Szerkesztő:Szabo Tamas/katasztrofafelelem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

deMarco[szerkesztés]

Kedves Godson, ne haragudj de most Veled kötekedek. Én már 30 évesen konzervativ voltam, és csodálkoztam az "úttörökön" akik a jövö "szoftvergyártást futószalagon" tervezték. Ezt az agyrémet 1975 - 1990 között egyetemen is tanitották. Akkor jött Tom deMarco és kifigurázta az egész "modern" cirkuszt a Peopleware könyvvel. Az emberi alkalmazkodó gondolkozás az emberi méltóság, a bizalom fontosak. Minden technika gyanús ami ezt helyettesiteni akarja. Addig csak kevesen mertek megszólalni, hogy meztelen a modern király. A könyvet gyülölték a bürokraták. Most már elvárják, hogy konzervativ legyek. A 22 éves unokám (Lisa) nem szereti, ha barátnöi után megfordulok, állitólag komolytalan vagyok. Mit érdekel a véleménye, nekem komoly!

Most már elvárják, hogy konzervativ legyek. A 22 éves unokám (Lisa) nem szereti, ha barátnöi után megfordulok, állitólag komolytalan vagyok. Mit érdekel a véleménye, nekem komoly! Üdvözlettel Tamás db007 2007. március 27., 17:07 (CEST)

A jövö "szoftvergyártás futószalagon" szigorú, kőbevésett szabályokkal, sok-sok pénzzel együtt nem müködött. Csak 15 évig a szabályokat szigoritoták - azt hitték ha a "fegyelmezetlen progamozók" vaskázban tartva, mindent a nagykönyv szerint csinálnak, akkor müködni kell, mivel olyan logikus. Professzorok irtak szakértöi véleményeket "már csak egy kis pénz hiányzik" céllal, 85% készen van. Senki nem szertei a kollegák közül, ha emlékezetem rá öket. db007 2007. március 27., 17:49 (CEST)

Remélem nem vagyok benne a háromban. Haha. Pedig hajjaj de vaskalaposabb vagyok nálatok. Kata 2007. március 27., 17:18 (CEST)

Peopleware:

   * putting more quality into a product
   * loosening up formal methodologies
   * fighting corporate entropy
   * making it acceptable to be uninterruptible

Peopleware shows you how to cultivate teams that are healthy and productive. The answers aren't easy—just incredibly successful. db007 2007. március 27., 17:25 (CEST)

Nyugodj meg Kata, te konzervativitással vagy anélkül mindhármunknak (SZT, Sóhivatal, Godson) bőven hugi vagy és maradsz is! :))

Re Tamás: Én szigorúan az itteni wikipédista népességre vonatkoztattam az állításomat: szoftverrel támogatott emberközpontú reformokat pártoló "öregek" (bocsánat..:), és merev, állandó "kézivezérlésre" szoruló, kőbevésett szabályokhoz ragaszkodó fiatalok. Hiába a "rúgd fel a szabályt"-szabály, ha a mindennapokat a nagyrészt spontán kialakult "lexikonideál" majdhogynem bálványimádás-szintű önkéntes őrizgetése hálózza be.--Mihasznay-Kibitz Godson fóruma 2007. március 27., 17:31 (CEST)

Tamás: Ne menj el... Vagy ha igen, gondolj gyakran ránk, és gyere vissza. Ide valódi ötletek kellenek, sokszor.... OK...? --Burumbátor Burum kerekasztala 2007. március 27., 17:40 (CEST)

Kedves Burumbátor, ne örüljön senki, nem megyek el, de nem leszek szorgalmas szerkesztö sem (azt nem is csinálnám jól, van önkritikám is). Azt hiszem ezek az ötletek nem is itt kellenek, hanem a Metawikinél, oda pedig az angol tudásom nem jó. Meg fogják ök ezt kitünöen csinálni. A lényeg: tudom, hogy a jelenlegi Wiki-felületere "optimális formát" eröltetni egy zsákutca, mivel a szoftvar felület hamar elmegy a szöveg marad. Már most olyan formát kell megengedni(!) ami rugalmasabb.

Elismerem, hogy a Wiki-felület rendkivül jól sikerült, de itt csak 1-2 év után hihetelen még jobb lehetöségek vannak (Ajax,...). Nekem ez a vita "régimódi". A szükséges, hihetelen rugalmasságot a szabályok nem tudták elörelátni.

db007 2007. március 27., 17:49 (CEST)

Nyenyecnek:[szerkesztés]

Alacsony szellemi szinvonalon indokolod (félelem, Istenem mi minden lehet!) az ellenörzést: "rószaszín háttérnek vagy pl. csupanagybetűs alcímeknek" ez a Te stilusod, több helyen, ha jobb példákat nem tudsz, ezzel mindig elárulod, hogy paródia az egész, miden perc kár, Veled vitatkozni.

Szégen, hogy újra ott vagyunk annál a ködhintésnél, amit Chomsky is kifogásol. Tudnál másképpen is, nem akarsz. Gúnyt üzöl a vitából. Felül egyszer érthetöen megirtam, hogy nem a Wikipedia XY ZT BV szabályzatát akarom reformálni, hanem azokkal az kevés emberekkel akit itt pontosan ismersz olyan hangra váltani mint például Burumbátor, Kata, vagyis nem azzal kezdödik, hogy mindenki egyetért, hanem a másik emberi méltóságát tiszteli. Szándékosan arról beszélsz amiröl nincs vita XY, CV BG, . A "néha jó ötlet, néha nem" végtelen viták a stilisztka nagyon tág terén. Csaknem mindenhol gúnyt üzöl a fantasztikus túlzásokkal "rózsaszin" - nem láttam soha, de meg lehet jól mögötte bújni, konkrét érvek helyett.

Chomsky nyelvanalizise nyomán: az üresen ismételt szólamok és túlzások, kikerülések a szövegben leleplezik a nyelv mögötti nem konstruktiv hozzáállást. Ezzel jelzi a partner: nem beszélek a lényegröl. ("rózsaszin", a kérdére nem válaszol, csak x-ik felszólitásra, valami másról beszél).

Soha nem irtam ilyen badarságot, de Te állandóan erre a szintre sülyeszted: "rószaszín háttérnek vagy pl. csupanagybetűs alcímeknek " sértö a vitapartnernek. Nem kell káromkodni, elég fantasztikus tulzásokkal lehetelené tenni a kultúrált dialogust. Szégyen, mindig itt kötünk ki, bedobsz valamit amiröl soha nem volt szó!

Kiegészitettem a javaslatomat a legtetején: minden reform nélkül marad minden, az is jó, de akkor minek a sok hazug panasz, hogy elszaldnak az új szerkesztök. Nagyon jól müködik minden. Mára elég. db007 2007. március 26., 22:38 (CEST)

Folytatás a javaslat vitalpján, mint már itt egyszer kértem, és csak abban a három pontban (vitalp), amiben már itt is egyetértettünk. db007 2007. március 26., 23:25 (CEST)