Szerkesztő:Pankerfaust/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mady Gosselin
SzületettMadelyn Kate Gosselin
2000október 8. (23 éves)
Reading,Pennsylvania
BeceneveMady
Nemzetiségeamerikai
SzüleiJon Gosselin,Kate Gosselin

SablonWikidataSegítség

Mady Gosselin[szerkesztés]

Mady Gosselin(született Madelyn Kate Gosselin 2000.október 8.Reading,Pennsylvania)reality tv sorozat szereplő.Második gyermeke Jon Gosselinnak és Kate Gosselinnak,ikertestvére Cara Gosselinnak.

Élete[szerkesztés]

Mady 5:47 perckor született hat perccel késöbb nővére, Cara után a The Reading Hospital and Medical Centerben.Súlya 2293 gramm volt.A lányok 5 héttel korábban jöttek mint várták.

Amikor a gyerekek találkoztak Kendrával, Mady azt mondja, tudta ki ő, mert lesurrant a pincébe és nézte az ő showját. Annyit megjegyzett,hogy Kendra kicsit ideges volt,amikor először találkozott velük.

A Jon & Kate és 8 gyerekben látható, hogy Mady nagyon élénk és szeret beszélni.Ő hisztizett,rosszkedvű és önző lett, ha nem úgy mentek a dolgok ahogy azt ő szerette volna. Kate így beszélt róla, hogy tekintélyes és parancsolgató mint ő, de nem zilált, mint Jon. Mady a TLC Kate plus 8 blogján így írt magáról:"Ő a figyelem középpontjába született".Ő jószívű és érzékeny.Szeret énekelni és előadni,kedvencei pedig az állatok bármilyen formában.

A legutóbbi televíziós megjelenése óta(Celebrity Wife Swap) sokkal szerényebben viselkedett a korábbi évekhez képest.Kate a blogjában így írt a két lányról, hogy ők felelőségteljes,kedves tisztelettudóak itthon is és az iskolában is. Mady nagyon közel áll édesanyjához Katehez és kishúgához Hannahhoz egyaránt.

2013 Márciusában Kate "Fogyszabályozót fel" nevezetű partyt szervezett a lányoknak ahol megkapták kész fogszabályzóikat..A meghívott barátokkal együtt olyan édességeket ettek,amit a fogszabályzó viselése közben tiltott. Augusztusban a People magazin készített interjút a családdal,amiben kiderül hogy Mady álma az, hogy egyszer a Disney Channel szereplője legyen.

Cara és Mady a tizenharmadik születésnapjukat ünnepleték októberben a Chipotleben,majd otthon sütit és fagyit ettek.Ez elött volt egy ottalvós buli ahol a 9 lány aludt összesen és pizzával,süteménnyel és cukorral ünnepeltek.Mady kérésére megnézték a moziban a One Direction együttes koncertfilmjét a This is Ust

Filmográfia[szerkesztés]

Év Cím Szerep Megjegyzés
2005 Surviving Sextuplets and Twins(Túlélni Hatosikrekkel és ikrekkel) Saját maga Egy órás különkiadás
2006 Sextuplets and Twins: One Year Later(Hatosikrek és ikrek:Egy évvel késöbb) Saját maga Egy órás különkiadás
2007–2009 Jon & Kate Plus 8(Jon & Kate és 8 gyerek) Saját maga Tv show
2010–2011 Kate Plus 8(Kate és 8 gyerek) Saját maga Tv-show
2013 Celebrity Wife Swap Saját maga Egy epizód

Források[szerkesztés]


Cara Nicole Gosselin
Született2000október 8. (23 éves)
Reading,Pennsylvania
Nemzetiségeamerikai
SzüleiJon Gosselin,Kate Gosselin

SablonWikidataSegítség

Cara Gosselin[szerkesztés]

Cara Gosselin(született:Cara Nicole Gosselin Reading, Pennsylvania )amerikai reality tv sorozat szereplő.Először a Surviving Sextuplets and Twins-ben,majd késöbb a Jon & Kate és 8 gyerek,aztán a Kate és 8 gyerek műsorban szerepelt,ami az ő és családja életét dokumentálta.

Élete[szerkesztés]

Cara Readingben született Pennsylvaniaban,a egy ikerpár tagjaként a The Reading Hospital and Medical Centerben. Húgánál,Madynél 6 perccel idősebb. A lányok 5 héttel korábban jöttek. Születésekor hemangiona volt az orrán.Amikor még kicsi volt,Kate megpuszilta,és azt mondta neki, hogy ez egy angyali csók volt. Azt mondta neki,hogy mikor ő elhagyta a Mennyországot,egy angyal megpuszilta a piros rúzzsal bekent szájával,és mire Mady megpuszilta addigra a rúzs már lekopott.A hemangiona elment magától.

A Jon & Kate és 8 gyerekben nagyon csendes volt és kedves.Kate így jellemezte őt:Laza mint az apja,módszeres és szervezett. Jon is hasonlóan mondta:Kedves,gondoskodó és gyengéd is. Mint Jon,ő is inkább megtartja az érzelmeit magának és néha amikor besokall "felrobban". A TLC honalpján ennyit írt magáról:sportos,gondoskodó,anyai.

Mialatt Kate blogolt,így írta le lányait: "Felelőségteljes,tisztelettudó lányok,akik nagyon jól teljesítenek az iskolában.

2013 Márciusában Kate egy "Fogszabályozót fel" partyt csinált a lányokkal,mivel egyszerre kapták meg fogszabályzóikat.A lányok meghívták barátaikat,édességeket ettek és mindeféle olyan ételt ami tiltott a fogszabályzó viselése közben. Augusztusban a People magazin interjút készített az egész családdal.Ebből kiderül hogy Cara szeret kosarazni és lacrosset játszani és, hogy kedven tantárgya a történelem.

Cara és Madelyn 13.-ik születésnapjuk ünneplésekor a Chipotleben ettek,majd otthon sütiket és fagyit.Ez elött volt egy ottalvós buli,ahol összesen 9 lány volt jelen.Pizzával,süteménnyel és cukorkákkal ünnepeltek. Majd ezt követően a mozikban megnézték édeanyjukkal a One Direction együttes koncertfilmjét a 'This is Us'-t.Ez volt Mady szülinapi kívánsága.

Források[szerkesztés]

Jon Gosselin[szerkesztés]

Jonathan Keith "Jon" Gosselin(született 1977.Április 1-)amerikai televízíós személyiség,a Jon & Kate és 8 gyerek reality tv-showban tűnt fel feleségével Kate Gosselinnal és 8 gyerekével.

Élete[szerkesztés]

Jonathan Keith Gosselin Oshkoshban született Wisconsin államban és ott is nőtt fel középső gyerekként a háromból.Jon édesanyja koreai származású,édesapja Francia , Ír és Walesi származású. A Wyomissing High Schoolban érettségizett 1995-ben.

Jon Kate Kreiderrel egy céges bulin találkozott 1997.Október 5.-én. 1999.Június 19.-én házasodtak össze.Az ikerlányok Cara és Madelyn 2000.Október 8.-án születtek meg. Jon nem szeretett volna egy harmadikat,de végül is Kate-tel úgy döntöttek,hogy megpróbálják mégegyszer. 2004.Május 10.-én Kate hatosikreknek adott életet.(fiuk: Aaden Jonathan,Collin Thomas,Joel Kevin lányok: Leah Hope,Alexis Faith,Hannah Joy)) A hatosikrek 10 héttel elöbb jöttek,mint várták.

Televíziós hírnév[szerkesztés]

Mikor a hatosikrek 17 hónaposak lettek,a Discovery Health ajánlatot tett a párnak,hogy reality adásokban dokumentálja a család életét.

A Discovery Health speciális műsorát Surviving Sextuplets and Twins(Túlélni hatosikrekkel és ikrekkel)-nek hívták. 2005 Szeptemberében adták le az 1 órás különkiadást.Egy évvel késöbb újabb részt vettek fel Sextuplets and Twins:One year later(Hatosikrek és ikrek egy évvel késöbb)címmel. A különkiadások leadása után a magas nézettség miatt a Discovery Health leszerződtette a párt és 2007 Áprilisában elkezdődött a show. Egy héten 3-4-szer forgattak,amiért pénzt kapott a pár.

Majd a show a TLCre költözött.

Jon segített Katenek és Beth Carsonnak megírni a Multiple Blessings:Surviving to Thriving with Twins and Sextuplets(Több Áldás:Túlélni a virágzásban ikrekkel és hatosikrekkel) könyvet,ami szerepelt a New York Times Bestseller listáján.

Magánélete[szerkesztés]

2009.Június 22.-én egy epizódban a pár bejelentette hogy elválnak,és hogy a válókeresetet már beadták.Jon új ház után nézett New York Cityben, a Donald Trump tulajdonában lévő Trump Placeen Manhattan felső nyugati részén.

Jon kijelentette hogy Kate szerette volna a válást,míg Kate azt mondta,hogy "Jon tevékenysége" miatt hagyja el gyerekeivel. "Nincs más választásunk,de a védelmünk érdekében csak jogi úton tehetjük ezt meg." Jon kiadott egy nyilatkozatot,melyben kijelentette, hogy felesége volt az első aki jogi lépést intézett, és beszélt még arról hogy mennyire szereti a gyermekeit. Híres ügyvédje Mark Heller volt. Nőttek a találgatások, miszerint Jon kapcsolata Hailey Glassmannel(Kate plasztikai sebészének a lánya) volt az oka a válásnak,de Hailey tagadta ezt,mondván hogy az ő kapcsolata Jonnal csak azután kezdődött,miután Jon több hónapja külön volt Katetől.

2009.Szeptember 29.-én a TLC bejelentette hogy, 2009 November 3.-tól a Jon & Kate plus Eight(Jon & Kate és 8 gyerek) műsor Kate plus Eight(Kate és 8 gyerek) néven fut tovább.Jon továbbra is megjelenik a showban,csak ritkábban. Azonban 2009.Október 1.-én a People.com nyilvánosságra hozott egy hírt miszerint Jon beperelte a TLC-t,hogy állítsák le a showt és megtiltja, hogy a stáb a lakásba belépjen.2009.November 23.-án adják le a Jon & Kate és 8 gyerek utolsó adását-jelentette be a TLC három nappal elötte.

2009. Szeptemberének végén Jon kérelmet nyújtott be,hogy 90 napra leállítsa a válást. "Szégyellem magam mert Kate és én szétmentünk...Én rossz döntést hoztam,amikor más nőkhez fordultam ilyen hamar!" A válás feltételei között havi 22.000$ gyermektámogatás szerepelt.

2009.Október 15.-én bejelentették,hogy a TLC is pert indított Jon ellen a szerződésük állítólagos megszegéséért,amiért többször is megjelent a médiában fizetett és nem fizetett műsorokban.A társaság azt állítja,több mint 30.000$ vesztett a szerződés megszegése miatt.Jon ügyvédje azt válaszolta,hogy a szerződés semmisnek tekinthető,miután a TLC átnevezte a showt Jon & Kate és 8 gyerekről Kate & 8 gyerekre.A szerződés amúgy sem lenne érvényes,mert akkor írták alá, amikor még Jonnak nem volt jogi képviselete.

2009.December 18.-án bejelentették hogy a válás végleges.A hónap elején Hailey Glassman jelentett be,hogy szakít Jonnal mert mialatt a TLC-t perelte megcsalta Kate Majorrel aki a The Star bulvárlap riportere.

2009.December 26.-án visszatért New Yorki lakásába miután karácsonyi látogatást tett gyerekeinél. Mikor hazatért,észrevette hogy valaki lakásába betört.Becslések szerint a kár 100.000$-ra rúgott.Egy üzenetet találtak ex-barátnője Hailey Glassman aláírásával egy késsel Jon kredencére bökve,de a hatóságok megkérdőjelezték az üzenet és az aláírás hitelességét.

Érdekességek[szerkesztés]

2011 Februárban Jon a Green Pointe Energy-nél dolgozott Pennsylvaniaban.Munkája napelemek felszerelése volt. Mivel 2013 Szeptemberétől pincér két pennsylvaniai étteremben,lakóhelye a közeli Robeson Township lett.

Jegyzetek[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Jon Gosselin című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.




Kate Gosselin
Kate volt férjével, Jonnal
Kate volt férjével, Jonnal
Életrajzi adatok
Születési névKatie Irene Kreider
SzármazásUSA amerikai
HázastársaJon Gosselin (1999-2009)
Pályafutása
Aktív évek2005-napjainkig
Híres szerepeiJon & Kate és 8 gyerek,Kate és 8 gyerek

Kate Gosselin weboldala
SablonWikidataSegítség

Kate Gosselin[szerkesztés]

Katie "Kate" Irene Gosselin (született Kreider 1975.Március 28.) amerikai televíziós személyiség.Ő szerepelt a nemzetközileg is elismert amerikai reaility tv showban a Jon & Kate és 8 gyerekben,férjévelJon Gosselinnal,majd késöbb már egyedülálló anyaként vezette a műsort Kate és 8 gyerek néven.A műsor(ok) arról szólt(ak),hogyan tartják el az ikreket és a hatosikreket.

Élete[szerkesztés]

Kate Hersheyben született Pennsylvania államban.Ő második gyerekként született az ötből(Kendra,Christen,Clairissa és Kevin) Charlene(született Kolak) és Kenton Eugene Kreider gyerekeként.Édesapja lelkipásztor.

Kate Jon Gosselinnal 1999-ben házasodott össze. 2000.október 8.-án születtek ikrei(Cara Nicole és Madelyn Kate) 35 hetes terhesség után,5 hetes koraszüléssel. Kate mesterséges megtermékenyítéssel lett terhes,mert természetes úton nem lehetett gyerekük,mert Kate-nek petefészek problémái voltak.

A megtermékenyítés után Kate újra terhes lett és hatosikreket szült(fiúk Aaden Jonathan,Collin Thomas,Joel Kevin lányok Alexis Faith,Hannah Joy,Leah Hope)2004.Május 10.-én Hersheyben,Pennsylvaniaban a Penn State Hershey Medical Centerben,30 hét terhesség után,10 hetes koraszüléssel.A korai születés miatt a 6 csecsemőt inkubátorban helyzték el. Kate könyvében leírja,hogy a terhesség elején 7 csecsemő volt benne,de egy nem tudott kifejlődni.

Karrier[szerkesztés]

Miután elvégezte a nővéri diplomát felvételt kapott a Reading Hospital and Medical Centerbe,Readingben,Pennsylvaniaban.Ő szülős és munkás nővérként dolgozott 2004-ig a Reading Hospitalban.

Reality TV[szerkesztés]

Miután megszülettek a hatosikrek,Kate és Jon az NBC csatorna Home Delivery című műsorában felújították a házukat Wyomissingben,Pennsylvaniaban a nagy család számára.

A család szerepelt egy "speciális" showban a Discovery Healthen 2005 Szeptemberében "Surviving Sextuplets and Twins" címmel.(Túlélni hatosikrekkel és ikrekkel) Egy év múlva szintén szerepeltek a csatornán "Sextuplets and Twins:One Year Later" címmel.(Hatosikrek és ikrek:Egy évvel késöbb) A show aztán nagy elvárásokat és rajongást tanúsított a pár felé,ezért a Discovery Health leszerződtette a párt és 2007 Áprilisában Jon & Kate és 8 gyerek címmel valóságshowt índítottak,ami dokumentálja az életüket.Hetente 3 vagy 4 napon forgattak. A show első két évada a Discovery Healthen volt,majd átkölözött a TLC-re. A család fizetést kapott minden részért.

2009.Június 22-én egy 1 órás epizódot adtak le.Jon és Kate bejelentették hogy elválnak. A pár aznap találkozott a pennsylvániai hatóságnál,amikor a ezt a részt leadták,hogy a válást elintézzék.Ők a válási interjúban elmondták "a shownak folytatódnia kell". Azonban a TLC bejelentette 2009.Június 23.-án hogy a showba kis kihagyást tenne az azt érő hatások miatt.

2009.Szeptember 29.-én a TLC átcserélte a nevet Jon & Kate Plus 8-ról Kate Plus 8-ra, és a showt Kate vezette tovább egyedülálló anyukaként.Jon is feltűnik még a showban,de már nem olyan sokszor és nem főszerepben. 2009.November 23.-án volt az 5.-ik évad utolsó epizódja,mert Jon döntése alapján megálították a forgatást.A TLC-n ismétléséket adtak.Kate Gosselin forgatott Paula Deen-nel egy talkshow vezetőjével.2009 végéig nem adták le a televízíóban.2009 December végén azt is bejelentették hogy nem terveznek már több showt mert Kate "túl ellentmondásos" volt a szervezőkkel szemben.

Dancing with the Stars(Szombat esti láz)[szerkesztés]

Kate szerepelt a 10.-ik évadát indító Dancing with the Starsban.(M.O-n Szombat esti láz) Kifejezte erős vágyát abban,hogy továbbra is folytatni szeretné a showt,annak ellenére,hogy elég széleskörű kritikát kapott a táncolására.Partnere Tony Dovolaní volt. A versenyből 2010.Április 20.-án esett ki.

Twist of Kate[szerkesztés]

2010 Áprilisában bejelentette hogy tervezne egy saját műsort Twist of Kate címmel.A műsor lényege annyi lett volna,hogy beutazza az országot és ellátogat azokhoz az anyukákhoz akik levelet írtak neki a történeteikkel. A TLC azonban folytatni szertte volna egy új évaddal a Kate Plus 8-ot.Azonban egy ismeretlen forrás azt mondta a Life and Style magazinnak,hogy a a Twist of Kate-et és más reality műsorokat törölték. Közben 2010.November 28.-án a Kate Plus 8 második évadát elkezdték leadni.TLC és Kate és Kate válasza az volt hogy nem törölték egyik műsort sem.

Röviddel azután hogy Kate kiesett a Dancing with the Stars-ból,pletykák kezdtek terjedni miszerint Kate szerepelt a The Bachelorette TV-showban.Azonban ezt több embernek is tagadta,többek közt Mike Fleissnak a műsor szerkesztőjének és a TLC-nek.Ők viszont az gondolták hogy egy érdekes szerepben el tudnák helyezni.

Június 24.-én bejelentették,hogy Kate a The Wiew című műsor műsorvezetője lesz Július 2.-án,aminek már korábban kétszer is házigazdája volt.

2011.Augusztusában bejelentették hogy a Kate Plus 8 nem fog visszatérni a TLC-re Szeptemberben.Az utolsó epizódot [[2011].Szeptember 12.-én adták le.

Kate és gyerekei 2013.Február 26.-án a Celebrity Wife Swap című műsorban szerepeltek.Kate Kendra Wilkinsonnal cserélt helyet.

Írói pályafutása[szerkesztés]

Kate három non-fiction könyvet írt.Az első könyvet Jon Gosselinnal és Beth Carsonnal írták,2008 Novemberében jelent meg Multiple Blessings (Több Áldás) címmel. A New York Times Betseller listáján 5. helyezést ért el és 2009 végéig 500.000 darabot adtak el belőle. Második könyve Eight Little Faces (Nyolc Kicsi Arcocska)címmel jelent meg 2009 áprilisában.Szintén 5. lett a New York Times Bestseller listáján. Harmadik könyve I Just Want You To Now (Azt Akarom Hogy Tudd) címmel jelent meg 2010 Április 13.-án.Az első héten 10.000 darabot adtak el belőle és a New York Times Bestseller listáján 103-as számmal szerepelt.

Kate közreműködött a CouponCabin blog vezetésében egy éven keresztül.Az oldal 2011 Novemberében indult."Kate egész életében kuponozott"-mondta a CouponCabin elnöke Jackie Warrick sajtóközleményében. "Bízunk benne hogy ő egyedülálló betekintést szerzett ebben a témában az évek során. Azonban 2012.Októberében leváltották őt,mert -"Ms.Gosselin szimplán nem illeszkedett jól a helyén.

Magánélete[szerkesztés]

Kate Jonnal egy céges bulin találkozott 1997.Október 5.-én.1999.Június 12.-én házasságot kötöttek. 2009.Június 22-én beadták a válópert. Azt mondták,hogy a gyerekek a pennsylvaniai házban maradnak és majd a pár járkál oda-vissza,hogy igazodjanak a letéti szerződéshez. 2009.December 16.-án bejelentették hogy a válást véglegesítették.A családi ház tulajdonjogát és az elsődleges felügyeleti jogot Kate kapta meg.

Bibliográfia[szerkesztés]

  • -Multiple Blessings(Több Áldás) 2008.November 1.ű
  • -Eight Little Faces(Nyolc Kicsi Arcocska) 2009.Április
  • -I Just Want You To Now(Csak Azt Akarom Hogy Tudd) 2010.Április 13.
  • -Love Is In The Mix(Szeretet a "keverésben"/főzésben) 2013.Szeptember 4.

Filmográfia[szerkesztés]

Év Cím Szerep Megjegyzés
2005 Surviving Sextuplets and Twins(Túlélni Hatosikrekkel és ikrekkel) Saját maga Egy órás különkiadás
2006 Sextuplets and Twins: One Year Later(Hatosikrek és ikrek:Egy évvel késöbb) Saját maga Egy órás különkiadás
2007–2009 Jon & Kate Plus 8(Jon & Kate és 8 gyerek) Saját maga Tv show
2008 Say Yes to the Dress(Mondj igent a ruhára) Saját maga Egy epizód
2010 Dancing with the Stars(Szombat esti láz) Saját maga Verseny
2010–2011 Kate Plus 8(Kate és 8 gyerek) Saját maga Tv-show
2013 Celebrity Wife Swap Saját maga Egy epizód

Jegyzetek[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Kate Gosselin című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.