelő sablonon láttam, hogy úgy írják Balint36 vita 2014. február 2., 12:27 (CET)

Translation notification: Data retention guidelines

Hello Balint36,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to magyar on Meta. The page Data retention guidelines is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is magas.


The discussion phase about the draft for the Wikimedia Foundation's new data retention guidelines is ending on February 14. Your help is welcome in translating the current version of the draft, which is expected to be close to the final version. This will also enable more community members to contribute comments before the discussion phase ends.

Please click "Translate" on both of these pages:

Introduction explaining the discussion phase / Main text of the guidelines

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 2014. február 10., 06:19 (CET)

Kistérségek

Üdv!

A kistérségi beosztás nem szűnt meg, a kistérségek a járások mellett, párhuzamosan léteznek, más funkcióval.

Peyerk vita 2014. február 16., 23:29 (CET)

metróállomások

Szia! Csak szólni szeretnék, hogy az épület infobox helyett használhatod az állomás infoboxot is! Továbbá a közeljövőben létrehozandó budapesti metróállomások adatai már fent vanank a wikidatán, így néhány kattintással létre is hozhatod a szócikkek vázait infoboxszal, kategóriákkal, bevezetővel! További jó munkát! --B.Zsolt vita 2014. február 17., 21:26 (CET)

Köszönöm Balint36 vita 2014. február 18., 07:19 (CET)

Translation notification: Meta:About

Hello Balint36,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to magyar on Meta. The page Meta:About is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is közepes.


-----------------

Dear Collegues! This main description of Meta-wiki. Please check translation into your language and make it up to date.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 2014. február 17., 23:43 (CET)


Balassagyarmat-műhely

Kedves Balint 36, köszönöm a bizalmadat. de nem rendelkezem olyan részletes ismeretekkel Balassagyarmatról és környékéről, hogy egy ilyen műhelyben érdemes lenne részt vennem. A Wikipédián szerzett közel 10 éves tapasztalataimat viszont készséggel átadom.
Jó munkát, jó szerkesztést!--Linkoman vita 2014. február 24., 20:46 (CET)

Az anyagot majd én összegyűjtöm, leginkább a Wikipédián szerzett tapasztalatra lenne szükség. Ha így megfelel, hozzáadhatlak? Balint36 vita 2014. február 24., 21:06 (CET)

Én nem szoktam műhelyekhez csatlakozni, de készséggel segítek, ha szükségesnek tartod. ----Linkoman vita 2014. február 25., 11:26 (CET)

Translation notification: Wikimedia Blog/Drafts/Board Service

Hello Balint36,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to magyar on Meta. The page Wikimedia Blog/Drafts/Board Service is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is közepes.


This is the second in a series of blogs posts by the Wikimedia Foundation Board of Trustees, explaining the work of the Board Governance Committee. It is planned to be published at https://blog.wikimedia.org/ on Friday, February 28.

Translations are also still welcome for the first post in the series, titled "Introduction to the Wikimedia Foundation Board of Trustees", where Vice Chair Phoebe Ayers explains the Board, its mandate, and its work within the community. It will hopefully remain a useful reference for a long time to come. It can be translated at [1].

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 2014. február 26., 20:39 (CET)

Saját képek

Szia! Kérlek, hogy a saját képeidet ne a magyar wikire, hanem a Commonsba töltsed. Előbb-utóbb úgyis átkerülnek oda. --Regasterios vita 2014. március 23., 12:38 (CET)

Jó, akkor a huwikiről hogyan töröljem? Balint36 vita 2014. március 23., 14:02 (CET)
Ha már feltöltötted a Commonsra, a huwikin az adott képre tedd rá az {{Azonnali-commons}}(?) sablont. --Regasterios vita 2014. március 23., 15:29 (CET)
Jó, megvan, 1975 előttieket is? Balint36 vita 2014. március 23., 20:48 (CET)
Csak a saját képeidről beszéltem. A Facebookról szerzett archív képekre nem vennék mérget, hogy közkincs licenc alatt felhasználhatóak nálunk. A Fájl:Balassagyarmati főtér 1973.jpg-hez forrást is elfelejtettél mellékelni. --Regasterios vita 2014. március 24., 10:26 (CET)
Korábban már megkérdeztem az oldalt, hogy az oldalon található képek szabadon felhasználhatóak-e. Ők válaszukban írták, hogy igen, ha megjelenítem a forrásban a kép beküldőjét, ha ilyen nincs, akkor a Balassagyarmat Annot. Az 1973-as képet korábban töltöttem le a Balassagyarmat Anno oldalról, most megpróbáltam visszakeresni a forrásmegjelölés céljából, de nem találtam meg. Balint36 vita 2014. március 24., 14:10 (CET)

Megtaláltam! Hamarosan lesz forrás. Balint36 vita 2014. március 24., 14:14 (CET)

Törlésre javasolt lapok

Szia! A Körforgalmi csomópontok Salgótarjánban szócikk, amelyet még április 7-én jelöltél törlésre, mai dátummal került a törlésre javasolt lapok közé, mert kimaradt az a lépés, amely során oda is beilleszted. Semmi probléma, mostantól zajlik a törlési megbeszélés ezügyben. nyiffi vita 2014. április 24., 13:34 (CEST)

Palóc liget

Szia! Megláttam a Palóc liget szócikket, s az jutott eszembe, hogy vajon a {{Park infobox}}(?) nem volna jobb a szócikkbe? Nekem specifikusabbnak tűnik, mint a városrész. Azt vettem még észre, hogy a megadott forrásokban nem találtam meg minden információt, ami a szócikkben benne van. Dolgoztál máshonnan is, vagy figyelmetlen voltam? Ha máshonnan is dolgoztál, meg tudnád adni a forrását? Üdvözlettel: --Sphenodon vita 2014. június 11., 01:41 (CEST)

Szia, azért használtam városrész infoboxot, mert eddig nem ismertem a park infoboxot. Azt, hogy a park 3,9 hektáros, a Googele Mapson mértem le. A névváltoztatásokat egy könyvből írtam, de az most nincs nálam, azt majd csak később tudom hozzáadni forrásnak. A Szabadtéri Színpad átadásának az időpontját a helyszínen találtam meg, valamilyen alapkő lehet (itt a kép). --Balint36 Mondjad, figyelek! 2014. június 11., 07:21 (CEST)

Fájl:Állatkert millfav.jpg

Szia! Ennél a képnél a {{közkincs-régi}}(?) sablont helyezted ki, melynek szövege szerint „Ez a kép közkincs, szabadon felhasználható: alkotója több mint 70 évvel ezelőtt elhunyt, a védelmi idő lejárt.” Szerzőt viszont nem adtál meg, így nem világos, mi alapján állítod, hogy több mint 70 éve elhunyt. Amennyiben arra gondoltál, hogy a szerző személye nem ismert (értsd: nem deríthető ki), akkor a szerző paraméterhez be kell írni, hogy „ismeretlen”, licencnek pedig a {{közkincs-ismeretlen}}(?)-t kell megadni. Kérlek, pótold a hiányosságot. Köszönöm. Elfelejtkeztél egyébként arról a korábbi kérésemről, hogy a fájloknak ne adj rövidítést tartalmazó neveket. További jó szerkesztést! --Regasterios vita 2014. június 24., 21:27 (CEST)

Rendben, minden megvan. Balint36 Mondjad, figyelek! 2014. június 24., 23:20 (CEST)

4-es metró

Szia!

Én tegnap megnéztem, és úgy láttam, hogy csak két vágány van ott. Ha fel tudnád tölteni valahova az internetre (pl. Képfeltöltés.hu, a Google első találata a képfeltöltés keresőkifejezésre), az jó lenne. Sajnos az alagutat egyáltalán nem lehet fényképezni, tegnap is próbáltam, de nem engedték a biztonsági őrök. :-( --Tacsipacsi vita 2014. július 31., 15:46 (CEST)

Szia, a kép ittvan: http://kepfeltoltes.hu/view/140731/M4_vonal_www.kepfeltoltes.hu_.png A teljes bemutatót Google Drive-val tudom megosztani: https://drive.google.com/file/d/0B66ne4pYPovdSVVjMVBpU2V3OGc/edit?usp=sharing Én is csináltam tegnap pár képet egyet a Rákóczi téren (ez sajnos bemozdult), egyet Kelenföldön és egyet a kelenföldi diszpécserközpontról. Balint36 Mondjad, figyelek! 2014. július 31., 22:35 (CEST)
Köszönöm szépen, akkor biztos nem láttam be jól, esetleg valami fal van, ami betakar. Majd még egyszer megnézem, hátha látom is, ha nagyon figyelek. --Tacsipacsi vita 2014. augusztus 1., 12:43 (CEST)
Találtam egy perdöntő bizonyítékot: 3 vágány (nem mintha nem hittem volna neked, csak jó látni is). --Tacsipacsi vita 2015. január 18., 23:00 (CET)
Igen, köszi, ezt én is nézegettem. Most kicsit elgondolkodtam, miért raktak oda 3 vágány, végül az jutott az eszembe, hogy ha arra "vetemednének", hogy folytatják Bosnyák térre a metrót, akkor ezekből pálya lenne és +1 vágány kihúzónak. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2015. január 18., 23:14 (CET)

Kistérség

Szia! A Vác szócikkbe visszatetted a kistérséget, mondván hogy a kistérségek nem szűntek meg. A kistérség szócikk szerint viszont igen, és ezt törvényi hivatkozásokkal is alátámasztja. Mire alapozod azt, hogy még léteznek? Köszönöm, --Antissimo vita 2014. október 13., 12:41 (CEST)

Bocsánat, rég nem foglalkoztam a kistérséges szócikkekel, én még úgy tudtam, hogy csak a közigazgatási szerepük veszett el. Akkor az infoboxból is ki lehetne szedni a kistéréget, mert vagy egységesen legyen minden településnél kistérség is vagy sehol. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2014. október 13., 16:42 (CEST)

Szerintem a Wikipédiából módszeresen, cikkek tömegéből kiirtani egy egyébként helyes információt bűn. A kistérségi beosztás valóban megszűnt, de ettől még pont olyan releváns információ egy településről az egykori kistérségi beosztása, mint számos más történeti adat. Semmi ok a törlésére, az infóboxot meg ki lehet igazítani úgy, hogy a volt (2014 eleji) kistérséget tüntesse fel. --Peyerk vita 2014. november 4., 20:48 (CET)

Forrásolás

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott 3-as busz (Balassagyarmat) szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. Petej vita 2015. január 8., 18:46 (CET)

ua. 3B--Petej vita 2015. január 8., 18:47 (CET)
Rendben, vannak források, csak azt hittem, hogy elég az infoboxba berakni a menetrendet. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2015. január 8., 19:10 (CET)
Pótolva, így jó? Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2015. január 8., 19:17 (CET)

Engedély képekhez

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Balassagyarmati főtér 1975.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Képészmérnök vita 2015. június 15., 00:22 (CEST)

Jogvédett kép

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Balassiszobor.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Az ilyen képeket a Wikipédia szabályai szerint nem lehet feltölteni. Kérlek, hogy képfeltöltés előtt tájékozódj a felküldési útmutató elolvasásával, mert jogvédett kép ismételt feltöltése szankcionálható. Kérlek, hogy csak bizonyíthatóan szabad licencű vagy saját készítésű képeket tölts fel. Megértésed köszönöm, további jó szerkesztést kívánok, Képészmérnök vita 2015. június 15., 00:35 (CEST)

Fájl:PetőfiBGY.jpg

Szia! Ennél a képnél ez az engedélyeztetés nem jó. Egyrészt az ilyesmit át kell futtani az OTRS-rendszeren, azaz az engedélyt el kell küldetni a permissions-hu@wikimedia.org címre, másrészt licence sincs a fájlnak. Mindezeket pótolni kellene. – Regasterios vita 2015. december 17., 10:25 (CET)

Sajnos, ez vonatkozik a többi, Facebookról való képre is. Licencet ugyan tettél a többségükre, de a mellékelt levélrészletből sem derül ki, hogy erről konkrétan írtak volna.

– Regasterios vita 2015. december 18., 01:12 (CET)

Szia, gondolkodtam a képekről, inkább feltölteném a saját képeimet a Commonsra ezek helyett, ezeket pedig lehetne törölni a hu-Wikiből. Ha nem lenne probléma. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2015. december 18., 14:36 (CET)

Rendben, törlöm őket. A Fájl:Mikszáth.jpg is idetartozik egyébként, azt elfelejtettem betenni a listába. – Regasterios vita 2015. december 29., 18:12 (CET)

Bátonyterenyei buszjáratok

Sziaǃ

A 2-es buszjárat megírása alkalmi felbuzdulás volt Részedről, vagy esetleg tervezed a megírni a többit is? Én szándékszom oda elmenni, és készíteni a járatokról legalább 1-1 képet, azért kérdezem. További jó szerkesztéstǃ – Rakás vita 2016. január 14., 08:25 (CET)

Szia! A szócikk megírásával első sorban egy általam írt programot teszteltem le, mely kellő mennyiségű adat megadásával megírja a teljes szócikket. Ezzel már könnyebb, úgyhogy megcsinálhatom a többi vonalnak is, csak a közzétett menetrend értelmezése igen bonyolult :/ Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. január 14., 17:27 (CET)

Fájl:KMKK logo.png

Szia! Az ilyen engedélyek csak akkor fogadhatóak el, ha azok keresztül futnak az OTRS-en. Kérlek, továbbítsd az engedélyező levelet a permissions-hu@wikimedia.org címre. Köszönöm. – Regasterios vita 2016. január 29., 22:26 (CET)

Szia, amikor megkaptam, akkor már továbbítottam is. Újra elküldjem akkor? Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. január 29., 22:29 (CET)
Fájlban itt van: https://drive.google.com/file/d/0B66ne4pYPovdX3NiMERGaUxoMElWM0FoOXlkWkJLYkdpNGxv/view?usp=sharing Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. január 29., 22:33 (CET)

Oké, rendben van, most megérkezett az engedély, amit küldtél. Kitettem az OTRS-sablont. Ugyanakkor arra felhívnám a figyelmedet, hogy az engedélyezett jogvédett logók sem használhatók nyakló nélkül a WP:NEMSZABAD értelmében, minimálisra kell szorítani a használatukat, szerkesztői lapon, sablonban stb. pedig egyáltalán nem használhatók, kizárólag szócikkben, de ott sem tömegesen, mint említettem. Ennek megfelelően a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ szócikk kivételével kérlek, távolítsd el mindegyik lapról a logót. Köszönöm a megértésed. – Regasterios vita 2016. január 29., 23:25 (CET)

Érdekes, Regasterios, én nem olvasom ki abból az oldalból, hogy az engedélyezett logót nem szabad pl. szerkesztői lapon vagy sablonban használni. Megmutatnád, hogy ez hol van? – Burumbátor Súgd ide! 2016. január 29., 23:51 (CET)

@Burumbátor: WP:NEMSZABAD#Általános szabályozás, 2. pont: „Sablonokban, vitalapon, Wikipédia-névtérben, szerkesztői lapokon és allapokon nem…” --Tacsipacsi vita 2016. január 30., 22:30 (CET)

Köszönöm. Ökörségnek tartom, ha egyszer engedély van a használatára. – Burumbátor Súgd ide! 2016. január 30., 22:35 (CET)

Cikkcímek

Szia! A sok megyei közgyűlési választást mindet névelő nélkül kell elnevezni. Most vagy négy-öt is névelővel van. Át kell őket nevezni. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2016. március 6., 21:36 (CET)

Fájl:Dózsacímer.jpg

Szia! Se a képet, se a logót nem te készítetted, így nem tekinthető sajátodnak ez a mű, akár a fotót, akár a logót nézzük. (Más: a saját képeidet áttöltöttem a Commonsba.) – Regasterios vita 2016. március 11., 01:20 (CET)

Re: 8B / 8D busz

Szia!

Megmondom őszintén, hogy nem vagyok jártas Balassagyarmat tömegközlekedésében, de amikor tavaly októberben szerkesztgettem a 8-as busz (egyértelműsítő lap), oldalon, akkor találtam ezt a két járatot. Ekkor én csak annyit írtam hozzá, hogy megszűnt és kipótoltam a sablont. LaSza utazz el hozzám! 2016. május 19., 16:34 (CEST)

Köszönöm a választ :) Visszakerestem az egyértelműsítő lap történetében, úgy néz ki, hogy régebbi, mint az én 2009. októberi menetrendem, ezért nem találhattam ezeket. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. május 19., 17:50 (CEST)
De van egy érzésem, hogy sosem derül fény ezekre, mert a NV csak a tarjáni menetrendet pakolgatta ki, utána pedig csak MS Word dokumentumokat pakolgatott ki, amik ma már nem elérhetőek :/ Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. május 19., 18:16 (CEST)
Próbáltad a webarchív oldallal? Wordot nem tudom raktározott-e, amikor nekem kellett valami a múltból, akkor pdf-eket találtam vele. Kemenymate vita 2016. május 19., 19:10 (CEST)
Amikor nekem is kell valami régről, én is ezt szoktam használni, de az NV hol képként, hol (letölthetetlen) word fájlként teszi közzé, és ebből nem tanulnak, mert a 8-9 évvel később az utódok még mindig képeket pakolgatnak ki :P Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. május 19., 19:44 (CEST)
Haladnak a korral. :D Kemenymate vita 2016. május 19., 19:47 (CEST)

Salgótarján tömegközlekedése

Szia!

A cikkből azért töröltem ezeket a megjelöléseket, mert tulajdonképpen egyikben sincs benne, még a kiemelt szócikknek minősített Kecskemét tömegközlekedése cikkben sem. Továbbá 2 "új" busz is érkezett Szolnokról illetve egy ex. siófoki a helyközi üzemből (+1 meg úton Egerből), amik a mai napon már forgalomba voltak adva, ezeket tegnap írtam bele, úgyhogy nem értem miért törölted ki. Üdv:Adenes1995vita 2016. június 03., 20:36 (CEST)

Én úgy gondolom, hogy a kézzel fogható bizonyítékokra kell támaszkodni. Igaz, hogy beállhatnak máshonnan más buszok, de ezeket nem kéne egy kalap alá venni, mert míg Salgótarján MJV önkormányzata aláírt erre a 24 buszra, ez fix is marad. A helyközi fordákról helyibe beálló buszokat bármikor bárhogy cserélgethetik. Ennek megoldására hasonló módot ajánlok, mint amit Balassagyarmatra írtam. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. június 3., 20:02 (CEST)
Mellesleg ezek a megfigyelt buszok nem tesznek jót a WP:SAJÁT elvének. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. június 3., 20:07 (CEST)
Mivel a buszok a tegnapi nap álltak forgalomba, természetes, hogy nem szerepelnek MÉG (!) a közszolgáltatási szerződésbe, amiknek a módosított változata, csak akkor kerül nyilvánosságra, amikor az önkormányzat elé módosító javaslatot terjesztenek elő. Ha nincs ilyen egyéb alkalomkor, akkor az év közben újonan/használtan érkezett buszok, csak az új év elején történő közszolgáltatási szerződés-módosításban kerülnek felsorolásra. Mivel még nem terjesztettek a tarjáni közgyűlés elé módosítást, ezért a legutóbbi szerződés szerinti állomány található meg a szerződésben. Annak ellenére, hogy az ex. szolnoki busz már a tegnapi napon megérkezett, ma pedig már forgalomba is állt. A helyköziből átcsoportosított ex. siófoki 415-ös helyett meg majd lesz másik busz ha minden igaz, de a lényeg, hogy a mai naptól már ő is a helyi járati flottát erősíti. És igen ma láttam a két szememmel őket.
Gyarmat egy speciális eset mivel ott 1 szem helyi járatos busz van amivel ki kellene szolgálni cca 9 vonalat. Persze hogy beforgatják a helyközi buszokat. Tarjánban más a helyzet, ott szerencsére még van elég busz.
Semmit sem lehet fixre venni főleg ha elég sokat mozogsz egy adott város tömegközlekedésén, és tudod kívülről, hogy melyik busszal éppen mi történik. Csak példának okáért: a cca 2 éve Tarjánban futó két ex. siófoki 415 esetén is csak novemberben került bele a közszolg.szerődésbe (A 2013 decemberiben még nem volt) pedig 2014 áprilisában már javában az utakat rótta. Csak ennyit szvsz arról, hogy "márpedig ez a buszmennyiség marad és pont".
Üdv: Adenes1995vita 2016. június 03., 20:36 (CEST)
És még valami: abban az esetben, ha új busz érkezik egy adott város tömegközlekedésébe, nem szokták a közszolg.szerződést azonnal módosítani. És szvsz ehhez semmi köze nincs a WP:SAJÁT elvnek, mert pl. 1 év is eltelhet 2 szerződés-módosítás között és azóta már elég sok más információból lehet hallani/tájékozódni, hogy azzal a busszal éppen mi a helyzet. -Adenes1995vita 2016. június 03., 20:46 (CEST)
"nem szerepelnek MÉG (!) a közszolgáltatási szerződésbe(n)" Na, majd ha tényleg benne lesz, majd akkor ide is hozzá lehet adni, addig javaslom, hogy külön közszolgálati szerződésben nem szereplő, de helyi járatban résztvevő pontban legyenek. Más részről azért az Index fórumon sem a KK szakemberei írogatnak, és amit ott mondanak egy részük azért kétséges (pl fehér Localo). Harmadikként Balassagyarmaton 1 darab csinálja egész nap a helyit, az önkormányzat még továbbiakra is aláírt, és pont ezek állnak be helyibe két helyközi között (meg a JPN-855). Mellesleg ne haragudj, fogtam a közszolgálatit, frissítettem az autóbuszok listáját ez alapján, a májustól érvényes menetrendet is, holott érdekeltségemen kívül áll, de már nem bírtam nézni, mennyire elavult. A járatok szócikkei dettó. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. június 3., 20:57 (CEST)
Sajnos igen vannak pontatlan infók a fórumról, (rajta vagyok én is) nagyjából onnan szoktam tájékozódni, de addig én se hiszek a híreknek amíg nem látom a dolgokat.
Szerintem egyezünk ki annyiban, hogy amíg nem kerül bele a szerződésbe addig a cikkbe se szerepejen.
A szerkesztésért pedig nagy köszönet, mostanában nem volt időm javítgatni rajta. Ha a járatokba is besegítenél azt is megköszönném.Adenes1995vita 2016. június 03., 21:02 (CEST)
OK, a járatokhoz elkezdtem egy sablont, a {{KMKK}}(?) sablont, melyben benne vannak a megállókon az átszállási lehetőségek és intézmények,
így erre: {{KMKK|60|1|2|Autóbusz-pályaudvar}} ezt kapjuk:
1 Autóbusz-pályaudvar 2 1, 2, 3, 3A, 4, 6, 7, 9
348, 406, 407, 409, 410, 414
1037, 1039, 1040, 1049, 1052, 1063, 1306
autóbusz-pályaudvar

Ez majd a megállóhelyeinél lenne hasznos. Fel kéne tölteni a többi várost is idővel. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. június 3., 21:15 (CEST)

Tetszetős :) Adenes1995vita 2016. június 03., 21:23 (CEST)

KMKK sablon

Szia! Az átszállási kapcsolatok között saját magát is feltünteti, ahova beillesztetted a sablont, ez így lehet nem túl szerencsés. Kemenymate vita 2016. június 12., 18:10 (CEST)

Szia, sajnos csak így tudtam összeállítani :/ Vagy ez vagy pedig marad a hosszas bogarászás a menetrendek átláthatatlan útvesztőiben, hogy melyiknek van még szintén ott megállója. Ezen kívül más területen sem a legtökéletesebb a sablon, de meggyorsította a munkámat. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. június 12., 18:25 (CEST)
Ja értem. Kár hogy nem lehet beállítani, hogy a címben szereplő számot vegye ki a sablonból. :) Kemenymate vita 2016. június 12., 18:47 (CEST)

Megint van egy kis félreértés

Szia!

Látom megint történt egy kis félreértés köztünk.

Hivatalosan a Szolnokról érkezett busz (GMY-376[2]) 280.40A és az egri (HCA-776[3]) C80.40A. Mindkettő automata váltós. Csak a közszolgáltatási szerződésben hibásan van feltüntetve. Van 280.40M-je a szolnokiaknak, de annak a forgalmi rendszámába a betű nem GMY hanem GNX, és az maradt Szolnokon. Egyébként az "ajtótlan" oldalon is látszik a különbség a két busz között. A C80-ason van egy nagyobb "doboz" a fülke oldalán. - Adenes1995vita 2016. június 23. 13:45 (CEST)

Szia, akkor visszavonom. Balint36 Kövess Balassagyarmatra! 2016. június 23., 14:02 (CEST)

Megerősített szerkesztői jog

Szia! A megerősített szerkesztői jogot megkaptad. Jó szerkesztést! Üdv, nyiffi 2016. június 25., 08:17 (CEST)

Válasz: Starján tömegközlekedées

Szia!

Nagyon jó lett a sablon, tetszetős. Igazság szerint a cikkel is kellene kezdeni valamit, mert eléggé elkapkodott. Lementem egy saját szerkesztői allapra, ahol tudnánk közösen javítgatni rajta.

Üdv! – Adenes1995 vita 2016. július 30., 13:52 (CEST)