Szerkesztő:Xia/vitalap2014

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

X generáció

Szia! Kicseréltem a linket megbízható, pszichológiával foglalkozó oldalra, kicsit pontosítottam az egyik mondatot és levettem a lektorálandó sablont. Üdv és neked is B.Ú.É.K! Menyus20000 vita 2014. január 1., 15:21 (CET)

re zsűri

BÚÉK! Örömmel, de mit jelent az, hogy főzsűri? Remélem, nem egyszemélyi, mert az csak rossz vért szül! :) --Pagonyfoxhole 2014. január 1., 20:26 (CET)

Rendben. --Pagonyfoxhole 2014. január 1., 22:24 (CET)

Toborzás volt? Születnek a cikkek, a szerkesztők többnyire újak. Vagy ez még nem az? --Pagonyfoxhole 2014. január 4., 15:00 (CET)

Filmkockák élő személyek cikkeiben portréként

Szia Timi! Olvastam egy néhány hónappal ezelőtti vitádat Dencey aktuális zoknibábjával a vitalapján, s ennek alapján több szócikkből eltávolítottam olyan képeket, amelyekről úgy gondoltam, hogy nem odavalók. Az egyik ilyen alkalmat követően az egyik szerkesztő értetlenségét fejezte ki a vitalapomon, s meggyőznöm sem sikerült őt, amiből azt a következtetést vontam le, hogy valószínűleg nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy élő személyek szócikkébe nem tehető be filmkocka portréként. Mivel meglehetősen sok helyen lehet találkozni ezzel ellenkező példával, sokan úgy gondolják, ez a normális, így adott esetben gyanútlanul maguk is feltöltenek egy-két vagy még több képet, tovább gyarapítva a nem túl fényes gyűjteményt. Ezt a folyamatot valamelyest visszafogni csak úgy lehet, ha ezek a képek eltűnnek a cikkekből (végső soron törölve őket), ezért első körben készítettem egy gyűjtést ezekről a filmkockákról: Szerkesztő:Regasterios/Filmkockák. Kettő kivételével egyébként mind Dencey (vagy valamelyik zoknibábja) töltötte fel őket.

Mi legyen ezekkel a képekkel? Az allap bevezetőjét úgy fogalmaztam meg, hogy törölve lesznek, de persze mások véleménye nélkül ebbe nem akartam belevágni. Ráadásul a lista bizonyosan bővülni fog. --Regasterios vita 2014. január 3., 21:23 (CET)

re keresztnevek

Szia! Éppen lehetne, de az a tapasztalatom, hogy az ilyen összevont törlések általában elbuknak, valahogy mindig kerül hozzájuk elég ellenző. Az egyes cikkek törlése ellen sokkal nehezebb érvet találni. Ezzel a módszerrel ha meg is marad néhány, nem az összes. A csoportossal az összes marad, ha marad. De ha valaki más kiír egy ilyen megbeszélést, támogatni fogom. Hkoala 2014. január 4., 14:36 (CET)

Amúgy nem csak a TMB-n van tele, több mint felét - ahol se névnap, se híres viselő - szubcsonknak jelöltem. Az egyszerűbb is, viszont ha TMB-n megy át, akkor újbóli létrehozás esetén már lehet azonnalizni. --Hkoala 2014. január 4., 14:38 (CET)

Száraz Dénes

Kedves Teemeah! Köszönöm, hogy a Wikipédia:Szerzőijog-sértés oldalra átvitted a Száraz Dénesről szóló szócikket.--Mártiforrás 2014. január 8., 21:43 (CET)

Kiemelt

A király és a bohóc szócikk a mai napon kiemelt lett. Gratulálok!  … szalax üzenő 2014. január 10., 11:34 (CET)

Esztergom ostroma

Selamlar. Tekrardan rahatsız edeceğim ama şuradaki konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Avusturya tarafının hazırlıkları, o tarafından yaşadıkları hakkındaki bilgileri çevirebilirseniz çok iyi olur. Bir de bu kaynak var, buradakiler de faydalı olacaktır. Şu maddede bir göz gezdirerek yalnızca Estergon'daki yaşananları bana aktarabilirseniz yeterli olacaktır. İyi günler.--Rapsar vita 2014. január 11., 19:34 (CET)

Şurası çok güzel anlatmış (Google çeviri ile az çok anlaşılıyor :) olayın Avusturya-Macaristan tarafını. Bu makaleyi çevirmeniz (Osmanlı ile alakalı olanları çevirmeseniz de olur) bana o kadar fayda sağlayacak ki...--Rapsar vita 2014. január 11., 20:06 (CET)

Merhaba. Benim Türkcem bu kadar iyi degil, bunlar icin yeterli sözcüklere sahip degilim. günlük konusmalar falan olur, ve sözlük yardimiyla Türkce metinleri anlarim, ama bu tür maddelerin metini daha derin bir dil bilgisini ister, bunlari cevirmek cok da zor bir seydir, ve cok uzun olduklari icin ben bunu simdi yapamam, bayagi uzun zaman alirdi. Cok üzgünüm. Xiaolong Üzenő 2014. január 11., 21:32 (CET)

İngilizceye çevirebilir misiniz peki? İlk sayfayla işim yok, geri kalanlar iyi olurdu :) Yahut yardımcı olabilecek birisi varsa ona da haber verebilirsiniz.--Rapsar vita 2014. január 11., 21:39 (CET)

Bir şey daha soracaktım. Ben Márévár maddesini Türkçe Vikipedi'de açtım, ama madde adı konusunda emin değilim. "Vár" Macarcada "kale" demek, değil mi? "Márévár" da "Máré Kalesi" anlamına mı geliyor? İngilizce olarak "Máré Castle" mı deriz? Yoksa Vasvár gibi bir yerleşim yeri adı mı? "Márévár Kalesi" veya "Márévár Castle" mı deriz? Neden "Máré vár" değil de "Márévár" kullanılmakta?--Rapsar vita 2014. január 12., 14:01 (CET)

Yeri adi degil, kalenin ilk sahipleri Máré'den gelmisler, o yüzden Márévár olmus, ama kalenin simdiki yerinin adi hic bir zamanda Máré degilmis. Bence cevirmeye falan gerek yok, Márévár olarak gecebilir. Xiaolong Üzenő 2014. január 12., 14:23 (CET)

Ismét filmkockák

Szia Timi! Pár cikk kapcsán kérdezném a véleményed. Jól gondolom, hogy az epizódlistás cikkekben is összesen csupán három filmkocka lehet, függetlenül attól, hogy mindegyik kocka más-más epizódból származik? Példa: Döglött akták (harmadik évad). A másik: ez a megkötés érvényes-e vagy sem például televíziós műsoroknál, illetve tévés sporteseményeknél? Példák: Táncdalfesztivál (8 filmkocka), 2011-es tornász-világbajnokság (7 filmkocka). A táncdalfesztiválnál persze szét kell szedni a galériát, de amúgy maradhat-e mindegyik kép? --Regasterios vita 2014. január 14., 18:33 (CET)

Filmkocka portálon

Szia! Szeretném ha válaszolnál itt: Wikipédia:Kocsmafal (képek)#Filmkocka portálon. --Sasuke88  vita 2014. január 14., 20:25 (CET)

szeretném felhívni a figyelmedet...

Szia Teemeah!

....arra, hogy az új CitWeb sablon (lásd a dokumentációjának végét) kezelni képes az angol cite web sablon paramétereinek zömét.

Ehhez nem kell semmit sem tenni, csak egyszerűen bemásolni a CitWeb sablonba az angol cikk paramétereit. A CitWeb modulja felismeri az angol paraméternevek alapján, hogy neki aktuálisan angol paraméterekkel kell dolgoznia. Nem kell sem szubsztolás, semmi, csak arra ügyelj, hogy ne szerepeljen magyar paraméternév a sablonban, mert egyetlen ilyen arra utasítja a modult, hogy az összes paramétert a magyar és annak alternatív nevével kezelje!

Véleményed?

Szerinted érdemes-e további fejlesztéssel elérni, hogy az angol sablon valamennyi paraméterét kezelni tudja.--Pepo41 vita 2014. január 17., 15:08 (CET)

OTRS

Szia. OKé, kitöltöm. Viszont nem tudod, hol érdeklődjek azután, hogy mi van azzal az engedéllyel, amit 3-4 napja küldtem el és nem jött rá semmi válasz? Kétszer is elküldtem, de nem jeleztek vissza. Üdv. --Bazsi888Total Eclipse 2014. január 18., 16:47 (CET)

Baptista filmek

Igen az internetről volt egy link-gyűjtemény a témából, tudom én, hogy ilyet nem szabad, de nem akartam megsérteni a baptistákat, butaság volt, igyekszem ilyet nem elkövetni legközelebb. Csetelek-botolok, mint kezdő járőr.--Mártiforrás 2014. január 19., 18:01 (CET)

Kiemelt

A Szerelmes regény szócikk a mai napon kiemelt lett. Gratulálok!  … szalax üzenő 2014. január 19., 18:02 (CET)

Én pedig a kiemelési eljáráson elhangzott mazsolákból nem lehet összeállítani egy süteményt, mint bölcsességet feltettem a szerkesztői lapom elejére. Apród vita 2014. január 19., 23:30 (CET)

Re:Dél-Korea régiói

Okés, elírásnak tűnt :) Oppashi Ide írj! 2014. január 20., 17:04 (CET)

Ránéznél?

Szia! Ránéznél erre? Előre is köszönöm! Üdv. Tambo vita 2014. január 21., 09:05 (CET)

dupla

Szia, Timi! Itt véletlenül kétszer szavaztál. --Hkoala 2014. január 21., 21:02 (CET)

Feldmár Intézet

Törlésre jelöltem, aki feltette, az meg nem akarja. Olvasd el a Járőrök üzenő lapján írtakat is a szócikk írójától. Amúgy soha nem jóízűek a "hivatalból" feltett lapok, borzasztó volt például, amikor átírták a Magyar Pszichológiai Társaság szócikkét, amelyet én eredetileg szakmai lapokban talált szócikkek alapján hoztam össze, most aztán egy hivatalos semmit nem mondó szócikk lett belőle. Bőven elég a Feldmár Intézetről annyi, amennyi Feldmár András szócikkben van, ennek az új szócikknek a lényege sem több, igen vérszegény. Tőlem maradhat is, de a döntést Rád bízom, én járőrnek még kezdő vagyok.--Mártiforrás 2014. január 21., 22:48 (CET)

wikia.com-ok

Szia Teeme! Most már nem használom a továbbiakban ezeket az oldalakat forrásnak, mást keresek, csak ahol korábban használtam, meg ahol más is tett be ilyent, ha olyan cikkekhez van megbízható forrás, akkor ezeket kivegyem és átcseréljem? Mert azt írtad ezek sokszor nem megbízhatóak. --Vakondka vita 2014. január 22., 08:55 (CET)

Oké nem most azonnal, de nem szegem meg a betartást, majd átnézem és mindet és kiveszem. aho lesetleg nem találok jobbat, ott addig ráteszem a forrás kérős sablont. Még az is jobb eset, ha egy korábban megírt cikkben forrás kérős sablon van minthogy nem megbízható forrás? --Vakondka vita 2014. január 22., 09:12 (CET)

blog oldalak

Ezekről meg egy felhasználó azt írta nem jók forrásnak mert rajongói weboldalak, egyszer használtam ilyent, azóta nem, te is ezekre azt tanácsolod ha valahol ilyeneket látok, ahol nem én tettem be, akkor azt is vegyem ki? --Vakondka vita 2014. január 22., 09:17 (CET)

Kivettem a wikia.com-okat mindenhol a kedvedért, nem vártam vele. --Vakondka vita 2014. január 22., 09:44 (CET)

Tessék egy süti!

Tessék ezt neked csináltam, azért, hogy felhívtad a figyelmemet a wikia.com-okat ne használjuk forrásnak. Vakondka vita 2014. január 22., 09:49 (CET)

szívesen --Vakondka vita 2014. január 23., 08:08 (CET)

Re: The Flying Swords of Dragon Gate

A Sárkánykapu repülő kardjai

A magyar filmforgalmazóknak magyar filmcímadási monopóliuma van? Ha igen, én meg erre kérek forrást! --Mazarin(itt meggyónhatsz) 2014. január 25., 11:58 (CET)

Letiltás

Szia! A jövőben megkérlek tartózkodj mindenféle nekem való üzengetéstől vagy velem való vitától. Nekem erre nincs időm. Ha valamit - szerinted - rosszul írok meg a szócikkekben, akkor nyugodtan javítsd ki, nem kell sem kikérned az engedélyem, véleményem, sem velem vitázgatnod. Erről szól a Wikipédia. Majd a többi szerkesztő vagy az idő eldönti, hogy kinek van igaza, de nekem tényleg nincs időm ilyen kisszerű alakokkal vitázgatni, mint amilyen te vagy. További hasznos szerkesztéseket, jó munkát, egészséget kívánok! (Jövőbeni üzengetéseidet olvasás nélkül törlöm.) Mazarin(itt meggyónhatsz) 2014. január 26., 18:02 (CET)

Korjo

Szia Timi,

Ezt a mondatot nem tudom értelmezni, különös tekintettel arra, hogy kicsoda I Inim:

"Kongmint egyik eunuchja gyilkolta meg, és I Inim (이인임) Kongmin Sin Don egyik ágyasától született fiát, Moninót ültette a trónra U néven."

Biztos meg tudod fogalmazni egy kicsit világosabban is a (Koreában) gyengébbek kedvéért :-)))))

Üdv--Szilas vita 2014. január 26., 18:13 (CET)

Fájl:Radnainé dr. Fogarasi Katalin.jpg

Szia! Nem tudom, milyen sablon kell rá, hogy csak a huwikiben, a szócikk infoboxában használható. Kijavítanád? Előre is köszönöm! Üdv. Tambo vita 2014. január 28., 12:18 (CET)

Floor manager

A floor manager szerintem kápó; vagy komisszár. De a viccet félretéve: fogalmam sincs. Kiöregedtem a filmesek közül (őmiattuk: :-( ) Az én időmben a németből ferdített zsargon volt használatos. Ma meg az amerikai nyelvű veszi át a főszerepet. Egyre több fölösleges ember akadályozza a normális filmcsinálást. A floor managert nyugodtan sorold közéjük. Én csak házmesternek fordítanám. De nem tudok angolul. OsvátA Palackposta 2014. január 28., 12:51 (CET)

Paverpol

Szia! Felvettem a védőfelszerelést! :) Nézd már meg a választ a megjegyzésedre a paverpol lapon. Várom, hogy ezek megfelelnek e, ezáltal támogatod e a maradását, vagy az átszerkesztését. Köszi! --szucso vita 2014. január 31., 13:24 (CET)

Re: Niigata

Szia! Sajnos az összes használható forrást átvettem az angolból, ott is ennyi van. A legtöbb link már rossz és az átirányítás a város honlapjára visz. A wikivoyage forrásnak számít? --Hollófernyiges vita 2014. február 1., 20:55 (CET)

Re:Tiencsin

Szia!

Oké, bocs, nem értettem meg ezek szerint a cikkíróverseny menetrendjét, azt hittem nevezek mielőtt elkészülök a módosítással, hogy "lefoglaljam" a témát. Ezek szerint félre értettem, majd jegyzem akkor, ha végeztem. Kösz hogy felhívtad a figyelmem a helyes sorrendre! Üdv


Szia!

Köszi a tippet, kiszedtem a képet, végre megoldódott a régi gondom, hogy nem látszott az alatta levő fejezetcím. Nem volt létkérdés amúgy sem, beláttam.

üdv

--Matyko vita 2014. február 7., 14:48 (CET)

Wanxian híd

Szia! Köszönöm segítségedet, próbáltam a sablont és lapot használni, remélem sikerrel. Ha ránéznél azt megköszönöm és ha kell javítom! Szép Napot és Üdv: Pan Peter vita 2014. február 3., 10:07 (CET)

Köszönöm a segítségedet! Pan Peter vita 2014. február 3., 12:15 (CET)

Milyen zeneszám ez?

Szervusz! Kérhetném segítségedet, miután a Viasat3-at nézve az egyik előzetesben hallottak felkeltették az érdeklődésemet és te tűnsz a török témában jártasnak. Ha meghallgatod itt a youtube-on http://www.youtube.com/watch?v=GhITVQm6Ug8 akkor a háttérben valami Istanbul kezdetű dal megy. Ez valami török jazz zene? Ismered talán címét, vagy az előadóját? Impera vita 2014. február 3., 15:47 (CET)

Mivel nem sokat hallottam belőle, ezért nem tudtam a nyelvét megállapítani. Amúgy szuper egy szám, lehet, hogy a feldolgozás rajt lesz még a youtubeon. Köszi. Impera vita 2014. február 3., 21:15 (CET)

Szucsou

Köszi szépen, nagyon figyelmes vagy!

Üdv--Szilas vita 2014. február 3., 18:44 (CET)

Re: Napnyugta

Szia! A forrásmegjelölést egy előző cikkem alapján(Láncfűrész) írtam így, amely szintén fordításon alapult. Ebben a cikkben(Láncfűrész) én eredetileg máshogy tüntettem fel a forrást, viszont egy szerkesztő átírta a jelenleg is látható mintára, így a Napnyugta cikkemnél is ezt a mintát használtam. De ha így kell írni, akkor nem gond, kijavítom. Köszi a segítséget! Üdv. Szenczi Molnár Albert Gimnázium vita 2014. február 3., 19:28 (CET)

Re: Láncfűrész

Szia! Régebben szerkesztettem bele, de köszi, hogy szóltál! Legközelebb, ha találok olyan szócikket, akkor kiteszem rá a sablont. Menyus vita 2014. február 3., 21:09 (CET)

Színházas filmkockák

Szia Timi! Szeretném megkérdezni a véleményedet a televízióban közvetített színházi előadások filmkockáiról élő (de akár elhunyt) személyek szócikkében. Ezeknél szerinted mennyire elvárható, hogy a szövegben részletesen ki legyen fejtve az adott darab jelentősége a színész pályafutásában? Forrásból ugyanis feltehetően nagyon kevés van (vagy esetleg egyáltalán nem áll rendelkezésre) egy filmhez képest, amely alapján részletesen lehetne írni a darabnak arról az előadásáról/változatáról, amelyben az adott színész szerepel. Konkrét példa, amelynek törlését kifogásolta a feltöltő: Csonka Ibolya szócikkében A Manó című előadásból látható volt egy kép, amely azt a mondatot hivatott illusztrálni, hogy „[Csonka Ibolya] Szerepet kapott a teátrum nyitó darabjában, a Manóban”. Szerintem ennyi édeskevés, de lehet rá azt mondani, hogy hát meg van említve a szövegben is, nem csak felsorolásban. De van olyan is, amikor ez a jelentőség már nyilvánvalóbbnak tűnik, a szócikkben azonban csak annyi szerepel, hogy az infobox a híres szerepek között emlegeti az adott darabot, mint pl. az István, a király Tóth Sándornál. --Regasterios vita 2014. február 4., 16:17 (CET)

Re: Believe in Me

Szia! A szócikk nemcsak a szükségesek miatt nem kapta meg a kiemelést, hanem azért is, mert a kiemelés ideje alatt több mint másfélszeresére hízott. Ezért nem is kérdeztem rá, hogy fenntartod-e a szükségeseket. Sajnos a bővülést nem vettem észre, mert még idejekorán szólhattam volna a szerzőnek. Nem rossz a cikk, írtam neki, hogy két hónap múlva jelölje újra. Üdv  … szalax üzenő 2014. február 4., 17:13 (CET)

Sang

Elkezdtem a Sang-dinasztiát. Csak annyit kérnék, nézz rá légy szíves, hogy nagyjából így kell-e használni a sablont. – LApankuš 2014. február 4., 20:57 (CET)

Köszi. Eszerint tényleg kell az átíró. Eddig még nem használtam, mert elvileg a forrásom is magyaros átírást használ, abban van Jisui. De eszerint mégsem. – LApankuš 2014. február 4., 23:52 (CET)

Brrr... Én vagyok a hunyó. A Jisui alapján beírtam az enwiki keresőjébe, hogy Jishui, pedig Yishuit akartam. Apró figyelmetlenség kellemetlen következménnyel, mert erre kiadta a Jishuit. Azt meg nem is néztem, hogy ez tajvani, innen vettem át a pinjint. Aludnom kell erre egyet. Vigyor – LApankuš 2014. február 5., 00:46 (CET)

És végre tudok írni ide! :)

Köszi a segítséget, igyekszem megfeleni a követelményeknek :) A szócikk címét (A koreai kard) hogy tudom átírni? Merhogy ugye le kéne szednem az elejéről a névelőt... Kissja0417 vita 2014. február 6., 00:15 (CET)

Re:Érdekességek

Áttettem a javaslatomat a jövő hétre, akkor is jó lesz még. Andrew69. 2014. február 6., 10:22 (CET)

re:Mo Thebom

Szia! Igen, amint kész vagyok a szócikkel, fogom jelölni. :) ✮ Einstein2 vitalap 2014. február 6., 16:31 (CET)

Jonszangun Koreai király lapja

Üdv! Azért nem írtam forrásokat, mert az angol lap sem tartalmaz, csak hivatkozásokat, abban is csak 1-2 linket láttam, azokat betehetem. Üdv: supermario4ever

Kínai nevek

Még egy kis segítséget kérnék, ha lehet. Én sose tudom eldönteni, mit kell külön írni, kötőjelezni, kis- vagy nagybetűvel írni. Pl. Ji Zi nevét simán átírtam Csi Ce alakra és csak utána láttam, hogy nálad ő Csi-ce. Vagy mondjuk Qí Huán Gōng az Csi Huan Kong, Csi-huan Kong vagy Csihuan Kong? Esetleg más? Van erre valami generális szabály? – LApankuš 2014. február 7., 18:11 (CET)

Köszi, akkor a kérdés egyik felét értem. A másik felével meg megyek tovább. – LApankuš 2014. február 7., 21:14 (CET)

Korea történelme

Szia! Köszönöm a segítséged felajánlását, valószínűleg a későbbiekben még szükségem lesz rá... A neveket átírom, és természetesen a forrásokat is fel fogom tüntetni. Egy kérdés: szerinted lesz elég időm megírni hónap végéig vagy inkább most kezdjek bele másba (/ill. mennyi időt szánjak rá naponta?) Mert nagyon szeretnék írni, és az a fődíj sem lenne rossz... Köszönöm! --Botlik vita 2014. február 8., 18:57 (CET)

Rendben, köszi! Én egy napi két órára gondoltam (ha nem érek rá, akkor csak egy), plusz hétvégenként szinte egész nap tudok vele foglalkozni. Üdv! --Botlik vita 2014. február 8., 20:16 (CET)

Szia! Ismét lenne pár dolog... 1. Az angol cikkből is nézek információkat, de nem szeretném, hogy a cikkem egy fordítás legyen, egyedi munkát szeretnék. Feltűnt, hogy ott is csak 1948-ig írják le a történelmet, úgy gondoltam, én is ezt teszem. A tetején a dőlt betűs szöveghez milyen sablont alkalmazzak, hogy ugyanolyan legyen, mint ott? 2. Az automata átírót nem találom... Szamguk jusza jól van írva? 3. Forrásoknál nem baj, hogyha sokszor tüntetem fel ugyanannak a Csoma Mózes könyvnek a címét (mert tudom hogy ő is értékel)? 4. Ha csak ezt a szócikket írom, de nagyon jó lesz, azzal meg lehet nyerni a fődíjat vagy csak több cikkel? 5. Tudom, hogy nagy kérés, de néha ránéznél a cikkre, és ha találsz valamit, szólsz? Mert nagyon jól jönne egy kis támogatás vagy biztatás ilyen szinten... Most szerkesztettem, Kodzsoszonig nagyjából már kész van... Köszönöm! --Botlik vita 2014. február 9., 20:41 (CET)

Szia! Pár kérdésem lenne.

  • Először is, ha sokszor előfordul egy szó a szövegben, például kínai, akkor mindig linkeljem be úgy, hogy kínai, vagy elég csak párszor? Hogy szokták ezt csinálni a tapasztaltabb szerkesztők?
  • Kisebb népcsoportok neveit például malgal, kitaj, dzsürcsi, dőlt betűvel írjam, linkeljem, vagy csak simán írjam le?
  • Ha Csoma Mózesnek több könyvét szeretném felsorolni forrásként, akkor * X: -re Csoma I., Csoma II.-t írjak? Vagy ezt hogyan lehet legjobban megoldani?
  • Ahogyan egy könyvből vett forrást is fel tudok használni többször, ugyanazon hivatkozás alatt (a;b;c; a módszer amit mutattál), úgy egy internetes hivatkozást is fel tudok használni többször, és ha igen, hogyan?
  • És a legfontosabb: ahogy egy tisztességes szócikket (például az általad írt Korjo-t; gratulálok a kiemeltségéhez!), vagy például angolul a History of Korea elég sok (több tíz) dokumentum van feltüntetve forrásként. Erős a gyanúm, hogy nem feltétlenül olvassa azt végig a szerző.

Ha én a cikkben olvasok egy állítást (pl. Korjo egy állam volt. + ott van mellette egy forrás), akkor azt én leírhatom a saját cikkemben, hogy Korjo egy állam volt és azt a forrást tüntethetem fel én is, amit az eredetiben (még ha azt nem is olvastam el)? Mert ugye másik Wikipédia cikkre nem hivatkozunk...

Köszönöm! --Botlik vita 2014. február 16., 11:29 (CET)

Köszi mindent! Nagyon jól beváltak! Most mentettem el éppen a lapomat, Kodzsoszontól folytatom a források leírását, plusz a felesleges dőlt betűk, hivatkozások törlését, illetve a bővítést, holnap kezdek hozzá Csoszonnak. Az átírással még mindig haragban vagyok, de azt még majd megoldom... Üdv! --Botlik vita 2014. február 16., 17:15 (CET)

Szia! A legfontosabb forrásokat mind megjelöljem, melyek más cikkekben is szerepelnek, és azon cikkekből is dolgozom, vagy elég csak néhányat? Hány forrás legyen megjelölve körülbelül?

Sablont hogy tudok készíteni? Mert ha jól láttam, olyan még nincs, hogy Korea történelme, az angolhoz hasonlót szeretnék készíteni. Sőt, annak még a fordítása is jó lenne, csak azt valahogy el is kell készíteni. Köszönöm! --Botlik vita 2014. február 19., 19:09 (CET)


Igen, ezt ismertem, és be is tettem már korábban! Valami függőlegesre gondoltam, mint amilyen az angolban van. De ha későbbre kell akkor hol tudok sablont csinálni? A nem megbízható forrást meg eltávolítottam, betettem a helyére újakat, amik megbízhatók.

  • A webes linkeknél muszáj megadni a hozzáférés dátumát?
  • Érdemes lenne megadnom a legfontosabb neveket hangulban is?
  • Hogy tudom betenni a History of Korea wikicommons kategóriát a cikkembe, mert nem sikerült...
  • Esetleg a Koreai Császárság himnuszával érdemes lenne színesíteni a cikkemet?

Üdv! --Botlik vita 2014. február 22., 17:14 (CET)

Köszönöm! A hozzáférés dátumához az eddigieket beírhatom mai dátumra (mindet)? És a himnuszról meg a hangul nevekről mi a véleményed? --Botlik vita 2014. február 22., 17:52 (CET)

Köszönöm, már rám fért egy kis plusz energia! :) Szerintem a tartalmi résszel már ma kész leszek, holnap ellenőrzöm, pontosítok és péntekem leadom. Üdv! --Botlik vita 2014. február 26., 15:58 (CET)

Szia! Nagyjából kész van, holnap még jönnek a pontosítások, és a legutolsó rész forrásolása. Megtennéd kérlek, hogy ha van időd, akkor a holnapi nap során átolvasd és ha esetleg valami formai/tartalmi/átírási hibát találsz, jeleznéd nekem? Előre is köszönöm! --Botlik vita 2014. február 26., 22:12 (CET)

Szia! Lenne egy fontos kérdésem. Kész vagyok a cikkel, de azt a hozzászólást kaptam, hogy aki nem olvassa a hangult, annak kifejezetten zavaró a bevezetőben a sok hangul írásjegy. A szövegben is fel van tüntetve az első előfordulásnál az államok neve hangulban (csak azt írtam oda koreai írásjegyekkel, a többi tulajdonnevet nem). Mit gondolsz, a bevezetőből vegyem ki, vagy hagyjam ott a hangult? Köszönöm! --Botlik vita 2014. február 28., 16:40 (CET)


Köszönöm a tanácsokat! Rájöttem, hogy erre most már nincs időm sajnos, szóval a bevezetőből kivettem az összeset. A szövegben a legfontosabb előfordulásnál odaírtam a (?) segítségével csak a hangult az államok nevéhez. {{{2}}} nem működött, személyekhez pedig már nem volt időm. Értékelés után ezeket még kijavítom! Köszi még egyszer! --Botlik vita 2014. február 28., 19:26 (CET)

Szia! Egy pár kérdés:

  • Ha megcsinálom a sablonokat a hangullal amit ajánlottál, akkor érdemes lenne felterjeszteni a cikket kiemelt szócikknek? (Elég sok forrás van, 100 jegyzettel, 15 megjegyzés, sok kép, és elég hosszú is) Pályázaton milyen esélyei vannak?
  • Ugye a különdíjak nem zárják ki a fődíjat? több különdíjat is lehet kapni?
  • A szerkesztői lapomon leírnád, hogy lehet megcsinálni olyan hátteret, mint amilyen Andrew 69.-nek van, csak pirosban?

Van az ő szerkesztői lapján a kék háttér. Ugyanazt a stílust szeretném a sajátomra tenni, csak piros színben (piros háttérrel). Köszönöm! --Botlik vita 2014. március 1., 22:15 (CET)

  • Az eredmények a találkozó előtt fel lesznek töltve, vagy csak ott lehet megtudni?

Köszönettel: --Botlik vita 2014. március 1., 21:01 (CET)

Szia! Mikor lesz várhatóan az eredményhirdetés? Azelőtt még fel lesz téve a Wikipédiára, vagy csak élőben derül ki? --Botlik vita 2014. március 10., 20:13 (CET)

Verseny

Szia Timi! Nem piszkálásból, de ha fent ki van téve a sablon a szócikk tetején, hogy „nem szabad beleszerkeszteni, mert a versenyre készül a cikk”, és „az észrevételeket jelezd az illető lapján”, akkor ez mennyire szabályos? Vagy a szervezők belenyúlhatnak? Komolyan nem piszkálásból kérdem, de visszanéztem Töri P vitalapját, és nem csak hogy nem is tájékoztattad erről, még a hadműveletek leírásában se kommentáltál, miért nevezted át a lapot, stb. Oppashi Ide írj! 2014. február 9., 18:31 (CET)

Szilla

Szia. Most néztem, hogy Silla eredetileg Szilla volt, egyébként minden forrásom is Szillának írja (valamint minden idegen nyelven is sz, bár sok helyen jelölik az s-sz variábilitást). Te nevezted át azzal, hogy új WP:KOREAI van. Viszont akárhogy nézem, számomra nem derül ki a WP:KOREAIból, hogy 신라 mitől lesz Silla, csak az, miért nem Sinla. Sőt ellenkezőleg, a táblázat szerint magyarosan a ㅅ=sz. Nincs valami turpisság a dologban? Esetleg az, hogy az átdolgozott koreai szerinti a cím, nem magyaros? Nem kéne magyarosnak lenni? – LApankuš 2014. február 10., 21:25 (CET)

Köszi. Valahogy elsiklottam a pont felett, lehet elakadtam az előzőnél. Persze megnéztem sok mindent, mielőtt írtam, többek közt az enwikit (Silla ejtsd szilla). Az én forrásom meg akadémiai átírást használ, csak kicsit régit (50-es évek). Feltűnt viszont az érvelésedben: sz+i ejtése s, ugyanakkor problémának látod a fonetikus átírást. Nem ellentmondás ez egy kicsit? (Nem vitázni akarok, mert nem értek koreaiul, csak megérteni szeretném.) – LApankuš 2014. február 11., 10:04 (CET)

OK. Köszönöm. Csak gondolkodom Sz/Silla bővítésén és jó tudni ezeket. – LApankuš 2014. február 11., 10:24 (CET)

Ez jó lenne. Azért gondolkodom rajta, mert forrásom kevés van. – LApankuš 2014. február 11., 10:41 (CET)

Oops! Jó ideje nem néztem már rá a kiemelésre (viszonylag keveset vagyok itt és akkor mást csinálok), nem is láttam, hogy ilyesmi van rajta. Persze hogy megnézem. – LApankuš 2014. február 11., 10:57 (CET)

:-) Mivel ez alapértelmezetten Los Angeles rövidítése, még sok minden más is beugorhat róla. Vigyor – LApankuš 2014. február 11., 11:45 (CET)

Re: wikia

Szia Teemeah! Bővítés a témáról. Ha a wikia nem is forrás, de ha van megbízható forrás, ez a további infók között se szerepeljen úgy se ha van több infó is? Ezt mindenhonnan legyen kiszedve? --Vakondka vita 2014. február 11., 11:00 (CET)

GUT! --Vakondka vita 2014. február 11., 11:38 (CET)

Egy kis sör neked!

Tessék egy kis sört neked, hogy jelezted további információba mehet. Vakondka vita 2014. február 11., 11:45 (CET)

Szokkuram

Szia! Igen, a versenyre csinálom ezeket a cikkeket. Köszönök szépen mindent, nagyon sokat segítettél és a tanácsaidnak is örültem, hasznosak. Most csinálok ilyet először, és még nem annyira értek hozzá - remélem hamar belejövök. Köszi mégegyszer! Gábor

Akasi Kaikjó híd - Elektronikai szócikk?

Szia! Látom érdeklődsz a szócikkem iránt, aminek nagyon örülök:-), a vitalapra feltett besorolással kapcsolatban azonban lenne egy „kifogásom”: nem igazán értem, hogy miért került az elektronikai szócikkek közé a híd. Műhelyek és besorolások terén még nem mozgok otthonosan, ez a cikk befér a megjelölt műhely érdeklődési körébe (jelentkeztem is oda tagnak), de „építmények”, vagy „hidak” kategória alatt, ha van már nekik ilyen, semmiképpen sem elektronika. --Puskás Zoli vita 2014. február 13., 10:11 (CET)

Köszönöm! Kicsit más: az érdekességben, amit a hét második felére jelöltél belinkeltem a kóbei földrengést is, mert közben azt is megírtam. Szerintem holnapra kész lesz és leveszem majd róla az építés alatt sablont is. --Puskás Zoli vita 2014. február 13., 10:52 (CET)

Szia! Ezt a sablont senki sem írta át. Sajnos így született. Készítettem egy új sablont. Ha Dani aktiválja, akkor már át lehet írogatni a rossz sablonokat. Üdv. Tambo vita 2014. február 13., 11:50 (CET)

Re:Érdekességek

Hát igen lehet megfontolandó. Bár pont az ilyen nézettség inspirálhat is valakit, hogy javítsa ki. Egyetértek egyébként veled, nem teszek ki a jövőben hasonlót, de az ilyen cikkeket valahova azért ki lehetne tenni. Például egy olyan akár kezdőlapos rovatba, ahol kérjük, hogy nézzenek rá, mert szörnyű állapotban van az FC Bayern München cikk és a fontossága miatt megérdemli a javító és hozzáértő kezek mielőbbi ügyködését. Andrew69. 2014. február 13., 10:35 (CET)

Igen ez jó csak valahogy nálunk nem úgy mennek a dolgok. Pl a Wikipédia:Ezer fontos cikk vitalapjára felvetett kérdésemre egy reakció sem érkezik. Le van védve a süketség és ülünk a langyos, híg barnaszínű lében. Mondjuk van jó hír, hogy ezt az állóvízet senki nem fröcsköli. Én sem akarom csak nem értem miért ne lehetne tisztába tenni és akár az ottani ezret pár nélkülözhetetlen magyar cikkel feltöltve azt mondani ez az ezer nálunk vagy átvenni az angol ezret, de akkor ne legyünk amerikaiabbak az amerikaiaknál, ezért hoztam példának a két urat Bill Gates-t és Buckminster Fullert. Andrew69. 2014. február 13., 10:54 (CET)

Cikkértékelés

Szia! Itt találod meg: itt. Előre is köszönöm! Üdv. Tambo vita 2014. február 14., 10:28 (CET)

Ugyanoda betettem a sablont is. Tambo vita 2014. február 14., 11:46 (CET)
Kedves Teemeah! Köszönöm a segítségedet, és a javításodat! Üdv. Tambo vita 2014. február 14., 21:07 (CET)
Kedves Teemeah! Valamiért nem írja ki az értékelő szerkesztő nevét. Pl. Nyersvasgyártás. Üdv. Tambo vita 2014. február 15., 22:26 (CET)
Szia! Ismételten köszönöm! Üdv. Tambo vita 2014. február 16., 10:42 (CET)

Székelyföld - kiemelés

Szia! Megköszönném, ha elolvasnád a Székelyföld szócikket és szavaznál itt, hogy érdemesnek tartod-e a kiemelésre. Üdv. --Ercsaba74 vita 2014. február 14., 15:35 (CET)

Ugyanez a helyzet Székelyek szócikkel, amelyik már azonnal kiemelési munkapadra került és szavazni lehet rá itt, ha érdemesnek tartod a kiemelésre. --Ercsaba74 vita 2014. február 14., 18:49 (CET)

Lao Sö

A Kelet-ázsiai szócikkíró verseny 2014-re készítettem Lao Söről egy szócikket. A szócikk elejére beillesztettem a kiegészítést, de valamit nem jól tettem, mert az „ide kattintva” rész nem „kékült”.

Kérlek, ha ráérsz, segíts, további tanácsaidat is szívesen várom! :-) --Jávori István Itt a vita 2014. február 16., 10:12 (CET)

Értem, köszönöm. --Jávori István Itt a vita 2014. február 16., 11:55 (CET)

Korjo

Szia! A Korjo szócikk a mai napon kiemelt lett. Örömmel gratulálok!  … szalax üzenő 2014. február 16., 10:24 (CET)

Emberi jogi helyzet Észak-Koreában

Szia! Köszönöm jelzésed' Befejeztem a szócikkbe a német hivatkozások átvételét. Ahol fordítási rész volt ott is az eredeti hivatkozások az eredeti helyükre kerültek. A szócikk szerkesztését befejeztem. Üdv: Pan Peter vita 2014. február 18., 11:07 (CET)

re: Kiemelési sablonok

Bocsánat, kicsit sok a dolgom mostanában. Ránézek. Nagyon köszönöm a figyelmeztetést. Aros Távírda 2014. február 18., 16:13 (CET)

Jen Ce

Szia! Mennyire megbízható az útmutatóban is linkelt kínaiátíró kütyü? A szakaszcímben jelzett sportoló magyar elnevezéséről van egy megbeszélés az én és Andrew69. vitalapján. Előre is köszönettel a segítségért: --Joey üzenj nekem 2014. február 19., 18:48 (CET)

Sillai királyok

Köszi, megtaláltam és néha használtam is. Bár igyekszem a neveket közvetlenül a hangulból átírni (ahogy ezt is). A linkelést viszont nem néztem meg. Hosszú ideje egyre határozottabban érzem, hogy ez a királyosdi teljesen felesleges dolog. Tervezem is a WP:NÉV módosításának javaslatát, hogy csak az európai uralkodókra vonatkozzon, úgyis arra találtuk ki, hogy II. Lajos bádeni őrgrófot meg lehessen különböztetni II. Lajos francia és II. Lajos magyar királytól (mer'hogy mindet magyarosan írjuk). Ahogy megfaragtam a kínai uralkodókat és most a koreaiakat is nézem, gyakorlatilag nem fordul elő ugyanaz a név más országokban. Ha véletlenül lesz Csidzsung sillai király cikk, úgyis kell csinálni egy redirt a csupasz névről, ami vagy rá mutat (ha nincs más Csidzsung), vagy egy egyértlapra és akkor is végig lehet javítani a linkeket. De ha a csupasz név rá mutat, már felesleges is az egyértelműsítés és csak a munkát szaporítja. Ez az én véleményem. – LApankuš 2014. február 20., 23:14 (CET)

Makaó története

Szia, köszönöm észrevételedet, javítottam. Üdv, – Fmvh vita 2014. február 21., 15:08 (CET)

Székelyek

Köszönöm eddigi munkádat a szócikken, ahogy jobban leszek átnézem, mire gondolsz, sajna hamarabb nem megy, napok óta magas lázzal fekszem. --Ercsaba74 vita 2014. február 21., 19:30 (CET)

Fájl:Brad Pitt Becstelen brigantyk.jpg

Szia Timi! Szerintem a Fájl:Brad Pitt Becstelen brigantyk.jpg nem filmkocka, hanem fénykép. A vitalapon leírtam, miből gondolom ezt. --Regasterios vita 2014. február 23., 21:27 (CET)

Kiemelésre jelölés visszavonása

Kedves Teemeah! Szeretnék tőled egy kis segítséget kérni. Februárban kiemelésre jelöltem a Harry Potter (filmsorozat) című szócikkemet. A kiemelési eljárás során nyilvánvalóvá vált; mint ahogy ezt biztosan te is tudod, mivel te is részt vettél az eljárásban; hogy a közösség nem találja a szócikket kiemelésre érdemesnek. Ezenkívül énnekem egy szócikkíró verseny és Wikipédián kívüli elfoglaltságok miatt sajnos nincs elég időm a javasolt változtatások végrahajtására. Ezért, amennyiben van mód rá, szeretném visszavonni a jelölést. Azonban nem találtam meg, hogy hogyan kell ezt csinálni. Megkérhetnélek, hogy linkeld be nekem az oldalt, ahol le van írva a folyamat? Előre is köszönöm, Aros Távírda 2014. február 25., 20:40 (CET)

Nagyon köszönöm a segítséget! Szia, Aros Távírda 2014. február 25., 23:16 (CET)

Jó szócikk

Üdv! Szerintem nem az a baj, hogy két eljárás is van (kell a jó szócikk is), hanem, hogy mindenki csak ül a seggén (tisztelet a kivételnek) és nem néz rá egy pillanatra se ezekre az eljárásokra. Akkor szoktak el sokan, amikor egy alkalommal 3-4 körülire csökkent a jelölt cikkek száma. Valahogy növelni kellene az aktivitást, utána meg jelölni és jelölni a cikkeket, mert a kettő összefügg: ha kicsi az aktivitás, akkor nem szívesen jelöl senki sem és az aktivitás még tovább csökken (pozitív visszacsatolás :D). Első lépésnek jó ötletnek tartom a Jó cikk-jelöléseket megjeleníteni az FV-n meg a Figyelőlistán. Megcsinálod? :) --Sasuke88  vita 2014. február 26., 22:00 (CET)

OK, köszi! Remélem lesz valami hatása, lehet sokan még azt se tudják, hogy van ilyen Vigyor. --Sasuke88  vita 2014. február 27., 13:33 (CET)

Nulcsi

Hmmm... Legközelebb ha eltérést találok az átíró és az uralkodónév között, majd megnézem a koreai átírást. Eddig nem mondtad, hogy helyenként nem jól műxik. :-) – LApankuš 2014. február 28., 10:13 (CET)

Kelet-ázsiai szócikkíró verseny

Szia!

Ami a koreai átírást illeti, próbáltam minden esetben a már bevett, elterjedt helyesírást használni. S(z)illa esetében ugyan az „s” kezdőbetűs írásmód elterjedt, de úgy találtam, hogy megbízhatóbb források inkább az „sz” kezdőbetűs írást használják, ezért használtam én is. Az alábbiak alapján úgy látom, hogy más is találkozott ezzel a problémával. Szerintem Dél-Korea gazdaságtörténetének átmozgatására nincs szükség, mivel a szócikk sokkal inkább szól a múltról, mint a jelenről. Ráadásul a Dél-Korea gazdasága szócikk már nemrég létezett, csak törölték, talán hamarosan helyreállítják. Köszi azért az elgondolkodtató javaslatokat! Üdv:--XYbeta vita 2014. február 28., 17:10 (CET)

Re: Magyar–japán kapcsolatok

Szia,

csak most olvastam el a tanácsod, majd a verseny lezárása után javítom. Üdv, --Fmvh vita 2014. március 2., 18:49 (CET)

Kép licensz

Tisztelt Xiaolong!

Sajnálom, de nem értek egyet Önnel és megkérem, hogy ebben a témában ne írjon többet az üzenőfalamra. Ha valami egyéb észrevétele van, írja az OTRS üzenőfalára. Köszönöm. Vadszederke' 2014. március 3., 22:02 (CET)

Kodzsoszon

Elnézést, nem is figyeltem, hogy a te írásod. Ha az van a forrásban, hát rendben, elfogadom. Viszont azt nem értem, hogy akkor Nahm azt hogy gondolta (65-66. oldal), hogy a 11. században már a 2 milliót is elérte a népesség, ha azelőtt 1200 évvel még jóval több volt (vagy egyáltalán hogyan lehetséges ez). De minden esetre rendben van. Üdv! --Botlik vita 2014. március 4., 20:23 (CET)

Re: Korhatár sablon

Még nem teszteltem, de elvileg a kr, koreai, KOR és ROK módosítókkal már működnie kell (az ALL, 7 és 19 meg magában is). – Matthew (vitalap) 2014. március 5., 16:32 (CET)

ÉSZ 2013

Az év szócikke 2013
A 2013-as Az év szócikke versenyen a Hanbok című szócikked a Művészet, kultúra és művelődéstörténet kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. március 7., 21:00 (CET)


Az év szócikke 2013
A 2013-as Az év szócikke versenyen a Koreai alkoholos italok című szócikked a Művészet, kultúra és művelődéstörténet kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. március 7., 21:00 (CET)


Az év szócikke 2013
A 2013-as Az év szócikke versenyen Edison Chen-fényképbotrány című szócikked a Média, film és szórakozás kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. március 7., 21:05 (CET)

Gratulálok! Aros Távírda 2014. március 7., 21:24 (CET)

Én is nagyon! Andrew69. 2014. március 8., 00:24 (CET)
Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. március 8., 12:13 (CET)

Nőnapra

Virág a nőnek

Boldog Nőnapot kívánok! És gratulálok az elért sikerekhez! DenesFeri vita 2014. március 8., 11:00 (CET)

Köszönöm! :) Xiaolong Üzenő 2014. március 8., 12:14 (CET)

köszöntés

Szia Teemeah! Boldog nőnapot. --Vakondka vita 2014. március 8., 13:41 (CET)

Verseny

Köszönöm Neked a sok szervezőmunkát és a zsűrinek az elismerést. Sajnos, a díjátadóra nem tudok elmenni, mert aznap a hajnali szavazás után vidékre kell rohannom. Üdv--Szilas vita 2014. március 12., 16:06 (CET)

Hálás köszönet

Hálás köszönet
Köszönöm a segítséged és tanácsaid, melyekkel újoncként sikerült beilleszkednem a Wikipédia sokszínű közösségébe, és melyekkel mindig előrelendítettél a nehéz pillanatok során! Botlik vita 2014. március 12., 17:03 (CET)

Nélküled nem sikerülhetett volna a pályázat sem, hatalmas elismerés jár a szerkesztéseidért is! Csak így tovább! :) Botlik vita 2014. március 12., 17:03 (CET)

Nyeremény

Szia! Pontosan mi álljon az e-mailben? --Sasuke88  vita 2014. március 12., 19:14 (CET)

OKs, elküldtem a levelet :). --Sasuke88  vita 2014. március 12., 21:54 (CET)

re: Kelet-ázsiai szócikkíró verseny

Nagyon köszönöm! És gratulálok a szervezéshez, a verseny nagyszerűen sikerült. - Aros Távírda 2014. március 12., 20:49 (CET)

Persze! Fogom jelezni. Egyelőre nem tudom, hogy el tudok-e menni, próbálom szervezni a dolgot. Remélhetőleg el tudok majd menni. - Aros Távírda 2014. március 16., 11:42 (CET)

Elintéztem, tudok menni. Beírtam magamat (+1 fő, ha nem baj). Köszönöm, hogy szóltál. - Aros Távírda 2014. március 16., 12:05 (CET)

Szakácsi Sándor

Ezzel én is tisztában vagyok, viszont ez is csak amellett szól, hogy ne használjuk ezt a filmkockát, meg semmilyen másikat Szakácsi Sándorról a Doktor House-ban. --Regasterios vita 2014. március 14., 19:15 (CET)

Szerkesztések

Üdv! Lenne pár kérdésem:

  • Ha jól tudom, 100 komolyabb szerkesztés felett lehet szavazni. Hol tudom megnézni a szerkesztéseim számát?
  • Hogy lesz valakiből "automatikusan megerősített szerkesztő", járőr illetve adminisztrátor?
  • Hogy tudom kínai sablonba tenni a következőket (elég sokat próbálkoztam, nem sikerült):

- Csi-ce (koreaiul Kidzsa) - Jang császár - Szuj-dinasztia - Tang-dinasztia

Köszönöm! --Botlik vita 2014. március 15., 20:55 (CET)

Kelet-ázsiai szócikkíró verseny

Köszönöm a gratulációt, én is gratulálok neked a sikeres szervezőmunkáért! Nagyon örvendek a díjnak, sajnos, mint azt jeleztem is, nem tudok részt venni a díjátadón. Üdv, --Fmvh vita 2014. március 17., 14:34 (CET)

sürgős üzenet

Szia, Timi, küldtem egy (kör)levelet a wikipostamailedre, nézd meg, légy szíves! --Pagonyfoxhole 2014. március 18., 23:01 (CET)

user:Moon Min Ra plágium

Szia,

A Koreai gasztronómia szövege egyezik a könyvvel, ki kellene szedegetni a szerkesztőt a verseny lapjairól, főként a díjazottak közül. Gondolom a többi szócikkének is utána kell nézni. :-( Ha kell a könyv pdf (csak az ellenőrzés céljára) szólj privátban. (Egyébként pedig jó könyv!) --grin 2014. március 19., 16:42 (CET)

Cshö Szukpin

Szia! Köszönöm szépen az észrevételeidet. Nem vagyok jártas a koreai írás magyarosításában, inkább a japánéban (annak is inkább csak a hepburn változatában), de igyekeztem. Át fogom olvasni, és ahol látom, hogy nincs rendben, ki fogom javítani. Nincs a sorozatból vett állítás, mert nagyjából én is tudom, hogy kell a sorozatokat kezelni, bár tény, hogy az adta a lelkesedést, hogy komolyabban foglalkozzak a Csoszon dinasztia történéseivel. Az angol wikipedia szócikk fordítása alapján írtam meg, a források is onnan származnak.

Szia! Rendben van, érdekelne. :) Igazából a koreai történelmi sorozatok nagyon felkeltették az érdeklődésemet az ország történelme iránt, mert bár lehet, hogy történések nem egy az egyben úgy történtek, ahogy láthatjuk (például a Királyi ház titkaiban levő Penge szövetségről sehol nem olvastam az interneten, tehát gondolom, hogy az fikció. Inkább azt akarták érzékeltetni, hogy milyenek is voltak annak idején a frakciós harcok.), de tetszik, hogy valós történelmen alapulnak, ezáltal élővé teszik a történelmet. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Sm4e (vitalap | szerkesztései)

Translation of an article.

Could you help me to translate it , please ? I need you to do it.

Articles to translate

  • (Magyar Bridzs Szövetség)
  • (Holanda Bridzs Szövetség)
  • (Francia Bridzs Szövetség)

Terry Blaine vita 2014. március 21., 19:15 (CET)

Thanks. Bye bye.

Bürü

Nihao! :) Véleményed kérném erről. --eLVe abcdefg 2014. március 22., 10:12 (CET)

világörökség templom

Szia! Légy szíves, nézz rá a próbalapomra: a világörökséggel kombinált templom infobox mintha nem működne. Hiába írom be az azonosítót, nem hozza be a linket. (Helyes működést lásd pl. az Amalfi-part cikkben. A "típus" paraméter kitöltésével pedig nem az jelenik meg, amit beírtam. --Hkoala 2014. március 22., 16:57 (CET)

re: Fájl:Huwiki Article Structure 2011.png

Szia! Allapon mintacikk (el sem kell menteni), printscreen, paint. Semmi extra. -- SANYI4 2014. március 22., 17:05 (CET)

Kiemelés

Kérlek nézz rá megint a születésszabályozásra, mert szükség lenne a tanúsításodra is. Köszönettel: Andrew69. 2014. március 22., 20:21 (CET)

Ok, de azt valaki frissíti? Ha jól látom, akkor 2013. július 31-es az utolsó. Gondolom ez a cikkértékelő tool: Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index, mert ide be fogom tenni csak várok lesz-e műhely reakció a sablonra. Andrew69. 2014. március 24., 22:47 (CET)

Köszönöm. Elolvasom és megpróbálom úgy csinálni. Andrew69. 2014. március 24., 22:55 (CET)

Kiemelt lett a születésszabályozás. Köszönöm, hogy támogattad. Andrew69. 2014. április 3., 07:40 (CEST)

ftisland

Szia, efutí-airando vagy efutí.airando. Az FT-t és az Islandot tetszőleges központozójel választja el, lehet pont, lehet kötőjel (nálunk az utóbbi logikusabb). --Pagonyfoxhole 2014. március 25., 12:06 (CET)

A katakana i-jét, az i-t nyújtó jelet meg a pontot. :) Mivel beállt a hiraganaolvasásra, és ezek ott idegen elemek voltak. --Pagonyfoxhole 2014. március 25., 13:49 (CET)

Nem, ez csiedzsonfun. --Pagonyfoxhole 2014. március 25., 14:32 (CET)

Település sablon

Én nem piszkálnék bele, ezért inkább lejjebb vettem a sablon védelmét, hogy tehesd, amit tenned kell. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. március 26., 17:10 (CET)

Bocsi, valamit elkutyultam, de most már hozzáférsz. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. március 26., 20:46 (CET)

Köszi, kész van, visszaállítható. Xiaolong Üzenő 2014. március 26., 23:30 (CET)

Levél

Szia, írtam a wikimédiás címre levelet. Nem tudom, megérkezett-e? Üdv, --Fmvh vita 2014. március 27., 10:00 (CET)

  • Újra elküldtem! Üdv, --Fmvh vita 2014. március 28., 09:18 (CET)

Szia! Elküldtem újra a levelet. --Sasuke88  vita 2014. március 27., 14:03 (CET)

Szia! Én is elküldtem, és rögtön vissza is igazolta Andi. Üdv: --Tulipanos vita 2014. március 27., 16:45 (CET)

Szedzsong király

Akkor viszont Jongdzso királynál sincs rendben, ugyanis onnan másoltam át a táblázatot, és írtam át az adatokat. Elnézést kérek, javítottam ott. Sm4e vita 2014. március 30., 12:04 (CEST)

Azt azért szeretném elmondani a védelmemben, hogy ezt még karácsony környékén írtam meg. És megmondom őszintén, csodálkoztam, hogy addig senki nem nézett rá, végig ellenőrizetlen maradt. A lényeg az, hogy ekkor még nem voltam annyira tisztában a koreai nevekkel. Most sem vagyok a helyzet magaslatán, ezért köszönöm a linket, ígérem, hogy át fogom nézni, mielőtt a következőt csinálni fogom, van még egy pár koreai személyiség, akiről szeretnék írni. Mindenképpen érdekes, ha igaz az, amit írsz az angol wikipediáról, ugyanis általában úgy tartják, hogy az angol megbízhatóbb, mint a magyar, ezért gondoltam azt, hogy az angol teljességgel megbízható. Mindenképpen jogos akkor, hogy más források után nézzek. A könyvet meg megköszönném, ha elküldenéd, nem tudom, hogy látod-e valahol az E-mail címemet, oda elküldheted.

Ha már az ellenőrzésnél tartunk: Megnéznéd a [[1]] Suara wikipedia oldalt, ez sincs még ellenőrizve. Sm4e vita 2014. március 30., 17:52 (CEST)

Csoszonék

A kérdés jó. Úgy látom, hogy nem csak királyi címekről és megszólításokról van szó, ezért az elsőt nem tartom jónak. A szerintem legegyszerűbb és legérthetőbb: címek és megszólítások a Csoszon-dinasztiában. A szórendet is így érzem magyarosnak. – LApankuš 2014. április 1., 17:38 (CEST)

Filmkockák

Szia Timi! Sajnos van még néhány olyan kép az általad feltöltöttek között, ami a látszat ellenére nem filmkocka, hanem jogvédett fotó. Néhányat felsablonoztam (1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8.), de szerintem van még pár, amivel gond lehet. --Regasterios vita 2014. április 5., 15:38 (CEST)

Igen, tudom, én is szerkesztettem már, de ott még megjelenés előtt történik az ellenőrzés, és nem minden kerül fel végül. Ettől a hibalehetőség ugyanúgy megvan persze (ahogy minden más weboldalon), és magam is eleinte fenntartással kezeltem az imdb-t a képjárőrözés során, de miután az ellenőrzéseim során eddig mindig az igazolódott, hogy ami ott megjelenik, az promóciós fotó, de legalábbis nem filmkocka (még az ilyen a kép sem: ellenőriztem a filmen), egy idő után arra jutottam, hogy legalábbis 99 százalékig megbízhatóak az ottani képinformációk, és nem szükséges másikat keresni annak eldöntéséhez, fotó-e vagy filmkocka, amit a Wikipédián látok. Mindenesetre igyekszem másik weboldallal is alátámasztani a licencvitatást (gyakran eddig is, de ezután is). --Regasterios vita 2014. április 17., 10:57 (CEST)

Annyit ehhez még hozzátennék, mintegy magánvéleményként, hogy a magam részéről kizárólag olyan weboldalról engedném a filmképek feltöltését (leszámítva persze saját képkivágásokat DVD-ről például), amelyiken kifejezetten odaírják, hogy az filmkocka, vagy valamilyen más egyértelmű jelen van ennek (pl. televíziós logó). A lovon való fordítva ülésnek tartom, hogy valaki feltölti az első útjába kerülő képet, a képjárőr meg bizonyítsa be hitelt érdemlően, hogy az valójában fotó. Filmkockának mondott jogsértő képek százai vannak még most is a Wikipédián valószínűleg, s nem egyszerű ezek mindegyikének egyenként utánajárni. Ez most nem panaszkodás, de sok munkát meg lehetne spórolni, ha ezentúl úgy lenne, ahogy írtam. --Regasterios vita 2014. április 17., 11:23 (CEST)

Erről beszéltem az előbb. EXIF-adatokat vársz, fotós nevét, meg a Google-nak ki kellene dobnia… persze. Nem, nem dobja ki mindig, ezt tapasztalatból mondom, egyes képek úgy el vannak dugva, hogy módszeresen kell rákeresni a perdöntő adatokra. Délután a kedvedért meg fogom nézni A bájkeverőt az első perctől az utolsóig, és ha ott nem találok ilyen képkivágást, akkor továbbra is úgy járok el, ahogy eddig. Bizonyára észrevetted, hogy ez a felülírt kép sem filmkocka volt, meg ez sem. Megkérlek, hozd elő nekem ezeknek a fotóknak a szerzőit EXIF-adatokkal együtt, nagy felbontásban. Ha megtalálod, gratulálni fogok hozzá. --Regasterios vita 2014. április 17., 11:51 (CEST)

Az esetek 99%-ában megadok legalább egy olyan oldalt, ahol egyértelműen fotóként jelenik meg a kép. Elsőként mindig az imdb-hez nyúlok, de gyakran az ebay.com-hoz vagy az ivid.it-hez, amely egyébként nem blog, illetve (főleg sorozatoknál) hivatalos oldalakhoz. Aztán persze a Google-hoz, meg néha a tineye-hoz is. Lehet azt mondani erre, hogy a photo az nem feltétlenül fényképet jelent (biztos így van), és hogy amíg nem tudom 100%-os biztonsággal kijelenteni egy képről, hogy az nem filmkocka (a te értelmezésed szerint, az enyém szerint az eddigi gyakorlatom legalábbis közel 100%-os volt), addig ne vitassam, de ez egy olyan elvárás a képjárőrrel szemben, amivel még az ilyen hülye, mint én, aki képes naponta órákat tölteni csak ezzel, sem tud mit kezdeni. Nem sértődésből írom ezt, ne értsd félre, de ezzel a megközelítéssel jogsértő képek tömegei mennek át az amúgy sem túl erős szűrőn, amit a képekkel foglalkozó néhány járőr jelent a Wikipédián, szemben a már feltöltött több mint 40 ezer képpel, amiből kb. 5000 db filmkockalicenccel került fel. Te azt mondod, ne töröljük azt, ami nem biztosan fénykép. Én meg azt, ne töltsük fel azt, ami nem biztosan filmkocka. Meg azt, hogy ha már felkerült, és felmerül a gyanú, és legalább valószínűsíteni lehet, hogy az fénykép, akkor menjen. --Regasterios vita 2014. április 17., 13:58 (CEST)

Összesen 47 képednél vitatom a licencet egyébként, lásd őket itt. --Regasterios vita 2014. április 17., 20:20 (CEST)
Még egy dolgot az előbb elfelejtettem: a Fájl:Malinyin Nyet putyi nazad.jpg-et az Alekszandr Nyikolajevics Malinyin cikkből, a Fájl:Nina Li.jpg-et pedig a Nina Li Chi cikkből kivettem, mivel élő személyek. Ezek a képek emiatt most nincsenek használatban a fő névtérben, s ha így marad, hamarosan törölni kell őket. --Regasterios vita 2014. április 17., 20:42 (CEST)
Hasonló okokból vettem ki a Şebnem Dönmez cikkből a Fájl:Sebnem Dönmez Hacivat.jpg, a Sezen Aksu – valamint, mivel közvetlen illusztrációs szerepe nem volt, az İzmir (település) – cikkből a Fájl:Sezen Aksu Ikinci Bahar.jpg, a JUNO cikkből a Fájl:Juno -Seduction.jpg, valamint a DJ Ozma cikkből a Fájl:DJ Ozma Drinking Boys.jpg képeket. Volt még kettő ilyen, de azok más cikkekben is megtalálhatók voltak, illetve egyet én helyeztem át. --Regasterios vita 2014. április 22., 14:30 (CEST)
Oké, csak nem akartam, hogy szó érje a ház elejét. Köszönöm a szavaid. --Regasterios vita 2014. április 22., 14:52 (CEST)

Egyszer már leírtam valahol: a filmkockákat és a standfotókat sokszor szinte lehetetlen megkülönböztetni egymástól, hiszen a filmforgatásokon a fotós (aki reklámcélból fényképez) minden képét a bevilágított jelenetben, a kamera szemszögéből veszi föl. Egy megbízható módszerünk van: a vlc-vel, vagy más videólejátszó eszközzel kikapunk egy-egy filmkockát az éppen a saját gépünkön futó filmből. Az tuti filmkocka. (A világhálóról gyüjtögettek viszont a legtöbbször standfotók). OsvátA Palackposta 2014. április 17., 14:42 (CEST)

No igen, de nem mindig van lehetősége az embernek megszerezni az adott filmet. Youtuberól meg borzalmas minőségű kockákat lehet készíteni csak. A koreai sorozataimhoz az epizódleíró oldalakról szoktam szedni mert ők tutira a futó sorozatból kockáznak képeket, még frissiben, amikor lemegy a rész. Régebbi filmeknél néha csak a net marad. Azért egy szócikk kedvéért nem fogom az összes filmet megvenni/letölteni :) Benne van a pakliban, hogy nem filmkocka. Törölni mindig lehet. Xiaolong Üzenő 2014. április 17., 16:22 (CEST)
Magyarul is van ilyen honlap, a hogyvolt.blog.hu. Sok ehhez hasonló létezik, pl. a itt a Kínai történethez találsz blu-ray minőségű filmkockákat. Manapság egyre könnyebb régebbi filmekhez is megfelelő filmkockákat találni. --Regasterios vita 2014. április 17., 17:35 (CEST)

Kiemelés

Szia! A Running Man (televíziós sorozat) szócikk a mai napon kiemelt lett. Örömmel gratulálok!  … szalax üzenő 2014. április 6., 19:15 (CEST)

Járőrjog

Szia! Egyrészt, nagyon jól éreztük magunkat az eredményhirdetésen, hangulatos volt, a kínai is finom volt. Köszönjük a fáradhatatlan szervezést ez úton is! Másrészt, Aros segítségével fel lettem terjesztve járőrjog megadására tegnap este, mivel szívesen vállalnám a feladatot. Megtennéd kérlek, hogy támogatsz? Előre is köszönöm; Botlik Irodám 2014. április 14., 16:34 (CEST)

Köszönöm! --Botlik Irodám 2014. április 14., 17:30 (CEST)

Re: Kiemelés

Szia! Még nem nagyon ismerem őket, de próbálok időt szakítani rájuk, illetve a kiemelésre. Amúgy nagyon nyomulnak a koreaiak anime téren is, pl. csak néztem, hogy a Fairy Tail legújabb főcímdalát BoA énekli. Cshö Minhvant egyébként elég a nevén szólítani és máris köszöntöd is Vigyor Gonosz. --Sasuke88  vita 2014. április 14., 23:39 (CEST)

Hát azért 174 centi már elég magasnak számít arrafelé Vigyor. --Sasuke88  vita 2014. április 15., 00:03 (CEST)
Még én is idősebb vagyok náluk, igaz, csak néhány nappal, illetve évvel Vigyor. És még nem vagyok sztár :( :D --Sasuke88  vita 2014. április 15., 00:43 (CEST)

Vallási épület infobox

Szia, ránéznél erre a megbeszélésre? Úgy tűnik, van egy kis gubanc a {{Vallási épület infobox}} sablonban a VÖR-adatok beillesztésével. Köszi --Rlevente üzenet 2014. április 15., 12:06 (CEST)

Köszönöm! --Rlevente üzenet 2014. április 15., 16:14 (CEST)

Húsvét

Szia Teemeah! (Xiaolong)

Boldog nagypénteket, nagyszombatot, húsvétvasárnapot és húsvéthétfőt! --Vakondka vita 2014. április 17., 07:48 (CEST)

Elsősegély

De ez nagyon durván gáz, nem? És akkor ez melyik legyen? Jogsértő vagy törlés? --BotlikIrodám 2014. április 18., 16:18 (CEST)

Fájl:240px-Sakaiminato Mizuki Shigeru Road Zashikiwarashi Statue 1.JPG

Szia Timi! Kérlek, nézz rá erre a képre, megfelelően van-e kitöltve az összegzés. Az eredetije a japán wikiről való: ja:ファイル:Sakaiminato Mizuki Shigeru Road Zashikiwarashi Statue 1.JPG. Tudom, hogy nem japános vagy, de talán tudsz segíteni. Ha jól veszem ki a japán oldalon az egyik sablont, arra figyelmeztet, hogy a Commonsba nem tölthető át a panorámaszabadság Japánban való korlátozása miatt. E térkép alapján úgy látom, épületeknél van panorámaszabadság, szobroknál viszont nincs. Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy ha ez így van, akkor a japán wikin hogyan maradhat meg ez a kép. Van ötleted? --Regasterios vita 2014. április 24., 09:16 (CEST)

Köszönöm az utánajárást. Már érkezett is válasz a kérdésre. --Regasterios vita 2014. április 24., 12:41 (CEST)

Egy másik: ja:ファイル:Betobetosan.JPGFájl:Betobetosan.jpeg. --Regasterios vita 2014. április 24., 20:40 (CEST)

Gratula a sajtóvisszhanghoz

Felfigyelt a világsajtó (magyar része) a koreás cikkeidre, és le vannak nyűgözve: http://nol.hu/kultura/korea-diadala-1458177

Gratulálok --Szilas vita 2014. április 24., 18:34 (CEST)

Nahát :D Köszi :D Xiaolong Üzenő 2014. április 24., 18:53 (CEST)

Csatlakozom Szilashoz! Gratulálok! Ogodej vitalap 2014. április 24., 21:19 (CEST)

Én is örömmel gratulálok!  … szalax üzenő 2014. április 24., 21:54 (CEST)

Köszönöm :) Mások is voltak a cikkben, nekik is jár! Xiaolong Üzenő 2014. április 24., 22:54 (CEST)

Megkésve, de én is gratulálok. A hanbok szócikket, miért nem vitted még kiemelésre? --Szente vita 2014. május 9., 02:25 (CEST)

Köszönöm. A hanbok még nincs azon a szinten. A történelme részt lehetne bővíteni, ha meglenne ez a könyv, de sajnos túl drága, így nem lesz meg :) Xiaolong Üzenő 2014. május 9., 09:36 (CEST)
Esetleg akkor jó szócikknek nem menne el szerinted? --Szente vita 2014. május 9., 21:15 (CEST)
Majd egyszer megszerzem a könyvet. :) Addig jó, ahogy van. Xiaolong Üzenő 2014. május 9., 22:10 (CEST)

opac_változtatások jóváhagyása

Kedves Teemeah,

korábban a galvanoplasztika szócikkemet javítottad, megkérhetnélek, hogy most nézd meg az OPAC https://hu.wikipedia.org/wiki/OPAC_(Online_Public_Access_Catalog) c. szócikkemet és amennyiben jó, jóváhagynád a változtatásokat? (Határidős feladat, ápr. 30-ig az ellenőrzött változatot le kell adnunk.

Köszönettel :Hegedűs szabina

Re: japán albumok

Szia! Én nem ismerek ilyen adatbázist, de talán Sillent DX tudna segíteni. Mikor megírtam pár fripSide-kislemez cikkét, akkor is küszködtem a forráshiánnyal, bár lehet, hogy csak én voltam béna. Az amazon.co.jp-n szokott lenni sok hasznos infó, de érdemes körülnézni a kiadó honlapján, végső esetben meg a jawikin. --Sasuke88  vita 2014. április 28., 15:21 (CEST)

Szia! Ott van a JASRAC adatbázisa (innen szoktam musicbrainzbe importálni az ISRC/ISWC-kódot/dalszövegírót/zeneszerzőt/hangszerelőt), de ahhoz plugint kell telepíteni. Ott van az Ongaku no mori is, de ahhoz meg regisztrálni kell (itt ugyanazt találod, mint a JASRAC-nál). Ha egy kicsit is ismert/népszerű előadóról van szó, akkor szerintem használd a Tower oldalát (csak a japán kiadványoknál vannak feltüntetve a szerzők). Itt van pl az F.T. Island The Singles Collection lemeze, ha rányomsz a dalok melletti kis lefelé mutató nyílra, akkor ott lesznek a szerzők. A legelső (歌) az előadó, a második (作詞) a dalszövegíró, a harmadik (作曲) a zeneszerző és a negyedik (編曲) a hangszerelő. A tower weboldala egyébként pontosabb (a JASRAC/minc kettősnél már találkoztam 1-2 hibával), de több albumról több infó (az ISRC/ISWC/munkakódot csak ezeken találod meg) van benne. A producert szerintem nem igazán fogsz találni egyetlen japán lemezen sem (eddig csak 1 lemezen láttam: Linkin Park - Living Things Gunpla Edition, de itt a CD/kiskönyv ugyanaz, mint az amcsi kiadásnál), mondjuk koreai előadók japán kiadványaihoz még nem igazán volt szerencsém. Én a Scandal szócikkében egyébként a JASRAC-ot használtam (mivel ott egymás után ott van az összes daluk). ⇠ Sillent DX ヽ(`Д´)ノ 2014. április 29., 09:22 (CEST)

Tipp: először nézd meg, hogy van e az illetőnek a jawikin szócikke, ha van akkor onnan másold be a nevének kanás írását a gugli fordítójába és megkapod a hepburnös alakot (alul a fonetikus átírást nézd és nem a "lefordítottat" [ami alul van az keleti névsorrendben van, a lefordított meg össze-vissza). Ha nincs (az szívás), akkor nézd meg, hogy van e az illetőnek weblapja/blogja, és ha van nem e írták bele a nevét latin betűvel a fejlécbe. Ha ez sem akkor maradt a gugli fordítója (még mindig alul a fonetikus és nem a "lefordított", de ha a kettő nagyon eltér (nem csak meg van fordítva) vagy kettőnél több tagból álló nevet ad ki, akkor az felejtős (vagy esetleg megpróbálhatod ezt is). Amit nem találsz meg a toweren, azt max majd beírom én a JASRAC-ból (vagy akkor már megcsinálom a musicbrainzen is) ⇠ Sillent DX ヽ(`Д´)ノ 2014. április 29., 10:10 (CEST)
Kanji átíró :-). Ennek szerintem mindenhol működnie kell. --Sasuke88  vita 2014. április 29., 16:06 (CEST)
Sajnos van pár kandzsi, amit nem ismer fel, pl. ezt: 乃. --Sasuke88  vita 2014. április 29., 16:49 (CEST)

Koreai kategóriák

Kérésednek és az annak nyomán kialakult konszenzusnak megfelelően töröltem a két kategóriát. Légyszi kategorizáld az így „árván maradt” cikkeket belátásod szerint.--Szilas vita 2014. április 30., 08:49 (CEST)

Zeki Müren

Szia, ránéznél erre a cikkre? Köszönöm. --Rlevente üzenet 2014. április 30., 09:52 (CEST)

Kép

Hello! :) Bocsi a zavarásért, egy kép-problémával fordulnék hozzád! Feltöltöttem ezt a Queen + Adam Lambert screenshotot (forrásmegjelöléssel, https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Quenn_AdamL.png), de nem elég és törlésre kerülhet. Lehet vele valamit csinálni? Úgy gondolom, hasznos lehet, hiszen egész nyáron együtt dolgoznak majd és ki tudja még, hogy mikor Előre is köszi! Vivienn --AdamFansNet vita 2014. május 3., 13:28 (CEST)


Persze, világos- az előzőnél pedig nem tudtam, hogy nem lehet, sajnos nincs olyan sok időm, így tényleg köszönöm a segítséget... nem hiszem, hogy sok jogvédett kép lenne a szövegben. (Csak azert gondoltam, hoy hasznos lehetne, hiszen a Queennel is lesz róla szócikk, mint az eddigi turnéknál, ahol szintén volt kép) A forrásokat, meg majd a szöveget igyekszem átdolgozni a vizsgáim után, inkább nyár felé. További szép napot! --AdamFansNet vita 2014. május 3., 14:00 (CEST)

Kiemelés

Üdv! Na, végre ma délután erőt vettem magamon, és besablonoztam a Korea történelme cikket (úgy ahogy még korábban javasoltad nekem). Meg át is néztem. Holnap jelölném kiemelésre, már túl régóta halogattam a simításokat. Ha támogatnál, megköszönném! --BotlikIrodám 2014. május 4., 22:42 (CEST)

Most néztem, hogy sok helyen a sima angolt tettem be RR helyett, de ezt is és az általad javasolt jeulmun/mumun cseréket is elvégeztem. --BotlikIrodám 2014. május 5., 17:55 (CEST)

Re:Kezdőlapi cikkek és logók

Köszönöm, hogy javítottad. Andrew69. 2014. május 5., 10:54 (CEST)

Kedves Timi, nem Andrew a bűnös, hanem én, mert a logó leírólapján CC licenc volt. --Rlevente üzenet 2014. május 5., 11:05 (CEST)

@Rlevente: Általánosságban értettem, és a kiemelt cikk miatt írtam neki. A Győri ETOs logót könnyű volt benézni, nekem az OTRS-sablon hiánya tűnt fel. Xiaolong Üzenő 2014. május 5., 11:29 (CEST)

Ki kicsoda a magyar sportéletben? (I–R)

Szia! Előkerült a könyv és ott Gyulaként szerepel. Szia, - Csurla vita 2014. május 6., 22:46 (CEST)

Britney-képek

Szia Timi! Fazekasricsi annak idején egy csomó koncertképet feltöltött erről az oldalról, azon az alapon, hogy ezek szerinte filmkockák (a belinkelt képet a wikin itt találod). A honlap alján olvasható szöveg alapján egyrészt számomra úgy tűnik, hogy innen-onnan összeszedett képeket rakott fel a kezelője, másrészt semmilyen utalást nem találtam arra, hogy általában vagy konkrétan bármelyik kép filmkocka volna. Ha van is köztük ilyen, nem nagyon állapítható meg. Ebből következően az erről az oldalról feltöltött képek szerintem egyértelműen vitatható licencűek. Mit gondolsz? (Itt is válaszolhatsz, látni fogom.) --Regasterios vita 2014. május 10., 10:08 (CEST)

@Regasterios: eléggé úgy néz ki, hogy ezek nem filmkockák, hanem fotók. Pl. a mérete, a 400x600 az sztenderd fényképezőgép méret. A weboldal szerint a DVD éés VHS filmkockák ebben a kategóriában vannak: http://www.gobritney.com/cat128/index.html A Performances kategóriára, ahonnan feltöltötte a képet, a főoldal azt írja: "these are all professional Britney Spears pictures."Xiaolong Üzenő 2014. május 10., 11:09 (CEST)

Ezt nem vettem észre, de így még egyértelműbb a helyzet. Köszönöm. --Regasterios vita 2014. május 10., 11:22 (CEST)

Szövegmódosítási javaslat

Kérlek nézd meg ezt, és szólj hozzá: Wikipédia:Szavazás/Színész(nő), 2014._május#Szövegmódosítási javaslat. --Karmela posta 2014. május 13., 05:55 (CEST)

Köszönöm

Szia Teemeah!

Köszönöm a megjegyzéseket és tanácsokat, a továbbiakban más megoldást fogok keresni. A hibákat a verseny után javítani fogom.

Üdvözlettel: --g-moll 2014. május 13., 13:57 (CEST)

Heidzsó-kjó

Szia! Megnéznéd ezt? Egyszer már visszaírtam, hiszen van ilyen szócikkünk, ahol Hszian, ha az illető helyesre javított, akkor a szócikket is át kell nevezni. Nem tudom melyik a helyes. Ogodej vitalap 2014. május 13., 21:47 (CEST)

Köszönöm, én is így gondoltam! Ogodej vitalap 2014. május 14., 10:18 (CEST)

Miskolc története

Szia Timi! Nem vállalnád el a szócikk kiemelésének adminisztrálását? Mivel „helyzet van”, nem hiszem, hogy helyes lenne, ha én intézném. Egyetértek a teljesség kérdésében a hozzászólásoddal, mert – a vita szerint – többen összetévesztik a teljesség és az enciklopédikusság követelményeit. Kérlek válaszolj, ha nem vállalod, mást kell keresnem. Üdv  … szalax üzenő 2014. május 15., 10:02 (CEST)

Megértem, köszi! Üdv  … szalax üzenő 2014. május 15., 10:27 (CEST)

koreai átírás

Visszavontam, de aztán megláttam rajta a sablont. Ránéznél? --Pagony vita 2014. május 15., 20:40 (CEST)

Mindkettő szörnyű átírás, majd egyszer ha lesz kedvem a hangult böngészgetni a nevekhez, átírom rendesen...Mindenesetre szóltam a szerkesztőnek. Xiaolong Üzenő 2014. május 15., 22:44 (CEST)

Efté Sziget + díj

Szia! Tanúsítottam az F.T. Island kiemelését, bár nekem ez a stílus sose fog igazán bejönni. Nekem a japán az igazi, amikor üvölt a csaj :D. Apropó, a távol-keleti szócikkíró verseny díját mikor kapjuk meg? --Sasuke88  vita 2014. május 17., 00:39 (CEST)

OK! :) --Sasuke88  vita 2014. május 17., 14:34 (CEST)

köszönet

Szia Teemeah! Köszsz a jó tanácsot. Eddig nem kezdtem sose és kifjezéssel mondatot, ha fogalmaztam. Mert olyan költői hangzásúnak gondoltam. De nem is fogok soha, csak érdekelt, hogy tilos e. De akkor nem, csak nem használjuk, mert nem enciklopiához illő. --Vakondka vita 2014. május 19., 12:32 (CEST)

Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Első világháborús szócikkíró verseny

Szia! Javasoltalak a fenti versenybe Wikipédia szakértőnek. Elvállalod: Üdv. Tambo vita 2014. május 20., 07:17 (CEST)

Logók táblázatban

Szia Timi! A Gyerekeknek szóló tévéadók listája cikk kapcsán kérdezném, hogy a logók ugyanúgy nem használhatók ugye táblázatban, mint az egyéb jogvédett fájlok. Persze, tudom, logók amúgy sem használhatók engedély nélkül, de mégis. Az is érdekelne, hogy a tilalom a Commonsból beillesztett logókra vonatkozik-e? A cikkben van ilyen is. --Regasterios vita 2014. május 20., 21:04 (CEST)

A Commonsban vannak közkincs-logók, de találhatók ott védjegyoltalom alatt álló, csupán geometriai alakzatokat tartalmazók is (pl. a Google-logó). Utóbbiakra melyik szabály vonatkozik? --Regasterios vita 2014. május 21., 23:22 (CEST)

Lionel Messi

Hello! A Lionel Messi szócikk kiemelési eljáráson szerepel, a határideje 21-én jár le, és még hiányzik szavazata. Kérlek seíts nekem és értékeld/szavazz,(sokat segítenél), a munkalapon a szócikkre, ha érdekel/közel áll hozzád a téma. Előre is köszönöm a segítséged! Itt a linkje: https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Javaslatok_kiemelt_sz%C3%B3cikkekre/Lionel_Messi Koko1998 vita 2014. május 21., 17:06 (CEST)

Kiemelés

Szia! Az F.T. Island szócikk a mai napon kiemelt lett. Örömmel gratulálok!  … szalax üzenő 2014. május 27., 16:23 (CEST)

Infobox segítség

Szia Teemeah! Szükségem lenne egy „kínai fogalmak” infoboxra, de túl képzetlen vagyok ahhoz, hogy ezt egyedül képes legyek megoldani. Most építem a Csi szócikket, és ennek kapcsán merült fel bennem, hogy praktikus lenne egy ilyen, mert akkor zsinórban lehetne gyártani a szócikkkeket azokról a kínai kifejezésekről, amelyeket nem igazán lenne ildomos itt a wikipédián fordításban szerepeltetni, mivel nincs egységes magyar fordítása. Ilyen pl. a dao 道 („út”), a de 德 („erény”), a fa 法 („minta”, „törvény”), a junzi 君子 („nemes ember”) és még vagy két tucat ilyesmi. Ez még nem azt jelentené, hogy valami szótárat készülök csinálni, hiszen ezek, ebben a formában szerepelnek más nyelvű wikipédiákban is (persze ott sincs hozzájuk saját infobox). Ezek jellemzően filozófiai, vallási tematikájú szavak, fogalmak. Nem igazán kellene túl bonyolultnak lennie, csak tartalmazza, azt, hogy hagyományos és egyszerűsített kínai írásban hogyan néz ki, pinjin és népszerű átírásban hogyan kell írni, milyen filozófiai (konfucianizmus, taoizmus, buddhizmus stb.) vagy vallási irányzathoz kapcsolódik. Ezeket egy csomó más környező kultúra is átvette (lásd a Qi az angol wikin), tehát jó lenne megadni a lehetőséget, hogy fel lehessen tüntetni, a japán, a koreai, esetleg a vietnami és a thai változatot. Ezenkívül a magyar nyelvű fordítási, értelmezési lehetőségeket, variációkat. Nos, a kérdésem: Te tudsz ilyet készíteni? ha tudsz, van-e időd, energiád erre. Ha nem, kihez forduljak, mielőtt a kocsmafalon segítségért kiáltanék? --Tao Kai 陶凯 vita 2014. május 28., 09:00 (CEST)

Ja! Én is megtaláltam ezt a te szócikkeid között, csakugyan alkalmasnak tűnik. De én akkor sem tudom összebütykölni. Megnéznéd az angol wikin a Qi-t? Ott van valami ilyesmi... Az micsoda? --Tao Kai 陶凯 vita 2014. május 28., 09:09 (CEST)

Értem. Tényleg elégnek tűnik a kínai mellett a japán és a koreai. Akkor hogyan lehet ezt realizálni? --Tao Kai 陶凯 vita 2014. május 28., 09:49 (CEST)

Köszi. --Tao Kai 陶凯 vita 2014. május 28., 10:57 (CEST)

Nem csak sima átírási infoboxokat képzeltem, de ez is állati hasznos. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. A turbós változatra meg később még visszatérünk, ha már több ilyen szócikk lesz. Akkor úgyis kiderül, hogy pontosan mire is lenne szükség. Még egyszer köszönöm.--Tao Kai 陶凯 vita 2014. május 29., 13:01 (CEST)

re Japán

Szia! Nem is tudtam, hogy vannak ilyen boxok. Ez kiváltaná a bevezető első sorába sablonozott átírást? Szerintem nálunk az utóbbi kettő helyett elég az, hogy kandzsi. --Pagony vita 2014. május 28., 11:57 (CEST)

Talán a hiragana helyett is elég lenne az, hogy kana, elvégre sok tételben, címben katakanát is kell használni. Bonyolítja a képletet, amikor, szélsőséges esetben, egy könyvcímben egyszerre van hiragana, kandzsi és katakana is: 世界の終りとハードボイルド・ワンダーランド (Murakami: Világvége avagy a keményre főtt csodaország). --Pagony vita 2014. május 29., 11:57 (CEST)

B the First

Szia!

Átírtam a bevezetőt! Így akkor nem idézet! Remélem megfelelő! Köszi és üdv.

Miskolc története kiemelt

Kedves Teemeah! Köszönöm a Miskolc története szócikk kiemelése során kihelyezett {{szükséges}} sablonnal kapcsolatos véleményedet és szavazatodat. Üdvözöl  … szalax üzenő 2014. május 31., 20:16 (CEST)

Az új WT-tagoknak

Gratulálok a szavazáson elért eredményedhez. A Wikitanács új ciklusának beindításához kérlek küldj egy e-mailt Grinnek, hogy a WT-levlistához csatlakozhass. – LApankuš 2014. június 1., 07:31 (CEST)

Kategóriák

Annak nincs értelme, hogy egy előadó saját kategóriája be legyen osztva még bármilyen egyéb kategóriákba. Az csak egy gyűjtő, hogy az összes kapcsolódó szócikk rajta keresztül elérhető legyen. --Ary vita 2014. június 2., 13:49 (CEST)

Semmi baj nincs azzal, hogy egy együttes gyűjtőkategóriája úgymond "lóg a levegőben". Nézd meg az enwikit példának! Ott is úgy van, ahogy én gondolom, hogy helyes. Mindenhová maga szócikk van besorolva, nem a saját elnevezésű kategóriája. Pl.: Queen (band) és Category:Queen (band). --Ary vita 2014. június 2., 14:14 (CEST)

Csün-ce

Szia, megtennéd, hogy a Csün-ce szócikkben megnézed, ellenőrzöd, javítod a koreai átírásokat? Az már kívül esik a komfortzónámon. Köszi: --Tao Kai 陶凯 vita 2014. június 3., 13:45 (CEST)

Fenhuan - kínai város

Szia!

Szeretném megkérdezni, ismered-e ennek a városnak a nevét, így jól van-e írva. Itt vannak képek róla, szerintem varázslatos:

Fenhuan – One of the Ten Most Beautiful Towns in China

misibacsi*üzenet 2014. június 3., 21:46 (CEST)

@Misibacsi: Igen, gyönyörűek a képek, tényleg. 凤凰 Fenghuang lenne helyesen, Hunan tartományban található és megye, nem város: en:Fenghuang County Xiaolong Üzenő 2014. június 3., 22:25 (CEST)

Kösz a pontosítást! misibacsi*üzenet 2014. június 4., 18:02 (CEST)

Érdekességek

Igen, köszönöm, elnézést, felvéstem :) --Vince blabla :-) 2014. június 5., 19:12 (CEST)

Az ogv videók lejátszása témát még függőben akarod tartani?

(A műszaki kocsmafalról van szó, ha hirtelen nem kapcsolnál.)

Nálam nincs a múltkori hiba, nem teszteltem ugyan nagyon mélyen, de amikor volt vele probléma, nem kellett nagyon keresni. Alighanem igaz, hogy rendezték.

Üdvözlettel Garamond vita 2014. június 8., 18:51 (CEST)

Köszönöm, hogy szóltál. Xiaolong Üzenő 2014. június 8., 19:07 (CEST)

Perszepersze. Szívesen. Csak attól tartok, pótcselekvés; nem haladok a saját cuccaimmal, hát akkor máséban motoszkálok. (Gondoltam, a Te tempód mellett nem nagyon fog előkerülni ez a sokadik téma, nem úgy mint nekem, akinek ez csak a néhányból egy.) Úgy hogy tényleg szívesen, de egyszersmind bocs. Garamond vita 2014. június 9., 23:35 (CEST)

Wysocki

Szia! Megváltozott ismét a szócikk címe (Wikipédia:Kocsmafal (helyesírás)#Wysocki József, József Wysocki, Józef Wysocki?), s a félmagyar-féllengyel nevet (József Wysocki), amely a cikk címe volt, törölni szeretnénk, mert magyartalan (Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala#Átirányítás felcserélése (Wysocki)), de akkor lehet, hogy a cikkértékeléses bot nem fogja tudni, hogy mi az új cikkcím, s lehet, hogy kihagyja a tábornokot a kétféle cikkértékelésből (nem tudom, mert nem értek a botokhoz). Meg lehet neki tanítani, hogy megváltozott a neve? (Hogy ne kelljen lefuttatni csak ezért a botot.) Köszi: --Sphenodon vita 2014. június 16., 22:43 (CEST)

Sablonok

Szia! Megdorgáltál, hogy nem kértem ki a közösség véleményét az infoboxok kapcsán, és tessék, nem is jött semmi hozzászólás se most, se a korábbi javaslatomnál. Így nem sok értelmét látom, hogy tovább várjak...

Azért kerestelek meg, mert lenne több elképzelésem a Wikivel kapcsolatban, és mivel te admin is vagy, régóta is szerkesztesz, a közösséggel is tartod a kapcsolatot, szinte a lehető legjobb mentorom lehetnél! :) Tacsipacsival létrehoztunk egy {{infobox/Kép2}} nevű sablont, ami már a wikidatából olvassa be a hiányzó képeket. Meg kellene vizsgálni, hogy bevezethetjük-e globálisan a wikidatás képeket abban az esetben, ha a magyar cikk üres. Ezután a többi tulajdonságot is lehetne globálisan beüzemelni (hála az egységesített infoboxoknak, puszi annak, aki megcsinálta őket! ;) ) Például weboldal, irányítószám, zászló, címer... Ezzel a munka jelentősen felgyorsulna, a kód pedig egyszerűsödne. Ezzel a munkával együtt pedig a commons sablon helyét és formáját is rendezni kellene.

Mivel eddig nem jött ellenkező hozzászólás, szerintem a többség véleménye pozitív, de inkább megkérdezlek téged is. Szerintem nem szoktam önfejű lenni, ha valahol probléma merül fel, keresem a kompromisszumos megoldást. --B.Zsolt vita 2014. június 20., 00:27 (CEST)

Akkor írok a javaslatok kocsmafalra is. Megmondom őszintén, azért tartok tőle, mert a műszaki kocsmafalt műszaki ügyekben jártas emberek olvsassák, és nem szeretem 100x elmagyarázni mindig mindenkinek ugyanazt. Voltál admin, aztán lemondtál róla, de később még is kértél admin bitet... aztán én itt a fonalat elvesztettem! :) De ez nem is lényeges, lényeg, hogy van admin múltad, számít a véleményed és jártas vagy a műszaki és sablon dolgokban is. --B.Zsolt vita 2014. június 20., 15:56 (CEST)

I Gunho

Szia! A világbajnokságban játszó dél-koreai labdarúgó válogatott egyik focistájának, I Gunho-nak elkezdtem írni a szócikkét, de nem biztos, hogy helyesen írtam át a sportoló nevét. Ha esetleg helytelenül írtam át, javítanád? Előre is köszönöm!-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. június 20., 22:00 (CEST)

Könyborítók és -gerincek

Szia Timi! Véleményed szerint az ilyen képekhez kell-e engedély?

A magam részéről azt gondoltam, hogy igen, de a Commonsban van egy ilyen kép. Mit gondolsz? --Regasterios vita 2014. június 20., 23:30 (CEST)

@Regasterios: Hm, nem tudom. Commonsban ezeket [Commons:De minimis de minimis] vagy threshold of originality alapján szokták válogatni, ha a borító/könyvgerinc nem olyan különleges, hogy jogvédelemre jogosult lehetne. Xiaolong Üzenő 2014. június 21., 15:12 (CEST)
Miután az említett Commons-képpel összefüggésben – amint felfedeztem – már lezajlott egy törlési megbeszélés, így nagy valószínűséggel ezek a fotók is rendben vannak. --Regasterios vita 2014. június 21., 18:39 (CEST)

Jó szócikk

Szia! Valamit nem jól töltöttél ki. Üdv. Tambo vita 2014. június 25., 14:15 (CEST)

Szia! Kijavítottam, de nincs aláírva. Üdv. Tambo vita 2014. június 25., 15:12 (CEST)

@Tambo: Köszönöm. Sietősen kellett megcsinálnom, és rohannom egy meetingre, de utána én is észrevettem. Xiaolong Üzenő 2014. június 25., 16:29 (CEST)

Wikiszülinap

Szia Teemeah! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben! Üdvözlettel Tambo vita 2014. június 27., 07:30 (CEST)

Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2014. június 27., 11:10 (CEST)

Kedves Teemeah! Nagyon boldog wikiszülinapot kívánok Neked!!! Sok szteretettel:Kossuthzsuzsa vita 2014. június 27., 19:29 (CEST)

Boldogat! Andrew69. 2014. június 27., 23:14 (CEST)

Sok boldogságot Timi! Vadszederke' 2014. június 29., 15:13 (CEST)

Köszönöm mindenkinek. Xiaolong Üzenő 2014. június 28., 10:06 (CEST)

Fájl:Szabihid1946.jpg

Szia Timi! Ez a kép 1946-os, ezért alapból még nem járt le a védelmi ideje, viszont elképzelhető, hogy a forrásként megadott honlapon hozták először nyilvánosságra. Ez utóbbi körülménynek van-e ilyenkor jelentősége? --Regasterios vita 2014. június 28., 22:29 (CEST)

@Regasterios: nem olyan képnek néz ki, amit most hoztak volna nyilvánosságra. Magánfénykép? Jó lenne megkérdezni. Ha újságban megjelent akkoriban, az már közlésnek számít. Vagy könyvben. Xiaolong Üzenő 2014. június 29., 20:12 (CEST)

A képet a fenti honlapon megjelentető srác válasza e-mailben: Ez a fénykép már számos bkv kiadványban megjelent korábban. Szerintem bkv tulajdonú fotó, nem hiszem, hogy bárki jelentkezne érte.

2014.06.29. 21:44

--Regasterios vita 2014. július 1., 08:56 (CEST)

@Regasterios: Akkor tiszta sor, ismeretlen szerző, BKV-s kiadványokban már megjelent, szerintem vehetjük úgy, hogy 2 év múlva közkinccsé válik. Xiaolong Üzenő 2014. július 1., 15:00 (CEST)

Oké, feljegyztem ide. --Regasterios vita 2014. július 1., 15:20 (CEST)

Kiemelés

Szia, ránéztem. :-) Elnézést a késlekedésért, eddig távol voltam. --BotlikIrodám 2014. június 29., 20:58 (CEST)

Kedves Teemeah! A Koreai dorama szócikk a mai napon kiemelt lett. Gratulálok! nyiffi vita 2014. július 4., 10:38 (CEST)

Válasz

Nem vetettem össze semelyik cikket, hanem azt kértem, hogy valaki tegye meg ezt, aki pontosabban tudja, melyik cikkekről van szó. Pontosan azt a választ kértem az adminoktól, amit te írtál oda, hogy valaki egy kiválasztott szöveget részletesen elemezgessen, hogy látni lehessen, pontosan mik vannak másolva és hogyan. Az ennyiben konstruktív közreműködésed ezt úton is köszönöm, HF.-től is ezt vártam volna, ehelyett a szokásos gúnyolódásba és flémelésbe kezdett. De, mint mondtam, kiszálltam a vitából, ennyit tudok most Tambónak segíteni. Bár nem érdemli meg, mert egyszer igencsak durván odaszólt nekem. Talán most majd megtudja, milyenek az adminjaink valójában. szép napot, minden jót! Gubbubu12 2014. július 4., 13:30 (CEST)

Azért azt megnézheti bárki, hogy ki is gúnyolódott kivel, ugye „barátocskám”? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. július 4., 13:36 (CEST)

Kuk

Szia! Tudtad, hogy a kuk egy világörökségi helyszín neve is? Hkoala 2014. július 6., 18:08 (CEST)

Most már tudom :) Xiaolong Üzenő 2014. július 6., 22:04 (CEST)

Szégyen, hogy a magyar wikipédián még mindig nincs cikk a kuki ősi mezőgazdasági körzetről! (wd) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Címlapos Anon (vitalap | szerkesztései)

bele fogok betegedni! Xiaolong Üzenő 2014. július 7., 14:43 (CEST)

Az Érdekességekhez

Szia! Te riasztottál bennünket, hogy szaporítsuk a címlapsztorikat. Ezért írok.

Még mielőtt az igazi világba (a Wikipédiába) érkeztem volna, magamnak gyűjtögettem érdekességeket. Nem is tudom miért. Csak. De ezek persze nincsenek leforrásolva, mert ha az ember mondjuk csajozós leveleket ír, amiben imponálhatnékja támad, akkor elég, ha valami szellemeset mond, nem kell az eredetét tisztáznia. :-) A lényeg az, hogy csak maguk az „aranyköpések” vannak elmentve nálam egy mappában, mert nem gondoltam rá, hogy fontos lehet, hol olvastam. (Különben van is olyan, amit azóta sem találok; még a Szabó Ervin Könyvtártól is kértem keresési segítséget, de ők sem jártak sikerrel.)

Néhányat leltem ezek között a feljegyzések között, ami jobban beilleszthetőnek látszik, megtaláltam az illesztési felületeit a Wikihez:

… a Julián naptár Julius Caesarról kapta a nevét, a julián dátum elnevezés eredete ettől független, édesapja, Julius tiszteletére nevezte el Joseph Justus Scaliger történész?

(Aki elnevezte, pont arról nincs írás, a többi link létezik a magyar Wikin, ez az állítás is szerepel.)

… a kisföldalattin egészen 1973-ig bal oldali közlekedés volt?

(Ez rendben van, maga ez az állítás is benne van, a hivatkozások meg élnek.)

… A szamárbőr című Balzac-regénynek a könyv szerint nem háziszamár, hanem az onager nevű ázsiai vadszamár bőre adta a címét?

(Maga ez az állítás nem szerepel a szócikkekben, de a hivatkozások egyébként jók. Kivéve, ha – talán jogosan – valaki belinkesítené az A szamárbőrt.)

… az ido nyelv az eszperantó megreformált, hívei szerint javított utódnyelve, és a Wikipédiának is van ido változata?

(Kellene valami hivatkozást bejelölni a mondat vége felé is?)

… az ókori Egyiptomban a fáraók álszakállt viseltek (a női fáraók is)?

(Szintén elég korrekt és teljes.)

A kérdésem, hogy így jó lenne-e, ha gyártanám a hasonlóakat? Ha igen, mi ennek a pontos technikája, látom, vannak valami listák, meg sablonok. De mit kell csinálni? Nem látom át. Meg lehet-e ügyesen nézni például, hogy nem szerepelt-e esetleg korábban hasonló? Valahol gyűjtsem-e azokat, amiket nem tudok forrásolni, de hátha valaki tudná (például Biafrát én fontosnak tartanám, a hatvanas években komoly hullámokat vert az ügye értelmiségi körökben, de nem értek hozzá, több politikai, történelmi és földrajzi tájékozottság kellene). Akkor meg hogyan jöjjek azzal, hogy Biafra himnusza Sibelius művének, a Finlandiának (egy részlete) volt, pedig ez pont jó érdekeség lenne.

Ha nem így lenne jó, rosszul állok hozzá, akkor tisztelettel kérek kritikai megjegyzéseket és eligazítást. Üdvözlettel – Garamond vita 2014. július 7., 14:23 (CEST)

Szia! Ha gondolod, keress rájuk forrást, és írd bele a szócikkbe, utána felkerülhet a Wikipédia:Érdekességek oldalra. Egyszerűen csak be kell írni a táblázatba, ahogy a többi is van, ha megyitod a Wikipédia:Érdekességek/1601–1800 oldalt szerkesztésre, látni fogod, hogy van a sablon kitöltve. Van egy másolható minta is az alján. A kérés tényleg csak annyi, hogy az érdekesség szerepeljen a szócikkben, legyen forrásolva, és ne legyen benne piros link (ha van benne piros link, akkor az az érdekességből ki kell linkelni), a cél az, hogy meglévő szócikkeket ajánljunk elolvasásram, nem pusztán az, hogy egy érdekes tényt közöljünk. Meg ha nincs benne szócikkben borzasztó nehéz lekövetni. Elméletileg minden címlapra került érdekességet felsablonoztunk a cikkek vitalapján, tehát ha az adott cikk vialapjára kattintasz, látni fogod, hogy szerepelt-e belőle érdekesség, és ha igen, mi volt az. Üdv Xiaolong Üzenő 2014. július 7., 14:49 (CEST)


Oké, azt hiszem értem. Azt eddig is értettem, hogy ezek mondatok a Wikipédiát propagáló kis színesek, meglévő szócikkekhez kell juttassanak. Amiket írtam, azok megfelelnek ennek a feltételnek.

Akkor a Julián naptárnál ne legyen piros Scaliger, ugye? Az érdekesség az szerepel az (egyik) jelzett szócikkben (julián dátum), akkor az így jó.

Az összes többinél is stimmel, hogy az egyik link mögött benne van az érdekesség, kivétel a szamárbőr, erre nincs forrásom. Ha lenne A szamárbőr cikk, gondolkodnék rajta, hogy beletegyem a részletet idézetként, annál inkább, mert a regény hangulatát nagyon jól hozza, de így nincs ötletem. (Magába a regény MEK-en lévő A szamárbőr szövegébe kerestem bele ellenőrzésül.)

Az ido nyelvnél bocs, nem az adott szempontból kérdezősködtem, csak, mint gyakorlottabb szerkesztőtől, hogy ilyenkor nem illik-e magát a Wikipédiát, vagy az ido Wikipédiát linkelni valahol.


Az „elméletileg”, attól tartok jogos megfogalmazásod volt. Nem nagyon látom, hogy a címlapra került érdekességeket meg lehetne találni, mint ilyent, a cikkek vitalapján. Elég frisseket néztem meg.

Nem találok sablont


Ezeknél viszont találtam {{Kezdőlapra került érdekesség}}(?) sablont

Látom a sablont

De emlékszem, hogy jó párszor találkoztam ilyenekkel, csak ezek szerint a technológia maga nem kényszeríti ki, hogy valahogyan naplózódjanak. Vagy ha igen, csak a folyamatnak későbbi szakaszában, mint amilyen időpontokat néztem.

Hát akkor majd ellenőrzöm tőlem telhetően, és ha nem látok nagyobb bajt, beleteszem, amiket gondolok. Aztán majd legfeljebb jól leordít valaki, hogy miért nem vettem észre, hogy itt, meg itt, ekkor és ekkor már szerepelt. Ezzel checkelve is van, ha duplumot írok, egy szerkesztő meg örül, hogy intézkedhetett. Oké. Akkor párat megpróbálok berakni a listába. – Garamond vita 2014. július 7., 16:58 (CEST)

Kutya

Kedves Teemeah

A szócikk sokat változott. Indokolt még a lektor sablon (Tudod "helyi vakságom van") Robogos vita 2014. július 8., 15:23 (CEST)

BKK logói

Szia! Ha van egy kis időd, rá tudsz nézni ezekre: [2], [3], [4]? Szerintem jogsértőek (de legalábbis biztosan nem saját munkák, [5]), de nem tudom, hogy hogyan vannak a pontos szabályok más logóira a commonson. Köszi szépen, üdv! - Hunyadym HunyadymVita 2014. július 12., 17:15 (CEST)

@Hunyadym: A 2-es biztosan nem lehet saját munka, hisz mérete is megegyezik a BKK honlapján lévőével. Az SVG átrajzolások lehetnek saját munkák, a BKK biztosan nem tesz közzé svg formátumban piktogramokat. Elképzelhető, hogy rá lehet sütni a közkincs-nemjogosultat, de akkor annak kellene a licencnek lennie, megjegyzéssel, hogy az SVG derivative meg XY munkája. Tgr, te mit gondolsz? Xiaolong Üzenő 2014. július 14., 10:14 (CEST)
Éppen lehet saját munka, ha újrarajzolta valaki, de attól nem lesz kevésbé engedélyköteles. A szerzői jogi védelemhez szükséges eredetiség szintjét szerintem nagyon bőven megütik. A huwikire feltölthetőek a BKK hozzájárulásával, a Commonsra sehogy sem. (Ez meg még egy korábbi logót is felülír, ami extrán nem szép dolog.) --Tgrvita 2014. július 14., 11:04 (CEST)
Hát igen, nekem is gyanúsan túl kreatívak voltak ezek. Csak Commonson vannak hasonlóak feltöltve más országokból pd-nemjogosult licenccel, így gondoltam, kérek egy másodvéleményt :) Xiaolong Üzenő 2014. július 14., 11:35 (CEST)

Köszi a válaszokat, akkor jogsértőre teszem őket. --Hunyadym HunyadymVita 2014. július 18., 01:01 (CEST)