Szerkesztő:Shayne.Fawntana

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A szerkesztő előző szerkesztői lapja Shayne.Fawntanna és vitalapja teljes egészében megegyezik a jelenlegivel, csupán a régi oldalára nem tud belépni, mert elfelejtette a jelszavát, de IP címe lekérdezhető. Nem zoknibáb, a másik oldalt már nem használja.

10 dolog amit jobb ha tudsz, mielőtt a vitalapomra írsz[szerkesztés]

 1. Diszlexiás vagyok.
 2. Utálom, ha úgy mondják meg a véleményüket az emberek, hogy "utasítva", mintha ők mindent jobban tudnának. Ha valami nem tetszik a szerkesztéseimmel kapcsolatban, semmi baj, mond meg, de emberi hangon.
 3. Nem térek át egy valláshoz sem, ne próbálkozz, bár a sátánista és wicca tanok könyveit azért elolvasom.
 4. Igen hiszek a szellemekben
 5. Sokszor összekeverem a J és LY-t, de általában "csak" 100-ból egyszer.
 6. Nem én vagyok itt a gonosz boszorkány.
 7. Ha egy szerkesztésemben hibát találsz előbb szólj és ne belejavíts. Pofátlanság.
 8. Augusztus 2.-án elfogadom a boldog szülinapot-os idézeteket! :)
 9. Törvényen kívüli vagyok, sokszor megszegem a szabályokat. Csak gondoltam szólok.
 10. Szeretek egy cikken tovább dolgozni, tehát, ha úgy látod a szócikkem nincs jól megírva várj egy kicsit. Éjszaka vagyok fenn, nappal alszom, így az éjszaka folyamán tudom kijavítani a hibáimat.

Üdvözöllek, Shayne Fawntanna szerkesztői oldalán[szerkesztés]

Bábel szerkesztői információk
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en This user is a native speaker of English.
ru-3 Этот участник свободно говорит и пишет на русском языке.
ScarletLetter.svg
Ez a szerkesztő ateista.
Amanda Lear 2010 b.jpg Ez a szerkesztő rajong a régi zenékért, egyik nagy kedvence Amanda Lear.
Helló! A nevem ShaY.ne.
Female.svg Ez a szerkesztő . This user is female.
LeoLion symbol.png Ez a szerkesztő Oroszlán jegyű.
2001: A Space Odyssey
Ez a szerkesztő szereti a csillagászatot.
CocaColaBottle background free.jpg Ez a szerkesztő kólafüggő
Amanda-Lear.jpg Ez a szerkesztő rajong Amanda Learért, és a retro-disco sztárjaiért.
Steel Guitar Rag.jpg Ez a szerkesztő rajong a régi zenékért, minden nap eredeti Vinyl-eken hallgatja kedvenceit.
Tristan Jaxx.jpg Ez a szerkesztő (nő létére) szereti a pornográfiát (természetesen, nem a női rész az érdekes számára! :D ).
Ricky Sinz.jpg Ez a szerkesztő utálja a szépfiús pasikat, elfogadja a homoszexualitást, és szereti a rosszfiúkat.
Nick Smith Cowboy.jpg Ez a szerkesztő rajong country műfajért, és imádja a cowboyokat.
Mae West in I'm No Angel 2.jpg Ez a szerkesztő rajong az 1920-as és 1930-as évek filmjeiért.
100px A szerkesztő kedvenc magyar filmje a Katyi, és nagyon sajnálja, hogy ma már a magyar filmek mindegyike nézhetetlen.
Szerkesztők nyelvek szerint

Származásomat tekintve amerikai-magyar vagyok, de 1 éves koromban Texasba költöztünk, és ott nőttem fel, unokatestvéremmel Hank-el, és szüleimmel. 2007-ben visszaköltöztünk Magyarországra, de azóta is sűrűn járok Amerikába. Jobban beszélem az amerikai nyelvet, mint a magyart, de mivel diszlexiás vagyok, egyiket sem volt könnyű megtanulni! :D Első szavam magyar volt, és másokkal ellentétben nekem nem anya, vagy apa, hanem paci. Második szavam meg sajátos angol volt, de ez annyira gáz, hogy inkább le sem írom! xD

Szerkesztő vagyok, legalábbis elvileg. De még csak pár hete vagyok az oldal tagja, így nem nevezem magam szerkesztőnek. Majd akkor ha már megírtam pár szócikket úgy, hogy azokban nincs semmi kivetnivaló.

Művészetek, kedvencek, a régi korok, és jómagam[szerkesztés]

Oly sokszor hallani az idősebb korosztály szájából, hogy "bezzeg az én időmben még...". Olykor már fárasztó, nevetséges, és sokak számára még gáz is végighallgatni. Pedig ha jobban belegondolunk, azok a szép bezzeg az én időm korszakok még mások voltak. Talán szebbek, talán nem, de mindenképp jobbak mint a mai elvakult, megfásult, és eltorzult világ. Sokszor elgondolkozom rajta, hogy ha én leszek 70 éves, és az unokáim kérdezik mi volt a 2030-as évek közepe felé mit mondok nekik? Repülő autók, beszélő kutyák, és 10 éves kisleányanyák (nem, kisleányanya szó még nem létező fogalom)? Ha ezt mondom miből fog tanulni, és ő miben lesz más? Jobb lesz? Rosszabb?

Művészlélek vagyok, mindig is az voltam. Engem sosem érdekeltek a tömegfilmek, és az eladható celebek, akikkel ma tele van a televízió és az újság. Néha úgy érzem magam a mai fiatalság közt, mint egy megöregedett, kesergő asszony, aki nem érti őket. Pedig velük egykorú vagyok. Huszas éveim tavaszán mégis úgy érzem nem vagyok a koromhoz megfelelő. Öregebb vagyok, vagy bölcsebb, netán kíváncsibb, de mindenképp másabb mint a mai kor fiatalsága. A rádiók ontják a rosszabbnál rosszabb "zenéket", amiket én nem nevezek annak. Persze vannak ma is kivételek (Amy Winehouse, Lana Del Rey, t.A.T.u.). De miért gondolom ezt? Sosem felejtem el csitriként a sok tömegzenére úgy táncoltam mint egy (rossz) örömlány, és azt képzeltem, hogy ettől leszek jó. Aztán 15-16 éves koromban elfordultam a mai világ zenei és filmművészeti részétől, és nyitottam a régi kor zenéi elé. Büszke vagyok arra, hogy azon kevesek egyike vagyok akiknek még megvan Clara Butt 1907-es Land Of Hope And Glory című dala, természetesen bakeliten, de eredetiben. Abba nem akarok belegondolni, hogy erről mit gondolnak a mai tinik. De nem is érdekel. Csak azt sajnálom, hogy a művészet ma kitolódott, és egy síkon mozog az eladható, tömegcikkek bűvkörében, melyet tizenéves tinédzserek tartanak fenn, és életetnek oly nagyon... Hol van ma már Greta Garbo, Karády Katalin vagy épp, hogy közelebbit mondjak Janis Joplin művészete. Talán egy mai 15 éves azt sem tudja ki ez a három néni. Biztos jelentéktelen alakok lehettek, hisz nem tudja kikről van szó. Van helyette más, szerinte jobb (PSY, dzsásztinbíber, és társaik), akiknek ugyan fogalmuk sincs a művészetről de megélnek belőle.

A televízió ontja a káromkodást, a menő fazonokat, és ezt látják mindazok, akik idol-okat keresnek maguknak. Sajnálom, hogy nem a régi korok valamelyikében születtem. De nem. Én itt vagyok, XXI. századi lányként, és próbálom visszacsempészni a világba az igazi művészeteket. Sikerül -e? Aligha. Nincs rá vevő. De én nem adom fel, remélem egy napon talán ismét ismerősen cseng majd a fiatal fülekben a Hamvadó cigarettavég...

Általam készített szócikkek[szerkesztés]

Ez általában azt jelenti, hogy én voltam az első aki megírta a szócikket, nem azt, hogy csak én írtam. Ide legtöbbször azok a szócikkek kerülnek fel, amiket én kezdtem el szerkeszteni.

magyar származású pornószínész

amerikai énekesnő, színésznő

amerikai énekesnő, zeneszerző, dalszövegíró, költő, művész

 • Mae West (nem én indítottam a szócikket, de az a pár sor amit róla írtak nem méltó egy ekkora színésznőhöz, ezért hamarosan hosszabb cikket csinálok belőle

amerikai színésznő, énekesnő, mindenidők egyik legtehetségesebb előadóművésze

amerikai torch énekesnő, színházi színésznő