Szerkesztő:Xia/vitalap2011/

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Fájl:Bleach-karakterek.jpg

Szia! A képpel az egyik gond az, hogy szinte lehetetlen más képpel kiváltani, valószínűleg azért is maradt fenn eddig. A másik gond, hogy nem tudni a forrását. Valószínűleg innen: http://www.animeyume.com/site_features/calendar_scans/bleach05calendar4.jpg töltötték fel az enwikibe is, de az oldal "forrásként" egy torrentoldalt jelöl meg, ahol már nincsen fent. Azt sem tudni, hogy egy hivatalos kiadványról van-e szó vagy csak valami rajongói alkotás (gyakran adnak ki rajongói oldalak saját készítésű naptárt). Megpróbálok utánajárni a dolgoknak. --Sasuke88  wikivita 2011. március 4., 16:41 (CET)

Re: Képregényes képek

Felőlem nyugodtan törölheted őket. Akinek kép kell, ott a Google. → Raziel szóbuborék 2011. március 4., 17:29 (CET)

Amiket én anno feltöltöttem, azok a füzetek borítóképei. Persze, simán ki lehetne váltani őket valódi panelekkel a képregényből, de véleményem szerint idő és energiapazarlás. Egyébként szerintem a panelek felhasználása sem fedné az alapítvány szándékait. Max. időhúzás és kiskapu lenne. → Raziel szóbuborék 2011. március 4., 17:43 (CET)

Mondtam, hogy ne töltsd vele az időd. A három mondatos cikkek ettől nem lesznek informatívabbak. → Raziel szóbuborék 2011. április 4., 17:42 (CEST)

Fájl:Housebook.png

Kedves Teemeah! RepliCarterrel folytattam megbeszélést a képről. Az volt, hogy véletlenül egy másik képre vonatkozó engedélyt küldtem el (Fájl:Wilhelm zoltan.JPG) a fenti kép engedélyééhez. A valódi engedélyt pedig még nem küldte el a szerző. Tehát talán újra lehetne kezdeni a "visszaszámlálást", de - természetesen - újra megkérem az engedélyt. Üdvözlettel:--Petej vita 2011. március 4., 20:24 (CET)

Ez az engedély ma ismét megérkezett, és ismét a Wilhelm kép linkje maradt benne, úgyhogy ismét megkértem a küldőt, hogy javítsa. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 9., 23:07 (CET)

Ez már OK. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 10., 20:40 (CET)

Miskolc_erdeszet_szekhaza

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Miskolc_erdeszet_szekhaza.jpg törölhető, köszi --Rodrigó 2011. március 5., 15:11 (CET)


Re:Csillagsivatag.jpg

Üdv!

Én úgy emlékszem, hogy azt RepiCarter vállalta, legalábbis a törlési megbeszélésen ő ajánlotta fel. Őt kéne megkérdezni. Ha neki nem sikerült, akkor megpróbálok én is írni nekik.– Rondar vita 2011. március 5., 18:25 (CET)

Szia! Valóban megpróbáltam, és nem történt semmi. Sorry. :-( - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 9., 23:06 (CET)

Fájl:Lovagkór.jpg

Szia! Ezt a képet az írónő kettős licenc alatt engedélyezte. Ilyenkor levehető a jogvédett borító sablon, vagy marad az is, plusz kettős licenc sablon? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. március 10., 08:12 (CET)

táblázat <--> infobox

Szia. Sajnos a kérést nem tudom megoldani, az inkriminált szócikk szerkesztése nem megy infoboxal. Már az első sor nem megy a kép után. És ezért használok ilyen esetben táblázatot. Mert a helyzet az, hogy igyekszem infoboxot használni, de:
- az infobox részint abszolut rugalmatlan, nagyon sok szerkesztési igényt nem lehet vele megoldani.
- a szócikkekben rendre előfordulnak különböző táblázatok melyekre nincs - és vélhetően nem is lesz -infobox mert az életet szerencsére változatosabb annál
Mindazonáltal szívesen használom az infoboxot, ha
- engedi, hogy valamely sorban az első cella "üres" legyen (mert pl. valami ismérv szerint szét kell választani információt - és ugye infoboxban vagy létrehozom és akkor bennemarad habár többé sose kell és így egy idő után sokszázsorosleszaznfoboxéssenkiseigazodikkirajta, vagy - nem oldom meg, nem írom meg a szócikket. Esetleg maradok a "fatengelyes" táblázatnál.
- és egy sorban igény szerint 1-től 8 celláig szabadon tudok cellát választani - soronként eltérő számút, szélességűt és abba a szöveget pozicionálni
- tudom a táblázat (infobox) méretét (szélesség, sormagasság, betűnagyság stb változtatni
- ugyanezt meg tudom tenni háttérszínnel, betűtípussal, usw. természetesen cellánként.
Bocs, de úgy gondolom nem szemben megyek a közösséggel, talán inkább az eszköz nem mindig alkalmas az általam megoldani kívánt feladatra.
Nota bene! A megoldásokat jórészt a német wikiről lesem el. Ezek szerint ők is renitensek akárcsak én?
Mondom mégegyszer: nagyon szívesen "beállok a sorba" amint olyan eszközt kapok a kezembe, amely legalább megköuelítően megfelel a szócikkek normális megformázési igényének. Addig pedig ígérem - csakúgy mint eddig - csupán abban az esetben használok táblázatot, ha az infoboxban nem tudom megoldani végképp a feladatot.
Remélem azért nincs harag. Tudom kissé régimódi vagyok - azért is inkább a Linux a kedvencem és nem a Windows......
És a jelszavam: Varietas delectat - vagyis a változatosság gyönyörködtet.Tábla vita 2011. március 10., 22:28 (CET) ==Táblázat <----> Infobox. Szia. Szóval kezdem érteni....
Szabjuk a lábat a cípőhöz és ne a cipőt a lábhoz.
Rendben. Bár magad is rávilágítottál a probléma lényegére - tudniillik, hogy a vasúti jármű infobox már kilométeres paramétertáblával bír. Ám rosz hírem van! Még ez is kevés. Mert az alapkoncepció rossz szerintem. Mert ugye a szőlő, az alma és a dinnye és a dió is gyümölcs, ám ugyanolyan paraméterekkel igencsak furmányos leírni őket. Hát még bonyolult műszaki berendezéseket! Már csak a gőzmozdonyok esetében is több tíz meghatározó paramétere van. A belső égésű motorosoknak úgyszintén. És még ott vannak a villamos hajtású, a hibrid, mind-mind eltérő műszaki sajátossággal! És ugye van a közös: sinen jár mindegyik és esetleg vontat. Persze megoldás az általad javasolt is - tudniillik pár adat az infoboxban, aztán durr bele táblázatokat ezerrel! Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ez mennyire "egységesebb megjelenés". Rajtam nem múlik! Mint műszaki ugyanis nagyon több évtizedes, a pályán eltöltött gyakorlatból tudom, a legbeszédesebbek gépeknél az adatok. Rendszerezve, lehetőleg táblázatosan. No és az egyes változatok adataitat egymás mellé rendezve. Hogy értsd, miről próbállak meggyőzni - bár korai munkáim közé terotzik és épp a napokban gondoltam arra, hogy kicsit csinosítani illenék - a MÁV 520.5 sorozat. Persze láttam a MÁV 375 sorozat új képét. Hát arról az "egységes megjelenésről" beszélhetnénk azért mindjárt a sorozatszám "ezer" sorával. Ha valami, akkor az azért elég ronda!
Summa-summárum ha ez kell? Hát ez lesz. Persze jobb lett volna talán az inbox felépítése elött "közvéleménykutatást" tartani az adott témakörben szerkesztők között. Ezeket akkor nagyon szívesen elmondtam volna, és talán kissé kevésbé keserű szájízzel nyelném le a békát. Mert ugye ez itt állítólag műhelymunka.....
Részemről a továbbiakban. ami megy az infóboxban az abban lesz, a többi táblázatban ahogyan írtad. Részemről a téma ennyi volt. Azért sajnálom, hogy erről nem előbb beszélgettünk.Tábla vita 2011. március 11., 07:42 (CET) ==Táblázat <---> Infobox Szia! No, így már teljesen más a leányzó fekvése!Ezzel a szemlélettel csak egyetérteni tudok! Ám akkor talán kicsit más megközelítés kellene. Még ha nem mozdonywiki is... Mert ugye azért mindenki kicsit tematikusan olvas és a szócikkek bár mindenkinek szólnak túrót se érnek szakmai igényessség nélkül. Ehhez meg - műszaki dolgoknál különösen - éppen a műszaki adatok a meghatározóak! Bizony hogy egy fajta műszaki megoldás egyébként másban megegyező berendezéseket teljesen másra tesz alkalmassá! Bizony, hogy a teljesítmény gőzmozdonynál számtalan dologtól függ, pont olynoktól, mint amit lényegtelennek említettél)tűzcsőhossz, fűtőfelület, stb. Tehát igenis lényeges. De ez akkor tényleg ne legyen az inboxban. Abban legyen a név, az, hogy micsoda, kép, ha van, gyártási idő, darabszám, selejtezés, ki, kik használták,selejtezés. A többi meg a táblázatban. Legyen táblázatban. Mert ugye a legtöbb gőznozdonyt - had maradjak a témánál - legalább 2-3 gyártó gyártott kisebb-nagyobb eltérésekkel. Sokszor még a küllemük sem egyezett meg noha egy típussorozatba tartoztak.
Nem is zavarlak többet, kösz, hogy meghalgattál.Tábla vita 2011. március 11., 17:25 (CET)

Re:Nem használt borítók

Hali! Ezen kívül is van még? Hol lehet ezeket szemrevételezni? Peligro (vita) 2011. március 11., 21:29 (CET)

Ok, köszi. Az One Year of Love nem is lesz használva, szvsz törölhető. Majd én is nézegetem a kategóriát, és amit nem fogok használni, arra azonnalit rakok. (Bár nem hiszem, hogy olyan sok lesz.) Peligro (vita) 2011. március 11., 21:39 (CET)

szerkesztés

Helló!

Rég nem írtam neked...:-)

Kérdésem az lenne, hogy ezt a cikekt ki e rakhatom és ha igen milyen néven? Pl "Stan Lee bemutatja: szupermenek a valóságban"

A sorozat nálunk hétfőn indult és minden héten jön a következő rész és folyamatosan bővíteném az epizódok tartalmával.

--Jani47 vita 2011. március 13., 16:56 (CET)


Ez a sorozat is magyar cimet van

--Jani47 vita 2011. március 13., 17:20 (CET)


Ja úgy értetted...

Igen a Discoveryn megy és magyar címen adja le ITT


Akkor mehet ki igy?:

hu.wikipedia.org/wiki/Stan_Lee_bemutatja:_szupermenek_a_valóságban

--Jani47 vita 2011. március 13., 18:32 (CET)


Okés..köszi!

--Jani47 vita 2011. március 13., 20:25 (CET)

Svájc

Szia!

Ezt már láttad: [1]??? Kissé elrontotta a cikket az AtaBot-od 2010. június 4., 22:49-kor, azóta elég furcsa adatok vannak benne.

Az ezt megelőző cikkverzióra kellene visszaállni, vagy kézzel javítani! (lásd: "Népesség" adat). misibacsi*üzenet 2011. március 13., 20:52 (CET)

Fájl:Túlbiztosítás a HACCP-ben.jpg

A kép leírásában szerepel, hogy újra fel lett töltve. A kép hasznáról a Túlbiztosít6ás a HCCP-ben.jpg feltöltőjét kérdezheted meg: az volt az eredeti. Eredetileg a HACCP hivatkozott rá, szerintem szükségtelen, csak az elírást javítottam. - Xbspiro vita 2011. március 14., 02:29 (CET)

Tarr Béla (díszlettervező)

A cikket egy közvetlen rokona írja. Az elég jó forrás. Szerintem (ha nem is független, hanem súlyosan függő). Mint a Jenő bácsi az összes Rimanóczyval. Üdv! OsvátA Palackposta 2011. március 14., 11:41 (CET)

Válasz a szócikk vitalapján. Leveszed a sablont? Üdv: OsvátA Palackposta 2011. március 14., 12:54 (CET)

Látom. :-). Köszönöm. OsvátA Palackposta 2011. március 14., 18:58 (CET)

Engedély

A mai napon az Anime és mangaműhely megkapta az engedélyt Németh Vladimirtól - a Fumax fejétől - hogy a szócikkeinkben felhasználhassuk az általuk kiadott képregények borítóit, és a jövőben kiadásra kerülő képregények borítóit is. Szóval a Csillagsivatagos borítóképet ismét feltölthetem, immáron legálisan. Az engedélyre e-mail váltásban került sor. – Rondar vita 2011. március 14., 18:42 (CET)

Ha minden igaz, el lett küldve. – Rondar vita 2011. március 14., 19:12 (CET)

Re: Olasz bajnokságok infoboxa

Szia!

Átírtam az egységesre. – madnessmeggyes!? 2011. március 14., 20:05 (CET)

Bocs!

Elnézést, valaki megelőzött a belepiszkítás eltüntetésében. OsvátA Palackposta 2011. március 14., 20:16 (CET)

No problem :-) --Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 14., 20:17 (CET)

Javítás

Ezt nem lehetne úgy megcsinálni, hogy ne legyen akkora üres rész a "epizódlista" szöveg és a tablázat közt?

Én először úgy csináltam sok ENTER-rel de javították gondolom felesleges volt a sok enter, de úgy mégis jobban nézett ki.

ha mégsem lehet akkor marad úgy :)

--Jani47 vita 2011. március 15., 15:52 (CET)

Kipróbáltam sablonnal is és ott is volt ugyanúgy üres rész.

Itt az epizódlistánál az 5. részig mindegyiknek volt leírása...az hova lett?..Tudsz róla valamit?

--Jani47 vita 2011. március 15., 16:19 (CET)

Én ott csak a Masszázsterápia és az 5. rész írtam..a többi nem az én saram:-)

Amúgy hogy szerkesztetted át hogy ne legyen üres rész?..laptörténetnél ez van hogy HTML-sortörés..ezt csináltad?

"tessék a sablont használni :)"..:-), igyekezni fogok.

Értem...ha csinálok táblázatot akkor más sorozatoknál szoktam megnézni hogy milyen van.


Re: Engedély

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha már sikerült elküldenem a permissionsra - mert már elküldtem - akkor utána még várni kell valamire, vagy pedig már elkezdhetjük feltölteni a borítóképeket? – Rondar vita 2011. március 15., 19:19 (CET)

No, most már elküldtem, remélem megfelelő.– Rondar vita 2011. március 16., 21:27 (CET)

Fájl:Kiralyi palota mt terme.jpg

Szia! Szerintem nyugodtan lehet törölni, amúgy se valami jó kép, és a forrását megkeresni nincs nagyon időm... – Üdv.: Outesticide tessék, nem hallom? 2011. március 16., 11:30 (CET)

név

Szia! Itt a 14. évad 14. résznél magyarul Krefress lett az epízód címe (így mondják ki)..akkor ezt most hogy írjam be wiki-be?

Tudom "szerkessz bátran", de azért csak megkérdezem

--Jani47 vita 2011. március 16., 15:35 (CET)

"A szerkesztés gombbal?"...nem úgy értettem hogy miként tudom elmenteni a változtatás:-)...csak az epízód címét kérdeztem hogy akkor kiejtés szerint be-e írjam...akkor beírom.

--Jani47 vita 2011. március 16., 15:49 (CET)

Kokárda

  • Nem az egyszervolt.hu a forrás, hanem az előadás, csak épp ennem az oldalnak a szerverén van fenn. Heraldikai szabály (mint ahogy el van mondva), nem találgatás, kedv stb... Nem vont vissza semmilyen szerkesztésemet. – Üdv.: Outesticide tessék, nem hallom? 2011. március 16., 17:41 (CET)

Sablont keresek

Szia Timi, segíts! Tudom, hogy létezik egy olyan sablon, ami szerkesztői allapok szabad szerkesztésére feljogosító feliratot tartalmaz, csak tegnap óta töröm a fejem és keresgélem melyik is lehetett az. Sztem te csípőből vágod melyik az, megírod nekem? Köszi Joliet Jake vita 2011. március 17., 15:36 (CET)

Nem pont ilyenre gondoltam, úgy emlékszem hasonlított a tataroz sablonra. Vkinek az allapján már láttam (lehet, hogy csak sablonra hasonlított, pl. divbe ágyazva), egész frappáns szöveg volt, legalább nem kellene újra kiagyalnom. Azért köszi a segítséget. Joliet Jake vita 2011. március 17., 16:09 (CET)
Ááá, megvan: {{Nyúlj bele!}}(?) ! Joliet Jake vita 2011. március 17., 16:13 (CET)

képek

Elnézést.... De a tengeralattjárós képeknél a honlap tulajdonosa, Bernáthfalvi Bernáth László engedélyezte az általa feltöltött képeket, hogy használhassam.-Történelem p Töri szoba 2011. március 17., 19:25 (CET)

re:Fájl:PIC 0302.JPG

Szia! Nem áll szándékomban szabad licenc alá tenni. Ha ezért törlés a sorsa, akkor nem bánom, de semmilyen, a képhez kapcsolódó jogomról nem mondok le. Tudom, hogy nem jó kép, nem jelentős dolgot ábrázol, de akkor sem. Üdv: SL vita 2011. március 17., 21:33 (CET)

A magányos cédrus

Kérlek nézd át újból a szócikket, remélem most már nem tartod elfogultnak. Köszönöm a segítségedTorma István vita 2011. március 19., 15:17 (CET)

vasút sablon <---> táblázat

Szia.

Nos az újabb szócikkeket már hasonlóan csinálom. És hogy milyen kicsi a világ: Pont az általad említett szócikk volt a példa számomra mikor kerestem a megoldást.Tábla vita 2011. március 21., 07:14 (CET)

Rondar engedélyei

Szia! Rákérdeznék, hogy hogy állnak a Fumax és Delta Vision engedélyei. --Sasuke88  wikivita 2011. március 21., 15:35 (CET)

OK, köszönöm. Remélem megfelelő lesz a levél. --Sasuke88  wikivita 2011. március 21., 15:55 (CET)
Nagyszerű, köszönöm! Meg is kezdem a borítók feltöltését! :) --Sasuke88  wikivita 2011. március 22., 12:37 (CET)

Caernarfon térkép

Szia! Köszi a figyelmeztetést. A kép egy átdolgozás tkp. nem saját, úgyhogy menjen a süllyesztőbe. Korai feltölttött képeimnek egyike, amikor még nem voltam tisztában a képek jogállásával. A feltöltött képeim nagyrészére kértem engedélyt és OTRS számot is kaptam. Ha esetleg találsz még ilyent, akkor lehet törölni. Az a helyzet, hogy a figyelőlistámról leszedtem ezeket és visszakeresni a feltöltéseket a szerkesztéseim listájából kissé macerás és időígényes, és pont mostanság nem lesz időm erre. Üdv és köszi még egyszer. --Istvánka posta 2011. március 23., 14:14 (CET)

Swinger

Szia !

Én igazából a Swinger-t, mint fogalmat jívántam volna létrehozni de nem sikerült mivel van egy Fender swinger. Nem igazán értem mi az oka ezért adtam neki a Swinger élet címet.

Tudnál ebben segíteni ?

Köszi előre is

Annoying Orange

Szia!..ez az enyém?...mármint amit elkezdtem.

http://hu.wikipedia.org/wiki/The_Annoying_Orange


ÚÚ..bocsi...és honnan tudtad hogy én vagyok?...megnézted a laptörténetet?

Amúgy erre is csak véletlenül találtam rá...nem is tudtam hogy kiraktad....allapon dolgozgatom ki.

--Jani47 vita 2011. március 24., 17:10 (CET)

Uh akkor nem tudom...én nem is emlékszek ilyenre..szerintem az véletlenül sikeredett :-), de hamár kint van akkor jó :)

Akkor ami megvan azt berakhatom és közbe meg szerkesztem tovább úgy lehet igaz? (Szerkessz bátran) :-)

--Jani47 vita 2011. március 24., 17:20 (CET)

Köszi a sok türelmed hozzám!:)

--Jani47 vita 2011. március 24., 17:23 (CET)


Igen azt elnéztem mert a kezdet elején úgy írtam be és nem vettem észre..köszi!

Bocsi a sok hibáért és még egyszer Köszi a sok türelmed hozzám!:)

--Jani47 vita 2011. március 24., 17:33 (CET)

Azt hogy lehet megcsinálni hogy ha rákattintoik az évad számára akkor arra az évadra ugrik?..pl mint ITT

--Jani47 vita 2011. március 24., 18:16 (CET)

Az a tartalomjegyzék... Csak akkor csinál olyat a szoftver, ha legalább négy fejezetcím van a szövegben. Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 24., 18:43 (CET)


Az nem a tartalom jegyzék...az évadok áttekintésénél, ott van az évadok áttekintésénél hogy 1-2-3 és amelyikre rákattintasz oda ugrik..vagy már a szerkesztésnél úgy kell megcsnálni?

Nem tudom jól fogalmaztam-e meg.

ITT van olyan hogy összedolgozandó, de néztem más sorozatoknál ott is csak annyi van az infoboxban hogy | epizódlista = a sorozat neve + epizódjainak listája

Az lenne a rossz hogy még nincs teljesen kész?...mert olvastam az Átirányítás-nál, hogy: A szócikkekben „nem illik” átirányító lapokra hivatkozni: lehetőség szerint minden hivatkozás a nem átirányított, végleges szócikk nevére hivatkozzon.


--Jani47 vita 2011. március 24., 19:55 (CET)


Akkor csak töröljem azt a lapot?...nem akartalak feldühíteni.

--Jani47 vita 2011. március 24., 21:05 (CET)

Ezel

Köszi! Majd figyelem! :-) Ogodej vitalap 2011. március 24., 23:07 (CET)

Hát én, hogy őszinte legyek akit ismerek magam körül mindenki onnan írta a szakdogáját, mondjuk a zenlszeknél rengeteget számítanak az anekdoták meg a legendák is amik mindig úgy vannak közölve mintha igazak lennénk. Kb. 3 könyvet jelöltem meg a többit a Wikiről szedtem össze és soha nem szóltak érte. De ha szólnak is, tudtam, hogy igaz amiket onnan leszedtem :-D

Szerkesztés

Akkor csak töröljem azt a lapot?...nem akartalak feldühíteni.

--Jani47 vita 2011. március 25., 18:25 (CET)

Káli László

Köszi, hogy szóltál, rendbe hoztam, sajnos megtévesztett a teljes névazonosság, s a részbeni foglalkozásbeli azonosság (költő). Most már a névtelen megírhatja az ő költőjét.--Mártiforrás 2011. március 25., 23:48 (CET)

Káli László

Köszi, hogy szóltál, rendbe hoztam, sajnos megtévesztett a teljes névazonosság, s a részbeni foglalkozásbeli azonosság (költő). Most már a névtelen megírhatja az ő költőjét.--Mártiforrás 2011. március 25., 23:48 (CET)

Én mindenesetre megköszöntem neki, hogy felhívta a figyelmünket erre a kínos bakira... --Pagonyfoxhole 2011. március 25., 23:54 (CET)

Fura dolgok történnek a vitalapodon

Beír, elküld, durr, beugrik egy üres mező. Visszáz, erre megint ott a szerkesztési ablak. Kilép -- és látja, hogy ott van, elmentődött a szöveg. :) --Pagonyfoxhole 2011. március 25., 23:58 (CET)

Ezenkívül megszállták a sárkányok is… Alensha 2011. március 26., 00:14 (CET)

Igen! :) Az üres mező alján megjelenik egy kék kissárkány. :)) --Pagonyfoxhole 2011. március 26., 00:30 (CET)

Ez szellemes. Sok-sok soremelés után jön a szem embléma, meg a szuper kis sárkány. Olvasata: vigyázz, a sárkány figyel téged. Nekem kifejezetten tetszik.--Klug Csaba Ferenc vita 2011. április 5., 09:36 (CEST)

RE: Bleach szereplő kép

Szia! Rendben, ha ennyire muszáj törölni Vigyor, majd megpróbálom filmkockával helyettesíteni. A képaláírást légyszi hagyd meg. --Sasuke88  wikivita 2011. március 26., 14:32 (CET)

Re: Nemzeti labdarúgó-válogatott infobox

Szia, bottal azt hiszem meg tudom oldani (most már nekem is van :-)), "félautomatán", kézi felügyelettel szerintem gyorsabban menni fog (az új paramétereket kézzel hozzáírom az AWB-ben). 1 hét alatt szerintem tuti meglesz :-)

Ez a vasutas is itt van még, a német nyelvű helyére. Sok paraméter a Sablon:Vasúthálózat infoboxból való, és a német nyelvűben nincs is benne. Meg valahogy az útvonal grafikát külön kell szedni. Itt volt róla némi megbeszélés még tavaly májusban, csak elakadt. – Tomcsy üzenet 2011. március 26., 19:19 (CET)

RE: Zöld pipa.jpg

Tudom, ennyire hülye még nem vagyok (: Pici és elmosódott? Pici. Igen. 30 pixeles, mert a Tudakozóhoz töltöttem fel, a sablonok új ikonjaihoz, amik mivel nem lesznek nagyobbak 30 px-nél, nincs is rá szükség, hogy annál nagyobban töltsem fel. – barricade breaker vita 2011. március 26., 19:51 (CET)

Ó, és ehelyett azért jobb sztem az én elmosódott kicsi verzióm, mert a lényeg az egységesítés is volt. barricade breaker vita 2011. március 26., 19:53 (CET)

Re: {{engedélykérés folyamatban}}(?)

Szia Timis, ratettem az engedelykeros sablont, megprobalok irasos beleegyezest kerni a banktol, hogy a commons-on fel tudjuk hasznalni. Kb. mennyi idom van ra? Jovo het vegeig? Viktor vita 2011. március 26., 20:17 (CET)

Würtzler képek

Szia, írtam választ a leveledre, aziránt érdeklődtem, hogy a hiba hogyan hárítható el. Tudom, hogy sok a dolgod, de várom a választ.

Köszönöm!

Niza vita 2011. március 27., 08:34 (CEST)

Magyarország kiemelése

Szia. Nem akarom rombolni az enciklopédiát, nem egészen másoltak ki más honlapokból, valakinek bővítenie kell a Kereskedelem és az Ipar szakaszt a Magyarország szócikkbe. Magyarország a hazánk, ezért megérdemelné a kiemelésé fejlesztést. Proki Hagyj üzenetet 2011. 03. 27 14:02 (CET)

E-mail

Szia! Írtam neked egyet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 27., 14:03 (CEST)

Betelepített kategóriák

Szia. Csak az a baj, hogy már rég megkellet születnie a döntésnek a betelepített kategóriák ügyében és miért nem foglalkoznak már ezzel? Proki Hagyj üzenetet 2011. 03. 27. 14:23 (CET)

Azért, mert nem értem miért nem születik döntés a betelepített kategóriák ügyébe. Proki Hagyj üzenetet 2011. 03. 27. 14:50 (CET)

Értékelés

Ajánlom figyelmedbe! :-)
Wikipédia:Kína-műhely/Fontosság - Prücsök Panaszkönyv 2011. március 28., 15:35 (CEST)

Véleménykérés

Szia! Mint érintett felet értesítelek, hogy Proki szerkesztővel szemben véleménykérés lett beadva, amit itt találsz. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 28., 15:32 (CEST)

Bocsánat

Szia. Lehet, hogy igazad van, nem vagyok érett a Wikipédiára. A források a könyveim, de nem teljesen a könyv szavai szerint írom a szócikkeket, ilyen könyvet használok forrásnak A Világ Állatai és az Officina Állatvilág. A Világ állatai borítóján van egy orangutánmama kölykével és kisebb képekben egy rinocérosz, egy vaddisznó és a vadmalacai, egy ugráló kenguru, két arapapagáj, pingvinek, koboldmaki, egy pirosszemű levelibéka, mellette egy sivatagi róka van, még a sivatagi róka mellett van egy albatrosz, az albatrosz képe alatt egy sas képe van, a sas alatt egy homár van, ezen kép alatt, amin egy homár van alatt egy leopárd képe látható, a leopárd alatt egy teknős van. Az Officina Állatvilág borítoja zöld és rajta két kaméleon van, és néz utánuk, ezen könyveknek a könyvtárban, vagy Nézd meg itt és a másikat itt. Az a különbség a két könyv között, hogy A Világ Állataiban kontinensenként vannak az állatok, az Officina Állatvilágban pedig rendszertan szerint mutatja be az állatokat, benne néhány állatfaj adatait írja le (tudnivalók, testhossz (emlősöknél fej és test, madarak esetében csőrhegytől farokvégig, a hüllők esetében a kígyóknál és gyíkoknál orrhegytől kloákanyílásig, az egyéb hüllőknél fej és test farokkal, a teknősök esetében páncélhossz, a kétéltűeknél fej és test farokkal, a halak esetében fej és test farokkal) farokhossz az emlősök estében, a szárnyfesztávolság a madarak esetében, a szociális életmód az emlősök esetében, a tömeget/súlyt is beleszámítják, a tollazatot a madarak esetében, szaporodás a madarak, a hüllők és a halak esetében, a vonulás a madarak esetében, az élőhely a hüllők és kétéltűek esetében, a szaporodási időszak a kétéltűek esetében, az ivar a hüllőknél és a halaknál, a magasság (az emlősöknél marmagasság, a madaraknál magasság fejtől lábig) a nemek és fajok száma a madarak, hüllők és gerinctelenek esetében). A Világ Állataiban az állatom adataiban a mit kell tudni róla, a táplálék, a tulajdonságok, az utódok, a fennmaradás és van egy be sablonozott adat is egy adott állatnál az érdekességek. A Világ Állataiban minden állatfajnál vannak képek, a képekhez van írás, ami ezen a képen e állatfaj viselkedésével kapcsolatos. Máskor jobban, tisztességesen fogok viselkedni a Wikipédián. Proki Hagyj üzenetet 2011. 03. 28. 19:04 (CET)

forrás

Szia!

IDE tettem forrásokat de mégis otthagyták hogy nincs forrás amelyeket felhasználtak a készítése során...Miért?

--Jani47 vita 2011. március 28., 22:33 (CEST)

Fájl:Schönvisner.jpg

Szia! Ha szépen megkérlek, ránéznél erre a képre, valamint vitalapjára? Ha igen, akkor szépen kérlek. :-) Nem tudok döntésre jutni az újonnan megadott licenccel kapcsolatban. Előre is köszi. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 29., 16:13 (CEST)

Re:Képek

A képek szerzője (Eszterhás István) engedélyezte mind az általa írt tanulmányok, írások, mind a fényképek közhasznú használatát. Egyetlen hibája a dolognak, hogy nem rendelkezik internet hozzáféréssel. Régebben küldött levelet ezzel kapcsolatban, de az már lehet hogy elkallódott valahol.--Szenti Tamás vita 2011. március 29., 16:22 (CEST)

Ma elküldtem egy levelet Eszterhás Istvánnak engedélykérés ügyben. Remélem a jövő héten meg is jön a válasz.--Szenti Tamás vita 2011. március 30., 16:56 (CEST)

Szia! Megérkezett a levél Eszterhás Istvántól, amit továbbküldtem a permissions-hu-ra. Mikortól számíthatok az engedély megadására? Már elkezdhetem feltölteni a képeket?--Szenti Tamás vita 2011. április 7., 08:45 (CEST)

porfiria

Magát a cikket nem én csináltam...csak a forrsokat linkeltem be, gondoltam ha hiányzik keresek hozzá.

Kezdesz egyre mérgesebb lenni rám?

--Jani47 vita 2011. március 29., 17:17 (CEST)

ITT van az egyik mondatnál hogy forrás?...Az adott mondatra kellene a forrás?

Szerkesztettem egyet rajta, mert volt benne egy szóismétlés.

Tényleg ne haragudj hogy sokszor értetlenkedek.

--Jani47 vita 2011. március 29., 21:34 (CEST)

Görögország prefektúrái

Szia! Lenne egy észrevételem. Miközben szerkeszgettem az Évrosz prefektúra című cikket, az angol wikin olvastam, hogy egy 2011-es görög reform keretében lényegében megszűntek a prefektúrák. Területi alapon megmaradtak, mint közigazgatási egységek, de átszervezték őket, több önkormányzatot például összevontak. Nem tudom, hogy akkor most maradhatnak-e változatlanul a prefektúrákhoz köthető cikkek, vagy át kellene alakítani őket? Én az Évrosz prefektúrát részben átalakítottam, az önkormányzatokat szemléltető táblázatot kivettem, és az őket ábrázoló képet is átcseréltem egy "korhűbbre", viszont a prefektúra elnevezést a címben és a szövegben is meghagytam. Az angol wiki egyszerűen perifériás egységekként utal a volt prefektúrákra. Tehát az lenne a kérdésem, hogy szükséges e átalakítani módosítani a cikkeket? --Vajta vita 2011. április 2., 17:16 (CEST)

Köszi a választ, néhányat lehet, hogy javítok, de azt nem ígérem, hogy nagyon belevetem magam a munkába. Az a baj, hogy akkor a kategóriákban és a sablonokban is kell takarítani, ezekhez meg nem értek. --Vajta vita 2011. április 2., 18:29 (CEST)

Szia! Egy kicsit jobban belevetettem magam a témába, és lehet, hogy mégsincs ilyen égető szükség a változtatásokra, mivel igazából az történt, hogy az angol wiki újabban régiókat perifériáknak, a prefektúrákat pedig perifériás egységeknek nevezi. Más wikiken azonban továbbra is a régió és a prefektúra megnevezés szerepel, sőt a perifériáknál az enwiki is megjegyzi, hogy "vagy régió". Tehát szerintem maradhat minden úgy, ahogy van. --Vajta vita 2011. április 2., 22:06 (CEST)

Szörnyek szigete

ööö ez az angol wiki szócikkére ugyanúgy vonatkozik... :-). Vedd át a szócikkből a vonatkozó forrásokat. Köszi! Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 3., 15:25 (CEST)

Köszönöm a tájékoztatást, de az angol List of extinct genera in Jurassic Park szócikkben nincsenek hivatkozások. Ilyenkor mit kell tennem? Szomjasrágó vita 2011. április 3., 16:31 (CEST) Szomjasrágó

Szörnyek szigete

ööö ez az angol wiki szócikkére ugyanúgy vonatkozik... :-). Vedd át a szócikkből a vonatkozó forrásokat. Köszi! Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 3., 15:25 (CEST)

Köszönöm a tájékoztatást, de az angol List of extinct genera in Jurassic Park szócikkben nincsenek hivatkozások. Ilyenkor mit kell tennem? Szomjasrágó vita 2011. április 3., 16:34 (CEST) Szomjasrágó

Segítségedet köszönöm

Kedves Teemeah!

Sokat segítettél. Nekem is, másoknak is. Ugyanis nagyon remélem, hogy a képek magyarítása cikkben a munkám majd eligazítást ad a szerkesztő társaimnak a PNG típusú állományok magyarításában is. Mint látom, ezek vannak többségben. Ezért ez hiánypótló munka volt. Igyekeztem mindent pontról pontra, lépésről lépésre úgy leírni, ahogyan én ezt - sikeresen - csinálom. Egyfajta gyorstalpaló, tutorial, de célirányosan. (Nem kell mindent tudni így az Inscape programról annak, aki csak a szövegeket kívánja kicserélni egy pixel-grafikában.)

Nyilván nincs ott egy fájl, ha nem szúrtam be a cikkbe. Legközelebb majd profibb linket írok fel a kocsmafalra még akkor is, ha fáradt vagyok. Igazad van, ezt tényleg folyamatában kell látni ahhoz, hogy az ember érzékelje a problémát. Szerintem mit sem segít egy screenshot, ha csak egy üres kérdőívet küldök. Épp ez a probléma: nincs hibaanalízis. Az ember csak áll és bámul a visszakapott kérdőívre, mint borjú az új kapura és megkérdi magától, mi a probléma a kitöltésemmel. Hiszen mindent kínosan az előírások mentén csináltam.

Van egy gyanum: én egy mobilon keresztül vagyok a neten. Lassú és öreges az árvám, mint én magam. Nehezen kommunikál a szerverrel.

Mindenesetre mégegyszer igyekszem udvariasan megköszönni a segítséget. A törléseket majd a sablonnal iniciálom.--Klug Csaba Ferenc vita 2011. április 5., 09:11 (CEST)

Kitűző

Azt a kitűzőt én kiérdemeltem és ez feljogosít arra, hogy ott használjam fel ahol akarom (ha úgy gondolom, akkor minden nap azzal kitűzve járhatnék dolgozni) :-)--Szenti Tamás vita 2011. április 5., 16:10 (CEST)

Labdarúgó-válogatott infobox

Szia, élesítettem a Labdarúgó-válogatott infobox sablont, erre az oldalra írtam, a paraméternevek cseréjét, ami bottal végezhető. A mezeket végülis a mostani verzióra készítettem, ha lesz változás, akkor majd módosítjuk a sablont. Egyedül a nemzetközi szerepléseknél van kis kavar, mert úgy alkottam, hogy meg kelljen nevezni a tornát, így pl női válogatott sablonra is használható. Alapvetően 1-től van számozva, az 1-esbe a Vb-cikk linkjét kell majd írni, de aki nem vett részt VB-n, annak nem lesz 1-es torna, azt ne is töltse ki a bot. És annak csak a 2-estől fog kezdődni a "nemzetközi szereplés". A Női és U21-es sablont emiatt másképp kell majd cserélni – Tomcsy üzenet 2010. július 28., 01:05 (CEST)

Hű ehhez majd kell a Dani... – Timish sablongyár üzenőfal 2010. július 28., 11:36 (CEST)
Szia, az U21-et kicseréltem, mert csak 3 darab volt belőle, lényeges hivatkozások már nincsenek rá, ha gondolod törölheted (van egy átirányított változat is), vagy a laptörit össze lehet vonni az új sablonéval. – Tomcsy üzenet 2010. július 31., 21:30 (CEST)


elektromágneses kompatibilitás

Kedves "harapós", bizonyos jogosítvánnyal felruházott úr!

A források feltüntetésénél tudom, hogy 'wikis'-re itt nem szokás hívatkozni.Nyilván elnéztem, amit ki fogok javítani.

Mindez NEM INDOKOLJA SZEMTELEN MEGJEGYZÉSEDET, mintha állandóan figyelmeztetni kéne engem, aki, már több mint 50 szócikket írtam. Úgy csinálsz, mintha minden esetben ezt a tévedést követném el, DE EZ NEM IGAZ!!!! Kérlek, máskor civilizáltabb formában irogass!Zimis vita 2011. április 7., 08:37 (CEST)


Jobb? NEM JOBB!

Semmit sem értettél meg abból amit írtam, így kár veled beszélgetni..ha talán újra elovasnád az eredeti írásomat még lehet remény.. Kár, hogy ilyen emberek kapnak jogosítványt másokat piszkálni a Wikipédián!!Zimis vita 2011. április 7., 13:01 (CEST)

Jackie Chan

Szia! Légy szíves ne írd át a film címét! A filmnek magyarul nem kungfu kölyöl a neve, nem így jelent meg, hanem A karate kölyök címen és nem tévesztendő össze a Karate kölyökkel (névelő nélküli filmcím), mert aza rég, eredeti film címe. Légy szíves, ne nevezgess át dolgokat anélkül, hogy uténanéznél. Lásd: Port.hu és a forgalmazó Intercom oldala. Köszönöm. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 7., 13:43 (CEST)

Szia. A film kétféle címmel is ment a mozikban: The kung-fu kid, és The karate kid, illetve DVD-n is kétféle címmel jelent meg. Én utánanéztem, hónapokkal ezelőtt, és most is, tedd meg te is. Könnyítésként itt egy hivatkozás. Üdv – Kristianosms 2011. április 7., 13:47 (CEST)

Még egy szó!!

Egyszerüen nem akarod megérteni, hogy így nem lehet beszélni!!!

"nem bírod megérteni..."irtad..mintha hülye lennék..

..és akkor neked áll feljebb!

A te helyedben mit írtam volna?

"Látom véletlenül wikipédiás forrásokat jelőltél be,légyszíves javítsd ki"

Ennyi!

Hihetetlen, hogy egy jogosítványt kapott szerkesztő ezt nem bírja megérteni!!! ..vagy ez a beszédstílusod? üdv. Zimis vita 2011. április 7., 14:05 (CEST)

Fájl:20.jpg

Szia! Azalapján, hogy nincs odaírva semmi. :-) Gondolom, hogy az, ha egy képtárba fel van rakva... - Prücsök Panaszkönyv 2011. április 8., 11:46 (CEST)

Sablonhasználat

Szia, Timi, úgy is mint sablongazda! Elmagyaráznád 12akd-nek, hogy ez miért nem jó? (Én csak annyit tudok, hogy valamiért nem szeretjük.) --Hkoala 2011. április 8., 20:15 (CEST)

Re: Párbeszéd ikon

Úgy lesz, a jövőben figyelek majd erre. Ezt abszolút kihagytam, bocsi... Látom már beírtad a forrást, köszönöm szépen. barricade breaker vita 2011. április 10., 14:49 (CEST)

Most látom, hogy a szavazóurna ikonra rátetted (kétszer is) a nincs licenc sablont, holott a licensz részben ott a {{közkincs-saját}}(?) sablon... hm. barricade breaker vita 2011. április 10., 14:55 (CEST)
Este még írok, most megyek tanulni. Egyelőre csak annyit, hogy igazad van, a képet majd törlöm, csak keresek előtte commonsban egy hasonlót (van rá 5 napomVigyor). barricade breaker vita 2011. április 10., 15:02 (CEST)

Na, egy pár percre fenn vagyok. Köszi a commons-os kategórialinket, az ott lévő képek többségét már láttam, csak nem tetszettek. Pl ezt (és a másik tizenakárhány) a painttel készült képet nem szívesen raknám be a Tud.sablonba. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek az oldalán egy-egy ország zászlaja van. Aztán ennek és társainak oldalán meg a wiki W-je van, és – gondolom – wikiszavazásokhoz szokták használni. Ez a kép még elmenne, csak a háttere nem átlátszó. Így tehát a 32 fájlból csak egy (vagyis két tök ugyanolyan) nyerte el a tetszésemet, és az ez: . Szóval őt rakom be a sablonba. Mindezt csak azért írtam le neked, hogy rámutassak, habár „a Commons tele van ikonokkal”, nem mind használható. – barricade breaker vita 2011. április 10., 22:12 (CEST)

Orinoco

Szia! Mindig szoktam forrást írni, de még magával a cikkel foglalkozom. Vajta Itt olthatsz le 2011. április 11., 21:20 (CEST)

Köszi a sablont, de akkor legközelebb megpróbálok majd allapon dolgozni. Vajta Itt olthatsz le 2011. április 11., 22:21 (CEST)

Megfigyelhető világegyetem

"A világegyetem tényleges alakja lehet, hogy gömb, lehet, hogy nem." Ezért a mondatért majdnem azonnalit tettem rá. Szerintem szubcsonkszintű, de persze, ha másképp gondolod, vedd le róla a sablont. – Perfectmisside írj! 2011. április 12., 20:41 (CEST)

Én inkább a tartalma alapján ítélem meg a szubcsonkot, de persze a jelenlegi irányelvek alapján tudom, hogy rosszul teszem. :-) Mindenesetre jó intézmény arra, hogy azt, amit törlésire felesleges feltenni, de azonnalihoz meg sok, annak adjunk még 5 napot. Vannak lelkes szubcsonk-megmentőink, ha kezelésbe veszik, akkor jó; ha nem, akkor mehet a levesbe. De sablonozni (pl. nincs forrás, forma, lektor) fölösleges, mert évekig úgy marad és elriasztja az olvasókat a színvonaltalansága. – Perfectmisside írj! 2011. április 12., 20:48 (CEST)

M4 Sherman

Üdvözletem!

A legutóbbi levélre reagálva...Rendben van, a jövőben erre több figyelmet fogok szentelni a "bennfentes" megfogalmazás elkerülése céljából.Viszont az általad is feltüntetett szövegrész: "A Firefly volt Shermannak az egyetlen változata, amelyik felvehette a harcot a Párduccal" nem az én szerzeményem, az már korábban is (az én módosításaim előtt) a cikk szerves részét képezte. Mindazonáltal köszönettel tartozom hogy felhívod/felhívta a figyelmemet erre a hibára, mivel ezután erre is jobban fogok ügyelni.

Köszönöm a szíves együttműködést és az építő jellegű kritikát. A további, felmerülő problémákkal majd a későbbiekben még jelentkezem :)

Manstein vita 2011. április 13., 14:44 (CEST)Manstein

A forrásmegjelölést pótoltam. Arra szeretnélek megkérni hogy tekintsd meg az alábbi cikket (M4 Sherman szócikk) és ha lehet jelezd az észrevételeidet mert ezzel is értékes segítséget nyújtasz az oldal fejlesztéséhez. Manstein vita 2011. április 15., 19:16 (CEST)

Copyright szöveg - Delta Vision

A kiadó azt kérte, hogy a borítók feltöltött képeihez tüntessük föl a kiadványban szereplő angol copyright szövegét. Ez kiadványonként minimálisan változik, az eredeti kiadó neve és az alkotó neve cserélődik. A Trigun esetében:

"Trigun vol. 1 © Yasuhiro Nightow 2000. Originally published in Japan in 2000 by Shonen Gahosha Co., Ltd., Tokyo. Hungarian translation rights arranged with Shonen Gahosha Co., Ltd., Tokyo through Tohan Corporation, Tokyo. Minden jog fenntartva!" – Rondar vita 2011. április 13., 17:56 (CEST)

re:Fájl:Vidanet-logo-wiki.jpg

Szia! Köszi, módosítottam.

-veteranpark

Kategóriák

Szia! Látom, törölted a Meddőség szócikkemből azokat a kategóriákat, melyekre még nincs létrehozva maga a kategória. Mivel kezdő vagyok, csak ezért kérdezem: nem lehet olyat csinálni, hogy alapból beírok egy (fontos/nak vélt) kategóriát a cikkbe, majd amikor megvan a minimum 3 szócikk (ha jól tudom, ennyi kell, hogy kategóriát lehessen kérni rá), beterjesztem létrehozásra? Vagy valamit teljesen félreértettem? Előre is köszönöm válaszod. Joe Hope vita 2011. április 14., 18:05 (CEST)

hotdog

elnézést, nem tudtam :( Keresek más forrást, akkor! Szajci pošta 2011. április 15., 14:02 (CEST)

commonsba

Szia, Timi! Áttolnád a Fájl:Szenczi zsoltárok.JPG képet a commonsba? (Feltételezem, hogy ott is valami közkincs-régi lenne.) Próbálkoztam a Commons Helperrel, de nem jött össze. A német cikket próbálom egy kicsit feljavítani, egyelőre allapon. --Hkoala 2011. április 16., 21:46 (CEST)

Szerelmesregény kiemelésre?

Nem mehet? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 16., 22:03 (CEST)

Macedónia-portál

Elnézést kérek nem tudtam a szabályzatról. És meg szeretném kérdezni hogy szerkeszthetném e a portált tovább? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője D.Róbert (vitalap | szerkesztései)

Nem a szerkesztő miatt jelöltem törlésre, hanem mert Wikipédiás portálon nem ajánljunk külső honlapot, videót. Nem arra való. D. Róbertnek előbb a szabályokkal kellene tisztába jönnie... – Perfectmisside írj! 2011. április 17., 22:08 (CEST)

Wikitábor 2011

Wikipédia:Wikitalálkozók/Wikitábor/2011 <-- te mé nem vagy még ide felírva? Alensha 2011. április 17., 23:19 (CEST)

Sablonozgatás

Ha a sablonozgatás helyett esetleg érdemben is akarsz foglakozni egy szócikkel, és úgy gondolod, hogy a szócikk végén felsorolt hivatkozásokat is értelmezni tudod, akkor világosan látható, hogy a szócikkben megadott minden adat (és még annál is több) megtalálható. További jó szórakozást az értelmetlen sablonozgatáshoz. Legalább úgy tűnik, mintha érdemben dolgoznál, pedig... --188.36.29.4 (vita) 2011. április 19., 19:50 (CEST)

Népességsablon

Szia! Bocsi, de szerintem valamit megint elrontottam egy népességsablonon a Mopti című lapon. Megkérhetnélek arra, hogy megnézd? Köszi. Vajta Itt olthatsz le 2011. április 21., 19:29 (CEST)

Poszter.:D

Szia én azt nem értem hogy ilyen képet egyáltalán nem lehet a magyar wikire feltölteni amikor az angolon a spanyolon a szerben pl rajta van. És ha maradhatna a kép mi lenne a jó licenc? Válaszolnál megköszönném.:) Gombi25 2011. április 22., 16:12 (CEST)

Az angol Wikipédiárol való a kép, ha nem jó tegyél fel Te képet! Üdv!– Vander vita 2011. április 22., 20:25 (CEST)Vander

Kati

Kösz az átnevezést, én is gondolkodtam már rajta. Vajta Itt olthatsz le 2011. április 22., 20:26 (CEST)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2011. április 23., 07:51 (CEST)

Húsvét

Kellemes húsvéti ünnepeket! -- Ronastudor a sznob 2011. április 23., 12:30 (CEST)

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Easter_eggs_-_crochet_decoration.jpg

--Mártiforrás 2011. április 23., 13:13 (CEST)

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Üdv. DenesFeri vita 2011. április 23., 14:22 (CEST)


Kellemes Húsvétot Kiss Tamás
Kívánom szívből Kit36a vita 2011. április 23., 22:09 (CEST)

Járőrscript a fájl névtérben

Attól tartok, hogy ez messze meghaladja a Járőrscript képességeit, nem ilyen bonyolult sablonokhoz készült. Be lehet építeni úgy, hogy az összes paramétert végigkérdezze, de ez elég béna megoldás és sok értetlenséget szülne. A Járőrscriptre ráférne egy kis okosítás, talán legjobb lenne összedolgozni a Sablonmesterrel, de ahhoz előbb ez utóbbit kéne kiokosítani. --BáthoryPéter vita 2011. április 25., 18:40 (CEST)

Azzal meg lehet kerülni a problémát. --BáthoryPéter vita 2011. április 25., 23:28 (CEST)

Peking

Wikipédia:Javaslat kiemeltszócikk-státusz megvonására/Peking Szia! Ránéznél? Üdv. Tambo vita 2011. április 26., 08:06 (CEST)

Allapok

Szia! Éppen egy allapon írom egyik leendő cikkemet, de nem egészen egyértelmű nekem az, hogy ha kész van, hogyan mozgassam át a fő névtérbe. Egyszerűen csak nevezzem át a cikk címére? Előre is köszi --Vajta itt olthatsz le 2011. április 26., 16:46 (CEST)

Köszönöm a választ. --Vajta itt olthatsz le 2011. április 26., 19:41 (CEST)

Kérdés.

Szia azt szeretném megkérdezni hogy ha járőr szeretnék lenne mit kéne tennem hogy járőrözhessek? Mert én azt olvastam hogy ez önkéntes munka. Válaszodat előre köszönöm!!! Robcsi2010 vita 2011. április 26., 21:32 (CEST)

Visszaállítása - Vanity demi.jpg

Wikipédiák szerverei a magyar Wikipédiáét az Egyesült Államokban működnek, figyelembe kell venni az amerikai jogszabályokat

Kargo

Szia! Az a probléma, hogy nem független a forrás, ami alapján a szócikk született. Tehát a {{nincs forrás}}(?) az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy nincs független forrás. A hivatalos honlap a Külső hivatkozások szakaszba való. Max a hivatalos diszkográfia és a tagok kilétéhez használható forrásként, szerintem. – Ary vita 2011. április 28., 14:56 (CEST)

Nem a minőségről, hanem az ellenőrizhetőségről van szó. – Ary vita 2011. április 28., 15:03 (CEST)

Te is jól tudod, hogy minden zenekar olyan szépeket tud magáról állítani a honlapján és egyéb hivatalos fórumain, interjúkban, stb. Például ehhez az állításhoz tutira független forrás kellene: „A lemez címadó dala 2005-ben a török rádió- és televízió-csatornák egyik kedvence volt.” (miből gondoljuk ezt?) vagy „A Kargo lett az első igazán sikeres rockegyüttes Törökországban.” (mihez képest ugye?). Nem akartam nagyon szőrözni, csak annyit szeretnék, hogy minden előadó szócikkében legyen ott egy független forrásból származó biográfia linkje, és ne egyedül a hivatalos honlap próbálja alátámasztani a szöveget! – Ary vita 2011. április 28., 15:18 (CEST)

Marginális török cikk

Szia kissárkány, először is boldog húsvétot, aztán meg: Zeynep Sever nem tartozik véletlenül az érdeklődési körödbe? Török származású belga szépségkirálynő, Volkan Demirel felesége...Viktor vita 2011. április 28., 18:19 (CEST)

12akd

Elnézést, csak volt egy régi Havasalföldes uralkodós doboz, ami megtetszett, de mindegy, legyen az új.12akd vita 2011. április 29., 20:51 (CEST)

Enterprise

Kész van, remélem megfelel.– Vander vita 2011. április 30., 00:32 (CEST)Vander

Gonosz vagy!

Te nagyon is gonosz vagy,MERT A KRISNA TUDAT SZÓCIKKNÉL TE BELEFIRKÁLTÁL A SZÓCIKKEMBEN,DE FIGYELMEZTETTELEK,HOGY NE ÍRJ BELE!!!!!Bocsesz,soha többé nem hallgatlak rád.

WT

Szia! Tájékoztatlak, hogy a WT elé küldtem a Proki-ügyet: Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Proki. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 30., 16:59 (CEST)

Képjárőrözés

Köszi, hogy szóltál. Általában nem felejtem el, de miközben sablonoztam a szerkesztő újabb képet töltött fel, ami elbizonytalanított, aztán meg megfeledkeztem róla. Köszönöm még egyszer, hogy szóltál és, hogy tájékoztattad a szerkesztőt helyettem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 30., 22:30 (CEST)

Vv4logo.jpg

Szia! Tudnál segíteni ennek a helyretételében? Bár én vitatott licenc sablont tettem rá, de a vitalapján és a feltöltő vitalapján is kifejtettem, hogy akár jogsértő is lehet (ez erős gyanúm, de nem vagyok 100%-ig biztos a dologban). Előre is köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 1., 11:24 (CEST)

Re: Járőrözés

Timis, én is őszinte leszek: nem érdekel, hogy ki, mit gondol rólam. Tőlem azt csináltok, amit akartok, éppúgy, mint azok a bloggerek, akik életükben egy értelmes szócikket nem írtak, mégis minősítenek másokat (amúgy pedig nem miattam írtak, közöm sem volt hozzá). A minősíthetetlenül gyenge, fogalmazási és helyesírási analfabétákról pedig régóta kialakult véleményem van, ez sosem változott.

Azzal is tisztában vagyok, hogy senkinek nem tetszik a hozzáállásom. Ez így van jól, nem is akarok senkinek sem megfelelni, semmi szükségem rá, viszont hadd tegyem hozzá: engem nem látsz különböző kocsmafalakon burkolt anyázással vitába szállni senkivel sem. Ez már nagyon régóta nem az a hely, ahol érdemes lenne vitázni bármiről is, ahogy – véleményem szerint – a minőségi romlás is már-már megállíthatatlanná vált.

A közösségromboló tevékenységemről pedig ítéljetek meg, ahogy akartok, semmilyen szinten nem érdekel (bár nem hiszem, hogy egy a sablonok nemhasználata közösségrombolás lenne). Én továbbra is építek, nem rombolok, amit írok, az több szempontból alátámasztott, hiteles, megbízható és pontos. Erről ennyit. - CFC vita 2011. május 1., 11:26 (CEST)

Re:Közkincs-régi vs közkincs-ismeretlen

Ok, figyelni fogok. Kösz az észrevételt! -Frommer 97 vita 2011. május 1., 12:31 (CEST)

Fájl:An 70 kettos legcsavarkoszoru.jpg

Természetes, így van rendjén. A commonsban is van róla kép, és már régóta az van a cikkben. --Szab. vita 2011. május 1., 20:21 (CEST)

Osama

Nem teljesen értem, hogy mi következik abból, hogy a nyolcvanas években nem volt szabad licenc. Valaki, aki szerzői jog birtokos, igzán szabad licenc alá helyezhetett volna egy képet. Szaud-Arábia második legtekintélyesebb családjának a feje. Az ő cégei modernizálták Szudán és az Arab félsziget államainak infrastruktúráját. A hideg és öbölháború idején ünnepelt figura, bátor harcos volt a nyugati világ szemében. Sok kép kell legyen róla. Lehet nem túl hozzáférhetőek. Annyira nem érdekel a dolog, hogy Bin Laden képeket kutassak fel. Föld-lét vita 2011. május 2., 14:46 (CEST)

Táblázat + szöveg

Szia!
Arról érdeklődnék, hogy lehetséges e a wikipédián, hogy egy táblázat mellett szöveg legyen. Az Angolna szócikkben kellene, mivel igen jó lenne ha a szöveget sikerülne a táblázat mellé beraknom, és nem maradna üresen fél oldal. Ha lehetséges milyen kódot, sablon, stb.-t kel hozzá használni? Előre is köszönöm, üdv -Frommer 97 vita 2011. május 2., 20:11 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm! A gyors reagálást is! :) -Frommer 97 vita 2011. május 2., 21:33 (CEST)

Tisztelt Úram!

Átolvastam a jogszabályzatot amit ön küldött.Köszönöm szépen. A Szekler zenekar szócikkelyének letiltása ügyében küldök két linket, két igen neves médiától, amikben saját nevem Sovárd Attila mint előadó, zenész szerepel, úgy ahogyan az ön kérte.

http://www.metropol.hu/kultura/cikk/391066

http://pluszportal.ro/web/index.php?option=com_content&task=view&id=13109&Itemid=26

Még számtalan ujságcikk jelent meg a zenekarról, számtalan rádió és televizió műsorban vettünk részt a zenésztársaimmal együtt. A Szekler zenekar tulajdonképpen az Evidence zenekar átalakulásából jött létre ugyanis tagcsere történt és nem szerettük volna a régi néven futtatni tovább a zenekart. Amint a jogszabályzat írja,egy zenekar szócikkelyhez a Wikipedianak elég meggyőző az is ha egy zenekarban nemzetközileg elismert tagok játsznak és nem muszály megjelenjen albumjuk. Kéremszépen visszavonni az a letiltást!Köszönöm!--Szekler vita 2011. május 2., 23:46 (CEST)

Forrás

Szia!


Pl ha angol wiki-ről fotdítok egy cikket akkor elég a Forráshoz egy ilyen szöveg igaz?:

"Az oldal teljes egészében az angol wikipédia XY szócikkének fordítása alapján készült."

--Jani47 vita 2011. május 3., 16:00 (CEST)


Az ilyen hogy van megcsinálva?...rákattintok a Epizód áttekintés ott pl arra hogy 2. évad és akkor odaurik a második évadra.

--Jani47 vita 2011. május 3., 16:55 (CEST)

Re: Fájl:Ferenczi logo.jpg

Köszönöm a figyelmeztetést! Tanulási szakaszban vagyok, nagyon sok apróságra kell odafigyelni. Az engedéllyel nem lesz gond, mivel az iskolával egyeztetve készítem a szócikket. Vacilláltam, hogy a CC-t használjam, vagy az engedély kérést, elképzelhető, hogy a honlap tartalmát CC-licenc alá helyezzük. Remélem így megfelelő lesz. Igyekszem 1-2 napon belül elintézni és egy jól látható helyre feltetetni a logót. Üdvözlet: Alniyat 2011. május 3., 17:26 (CEST)

nyelv

Van egy cikk angolul..és magyar nyelven vagy bármilyen más nyelven is megvan akkor a Más nyelveken részbe automatikusan kikerül vagy hogy?


--Jani47 vita 2011. május 3., 18:05 (CEST)

vasúti jármű infobox

Szia!
Nos láttam az eredményt, ki is próbáltam, hááát, a designeről nem tudok nyilatkozni, nem vagyok designeör. Programtechnikailag mesteremberes, bár én nagyon keveset dolgoztam ezekkel a technikákkal, az adatbázisokban, adatbáziskezelőkben inkább otthon vagyok. Viszont tartalmilag - mivel gépész és villamos is vagyok - valójában csalódást okozott. A paraméterek ilyentén való csoportosítása szerintem redudáns is, talán kevésbé átgondolt (persze erről lehet vitatkozni), de mindenképp hiányos. Szabadjon mindjárt egy példát megemlíteni: BCamot 311-313 A szöveges részben egyértelmű: ez egy benzin-mechanikus motorkocs. Akkor hogyan is kerül a diesel - és nem dízel!!!! -kategóriába (Én ugyanis tisztelem annyira Rudolf Dieselt, hogy az általa feltalált és méltán róla elnevezett motortípust - még ha ódivatú is - így nevezem)? Azután teljesen hiányzik a gőzmotorkocsi, holott vasúttörténetileg korszakos jármű, többéle rendszerű gózfejlesztővel és gőzmotorral üzemelt melyek lényegesen eltértek a gőzmozdonyokon alkalmazott megoldásoktól kezdve azon, hogy jellemzően 50 at gőznyomással működtek a gózmozdonyokon szokásos 10-12 at-hoz képest. Ez értelemszerűen teljesen más műszaki megoldást követelt. Ennek bemutatására nincs lehetőség. Csakúgy, mint ahogyan a dieselmotor paraméteri is rendkívül szerények, sem az elrendezésre, sem a rendszerre vonatkozóan nincs paraméterezési lehetőség. Ilyenekre gondolok: soros, V elrendezésű, turbofeltöltős, előkamrás, dugattyúkamrás, komppresszoros feltöltős, stb. Vagy csak én nem találtam? Nos ezeket a dolgokat nem én találom ki, a szakirodalomban szerepelnek. S ha szeretnénk (én a magam részéről igen) korrekt, pontos szakszerű szócikkeket létrehozni, akkor szerintem ezek legalább annyira fontosak, mint a lenyló menük. (bocs, természetesen azoknak is helyük van, ám szerintem emezeknek szintúgy)Én amúgy pl. a belső égésű motoros kategóriát hoztam volna léétre, s a motorüzem vagy üzem paraméterrel megadhatóan, diesel, benzin, benzol. No mindegy, ez megint csak egy gépész véleménye, ettől még lehetne így is jó, ha korrekt. De azért a dieselt meg a benzint ne keverjük talán össze.
Valóban elég gyakran elütők betűket még paraméternévben is. Az oka részben, hogy elég gyatrán gépelek, meg nem is igen jól látok makula degeneráciőm miatt. A paramétereket meg németből fordítom itt a szerkesztőben ami nem túl komfortos ám Wordből másolva még vacakabb és körülményesebb. A sablonfordítóval többször próbálkoztam, körülményes és pontatla, nem mindent hoz át - lévén, hogy sokszor van hiba, elütés a német paraméterlistában is, sőt ott se mindenki használ sablont, így aztán legcélravezetőbb a direkt fordítás. Ráadásul amennyiben nem sablonba írtam, hanem direkt táblázatba, akkor ott az aféle magyartalanságot eleve javítottam, mely szerint egy kéthengeres kompaund mozdonynak "kisnyomású hengerek átmérője" lenne, mivel az árvámnak mindössze egy azaz 1 kisnyomású hengere van! (amúgy a műszaki gyakorlat egy autónál is hengerátmérőről beszél és nem hengerek átmérőjéről). Mindegy, amint már korábban is jeleztem, természetesen használni fogom az infoboxot, de jobb kedvel tenném, ha legalább pontos lenne! Mert József Attilával szólva: "...dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. "Tábla vita 2011. május 4., 10:42 (CEST)

UNION Biztosító

Szia! Köszi, hogy szóltál. Kitakarítottam. A linkeléssel kapcsolatban, csak korlátozottan értünk egyet. Én megkönnyíteni akarom az olvasó dolgát, nem pedig megnehezíteni, hogy a wikipédián belül, de akár azon kívül is elérhesse a infromációt külön keresés nélkül. Egyébként kivetted a Fejér megyei Gyermek Otthon linkjét a szövegből; azt te sem gondolhatod komolyan, hogy egy társadalmilag fontos intézmény linkje a Wikipedia olvasó számára rossz. Mellesleg Perfectmiss felhívta a figyelmem a hiányosságokra.

OK. rendben.

--vita 2011. május 4., 12:42 (CEST)

Re: Boldogat

Köszi! :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. május 4., 14:25 (CEST)

cím

Üdv!

A Madagaszkár pingvinjei sorozathoz készítettem epízódlistát amibe angol és magyar címet is írok, van az angol nyelvű cim: Zoo Tube, amit a szinkornos résznél Zoo Tyúb-nak mondanak.

A kérdésem az lenne, hogy hagyjam meg az angol nevét vagy ahogy a magyar mondja ki úgy írjam?

Meg kérdezném hogy EZ így jó e lesz vagy vegyem kisebbre a táblázatokat?

--Jani47 2011. május 4., 21:09 (CEST)

Wikiszótár sablon

Három részes sablon 1. trans-top (ez amit beraktam a műhely lapjára) 2. trans-mid 3. trans-bottom

A jobb oldalra rakjuk a wikipédia hivatkozás sablont, esetleg képet. Ezt vágja ketté a fordításokat rejtő sablon. Ezért kellene valami megoldás, ha leveszem 80 % ra, akkor minden lapon rövid lesz. --karesznincs vita 2011. május 5., 17:37 (CEST)



Így nézz ki most. karesznincs vita 2011. május 5., 17:57 (CEST)

Képek

A vitalapomon az alábbi szöveg olvasható: 3. A Képeimet "Közkincs"-ként jelöltem meg, ha mégis kimaradt valamelyik, azt bárki átjavíthatja a {{közkincs}}(?) sablon használatával. - Üdv. » KeFe « Sisyphos.GIF - Üdv. » KeFe « Társalgó 2011. május 5., 19:38 (CEST)

Pótoltam! - Üdv. » KeFe « Társalgó 2011. május 6., 03:59 (CEST)

Linkek

Szia! Ha rákattintottál volna a linkre, akkor valószinűleg feltűnt volna, hogy az oldal nem csak emlékeztető funkciót kínál, hanem a nevek jelentését is meg lehet rajta keresni, igaz egy másik menüpont alatt. Gondoltam hozzáadom a többi névnapos oldalhoz is. A jelentésekkel kapcsolatban egy új wiki is oldalt tervezek, megvan hozzá az adatbázisom, csak soká tart rendszereznem. Szerintem csípőből nem kéne mindent a SPAM kategóriába sorolni. No persze az is akad bőven. Üdv. kaqkk

Wikiszótár

[2] itt egy oldal ,de bárhol megnézed mindenhol vagy a wikipédia hiv. vagy képet felez a sablon. --karesznincs vita 2011. május 6., 13:12 (CEST)

Köszönöm a segítséget. --karesznincs vita 2011. május 6., 15:34 (CEST)
Tgr ezt írta: overflow:hidden kell a NavFrame-re, vagy position:relative; z-index:1 a képre, ízléstől függően." Vagyis valahova csak be kéne ezt írni, csak nem írta le, hogy hova.--karesznincs vita 2011. május 6., 15:50 (CEST)

Fájl:Knight anole.jpg

Szia! Teljesen jogos. Elfelejtettem kitenni rá sablont, miután kiszedtem a hamis állításokat. Köszönöm a tájékoztatást. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 6., 16:07 (CEST)

Segítség

Szia! Megszerkesztettem az infoboxot a Valtteri Bottas szócikkhez, ám a képfelbontás túl nagy hozzá. Kérlek intézd el ,hogy kisebb legyen a kép, és akkor mindne rendben lesz a cikkel.Előre is köszi!--Monkis25 2011. május 7., 01:16 (CEST)

Hosszú menetelés

Köszi szépen a gratulációt és a segítő javításokat, örülök, hogy tetszik a cikk. Igen, szépen termel a Kína-műhely, de szerencsére egy darabig még van tennivalónk Vigyor. Üdv Szilas vitalapom 2011. május 7., 09:17 (CEST)

Szívesség

Szia! Megtennél nekem egy szívességet? Bővítettem, illetve szerkesztettem néhány cikket, szeretném ha azok legutóbbi változatát elfogadnád, te biztos jogosult vagy rá. A cikkeket megtalálod az adatlapomon. Üdvözlettel:--Monkis25 2011. május 7., 16:35 (CEST)

Rendes vagy

Köszi hogy törölted az összes idézetet a böjtről. Más járőröket nem zavart idáig közel fél évig, csak téged? És ugye mintha más cikkekhez nem lennének idézetek! Csak szét kell nézned a Wikipédián jobban! Legalább egy párat hagyhattál volna!--Milei.vencel 2011. május 7., 19:24 (CEST)

Akkor miért nem raktad át őket oda, ha annyira zavart itt? Egyszerűbb volt törölni az egészet?? Legalább akkor megkértél volna engem hogy tegyem át oda őket! --Milei.vencel 2011. május 7., 19:53 (CEST)

Úttörővasút

Mi van?!
Ezt mondd el még egyszer!
Köszi: Mihálykó PéterCsak vidáman! hírlevél

OK! Megértettem nagyrészt;-) elküldtem és leszedtem a nincs licensz sablont(ha nem értesz vele egyet akkor nyugodtan tedd vissza!)
Köszi: Mihálykó PéterCsak vidáman! hírlevél

Re:Dúslászló

Nem tudom. Valószínűleg Apogr saját fényképe, de természetesen inkább tőle kellene megkérdezni. Amikor ezt feltöltötték, még nem kellett engedélyt kérni senkitől, sőt szerintem a képadat-sablon sem létezett -). Γουββος Θιλοβούββος 2011. május 7., 22:17 (CEST)

re:Nobel-díj képe

Köszi, hogy szóltál. – Einstein2 ide írj 2011. május 8., 16:40 (CEST)

Kínai

Szia!

Kéne egy kis segítség. A Szerkesztő:Bináris/Tartalomjegyzékbot/Archívumképzési minták lapon mindenféle lapok archívumait gyűjtöm és tesztelem. Ha rákeresel benne a "zh" stringre, ott van egy, amit vakon próbáltam értelmezni, de nem találom benne a hibát (pedig már az arabot is megoldottam, ami igazán faramuci). Én úgy értelmeztem, hogy az archív lapok egy olyan mintát követnek, hogy elöl van egy lap, aminek mind az allapja, utána ugyanazok a jelek, és csak az év meg a hónap változik, mai arab számmal van írva, azt jelöltem a saját kódommal. De hol ronthattam el? Én úgy látom, jól másoltam át. Lehet, hogy ott is valami móka van a sorrenddel? Köszi.

(A userboxos allapoddal lehetne esetleg valami include-os dolgot csinálni, mert most három példányban szerepelsz a Kategória:User zh-1-ben.)

Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. május 9., 08:22 (CEST)

Köszi! Hát szerintem én is ezt kódoltam, akkor továbbra sem értem, miért nem megy. A / az archívum előtt nem hiányzik, azt a program rakja bele automatikusan az összesnél. Egyébként a kocsmafal allapjait szépen ki is listázza, csak utána az archív lapok minta szerinti kiválasztása nem működik. Gyanús, hogy a reguláris kifejezésnek van valami spéci kínai trükkje, amit nem ismerek. De ha már ez a műszaki, akkor lehet, hogy megkérdezem őket is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. május 9., 10:49 (CEST)

Az lett a megoldás, hogy a 维基百科 helyett Wikipedia prefixet kellett írni. Nem értem, miért, de így működik. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. május 9., 17:02 (CEST)

Pigs...

Szia! A szócikkből kivettem ezt a sort: További információért látogass el a zenekar honlapjára: http://www.myspace.com/pigsband. Ezt Holbanna szerkesztő visszaírta, Te pedig jóváhagytad. Lehet én tévedek, de szerintem a megfogalmazás sem enciklopédikus, és a myspace belinkelése sem megfelelő. Vagy tévedek? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 9., 13:19 (CEST)

Okaj. Nekem így megfelel. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 9., 13:28 (CEST)

hibás táblázat

Hello!


ITT valami baj van a táblázattal.

A bal szélén a szürke rész átér a másikba. Néztem az előzőeket is de nem jöttem rá hogy mi lehet.

--Jani47 vita 2011. május 9., 16:04 (CEST)


Megoldottam...

--Jani47 vita 2011. május 9., 16:15 (CEST)

Re:Aláíráskép

Ahoj! Kivéve. Üdv! - Szerkesztő:Gaja | Szerkesztővita:Gaja 2011. május 12., 18:36 (CEST)

Hali! Laikusként nem tudom megállni, hogy megjegyezzem - nem lenne érdemesebb este, hajnalban futtatni a botot? Nem zavarná össze a friss változtatásokat. Peligro (vita) 2011. május 12., 19:32 (CEST)
Nem bot, hanem AWB, egyszerűbb, mint egy botot üzemeltetni rá, azt meg is kell írni. Hajalban pedig nem vagyok hajlandó fenn ülni ezért, ne haragudj :-) Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. május 12., 19:33 (CEST)
Nem tudom mi az az AWB (és egyelőre nincs is időm megnézni :). Nem lenne egyszerűbb kérni egy botgazdától, hogy tegye meg? Akkor tényleg nem kéne a gép előtt ülnöd hozzá. Peligro (vita) 2011. május 12., 19:53 (CEST)
Én a helyedben személyesen nyaggatnék egy kiszemelt botgazdát (nevet nem mondok, mert még rám kiabálják Vigyor). Peligro (vita) 2011. május 12., 21:05 (CEST)

Vasúti jármű infobox

Szia!
Nem vesztem el, még kevésbé sértődtem meg - mert nem is volt miért és amúgy se szokásom! - egyszerűen mostanában kevés időm jut a Wikipédiára. Azért néhány szóban addig is, amíg vázolom majd az infobox-szal kapcsolatos elképzelésemet - amit természetesen igyekszem egyeztetni a vasútműhellyel - reagálnék.
Talán az elején kellene kezdeni: Mi is az infobox célja, mit is akarunk tőle? Ha csupán a legeslegalapvetőbb információkat, valóban sok a paraméter. Ám akkor konszenzust abban a 15-20 paraméterben és a többi adat táblázatba! Szerintem sokkal elegánsabb lenne, de persze ez magánvélemény no és persze, a táblázat sokkal rugalmasabban formálható a műszaki adatok igényeinek megfelelően. Én biztosan ezt az utat választanám. Az említett max 20 paraméter valamennyi vasúti járműre jellemző közös tulajdonságot lefed, tagolni se kellene, ám tartalmazná a jármű jellegét . Ilyenre gondolok pl.: gőzmozdony, szerkocsi, benzin-mechanikus motorkocsi, stb. Azután a műszaki adatok meg táblázatba.
Diesel írásmód
Nos én már igencsak régen jártam középiskolába, ám akkor igyekeztem elsajátítani a magyar helyesírás szabályait amivel nem is adódott problémám eleddig. Akkoriban egyértelműen dieselmotor /esetleg nyersolajmotor/ volt a megnevezése. Sőt. a '70-es évek közepe táján az egyetemi jegyzetekben is így szerepelt, mi több, több könyvem van (Pl. Bosznay László Diesel-adagolók és -szabályozók, Mezőgazdasági Kiadó 1977 ) amelyben szintén így írták. Persze tudom, okos nyelvészek időről-időre változtatnak apró részleteket, hogy ne legyen olyan szép az élet...Éppen ezért utánanéztem a dolognak. Nos az általam feltalált "MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA: A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI" szerint 203. A latin betűs írású nyelvekből átvett és közkeletűvé vált köznyelvi és szakmai idegenszavakat általában /kiemelés tőlem/ magyarosan írjuk, azaz szokásos kiejtésüket a magyar hangjelölés szabályai szerint tükröztetjük: antracén, hisztamin, izotóp, karbamid, kemping, kóla, kombájn, lézer, magnetofon, menedzser, televízió, digitális, mikroszkopikus, szelektív stb. – Az egyébként magyarosan írt alakokban is megőrződött az eredeti írásmódnak a magyar kiejtéstől eltérő egy-egy eleme: bonbon, futball, millió stb. A lényeg tehát szerintem, hogy általában és nem kötelezően. Úgyhogy magam részéről maradok a dieselnél.
Most hamarjában ennyi, remélem rövidesen sikerül egyezségre jutni vasútműhelyen belül és akkor jelentkezem infoboxos elképzelésemmel.Tábla vita 2011. május 13., 08:21 (CEST)

Kerékpáros verseny infobox

Szia! Elég sok kerékpáros versenysorozat létezik, infoboxuk viszont nincs. A Sportbajnokság infobox kevésnek tűnik, ezért szerintem létre kell hozni egy, az angolhoz hasonlót. Megcsinálom szívesen, de nem akarok "külsősként" infobox sablonok között matatni, ezért gondoltam Rád. Ja és kell egy jó név is, a kerékpárverseny infobox már foglalt. Előre is köszi! -Rugó üzenőfal 2011. május 13., 13:05 (CEST)

értékelősablonok kiszórása

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- Joey üzenj nekem 2011. június 2., 01:21 (CEST)

Szia! Meglepve tapasztaltam, a tegnap este a 2008-as olimpiával kapcsolatos összes cikk vitalapjára rákerült AtaBot által a WPKÍNA. A sportágak cikkei még OK, de valóban a nemzetek cikkei is a műhely hatáskörébe tartoznak? Pl. Üzbegisztán a 2008. évi nyári olimpiai játékokon, stb.-re gondolok itt.

A másik, hogy eddig 2 értékelősablon volt a cikkeken (WPSPORT és WPOLIMPIA), természetesen a {{Több WP}}(?) sablonnal megoldva, és most viszont nagyon csúnya, hogy a 3. értékelősablon meg külön van, nem pedig a Több WP-ben. Szóval kellene kezdeni valamit e téren. Üdv: --Joey üzenj nekem 2011. május 13., 14:04 (CEST)

Logikus, ezzel együtt nem látok módot a kategóriafa megszakítására, mert természetesen a Kína sportéletében benne van maga a 2008-as olimpia alkategóriaként, annak meg alkategóriája az adott olimpia nemzetcikkeit összefogó kat. --Joey üzenj nekem 2011. május 13., 14:38 (CEST)

Szia! A már jól ismert szokások szerint Danira nyilván ismét hónapokat kellett volna, ezért megoldottuk házon belül, Tomcsy által rendezve lettek az értékelősablonok. -- Joey üzenj nekem 2011. június 2., 01:21 (CEST)

Tör infobox

Bocs, bővítettem!

Van egy újságom, amiben van egy tőrről szó. Több paraméter is van benne csak a többit elnéztem, nem láttam meg ,de már kibővítettem, csak még az infobox bemutatóba még nem javítottam. -Történelem p Töri szoba 2011. május 15., 19:05 (CEST)

Nem csak egy szócikkért alkottam meg, azért, ohgy az ilyen témájú szócikkeknek legyen megfelelő infobox-szuk. -Történelem p Töri szoba 2011. május 15., 19:28 (CEST)

Szia! Elolvastam és erre a sorra gondoltam: "A laptól csak a lapra való hivatkozással (internetes átvétel esetén linkelt hivatkozással) lehet értesüléseket felhasználni." Ezek szerint ezt a sort nem jól értelmeztem, ezért elnézést! A képet az | angol wikin találtam. Látom, közben valaki oda is írt valamit, gondolom hasonlókat. Elindítom az engedélyezést! Üdv.:Haldek vita 2011. május 15., 20:53 (CEST)
Levelek elküldve! Haldek vita 2011. május 15., 21:41 (CEST)

Forrás

Üdv!

allapomon EZT csináltam meg.

A forrásokat átvettem angol wikiről, mert magyar forrást nem találtam....A források úgy jók lesznek?

(még nincs kész teljesen azért van olyan össze-visszaság.)

--Jani47 vita 2011. május 17., 23:43 (CEST)

Fájl:Acroni Jesenice Jersey.png

Szia, köszi hogy szóltál, és a továbbiakat már nem így rakom fel. Donvito94 2011. május 20., 19:49 (CEST)

Kérdés

Azt tudom, hogy egy kiadó írásbeli engedélyére van szükség borítóképek felhasználásához. De mi a helyzet akkor, ha egy kiadó már megszűnt, mégis egy általa kiadott regényről akarok írni, és szeretném felhasználni a borítót? – Rondar vita 2011. május 21., 01:32 (CEST)

2010–2011-es német labdarúgó-bajnokság szócikkek

Szia!

Megtennéd, hogy visszavonod az alábbi szerkesztéseid?

Értem én, hogy jót akartál és egységesíteni, de itt egy tévedés történt. Az {{Labdarúgás esemény infobox}}(?) sablon az egyes labdarúgó tornákhoz (Világbajnokság, Európa-bajnokság), klubtornákhoz (bajnokok ligája, Európa-liga) és bajnoki szezonokhoz (2010–2011-es magyar labdarúgó bajnokság) való, nem pedig az egyes bajnokság fordulóihoz. Tehát így kavarodás van, és keletkezet is egy hiba, mivel itt Theofánisz Gékasz gólkirályként van megjelölve, holott csak vezette a góllövőlistát (ergo az állított dolog nem fedi a valóságot). A kettő nem ugyanaz, gólkirályt csak a bajnokság befejeztével hirdetnek, itt meg még csak a felénél van az egész (ez igaz az összes többi cikkre is). Mivel ilyen típusú szócikkekhez nincs külön sablon (sőt ez az egyetlen ilyen cikksorozat), ezért szándékosan használtam táblázatot.

A csere itt például jogos volt, mint ahogy ennél a cikknél én is egy oda illő sablont használtam. De nem hiszem, hogy szerencsés lenne egyes sablonokat összemosni olyan cikkekkel, amelyek kis retusálás után a belefér kategóriában vannak. Még ha a Wikipédián annyira erőltetik is az egységes sablon dolgot mindenre (szerintem inkább ne legyen semmi, mint hogy olyan legyen, ami nem odaillő).

Várom a válaszod. – Warmuz ¤ vita 2011. május 21., 13:37 (CEST)

Látom nem érted miről beszélek. Próbáltam kulturált hangnemet megütni, de te személyes támadásnak ítélted meg az üzenetemet. Nem tudok mit tenni, ha az alma és a körte tökéletesen fedi egymást („nem teljesen mindegy?”), akkor legyen.
„Ha annyira ragaszkodsz a pontos szakkifejezéshez, a sablonban meg lehet egy apró módosítással oldani, hogy ne gólkirály legyen kiírva, hanem góllistavezető, amikor az szükséges és máris nem kell lecserélni a sablont másikra, vagy másikat építeni egyetlen paraméter neve miatt.”
Nem a neve a lényeg, hanem hogy nem illik oda. Az énekesekhez sem rakunk filmszínész sablont, mert nem tök mindegy, ugyanúgy van születési hely stb. Ha cseréljük góllistavezetőre a sablonban, akkor pont ugyanazt a hatást érjük el, vagyis akkor a világbajnokságok stb. cikkeiben lesz hibás a dolog, mert ott gólkirálya van a tornának, és nem góllistavezetője.
Veled képtelenség beszélni, ahogy nézem. – Warmuz ¤ vita 2011. május 21., 13:55 (CEST)

„A legtöbb szócikkben amúgy ki se volt töltve a góllistavezető...”

Azt remélem tudod, hogy most magadból csinálsz hülyét. Persze hogy nem volt, mert én nem is írtam bele az infoboxba. Ahol volt, azt is te szerkesztetted bele. Szóval ne állíts be retardáltnak olyan dologban, amit nem is én csináltam. Ha már az okoskodásnál tartunk. Kérlek előbb nézz utána a saját szerkesztéseidnek, mert így gyorsan elveszíted a hitelességedet. Szép napot! – Warmuz ¤ vita 2011. május 21., 16:00 (CEST)

Én tök normálisan vezettem fel a problémát. Megnézheted, aztán azt is, hogy milyen hangnemben válaszoltál. Nem támadtalak, még ki is fejeztem, hogy szándékomban sem áll, nehogy félreértsd. Tűzzel-vassal védted magad, hogy tulajdonképpen minden önhibádon kívül történt, mindig volt valami magyarázat. Én tökéletesen leszarom, mert az itteni színvonal egy rakás... Nem véletlen, hogy a hírek szerint egyesek már csak Gagyipédia néven emlegetik az oldalt. Ha szólok, hogy valami nem klappol, akkor az is baj, ha fos az egész, akkor arról nem tehet senki. Így nehéz építeni a dolgot és előre jutni bármiben is, ha a hibás tartalomra irányuló kritikát zokon veszik egyesek. A fantasztikus problémamegoldó képességedről meg annyit, hogy először jól felkaptad a vizet, hogy egyáltalán hogy merem szóvá tenni, hogy ez vagy az nem stimmel, aztán nagy kegyesen közölted, hogy ez egy 2 perces semmiség volt, minek fújom fel. A végén pedig megfordítod a keretet, hogy tulajdonképpen én vagyok az, aki anyázott, belekötött az élő fába, és generálja a feszültséget stb. Érdekes nézőpont. – Warmuz ¤ vita 2011. május 21., 16:26 (CEST)

re kép

Köszönöm a feltöltést és a magyarázatot is! --Hkoala 2011. május 21., 18:16 (CEST)

Az Afrikai Unió zászlaja

Szia! Nem igazán vagyok otthon a képek jogvédettségében, ezért lenne egy kérdésem. Az Afrikai Unió zászlaja szócikkbe megpróbáltam beilleszteni a zászló képét, de se a mostanit, se a régebbit nem tudtam. Nos, ez azért lehet, mert a kép jogvédett, és így Magyarországon nem használható fel? Ezt mondjuk azért nem értem, mert például az Arab Liga zászlaja szabadon felhasználható. Válaszodat köszöni --Vajta itt olthatsz le 2011. május 21., 19:53 (CEST)

Köszönöm válaszodat, ne aggódj, nem fogok feltölteni semmit :)--Vajta itt olthatsz le 2011. május 21., 21:39 (CEST)

utazás

Hello!

Semmi gond :-)...Merre jártál?..ha kérdezhetem

--Jani47 vita 2011. május 22., 18:16 (CEST)

re ZsEskHagy

Szia, szerintem teljesen jó. :) --eLVe kedvesS(z)avak 2011. május 23., 16:15 (CEST)

Önjelölt vitázgató?

Bocs de én egy Replicater nevű szerkesztővel vitatkoztam. Szerintem a vitánkhoz semmi közöd. Bocs ez nem személyes, de nem hinném, hogy a közös vitánk harmadik személyre is tartozna. Ha mégis úgy érzed kérlek, hogy a vita helyett fogadd meg a tanácsomat és hagyd békén a vitalapomat ebben az ügyben. Nincs szükségem önjelölt vitabajnokokra. Az ember hibázik és ha hibázik azt mások is észrevehetik és kijavíthatják. Erről szól a wikipédia. Itt tudomásom szerint nincs "SAJÁT SZÓCIKK". Ha jól tudom a wikipédia magyar változata (is) mindannyiunké. A bennük lévő szócikkel együtt, amit mindannyian szerkesztünk és olvasunk. Ha mégis magántulajdon lenne valamelyik szócikk kérem közöld, mert akkor a wikipédia egyik alapelve sérülne, azaz a szabadon hozzáférhető tudás. Ha kiskirálynak érzed magad és ezzel nem értesz egyet, kérlek úgyszintén hagyd békén a vitalapomat, mert önjelölt vitázgatókra, nincs szükségem. Míg megírtad a vitabejegyzésedet számításaim szerint legalább 40-50 szócikket kijavíthattál volna. Így a befektetett energia inkább hatalmi vágyaid kiélését sem mint a jobbító szándékod jelöli. Jobbítani én nem vitával szoktam, hanem munkával, ami abból áll, hogy kijavítok egy szócikket függetlenül attól, hogy azt én kezdtem el írni (remélem nincs szócikk magántulajdonba vétel) vagy efféle. Persze sok szerkesztő érzi úgy, hogy az általa írt szócikk az innentől magántulajdon, míg a másik által írt az nem. Így ha egy szócikk megíródik, akkor azt tűzzel vassal védi a mások konstruktív szerkesztésitől, míg a máséba akár bele is rondít, ha érez maga mögött korrupt adminisztrátor-havert vagy egyebet. Én ezzel nem értek egyet. Szerintem a wikipédia csak akkor lesz mindannyiunké, ha önjelölt szócikktulajdonosok és korrupt adminisztrátor haverjaik örökre eltűnnek. Én ezt a szerkesztővita bejegyzést nem vitakezdeményezésnek szántam. Ismerlek, így tudom hogy provokálni akartál. Bocs még egyszer és kérem hagyd békén a vitalapomat. Üdv --Junkers0900 vita 2011. május 25., 10:51 (CEST)

OTRS

Erről a cikkről lenne szó! Köszi előre is. --Istvánka posta 2011. május 25., 11:32 (CEST)

Köszönöm! --Istvánka posta 2011. május 25., 11:57 (CEST)

Olvastam

Szia. Olvastam az üzenetedet. Megértettem,viszont azt akarom kérdezni,hogy az olyan képeket,amiket pl.: lesifotósok készítettek feltölthetek?

Netaxa

Netaxa

Értem,Köszönöm. Ugyebár akkor a sajátkészítésű fényképeket feltöltehem.

Megsürgetem

Oké, megpróbálom megsürgetni. Az elfoglalt embereknek tálcán szoktam kínálni a választ, hátha akkor tud küldeni egy igent. Köszönöm leveleidet. --Konstant vita 2011. május 25., 16:15 (CEST) Reménykedjünk én is írtam neki mai napon. --Konstant vita 2011. május 25., 20:17 (CEST) Megérkezett az igenlő válasz, küldöm wikonstantról. --Konstant vita 2011. május 26., 15:03 (CEST)

re Fájl:Régi képek1.jpg

Szia! Akkor most mi legyen? Biztos vagyok benne, hogy ezekre a képekre akárki ráteheti a kezét. A dolog, az hogy a tegnap és még ma sem „kaptam el” a plébánost, hogy kérdezősködjek tőle. Te korábban beszéltünk arról, hogy a két templomot megszerkesztem a huwikin. És el volt ragadtatva ettől. Ha tudod tedd azokat a képeket a megfelelő licensz alá. Majd ha találkozok a plébánossal megkérdezem tőle amit kell. OK? Üdv. DenesFeri vita 2011. május 26., 13:22 (CEST)

Bizonytalanság

Szia! Kérlek, majd ha ráérsz, nézz rá erre a két képre. Én ugyan a leírók alapján mindkettőre közkincs licencet raktam, de nem vagyok 100%-ig biztos, hogy megfelel. Köszönöm szépen. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 27., 12:41 (CEST)


Harcművészek magyar hangjai

Üdv!

Beírtam a három "legkirályabb" harcművész cikkébe a gyakori magyar hangjaikat. Illetve Bruce Lee cikkében javítottam a Sárkány közbelép rendezőjét. Ugyanis a filmet Robert Clouse rendezte. És átjavítottam a Haláljátékot Halálos játszmára, mivel az az eredeti magyar címe. – Rondar vita 2011. május 28., 01:51 (CEST)

re + a többi kép

Szia Teemeah!

Kedves Tibor és Ilyés Imre az ismerőseim, ők egyártalán nem haragszanak meg, ha használom az általuk készített képeket. De ha mégis zavar, akkor töröld ki, tegyél velük amit akarsz. Ezeket a képeket a magyarwikire töltöttem fel és nem a commonsra, mivel szerintem e két templom csak itt lesz megszerkesztve. A commonsra feltöltott képeimmel nincs ennyi baj. DenesFeri vita 2011. május 28., 12:10 (CEST)

Meglátom, hogy mi lesz. A pappal még nem beszéltem. Bérmálás lesz itt a jövő héten, emiatt nagyon foglalt. A személyeket nyugodtan töröld le, az épületeket és tárgyakat még hagyd. Ha a pap küld majd emailt. Mindegyik képhez külön, vagy az összes képnek elég egy email? DenesFeri vita 2011. május 28., 13:44 (CEST)

Szia! A pap fog küldeni emailt, de nem ezen a héten. Várhat? Üdv. DenesFeri vita 2011. május 30., 11:09 (CEST)

OK! DenesFeri vita 2011. május 30., 11:13 (CEST)

Karl Brandt kép

Szia! A kép megtalálható a Commonsban, tehát innen törölhető. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 28., 18:51 (CEST)

Mentor

Szia! Salkis Téged keres mentornak. Üdv. Tambo vita 2011. május 29., 19:00 (CEST)

Re: Belga kép

Szia Timi, nem, sajna semmi válasz nem jött, uhogy amíg az enwikiből át nem rakják a commonsba, sztem töröld innen. Üdv Viktor vita 2011. május 30., 12:47 (CEST)

Ref. templom

Tisztában vagyok vele, hogy már egyszer törölted a képet. Konkrétan ma vettem észre, és feltöltöttem újra, csak ezúttal már közkincs kategóriában, mivel én készítettem a képet. Szerzőhöz akkor beírom magam. Elnézésedet kérem, nincs még ebben gyakorlatom. Üdv: Saint Moritz vita 2011. május 30., 22:43 (CEST)

Segítségede kérem!!

Segítségedet kérném a Pecsét szócikk szerkesztéséhez. Én személy szerint semmilyen információt nem találtam róla, de úgy érzem kéne egy lap a pecsétről, mint eszközről. Persze, ha a szócikket értelmetlennek tartod, azt is írd meg! Nagyon nagy szükségem lenne rád. Üdv: --Czicza Kristóf magyar Wiki felhasználó(salkis) vita 2011. május 31., 16:27 (CEST)

Segítségedet kérem!

Segítségedet kérem egy Rick Astley nevű lap megírásában. Segítségedet előre is köszöni:--Czicza Kristóf magyar Wiki felhasználó(salkis) vita 2011. május 31., 17:01 (CEST)

Ideiglenes adminbit

Szia! Pusztán formai okokból, kellene a bürün egy hosszabbítást kérned, mivel az eredetileg kért 2 hónap immár 1 hónapja lejárt. :) Csak vésd az aljára, és leokézzuk. De sztem most nagyobb tartamot adj meg, fél évet pl. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 2., 00:37 (CEST)

Peter Connelly

Hi! Both, me and my contact, are not living in Hungary. I really wanted someone to help we with this translation, I wish a lot I knew Hungarian. I believe my contact is fluent in Hungarian but maybe not that good at writing so I would ask you kindly to help me correcting the mistakes within the article. --TudorTulok vita 2011. június 2., 11:42 (CEST)

Thousand thanks for helping me with the article. I know it's not right to make a poor translation to puzzle the others to understand the translation, but for the moment he was my only resource to try a translation, and I really wanted to make a multiple translation of the same article, it's a strange thing to try. I want to thank you again for helping me. If you need me for any help, just ask for it. --TudorTulok vita 2011. június 2., 12:52 (CEST)

Kínai

Az irányelvet már átigazította valaki az új helyzetre, de van-e valami cselekvési terve a kínai műhelynek a nagyszabású átnevezési kampány lebonyolítására, és hogy hány közösségi lapon kell az információkat átalakítani? Bennófogadó 2011. június 2., 12:44 (CEST)

vasúti jármű infobox

Szia!
Nem akartam fölaprózni, ám már látom, nem kerülhetem el, így csak megemlítem: mégiscsak változtatni kellene néhány dolgon az infoboxban, mert így az inkriminált helyeken igencsak "érdekes".
Nem szerepel ol. "átépítő" ám szerepel helyette "átépíttető" ami részint nem információ (a szakirodalomban sehol nem említik ellentétben az általam hiányolttal!!) részint meg triviális lévén az a vasúttársaság, aki használta. Az átépítő cég azonban - akárcsak a gyártó - fontos pl. a még hiányzó információk, műszaki adatok, stb. további felkutatása szempontjából is.
Belsőégésű motoroknál továbbra is hiányzik a benzinüzemű motor, a benzolüzemű motor. Tekintettel arra, hogy mind a működése, mind szerkezeti felépítése alapvetően eltér a dieselüzeműtől, mindenképp hiányzik.
Gőzmotorkocsik an-block hiányzik. (gőzfejlesztő típusa, rendszer, stb), hiányzik, mint ahogyan a hajtásra, erőátviteli-rendszerre (sebességváltó) vonatkozó paramétereket is hiába keresem.
Tudnád javítani?
Üdv.!Tábla vita 2011. június 2., 13:49 (CEST)

vasúti jármű

oké, meglesz, ám ehhez egy kis idő kell, mert nem akarok úgy járni, mint az egyszeri ember: "Hamar munka ritkán jó!"
Viszont ettől még az átépíttetőt javíthatnád, mert az úgy marhaság, ahogyan van.....sit venia verbo - azaz bocsánat a kifejezésértTábla vita 2011. június 2., 14:11 (CEST) ==vasúti jármű==Szia!
Kösz a javítást, az elképzelésem meg mellékelem. persze ez elképzelés, szó sincs róla, hogy ragaszkodnék hozzá. Próbáltam olyan csoportosításokat kitalálni, hogy ne legyen olyan lehetőleg, mint ami most van, hogy egy jármű legyen gőzvontatás, dizel meg motorkocsi is. néhány paramétert feleslegesnek tartok - nem találkoztam olyn szócikkel, amelyben szerepelne - ám ez is egy vélemény.

{{Vasúti jármű infobox
|név = 
|sorozatszám=
|kép=
|képméret =
|képaláírás =
|pályaszám=

<!-- ÁLTALÁNOS ADATOK -->

|gyártó=
|gyártásban=
|átépíttető [HELYETT "ÁTÉPÍTŐ"]=
|átépítés éve=
|selejtezés=
|gyári típusjel =
|darabszám=
|sorozat =ENNÉL SZERENCSÉSEBBNEK TARTANÁM: |GYÁRI SOROZATJEL =
|tengelyelrendezés=
|nyomtávolság=
|hajtókerék-átmérő =
|futókerék-átmérő =
|futókerék-átmérő elöl =
|futókerék-átmérő hátul =
|indító vonóerő =
|gyorsítás =
|fékezés =
|névleges teljesítmény = 
|vontató teljesítmény =
|teljesítmény ismertetőjele =
|legnagyobb sebesség = PONTOSABB LENNE: |ENGEDÉLYEZETT LEGNAGYOBB SEBESSÉG =
|kapcsolókészülékek közötti hossz =
|ütközők közötti hossz =
|hossz =
|szélesség =
|magasság =
|forgócsaptávolság =
|tengelytáv forgóvázon belül =
|csatolt kerekek tengelytávolsága =
|MEREVEN ÁGYAZOTT TENGELYEK TÁVOLSÁGA = EZ NEM AZONOS A CSATOLT KEREKEK TÁVOLSÁGÁVAL, MIVEL FŐKÉNT NÉGY ÉS AFÖLÖTT CSATOLT KERÉKPÁROK ESETÉN A KEDVEZŐBB KANYARFUTÁS ÉRDEKÉBEN EGY VAGY TÖBB HAJTOTT TENGELY ELMOZDULHATOTT ÍGY EZ A VALÓBAN FIXEN ÁGYAZOTT TENGELYEK TÁVOLSÁGA ÉS EZ A MEGHATÁROZÓ A LEGKISSEBB PÁLYAÍVSUGÁRNÁL. 
|össztengelytávolság =
|üres tömeg =
|szolgálati tömeg =
|tapadási tömeg =
|legnagyobb tengelyterhelés =
|hajtás =
|sebességmérő =
|vezérlés =
|hajtóműáttételek =
|ERŐÁTVITEL = 
|kapcsolókészülék típusa =
|fékek típusa =
|kiegészítőfék típusa =
|rögzítőfék típusa =
|dinamikus fék típusa =
|átmenő fék =
|vonatfűtés típusa = HELYETTE: |VONATFŰTÉS =, ESETLRG |VONATFŰTÉS RENDSZERE = /TÍPUSA UGYANIS JELLEMZŐEN EGY TÁRGYNAK VAN, EGY MŰSZAKI MEGOLDÁS AZ NEM TÍPUS MÉG HA TÍPUSMEGOLDÁS IS/
|vonatbefolyásoló rendszer = ÍME A PÉLDA!
|legkisebb pályaívsugár = 

<!-- GŐZVONTATÁS -->

|jelleg =
|szerkezetszám =
|futókerék-átmérő belül = EZT FELESLEGESNEK TARTOM
|futókerék-átmérő kívül = EZT FELESLEGESNEK TARTOM
|tengelytávolság szerkocsival =
|hengerek száma =
|hengerek átmérője =
|hengernyomás = EZT FELESLEGESNEK TARTOM
|nagynyomású hengerek átmérője = HELYETTE: |NAGYNYOMÁSÚ HENGER(EK) ÁTMÉRŐJE = /mivel jellemzően a kéthengeres kompaundgép volt az elterjedt ahol bizony csak 1 kis- és 1 nagynyomású hebger van! Ha már adunk a nyelvhelyességre…./
|kisnyomású hengerek átmérője = HELYETTE: |KISNYOMÁSÚ HENGER(EK) ÁTMÉRŐJE =/mint fent/
|dugattyú lökethossza = 
|kapcsolt kerekek átmérője = EZT FELESLEGESNEK TARTOM /MEGEGYEZIK A HAJTÓKERÉK-ÁTMÉRŐVEL!/
|állókazán típusa =
|túlhevítés = HELYETTE: |TÚLHEVÍTŐ TÍPUSA = VAGY TÚLHEVÍTÉS REDSZERE = 
|kazánhossz =
|kazán hossztengely-magassága a sínkorona felett = 
|tűzcsövek száma =
|tűzcsövek belső/külső átmérője =
|tűzcsövek hossza = 
|füstcsövek száma =
|füstcsövek belső/külső átmérője =
|rostélyfelület = 
|sugárzó fűtőfelület =
|csőfűtőfelület = 
|forrfelület =
|túlhevítő felület =
|kazán hasznos gőztermelő képessége =
|gőznyomás =
|teljesítmény =
|gépezeti vonóerő =
|tapadósúlyból számított vonóerő =
|vezérlés típusa = HELYETTE: |VEZÉRMŰ RENDSZERE =
|szerkocsi típusa =
|szerkocsi szolgálati tömege =
|vízkészlet =
|tüzelőanyag-készlet =
|erőátvitel =
|üzemanyagkészlet = EZ SZERINTEM FELESLEGES, KAZÁNBAN TÜZELNEK UGYANIS AKÁR FÁVAL, AKÁR SZÉNNEL, AKÁR OLAJJAL (PAKURA)
|EGYÉB = IDE JÖNNE A GŐZSZÁRÍTÓ, GISEL-ÉJEKTOR, CSILLAGFÚVÓ, STB, MINDEN AMI NEM ÁLTALÁNOS
GŐZMOTORKOCSI MIATTI + PARAMÉTEREK
| GŐZFEJLESZTŐ RENDSZER =
| TÜZELŐTÉR KÜLSŐ/BELSŐ ÁTMÉRŐJE =
| FORRCSÖVEK SZÁMA =
| FORRCSÖVEK HOSSZA =
| VIZZEL ÉRINTKEZŐ ELGŐZÖLÖGTETŐ FELÜLET =
| GŐZZEL ÉRINTKEZŐ ELGŐZÖLÖGTETŐ FELÜLET /TÚLHEVÍTŐ/=
| GŐZMOTOR RENDSZER =
|


<!-- DÍZELVONTATÁS --> helyette:
<!—- MOTORKOCSI/MOTORMOZDONY VONTATÁS 

|MOTOR TÍPUSA =  A MOTOR TIPUSJELE, HA VAN
|MOTOR ELRENDEZÉSE =  SOROS, V, STB
|MOTOR JELLEGE = IDE JÖN, HOGY PL. SZÍVÓ, TURBOFELTÖLTŐS, KOMPRESSZOROS FELTÖLTÉSŰ, STB.
|motor szerkezete =
|névleges fordulatszám =
|HENGERÁTMÉRŐ =
|DUGATTYÚLÜKET = 
|HENGERŰRTARTALOM =
|FORGATÓNYOMATÉK A FŐTENGELYEN =
|ÜZEMANYAGFOGYASZTÁS =


<!-- VILLAMOS VONTATÁS -->

|áramnem =
|áramellátás =
|rövid idejű teljesítmény =
|állandó teljesítmény =
|vontatómotorok száma =
|VONTATÓMOTOROK TÍPUSA =
|fokozatkapcsoló =

<!-- AKKUMULÁTOROS HAJTÁS -->

|vontató akkumulátor =
|kapacitás =
|hatótávolság =

<!-- FOGASKEREKŰ HAJTÁS -->

|fogaskerekű rendszer =
|hajtó henger átmérője =
|hajtó dugattyú lökethossza =
|hajtó fogaskerekek =
|fékező fogaskerekek =
|fogaskerekek mérete =
|fogaskerekek osztókörátmérője =
|állandó sebességet biztosító fékberendezés =
|legnagyobb lehetséges pályaesés =

<!-- KOCSI / MOTORKOCSI --> 


|üzemmód = 
|kerékátmérő =
|ülőhelyek száma =
|állóhelyek száma =
|padlómagasság =
|alacsony padlós rész % =
|osztályok =
|hasznos tömeg =


|technikai érdekességek =
|megjegyzés =
}}

Tábla vita 2011. június 3., 11:02 (CEST)

Re:Fájl:QueenBowie UnderPressure.jpg

Hali! Mit kell bele írni? Azon gondolkoztam, hogy élelmesen ki lehetne egészíteni a queenengedély sablont, hogy tartalmazza azokat az adatokat, amiket meg kellene adni, és akkor nem kellene végigmenni a sok-sok borítón. (Egyébként ez a kép egy változata fent van a commonson is, kicseréltem a hivatkozást az infoboxban, úgyhogy ez történetesen akár törölhető is, ha van teljesen jogtiszta, akkor gondolom jobb, ha inkább azt használjuk.) Peligro (vita) 2011. június 3., 11:59 (CEST)

A kiadó az egy, az EMI, a forrás ugyancsak lehet egy (pl. a queenpedia.com, vagy a queenonline.com oldalon is fent van az összes borító). Peligro (vita) 2011. június 3., 13:05 (CEST)

Egyetértek

Szia!

Lehet, hogy inkább privátban kellett volna válaszolnod... A többivel kapcsolatban egyetértek a véleményeddel. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 3., 15:10 (CEST)

Vértetű bedolgozása

Azért javasoltam a bedolgozást, mert általában nem tartom szerencsésnek az olyan rövid, egy-egy állatfajról szóló szócikkeket (amelyekből egyébként saját magam is már hármat hoztam létre), amelyekről más szócikkekben már szó esett. A vértetűre más vonatkozásban (nem kártevőként), úgy vélem, nemigen kíváncsiak, de örömmel készítem el a Vértetű szócikket a kerti kártevőktől külön is, amennyiben van rá igény. (És úgy esett, hogy éppen van nálam két megbízható papír alapú forrás is, ha ez utóbbira kerülne a sor) Üdv! nyiffi csillagkapu 2011. június 3., 18:43 (CEST)

Szia! Átdolgoztam a korábbi verziót is jócskán felhasználva egy formázott, kiegészített szócikket, és kerestem forrást. Megtisztelnél, ha ráérő idődben rápillantanál :) Köszönöm! nyiffi csillagkapu 2011. június 3., 20:47 (CEST)

Szívesség

Ellenőriznéd a Robinho szócikket, melyet teljesen átalakítottam? Szerintem elég jól sikerült, bár szerintem átolvashatnád. Előre is köszi. --Monkis25 vita 2011. június 3., 19:38 (CEST)

Tisza Evezős Egylet szócikke

Tisztelt Teemeah!

A már korábban fáradtságos munkával, az érintett személyekkel közösen szerkesztett Tisza Evezős Egylet szócikket szándékosan, rosszindulatú felhasználók átszerkesztették. Molnár Dezső munkásságát eltörölni kívánó személyek a cikket oly módon módosították, hogy a Dezső által megteremtett értékek ne kapjanak említést a lapon. Rossz szándékú személyek mellébeszéléssel, és különböző jelentéktelen információk túláradó halmozásával próbálják eltörölni sportolónk véghezvitt tetteit. Molnár Dezső nemzetközileg is elismert sportember. Sportszerűségével és embercentrikus tulajdonságaival, mély érzéseivel kivívta magának, hogy neve nyomatékos említést érdemeljen.

Kérem, hogy a május 23.-ai nap előtt elfogadott változatot végérvényesen állítsák vissza.

Üdvözlettel: Zoltán

Molnár József

Szia! Ezt nevezem gyorsaságnak! Még le sem írtam az első mondatot az új szócikkhez, mikor máris kapom tőled e kedves megjegyzést. Még arra sem volt időm, hogy az {{építés alatt}}(?) sablont kitegyem. Nem gondoltad komolyan, hogy van olyan ép eszű ember, aki ennyit feltesz szócikknek. Csak azt nem értem, hogy amikor valami tisztességesen meg van írva, vagy plusz kiegészítés történik, sokszor hetekig sem téved arra egyetlen járőr sem. Most meg éppen odavetek néhány szót és máris szemrehányást tesznek. Csak ennyit szerettem volna. Üdvözlettel:Dorogifc vita

Köszönöm a reagálást, egyben Te se haragudj, bár azt hiszem nem írtam sértően és leveledből is ez tűnt ki. Egyben köszönöm az építő jellegű tanácsokat, igyekszem meg is fogadni. További jó munkát! Üdv.: Dorogifc vita

Logók

Udv! Nem szandekozom feltolteni az osszes Intel termekek logojat, eredetileg csak 2 intel atom logot akartam feltolteni, de ugy tunik, hogy a vektor grafikus logo feltoltes kozben megserult (uj verziot toltottem fel, de az is serult) ezert toltottem a fel egy png formatumot. Fájl:Intel Atom 2009.svg torolheto.

Kérdés

Hogyan csinálhatom meg azt, hogy az általam létrehozott lap megjelenjen Wikipédia keresőben?? A lap: Sony Ericsson K800 Üdv:--Czicza Kristóf magyar Wiki felhasználó(salkis) vita 2011. június 4., 17:04 (CEST)

Re:Lázok

Semmi gond. Velem is elő szokott fordulni hasnonló. Javítottam. Üdv, --VargaA vita 2011. június 5., 20:53 (CEST)

Átirányítások

Köszi a figyelmeztetést, igyekszem majd így csinálni.--Szilas vitalapom 2011. június 6., 11:18 (CEST)

Engedély képekre

Szia! A testvérem, Dénes Emőke küldött a wikinek Engedély képekre emailt. Megkaptátok? És jól van így? Légy szíves felelj minnél hamarább. Üdv. DenesFeri vita 2011. június 7., 11:08 (CEST)

De akkor most az Emőke képei jól vannak? DenesFeri vita 2011. június 7., 12:45 (CEST)

Emőkét megkérdeztem a licensel kapcsolatosan, és ő megvan elégedve. Üdv. DenesFeri vita 2011. június 8., 10:51 (CEST)

Közkincs képek

Szia! A következő helyen Wikipédia:Kocsmafal (képek)#Lejárt védelmi idő azt olvastam, hogy a szerző halála után 70 évvel lehet egy képet feltölteni, ill. ha a szerző személye nem kideríthető akkor a kép megjelenési idejétől számított 70 év. Ez igaz? Mert van egy 1937-ben megjelent kép, amiről nem lehet megállapítani hogy ki a szerzője.--Szenti Tamás vita 2011. június 7., 12:44 (CEST)

Szenti Tamás kérdésére való válaszra én is kiváncsi vagyok. DenesFeri vita 2011. június 7., 12:46 (CEST)

Ó ez engem is érdekel, mi van ha csak az admin képes a szerzőt megállapítani és emiatt éri inzultáció a jóhiszemű feltöltőt? Üdv és barátságos jóakaratú jó megoldásokat! Dencey vita 2011. június 7., 12:52 (CEST)

Admin nem tud szerzőt megállapítani, de bárki utána tud nézni, hogy megállapítható-e. Egy képnek attól, hogy mondjuk az eredeti weboldalon, ahol találtad, nincs odaírva a szerzője, még nem jelenti azt, hogy a szerzője nem megállapítható. Legalább egy Google-keresést azért megérdemel, mielőtt leplecsnizi az ember, hogy közkincs-ismeretlen. Dencey Commonsba töltött egyes képeinél elég simán rá lehetett bukkani a szerzőre egy sima félperces Google-kereséssel, és kiderült, hogy a kép bár 1920-as években készült, a szerzője 1950-es években halt meg = nem közkincs. Tehát ha már utánakerestél legalább az interneten és sehol nem találtad a nyomát a szerzőnek, akkor egy 1937-ben készült kép már valóban lehet közkincs-ismeretlen. Etttől függetlenül, ha valaki később mégis rábukkan a szerzőre (mondjuk egy könyvben) és kiderül, hogy a szerző nem 70 éve halott, akkor utólagosan is törölhető a kép. Remélem kielégítő választ adtam mindnekinek. :) Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 7., 14:08 (CEST)

Én megértettem. DenesFeri vita 2011. június 8., 10:54 (CEST)

Ha már itt szóba került; nekem is van két kérdésem. Az egyik: valószínűleg szénrajz készült arról, hogyan öntötték a platina-iridium ötvözetet 1874-ben. Ez megjelent több helyen is. Felhasználnám. A szerző életkora nyilván nem lényeges. Nade, mi van a sajtóval, amely közölte, és mi van ennek az internetes megjelenésével? Nekik milyenek a jogaik?
A másik: hűtőközegek nyomás-entalpia diagramjai. Ezek szabadon letölthetőek, de olyan cégektől, amelyek jelenleg is léteznek (du Pont, Linde). Bemásolhatom-e a wikimédiába, ha közlöm a megjelenés precíz hivatkozását? (És, persze be is illeszteném, ahova köll). MZ/X vita 2011. június 8., 21:06 (CEST)

Ilyesmire gondoltam: 407C hűtőközeg. Például: megtehetem-e, hogy kiemelem a képet a pdf-ből?

Szia Teemeah! Hát a plébános nem jön rá, hogy hogyan küldje el az engedélyező emailt, emiatt azt írta nekem, hogy tegyem magamat szerzőnek. Ha kicserélem, akkor ok lesz-e? A régi képekkel kapcsolatosan; ezek a képek, csak itt a wikiben és a templomok honlapján található meg, sehol máshol az interneten. Ahogy fentebb is írtad: „ha valaki később mégis rábukkan a szerzőre (mondjuk egy könyvben) és kiderül, hogy a szerző nem 70 éve halott, akkor utólagosan is törölhető a kép.” Ennél jobb megoldást nem adhatok. Üdv. DenesFeri vita 2011. június 10., 09:54 (CEST)

Nincs neki ideje és nem is nagyon érdekli. Úgyhogy letörölöd a képeket és megvan oldva. Ebből tanultam: soha ne töltsek fel a huwikire képeket. Nyugodtan töröld ki és fejezzük be. DenesFeri vita 2011. június 10., 11:30 (CEST)

Engedély képekre 2

Szia! Kedves Tibor plébános küldött emailt? Légy szíves szóljál, ha küld, vagy nem küldött. Üdv. DenesFeri vita 2011. június 8., 15:12 (CEST)

Hát ha már felajánlod a segítségedet, akkor eltudod küldeni emailban, amit én tovább küldjek neki, és ő csak elküldi emailban a wikinek? DenesFeri vita 2011. június 10., 11:38 (CEST)

Persze! Emailban? DenesFeri vita 2011. június 10., 11:47 (CEST)

Ezek a plébános képei

Lonyaytelep02.jpg Lonyaytelep09.jpg Jézus Szíve.jpg Petrilla01.jpg Petrilla02.jpg Petrilla03.jpg Petrilla04.jpg Hunyad megye.jpg

és ezek a régi képek

Régi képek2.jpg Régi képek3.jpg Régi képek1.jpg

DenesFeri vita 2011. június 10., 11:58 (CEST)

Nem tudom, ha így gondoltad? DenesFeri vita 2011. június 10., 12:00 (CEST)

Ha küldtél emailt szóljál, légyszi. DenesFeri vita 2011. június 10., 12:48 (CEST)

Megkaptam és tovább küldtem. Akkor a térképet töröld ki. DenesFeri vita 2011. június 10., 15:46 (CEST)

Na, a plébános elküldte az emailt oda. Jól van? És azt monta, hogy a térképet ő csinálta. DenesFeri vita 2011. június 10., 16:07 (CEST)

Ha tudsz, próbálj felelni minnél hamarább, mert a pap ma este indul Csíksomlyóra, s csak holnap éjjel jön haza, én pedig vasárnap kora reggel megyek Dévára. Nem lesz mikor intézzük ezt, ha nem jól csinálta/küldte az emailt, vagy 2-3 napig. DenesFeri vita 2011. június 10., 16:50 (CEST)

Akkor minden rendben van? Köszönöm! Üdv. DenesFeri vita 2011. június 11., 10:22 (CEST)

Sablonosdi

Szia. Mivel te értesz a sablonokhoz, így úgy gondoltam neked szólok, hátha tudsz valamit tenni az ügyben. A {{kínaiátír}}(?) nem lett az irányelvhez igazítva, így még mindig azt kéri, hogy a pinjin első előfordulásakor legyen feltüntetve a magyaros, holott mindkettőt fel kéne {{kínai}}(?) sablonnal. Szerintem érdemes lenne ezt is az irányelvhez igazítani és esetleg egy fél mondatot elhelyezni benne a sablonhasználat szükségességéről, és a két átírás egyszeri feltüntetéséről. Sajnos sablonokhoz én nem értek, tutira elszúrnék valamit. Egyébként szerintem lehetne csinálni egy átírásra figyelmeztető sablont is, amit el lehetne küldeni azoknak, akik rossz átírású cikkeket csinálnak, hogy okuljanak belőle. Nem tudom technikailag mennyire megoldható, de lehetne akár minden átírásra szóló sablon is, ahol egy kritériummal lehetne megadni, hogy a címzett melyik átírási irányelvhez jusson el. – Laci.d vita 2011. június 9., 02:47 (CEST)

Hunor múzeum2.jpg

Kedves Teemeah, megpróbálok velük kapcsolatba lépni és kikérni az engedélyüket. Egy kis türelmet kérek, mert most épp egy nagy szakmai munkán dolgozom és sajnos csak néha-néha tudok ránézni a Wikipédiára. Üdv. --Elkágyé vita 2011. június 9., 09:50 (CEST)

Nem

Nem sértődtem meg. Azt is belátom, hogy formai követelményeknek is meg kell felelni. De ha nem a tartalom az elsődleges, akkor ne nevezzük enciklopédiának. A formai követelmények teljesen használhatatlan tartalom mellett is betarthatók. Csak akkor ez nem tudományos ismeretterjesztés. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2011. június 10., 13:00 (CEST)

Elnézést

Azt hiszem valami félreértés van. Nem követeltem semmit, pláne valaminek a beszüntetését. Egyébként azért van tartalomellenőrzés is. A vitalapokon azért meg szokta kapni a magáét az ember, ha valami ostobaságot ír. Sokszor meg egyszerűen átjavítják. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2011. június 10., 14:37 (CEST)

Bartók

Hogy neked mindenről az jut az eszedbe… :D Alensha 2011. június 10., 20:02 (CEST)

Forrásmegjelölés

Szia! Pótoltam a kép (Fájl:Remeték barlangja Tihanyban. Joseph Fischer vízfestménye.jpg) forrását. --Szenti Tamás vita 2011. június 10., 20:56 (CEST)

Bahtyin

Nincs világvége, cseréljük erre: File:Mikhail bakhtin.jpg. Kösz! OsvátA Palackposta 2011. június 13., 15:06 (CEST)

  •  megjegyzés: cseréltem. Radír mehet. OsvátA Palackposta 2011. június 13., 15:11 (CEST)

Ezek is visszamenőleg változtatnak a jogszabályokon. :-(. OsvátA Palackposta 2011. június 13., 15:43 (CEST)

En megtanultam irni, fogalmazni; te pedig tanulj meg olvasni, ertelmezni. nem ertem, miert varod el a szerkesztoktol, hogy minden egyes szavukbol aradjon a magyaroszagzaszlo, magyar cimer, hungarizmus, nacionalizmus?

Akinek nehezere esik/nem tudja/ megerteni a cikk tartalmat, az ne olvasson. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője He.henrik (vitalap | szerkesztései)

Saját kép

Ez saját kép: Fájl:Hercegovina flor.jpg. Sajátkezűleg szkenneltem, sőt sajátkezűleg vettem a dobozt egy napsütötte vasárnapi napon Moszkvában a múlt század hetvenes éveiben, a Gorkij parkban. Csoda, hogy megőriztem. Hogy mi ennek a jogtiprásnak a felfüggesztett büntetése, azt mondja meg egy jogtudor. OsvátA Palackposta 2011. június 14., 11:22 (CEST)

Alig bírtam elszívni. De történelmi ereklye. A vérestekintetű diktátor bronzcsizmatalp darabjait őrzik egy páran. Nekem csak ez van. OsvátA Palackposta 2011. június 14., 11:40 (CEST)

van macska?

Szia! Én ugyan nem szabályokban gondolkodom, hanem érzésre helyesírok – tehát lehet, hogy nincs igazam –, de szerintem nem a Dobos-torta a megfelelő párhuzam, hanem mondjuk a nílusi sügér vagy a szentendrei rózsa. Valószínűnek tartom, hogy nem Van tiszteletére nevezték el, hanem a Van itt helyhatározóként szerepel. LApankuš→ 2011. június 14., 21:01 (CEST)

PS: perzsamacska? LApankuš→ 2011. június 14., 21:02 (CEST)

Kínai sablon

Szia, feltétlenül kell bele az a kérdőjel? Egy-egy hosszabb cikknél, ahol sok kínai szó kerül elő, igen zavaróvá tudja tenni az olvasását a szövegnek, az én szememet legalábbis igencsak bántja. Példának ajánlanám, hogy tekintsd meg ezt. Az ötlet nem rossz, de ez a megvalósítás szerintem nem épp a legjobb. – Laci.d vita 2011. június 14., 22:30 (CEST)

Jó, de a japánt főleg táblázatokban és cikkek elején használjuk, nem folyószövegben. Ahol van pár száz kínai átírás, ott szerintem kicsit más. – Laci.d vita 2011. június 14., 22:53 (CEST)

Törölni nem szeretném, mivel mint mondtam, szerintem lehetne hasznossá tenni valahogy. Például nem tudom technikailag megoldható-e, hogy a kínai írásos alaknál legyen ez, mert akkor így ezt lehetne használni a bevezető első sorában, az átírások felsorolásánál, és a folyószövegbe sem rondítana bele. De ha nem megoldható, esetleg lehetne nekünk is egy nihongo-hoz sablonunk, mert elég fárasztó minden kínai cikk elejére felvinni, hogy egyszerűsített írás, tradicionális írás, pinjin, Wade-Giles, magyaros. Szerintem ilyesmivé alakítani a dolgot hosszútávon megérné, mert minden kínai cikk eleje ugyanúgy nézne ki, ugyanolyan sorrendben követnék egymást az átírások stb. – Laci.d vita 2011. június 14., 23:06 (CEST)

Ilyés Márta

Szia! Tisztában vagyok a képfeltöltés szabályaival. Haykovats Ilyés Márta férje volt (amíg élt). A képeket Ő küldte el nekem, feltöltésre, mivel még nem tudja, és én vagyok a mentora. Az engedélyt megkérem Tőle. Üdv. Tambo vita 2011. június 15., 10:56 (CEST)

Szia! Tettem mindegyikre egy {{Ilyés-engedély}} sablont. Várhatóan még ma megjön az engedély. Felvettem az engedélykérés folyamatban lapra is. Üdv. Tambo vita 2011. június 15., 11:58 (CEST)

okés, köszönöm Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 16., 17:19 (CEST)

Köszönet

Szia.

Köszönöm a segítséget és a tanácsaidat, mind kezdő nagy hasznát veszem. Igyekszem betartani a szabályokat és folyamatosan javítgatom majd a cikket.

Üdv.

Csorban

Kit36a-tól Köszönöm a minőségivé tevő korrekciót (aranydiplomás....) Szia Kit36a vita 2011. június 15., 19:04 (CEST)

Téry Ödön teljesítménytúra kitűzője

Szia! Én megértettem. Most csak a leírását pontosítottam.--Szenti Tamás vita 2011. június 16., 16:59 (CEST)