Szerkesztő:Vitorla/piszkozat/Engedélykérés zúzógyomor-képhez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Engedélykérés cég honlapján található képek használatára[szerkesztés]

Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma
Debrecen, Böszörményi út 138.
4032

Kedves valaki,
aki először veszed kézbe ezt az e-mailt!

Nem tudom, hogy ki az e-mail-em igazi címzettje! Segíts nekem, juttasd el... Kinek?
Annak, aki Ornitológia tantárgy (van ilyen?) keretében A madarak anatómiája címen előadást tart(ott, talán 2004-ben), és előadása egy PPS-fájl formájában fenn van az egyetem honlapján - ez:
http://www.agr.unideb.hu/ktvbsc/dl2.php?dl=84/3_eloadas.ppt

Fáradozásodat köszönöm!
Juhász Sándor




Tisztelt címzett!


Juhász Sándor alias vitorla vagyok, a magyar Wikipédia egyik szerkesztője. Más önkéntes szerkesztőkkel közösen – többek között – a madarak anatómiájával kapcsolatos cikkek készítésében veszek részt. Célunk, hogy egy olyan kiemelt minőségű szócikk jöhessen létre az interneten, amely lexikoni pontossággal mutatja be az élővilágot, és enciklopédiai nézőpontból nyújt arra széleskörű rálátást. Ezúton szeretném kérni a születő szócikkünk megtekintését, az esetleges tárgyi tévedések, tartalmi hiányosságok pontosítását, kiegészítését.

A szócikkem ezen a címen tekinthető meg: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkesztő:Vitorla/piszkozat/Zúzógyomor

Mindemellett a következő – az Önök honlapján található – képhez szeretnék kérni felhasználási engedélyt:

Célunk a pontos, objektív cikkek létrehozása minden fontosnak tartott témában. A képkockát a Wikipédia szabad enciklopédia lapjain szeretnénk felhasználni, a szócikk illusztrációjaként. Erre akkor van lehetőségünk, ha a kép jogtulajdonosa a kép szabad felhasználásához hozzájárul.

A Wikipédia projekt csak törvényesen elérhető, szabad képeket használ. A szabad felhasználás alapja az, hogy a képet a tulajdonosa egy szabad licencszerződés keretében engedje közzétenni.

Arra kérem, hogy tegye lehetővé a kért képkocka szabad licenc alapján történő felhasználását. A Wikipédia projekt erre a Creative Commons szervezet licenceit javasolja.

A különböző engedélyek közül a "CC-BY-SA-3.0" nevű kifejezett előnye, hogy a képek szabad felhasználását lehetővé teszi, de közben a forrás megjelölését előírja.

A licenc leírása az alábbi címen érhető el: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hu

Amennyiben Ön támogatja a Wikipédia kezdeményezését, vagy csupán elfogadhatónak tartja, hogy a szóban forgó kép a fentiek alapján publikálható legyen, akkor arra kérem, hogy az alábbihoz hasonló tartalmú e-mail visszaküldésével válaszoljon:

Kijelentem, hogy én vagyok az alábbi kép szerzői jogának tulajdonosa:
http://www.agr.unideb.hu/ktvbsc/dl2.php?dl=84/3_eloadas.ppt A madarak anatómiája (HEFOP 3.3.1) prezentációból a 23. képkocka
Hozzájárulok, hogy a kép a Wikimédia-projektek oldalain a "Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0" szabad licenc alatt kerüljön közzétételre.
Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a kép terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igényei szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.
Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva.
Tisztában vagyok azzal, hogy a szabad licenc kizárólag a szerzői jogra vonatkozik, és fenntartom a lehetőséget, hogy jogi úton nyerjek elégtételt azok ellen, akik becsületsértő módon vagy a személyiségi jogokat megsértve használják a művet.
Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikimédia-projektek örökké megtartják.
A szerzői jog tulajdonosának aláírása, dátum”

Amennyiben kérdése volna, szívesen állok (vagy állunk a Wikipédia lapjain) rendelkezésére:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkesztővita:Vitorla (írásos formában, leginkább offline üzenetváltással)

Bízom szíves együttműködésében.

Tisztelettel:

Juhász Sándor alias vitorla
Wikipédia szerkesztő
(rólam itt olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkesztő:Vitorla)
2009. október 20., 23:20 (CEST)