Szerkesztő:Tejeskávébarnacukorral/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

The Bambies egy 2021-ben alakult lányeggyüttes.

The Bambies (zenekar)[szerkesztés]

A The Bambies[1] egy magyar lányegyüttes, ami 2021 szeptemberében alakult Pécsen a Jakabhegyi Kollégium teraszán. Megalakulásuknak oka egy jeles esemény volt az ésatöbbi nevű összművészeti rendezvénysorozat. Első koncertjüket 2021 szeptember 29.-én volt a Szenes Klubban, közreműködött velük a Hipo a legendás Csoki és Hipo formációból. Második koncertjük ugyanazon az estén a Szenes Klub vécéjében került megrendezésre.

A zenekar tagjai művészneveiken: Fodor Lenke (ének, menedzsment), Anasztázia Kalinka (ének, fotó), Hevesi Helena (ének, szöveg), Eötvös Diána (ének, ukulele). A tagok a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar diákjai. A próbáik a kollégium épületében zajlanak, üzenik: sajnálják a szomszédiakat.

A zenekarra nagy hatással van: a Csoki és Hipo, Elefánt és Taylor Swift munkássága. Zenéjükben ötvözik az alternatív-, sváb-, pop-, szlávzenei elemeket. Általában feldolgozásokat játszanak, de első daluk is készülőben van.

The Bambies együttes logója
The Bambies
Információk
EredetMagyarország
Alapítva2021
Műfajalternatív, pop, folk
Kiadómég keresik
KarmesterTeleki Sándor Mihály
Tagok
Anasztázia Kalinka (ének, fotó) Eötvös Diána (ének, ukulele) Fodor Lenke (ének, menedzsment) Hevesi Helena (ének, szöveg)

A The Bambies weboldala
SablonWikidataSegítség

[[Kategória:Zene]] [[Kategória:Pécs]] [[Kategória:Lányegyüttesek]] <references /> [[Kategória:Alternatív zene]] [[Kategória:Pécsi Tudományegyetem]]

  1. the_Bambies (@the_bambies) TikTok | Nézd meg the_Bambies legújabb TikTok videóit (hu-HU nyelven). TikTok. (Hozzáférés: 2021. december 5.)