Szerkesztő:Zsoltko

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nevem Sztakó Zsolt /itt, Zsoltko/ idén /2007 április/ töltöttem be a 40 évet, és Szlovákiában élek, Százdon, egy pici faluban a magyar határtól 12 km-re. A szüleimmel élek, ők ápolnak, mivel önálló életre képtelen, mozgássérült vagyok. Sok sortársamhoz hasonlóan, helyzetembe nem tudok beletörődni, és ezért önmegvalósításként az irodalommal foglalkozom. Művésznévként a Százdi Sztakó Zsolt nevet használom. Írásaimban gyakran foglalkozom a mozgássérültek problémáival, és csatlakoztam Bíró Szabolcs barátom Székirodalom nevű mozgalmához. Aránylag gyakran jelennek meg írásaim irodalmi folyóiratokban, újságokban. A Rádió eddig két hangjátékomat sugározta/Hazatérés 1989, Lebegés 1991/. 2006-ban jelent meg történelmi kisregényem 1552 címmel, a dunaszerdahelyi LILIUM AURUM kiadó gondozásában. Íróként, felvettem a Százdi előnevet. A papíralapú irodalom mellett azonban az interneten is publikálok. Műveim megtalálhatóak több irodalmi portálon /Fullextra, Ekm2, Barátok verslista stb/, de újabban elindítottam blogomat is: sztakozsolt.blog.hu .

Ha az érdekődési körömet kellene meghatároznom, úgy elsőként a történelmet említeném, de ezenkívül is, szinte minden érdekel. A Wikipédián ebben az évben regisztráltam, és azóta már elindítottam a Marrano valamint az Amorita szócikkeket, valamint több más szócikkben közreműködtem.

A Wikit én remek tanulási lehetőségnek tartom, nemcsak, mint olvasó, hanem szerkesztőként is, ugyanis, remek ösztönző, hogy az összegyűjtött információkat cikké gyúrjam, és feltegyem a Wikipédiára, ez pedig plusz motiváció a tanulásban.

Írásaim[szerkesztés]

Ez az 1552 című kisregényem linkje:

[1]

Írásaim gyakran szerepelnek ebben a kultúrális folyóiratban is:

Bórzsönyi Helikon

http://www.retsag.net/helikon/lap.htm