Szerkesztő:Pipacs13

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Bojtár, telefonos állatvédelmi jogsegélyszolgálat egyesület


A Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesületet az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány, jogászok és állatorvosok hozták létre 2020-ban. Az állatvédelmet támogató-segítő szervezetek között elsőként az országban az egyesület tagjai telefonos jogsegélyszolgálattal szeretnének segíteni mindazoknak, akik képtelenek elmenni egy-egy rászoruló állat mellett, azonban bizonytalanok abban, hogy milyen ügyben hova fordulhatnak, egyáltalán kell-e hatósághoz, rendőrséghez fordulni vagy például elég ha állatvédő szervezetek segítségét kérik. A telefonos jogsegélyszolgálatot – amely valójában a jogi segítségnyújtáson túl jóval tágabb szakmai területeket fed le – a szakemberek önkéntes alapon, elsősorban szabadidejükben látják el. A tanácsokat legjobb tudásuk szerint, az eddig felhalmozott tudásuk és tapasztalataik alapján adják, azonban ha valakinek jogi képviselőre van szüksége hivatalos ügyekben, úgy ügyvédhez szükséges fordulnia, mert a Bojtár egyesület ilyen jellegű jogi képviseletet jelenleg nem lát el. Munkájukkal igyekeznek példaadójuk, a Patent Egyesület munkáját követni, folytatni e területen, ami fontos feladat, mert a családon belüli erőszak és az állatkínzás sokszor egybeesik. A bejelentések tapasztalatairól, a hasonló jellegű ügyekhez egységes sorvezetőül szánt összegzésekről, szakmai cikkekről folyamatosan olvashatnak a honlapon (www.bojtarallatvedelem.hu) és a facebook-oldalon. https://www.facebook.com/Bojtarallatvedelem

Róluk írták:

[1], [2], [3], [4], [5], [6]

  1. Ingyenes telefonos jogsegély állatvédelmi ügyekben! - Beszélgetés a Bojtár Állatvédelmi Jogsegély-szolgálat Egyesület titkárával | hírek | Jogi Fórum. www.jogiforum.hu. (Hozzáférés: 2021. április 30.)
  2. Állatvédelem jogász szemmel - Bemutatkozik a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület (magyar nyelven). jogaszcafe.hu, 2021. február 17. (Hozzáférés: 2021. április 30.)
  3. Egyedülálló a péceli Ráday-kastély a fekete-fehér falfestményeivel Magyarországon | szmo.hu (magyar nyelven). www.szeretlekmagyarorszag.hu, 2019. augusztus 12. (Hozzáférés: 2021. április 30.)
  4. https://szon.hu/.../telefonos-jogsegelyszolgalat-alakult.../” 
  5. http://allatvedoallatorvos.hu/bojt%C3%A1r-telefonos-%C3...” 
  6. Magyar Állatorvosi Kamara -Legfrissebb híreink (magyar nyelven). Magyar Állatorvosi Kamara. (Hozzáférés: 2021. április 30.)