Szerkesztő:Nyiffi/Archívum5

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Értetlenkedésem kifejezése!

Kedves Nyiffi!

Eddig minden pirosan hagyott részhez írt írásom törölve lett! Kérdésem: A vallási gyülekezetek ezeket a részeket miért nem töltik ki? Ők nem tudják az igazságot? vagy ők sem tudják alá támasztani? Mint ahogy azokat a tényeket sem tudják alátámasztani mint például a tízparancsolat létezése (mert soha senki nem látta, és féltve őrzik állítólag), A Manpower jelentését is félre magyarázzák. A biblia eredete, származása sem bizonyított, mégis szerepel a Wikipédián! A Wikipédia azt hirdeti magáról, hogy szabad enciklopédia! Ez lenne a szabadság, hogy minden írásom törölve van?

Üdvözlettel Petrányi Lajos Petrányi Lajos üzenőlapja  2015. február 24., 10:16‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Válasz

Szia Nyiffi!

Rendben, akkor csak sima szöveg lesz forrással.

Üdv. Gábor Schmidtgaboresszenus üzenőlapja  2015. február 27., 14:56‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

a koboldcápa kiemelt lett

Szia Nyiffi!

A koboldcápa kiemelt lett {de te ezt már tudod Vigyor}! Köszönöm szépen, hogy tanúsítottad! Üdv. DenesFeri vita 2015. február 28., 12:46 (CET)

Köszönöm! Örvendek, hogy tetszenek; de nemcsak az én érdemeim. A jelölő Andrew69.-é és a javító Misibácsié is. DenesFeri vita 2015. február 28., 12:58 (CET)

Szabolcs-Szatmár története - kiemelés

Szia Nyiffi,

Ezt a cikket sajnos elhamarkodottan jelöltem, és azóta a bővítések már rég meghaladták a megengedett szintet. Kérlek, vedd le a listáról, nehogy megtévesszen más szerkesztőket és hozzáfogjanak az értékeléséhez. Üdv--Szilas vita 2015. február 28., 15:45 (CET)

Köszi szépen az intézkedést, és tényleg újra jelölni fogom, mert azóta többek segítségével is sokkal jobb lett, és még van további forrás hozzá.--Szilas vita 2015. március 1., 05:59 (CET)

Persze, rendben.--Szilas vita 2015. március 2., 17:14 (CET)

Rácz István oldalának editálása

Picit (nagyon) félreérthetö, ahogy a linkeket beszúrja az ember. Forditott sorrendet hozott létre, mint amilyet kell; elöl URL, utana szöveg. Kézzel irtam át végül (vagy csak én vagyok béna?). Talán szerencse, hogy valamikor régen irtam wiki oldalakra.

A linket a finn weboldalra meg fogom szüntetni (leforditom/ferditem :) ; éltem ott 19 évig), de talán értékelik majd a Finnországban élö magyarok...Emddom üzenőlapja  2015. március 3., 11:28‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

új szakasz

Szia Nyiffi!

Le lett törülve a most felvitt német nyelvű oldalam. Mi volt a probléma? Vissza lehet valahogy állítani, vagy szerkeszthetem majd újra? Én az ECL nyelvvizsgarendszer munkatársa vagyok, minden amit feltöltök jogtiszta és hiteles. Esetleg erről kell valami előzetes igazolás?Totorohun üzenőlapja  2015. március 3., 11:45‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Köszönöm szépen! Valóban elbénáztam, új vagyok még Wiki téren. Azt nagyon jó lenne, ha nem kellene újra szerkesztenem! Köszi!Totorohun üzenőlapja  2015. március 3., 11:52‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Bolero balett

Akkor segíts légyszíves,hogy tudnék létrehozni egy olyat,amit elfogadtok.Gabor anosi üzenőlapja  2015. március 3., 11:53‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

webuni

Szia!

Köszönöm, hogy jelentkeztél! Létrehoztam a https://hu.wikipedia.org/wiki/Webuni szócikket - a jövőben majd szeretnénk bővíteni, egyelőre csak azért csináltam meg, hogy ne előzzön meg minket senki. Megfelelő így szerinted? Ha a jövőben bővítjük, vannak olyan kritériumok, amelyekre érdemes figyelnünk?

Előre is köszönöm válaszodat!

Üdv, BenedekJuhabene üzenőlapja  2015. március 3., 15:25‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Szerk - vissza

Szia, észrevettem, hogy nem sikerült, azóta átírtam, remélem, ez már megfelel. - üdv, --Ddonnt.kno.w.hoo vita 2015. március 3., 18:43 (CET)

Azonnali

Szia, adminként nyugodtan törölheted az arra való cikkeket, nem kell azonnalizni. --Rlevente üzenet 2015. március 3., 19:08 (CET)

Ismerős szitu: volt, hogy én is bizonytalankodtam, és inkább csak sablonoztam, másra bízva a döntést. --Rlevente üzenet 2015. március 3., 19:36 (CET)

Megjegyzés a megjegyzéshez - az Ambrus Miklós oldalon

Igazad van, és én is tudom, hogy efféle megjegyzés nem használatos, de ez esetben azért gondoltam hogy szükséges lenne, mert a korábbi változatban volt egy hibás megjegyzés, miszerint a nemrégen elhunyt Ambrus Tamás DJ és zenei szerkesztő Ambrus Miklós fia és válogatott vízilabdázó lett volna. Gondoltam nemcsak kijavítom ezt a hibát, de a további félreértések elkerülése végett - mivel mindkét Ambrus Tamás eléggé közismert - kifejezetten rávilágítok arra, hogy e kettő nem ugyanaz. Egy ilyen addendum azok számára is hasznos lenne, akik a korábbi hibás változatot olvasták. Info editor üzenőlapja  2015. március 4., 13:24‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Ambrus Tamás

Szia, szerintem nagyon jó ötlet. Saját benyomásom szerint a vízilabda terén ismert Tamás is elég nevezetes. (Nem igazán tudom mi szerint mérhető ez - csak annyit tudok hogy a neten számos oldalon és videón szerepel.) Én még nem alkottam efféle félreértést kiküszöbölő lapot, de ha Te fel tudnál tenni egy ilyen oldalt, amit ajánlani tudok, hogy összeállítok Ambrus Tamásról egy rövid szócikket. Nem ígérem hogy mindenre kiterjedő és atompontos lesz, de több lenne mint semmi. Üdv, info_editor Info editor üzenőlapja  2015. március 4., 14:02‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Ambrus Tamás

Köszönetem :) Beletelhet egy kis időbe míg összehozom a lapot. Ha elkészült szóljak egy ilyen üzenetben vagy látni/szerkeszteni fogod egyébként is? Üdv, --Info editor üzenőlapja 2015. március 4., 14:29 (CET)

Köszönetem

Köszönetem az előzetes munkádért és az információért. Üdv, --Info editor üzenőlapja 2015. március 4., 14:42 (CET)

Aláírás

Szia, nagyon köszönöm a javaslatod és a bátorításod - kezdőként valóban nem könnyű eligazodni e rendszerben. Nem zavartál össze; ellenkezőleg, nagyon pontosan írtad le a teendőket. Máris kipróbáltam az aláírás változtatását, így ha jól csináltam itt majd kiderül :) --Info editorüzenőlap 2015. március 5., 10:19 (CET)

Kis korrekció Ambrus Tamás egyértelműsítő lapon

Szia, ma vettem észre, így javítottam az egyértelműsítő lapon a születési évet 1964-re. Elfeledtem ott megadni a változtatás mellé az info forrást, így megtenném ezúton: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ki_kicsoda_a_magyar_sportéletben A napokban próbálkozom összehozni a lapot Ambrus Tamásról, egyelőre gyűjtöm az infot, azután kezdek majd a szócikkhez. Köszönettel, --Info editorüzenőlap 2015. március 5., 10:25 (CET)

Évszám

Szia, igen, jogos a dilemmád, és valóban fura az az oldal - én is belefutottam, de végül ez alapján döntöttem (46 éves volt 2010-ben): http://www.bama.hu/baranya/sport/ambrus-tamas-lesz-a-fradi-edzoje-303487 Üdv, --Info editorüzenőlap 2015. március 5., 13:23 (CET)

Sirota

Üdvözlet! Nagyon köszönöm a közreműködést! Hamarosan előállok a magyar verzióval a Beate Sirota Gordon szócikkhez (ill. a kérésedhez) kapcsolódva! Köszi a türelmet!Dr. Ámbédkar Iskola üzenőlapja  2015. március 6., 10:42‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Mazsorett-sport

Kedves Nyiffi!

A mazsorett-sportot szeretném, ha visszajavítanád, ilyen kötőjeles formára. Nem helyesírási hiba, jelenleg így van "értelmezve". A szöveget még javítom, fordítom. Köszönöm előre is! --Balogh Adrienn vita 2015. március 6., 10:44 (CET)

Elkészült az Ambrus Tamás szócikk

Szia Nyiffi, azért mégiscsak üzenem itt is hogy elkészültem az AT szócikkel - el is mentettem (remegő kezekkel, lol), remélve hogy elfogadhatót alkottam (?). Az írás erősen vázlatos, de remélhetőleg minden lényeges elemet tartalmaz. Sikerült rátalálnom a pontos születésnapra is, úgyhogy az is rendben :) Annak forrását is listáztam a Források alatt, (az utolsó). Két kérdésem lenne: Ha esetleg találok újabb információt ami lényeges lehet, utólag beszerkeszthetem? Lehetséges-e / javasolt-e fotót is feltenni - ha igen hogyan működik ez, és milyen feltételekkel? Üdv és sok köszönet, --Info editorüzenőlap 2015. március 6., 10:56 (CET)

Újabb köszönet és hála :)

Kedves Nyiffi, nagyon örülök hogy rendben találtad a cikket és szívből köszönöm kedves fogadtatását, szuper smileykkal :) Nekem hosszú munkának tűnt a dolog, mert elég sok időbe telt az adatgyűjtés, majd pedig jól megküzdöttem míg kitaláltam a lap formátumának csínját-bínját. (Végül az Ambrus Miklós lapot használtam egyfajta sablonként.) Külön köszönöm a további információkat is. Igazán inspiráló volt minden segítséged és támogatásod! Ha lesz valami fejlemény illetve adalék a cikkhez, újra jelentkezem. Köszönettel :) --Info editorüzenőlap 2015. március 6., 11:20 (CET)

Szarvaskői templom

Kedves Nyiffi! Köszönöm, hogy leellenőrizted a szócikkemet! A kérésedet - hogy írjam át a szöveget - nem igazán értem. Igyekeztem különböző forrásokat találni, de a legfontosabb forásom Tóth István: "Szarvaskő Egy csepp Magyarország, egy tenyérnyi haza – Szülőfalum természetrajza, története és néprajza" című könyvéből jegyzeteltem, és meg is jelöltem forrásként. Te a Szarvaskői Önkormányzat linkjét küldted el nekem (amit én egyáltalán nem használtam forrásként), és a szöveg túlnyomó része, valóban megegyezik az én wikipédia cikkemmel. Valószínűleg ők is a könyvből jegyzeteltek - igaz ők nem jelöltek meg semmilyen forrást. Szóval, most írjam át a könyv jegyzeteinek szövegét úgy, hogy más mondatok legyenek, de mégis ugyanaz legyen az értelme? A jegyzetek jelöléseiot pedig töröljem? Tudnál picit segíteni, illetve pontosítani, hogy mit is tegyek? Üdvözlettel Bartholomeus Thoth vita 2015. március 7., 16:28 (CET)

Mondategyezések

Kedves Nyiffi! Köszönöm megértésedet, és hogy nem engem véltél "ludasnak" :-) Egyébként egyetértek Veled! Nekem is fals érzésem támad, ha két különböző újság vagy web cikkben ugyan azt a szöveget olvasom, vagy legalábbis hasonlót. Azt hiszem ebből is tanultam. Ezután igyekezni fogok egyedi wikipédiás cikkeket alkotni, de azt hiszem néha mégiscsak hűek kell hogy maradjunk, a szerzők eredeti szövegeihez - természetesen a lehető legpontosabb források megadásával. Remélem a kissé átalakított Szarvaskői templom wikipédia cikkem megfelel az elvárásaidnak. Köszönöm szépen a cikkem küllemére tett pozítív megjegyzésedet, vagy inkább dícséretedet! Szép tavaszváró napokat, üdvözlettel:Bartholomeus Thoth vita 2015. március 7., 20:37 (CET)

Képek helyett újabb info A. Tamásról

Szia Nyiffi! Ma volt egy kis időm körülnézni a neten, képet kerestem a cikkhez, ám ahelyett egy új hírre találtam Tamásról, három forrásból is. Bár van átfedés e cikkek tartalma közt, azért lényeges külön infot is tartalmaznak, ezért mindhármat bennhagytam a források alatt. Mivel jóvahagyás nélkül a változás nem jelenik meg, elmentettem, de mivel nem tudom mi a szokás, rákérdeznék hogy rendben van-e és hogy ilyen jellegű infot szoktatok e közölni? Kép ügyében továbbra is próbálkozom majd, bár bevallom, nem igazán tudom hogy fogjak hozzá - valóban elég bonyolult folyamatnak tűnik. Üdv és köszönet :) --Info editorüzenőlap 2015. március 10., 11:46 (CET)

Válasz és köszönet  :)

Kedves Nyiffi, igen láttam az Általad szerkesztett változatot - hát igen, az az igazi :) Tökéletes munka, ráadásul szinte semennyi idő alatt!!! Én is gondoltam, jó lenne pontosítani a forrásokat konkrét hivatkozásokkal, de nem sikerült kibogoznom a mikéntjét. Nekem az egyeztetés is hosszú időbe telt volna. Nagy öröm és inspiráció Veled dolgozni! Üdv és köszönet --Info editorüzenőlap 2015. március 10., 12:22 (CET)

Díszpolgárok

Szia! Átírtam, de nem tudom tovább kategorizálni, mert nincs ellenőrizve. Üdv. Tambo vita 2015. március 10., 15:12 (CET)

Köszönöm! Na végre sikerült, de a sablonból ki kellett vennem. Tambo vita 2015. március 10., 15:22 (CET)

Nicholson

Barátságtalan dolgokat közöl az emberrel az értesítő (Nyiffi visszavonta...), pedig csak arról van szó, hogy visszaállítottál egy jóval régebbi változatot. :) A korábbiakat, szánom-bánom, nem néztem, de az utolsó egyértelmű hülyeség volt. --Pagony foxhole 2015. március 10., 16:26 (CET)

Platz Rudolf

Kedves Nyiffi, köszönöm az útmutatást, esetleg ha arra jársz, nézz rá az újra, hogy megfelelő-e! Köszi! Platz Rudolf/Új --Veder Szerkesztővita:Veder 2015. március 10., 17:23 (CET)

új cikk

Helló!

Sokat használtam a Wikipédiát, gondoltam, én is szerkesztek egy pár cikket, hiányzó témában.

Elképesztően bonyolult létrehozni új cikket, nagyon nehéz tájékozódni az új oldalon. Be sem fejeztem, már az vár, hogy szerzői jog alatt van az egész. Máskülönben pedig kéritek a forrást, vagy hatalmas betűkkel feltüntetitek, hogy nincs tisztázva a forrás. Épp a képfeltöltéssel kínlódtam, de abszolút, és egyáltalán nem találok erre vonatkozóan infót. Szerintem bő egy órája kínlódok az egésszel. Nehéz kiigazodni azon, mit akartok, nektek mi a jó, és mit szeretnétek. De sajnos erre nincs bő 24 órám, hogy ezzel foglalkozzak.

Üdv,

Kati Gyongykata üzenőlapja  2015. március 11., 15:13 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Gratuláció és kérdés

Szia! Köszönöm a gratulációt! Az lenne a kérdésem, hogy nem-e kéne még jelölni a 2014-es szezont kiemeltnek? Ha esetlegesen még pofozgatni kéne rajta, a mérete miatt nem igazán lenne akadály. :-) Üdv, --XXLVenom999 The Bunker 2015. március 11., 15:26 (CET)

Már miért bánnám? Vigyor Természetes, te is sokat segítettél (és mások is), nem is értem miért nem voltál odaírva. Ami a botmunkát illeti, ezt a kérdést lehet fel kéne vetni a műszaki kocsmafalon. Üdv, --XXLVenom999 The Bunker 2015. március 11., 15:34 (CET)

Köszönöm! Neked volt itt szócikked? DenesFeri vita 2015. március 11., 15:54 (CET)

Hát akkor neked is gratulálok! DenesFeri vita 2015. március 11., 15:59 (CET)

Kisjapán

Üdv! A Kisjapán egy létező állatfaj. Legyenek szívesek állítsák vissza az oldalt !!! Tomko22 üzenőlapja  2015. március 12., 21:35 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Kisjapán

A cikkben is említettem hogy kevesen látták. 30-40 ember -_- Tomko22 üzenőlapja  2015. március 12., 22:23 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

AHCC bejegyzés

Hello! Nem igazan van gyakorlatom a szerkesztésben, úgyhogy elnézést, ha nagyon kusza lett. Igyekeztem figyelni az alcímezésre, a hivatozásokra Wikipedian belül és kívül, a forrásokat is nagy gondossággal gyűjtöttem. Remélem, azért korrekciók után maradhat! Üdv! Fruitjuice01 üzenőlapja  2015. március 13., 11:10‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Kisjapán

Gyere Borjádra és nézd meg... ! Egyébként hogy jössz te ahhoz hogy letörlöd az általam írt dolgokat ? -_- Tomko22 üzenőlapja  2015. március 13., 14:18 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Re: Elismerés

Hálásan köszönöm :) --Hollófernyiges vita 2015. március 13., 16:23 (CET)

helyesírás

Tudod semmi baja a szövegnek, nincs helyesírási hiba, hidd el többet tudok róla mint te ez a Kyle-ból látszik úgyanis ha már helyesírásnál tartunk legalább a neveket tudnád le írni, Kylie. Az meg hogy rajongói oldalnak állítod be nevetséges! Eszter0619 üzenőlapja  2015. március 14., 11:32 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Parkonyvtar link ok

Szia, A parkonyvtar.com-os link nekem tökéletesen működik: http://www.parkonyvtar.com/2010/08/az-5-szeretet-nyelv.html. Lehet, hogy HU-ban még nem propagált, mert csak ma irányítottam át a domain nevet. Amúgy az az én weboldalam és már 2010 óta fennt volt a cikk is meg a weboldal is, de nemrég hekkelve volt és most csinálom újra az oldalt. Ezért változtattam meg egy kicsit a URL-t egy pár napja, aztán meg meglepetésemre valaki hijack-kelte a linkemet egy másik oldalra és most korrekteltem és hozzáadtam az enyémet harmadikként. Remélem ennyi elég magyarázatként. --Norky69 vita 2015. március 14., 18:18 (CET)

Cinema (együttes)

Rendben, megkeresem és kijavítom. Köszi az egyértelműsítő lapot, én is csinálni akartam egyet, de kezdő lévén nem tudtam hogyan kell. Még egyszer köszi! Dancilynch üzenőlapja  2015. március 14., 19:50 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Aláírás

Kedves Nyiffi! Köszönöm a figyelmeztetést, legközelebb aláírok.  :) Üdv Atipapa

Atipapa vita 2015. március 14., 21:05 (CET)

válasz

Rendben, köszi!Dancilynch üzenőlapja  2015. március 15., 07:22 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

A Wikipédia jelölőnyelve - Pratchett

Szervusz nyiffi, üdv! Az üdvözlőlap olvasása után sem vagyok biztos benne mi a volt a gond a szerkesztéssel, találtam egy helyesírási hibát, de felteszem volt más is. Ha időd engedi szivesen venném további tanácsaidat, az elgondolt szöveget kitettem a Pratchett vita oldalra, ha ott konkrétan véleményeznéd azt megköszönöm. (Ref: https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Terry_Pratchett) üdv! Cpt. Samuel Vimes vita 2015. március 15., 11:46 (CET)

Szilvássy János lap szerkesztésének segítsége

Szia!

Köszönöm a segítséget! De ha külső hivatkozást nem lehet, illetve nem szoktatok csatolni, akkor milyen hivatkozást csatoljak? A rendszer azt írta az első verzióra hogy nincs hivatkozás benne. Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de még sose csináltam semmilyen netes szerkesztést egy programmal sem. Viszont ez fontos lenne. És ha nem lehet benne külső hivatkozás, akkor azokat egyáltalán nem is tudom bele sehol feltüntetni? Köszönöm a segítségedet! kaatttaaaa Kaatttaaaa üzenőlapja  2015. március 15., 12:23 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Wikilinkek

Kedves Nyiffi,

Köszönöm a segítséget.Ingridx üzenőlapja  2015. március 17., 16:42 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Judo szakosztály

Szia!

Azért írtam így, mert maga a szócikk Budapesti Honvéd Judo Szakosztályról szól, de a Budapesti Honvéd SE alá tartozik a szakosztály.Geratom üzenőlapja  2015. március 17., 19:08 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Judo szakosztály (Külső linkek a szövegben)

Szia!

Semmi gond.Geratom üzenőlapja  2015. március 17., 20:25 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

dsfbyyyyyyyyyyyyyyyyy

Amint azt ki is írtam a vitarészbe, elindítottam a kötelező eljárást, plz ne nézzetek hülyébbnek, mint amilyen vagyok.

Ha nem haragszotok, egy kicsit terjesztem, hogy a magyar wiki egy mekkora rakás szar. Probléma az természetesen nincs.Pushalias üzenőlapja  2015. március 19., 13:52 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Nevergreen

Szia Nyiffi!

Köszönöm a javításaid! A Kérdésedre: "A szünetelés 2004-2007: forrásforrásforrás?": Matláry Miklós személyesen mondta tegnap nekem. De van több cikk is a neten pl: http://www.viharock.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3420 Ezt odaírom refbe

"A kezdetek 1994-: bár még ezt is túlzásnak érzem... ki dönti el, hogy népszerű?)": A telt házas bulik szerintem eldöntik :) kmm...v 2015. március 20., 13:53 (CET)

Tettem bele egy cikket, amiben benne van! kmm...v 2015. március 20., 14:08 (CET)

Igyekszem megírni a szöveget, csak Miklóssal közösen szeretném, és eléggé el van havazva. Addig összegyűjtöttem infókat, és amint át tudom vele beszélni teszem föl az együttes történetét (lehetőleg hivatkozásokkal). Szeretném megcsinálni igazán korrektnek, mint amilyen a zenéjük is :) kmm...v 2015. március 20., 14:13 (CET)

Oxyfa

Szia!

Nagyon örülök, hogy rámírtál, mert elég nehéz kiigazodni az útmutatásokon. Szeretném ezt a szócikket törölni, egy hónapja kiegészítettem, megváltoztattam a kritikának megfelelően. Aztán csak nem tűntek el azok a kritikák... Pedig már nem is az a cikk van ott, amire érkezett a kritika. Szóval arra gondoltam, hogy letörlöm az egészet, hogy ne látszódjanak a csúnyaságok, mert ez nem releváns a cikkel. Esetleg tudnál valamit tanácsolni, hogy hogyan tudnék ezzel valamit kezdeni?

KösziCarbonGuru üzenőlapja  2015. március 20., 16:42 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Oxyfa

Nagyon szuper! :) Köszönöm szépen a segítségedet!!! :)CarbonGuru üzenőlapja  2015. március 20., 17:26 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

képek

Kedves Nyiffi! Tegnap feltöltöttem néhány képet Vastagh László (1902-1972) szobrászművész munkáiból, a jogutód hozzájárulása folyamatban van. Köszi Colombo vita


Dejavu

Nagyon örülök, hogy törölted a szöveget az imént.
Csak szólok, hogy csináltam egy átirányítást a "Déjà vu (egyértelműsítő lap)", mivel számítani lehet arra, hogy más is így fogja keresni - pl. nem fogja két szóba írni vagy à-t nem fog írni - tehát hasznos lehet, hogy megtalálja a létező egyértelműsítő oldalt. (Hiszen az imént törölt cikk szerzője ezt láthatóan nem találta meg.)Üdv.----Linkoman vita 2015. március 21., 15:29 (CET)

Proton Színház

Kedves Nyiffi!

Létrehoztunk saját színházunknak egy oldalt, ráadásul nem is keveset dolgoztunk vele. Szeretném megkérdezni, hogy miért távolítottad el?

Előre is köszönöm válaszod!

Üdvözlettel,

Váradi Annamária Váradi Annamária üzenőlapja  2015. március 21., 18:19 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Kedves Nyiffi!

Köszönöm a választ! A szöveget, melyet eltávolítottál, én írtam, a dunaPart is tőlem vette át. Kezdő szerkesztőként pedig sokkoló volt látni, hogy amin órákig dolgoztam, eltűnt... Remélem hamar visszakapom...

Üdv,

V.A. Váradi Annamária üzenőlapja  2015. március 21., 19:05 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Barta Tamás

Kedves Nyiffi!

Életem 70%-át USA-ban éltem, így elnézést kérek a nyelvtani hibákért, elszoktam a magyar toldalékoktól, ragozástól. De nem ez a lényeg. A Wikipediá-n Barta Tamásra vonatkozó információk szerkesztésem előtt hemzsegtek az alapvető és vitathatatlan téves adatokban. Ez a lényeg. "Disszidálás" = útlevél, kilépő pecsét nélküli illegális elhagyása Magyarországnak. Barta szolgálati útlevéllel utazott az USA-ba, ezért nem disszidált, hanem megtagadása a hazatérést. Barta sosem nyitott papír-írószer boltot. Barta sosem kereskedett kábítószerrel. Barta a tenisz, a csajok, a jó zene, a tengerpart és a szabad élet "rabja" volt, nem a kábítószeré. Barta saját maga által megteremtett és kimondottan jó anyagi körülmények között élt. Köszi! SR Sultz Robert üzenőlapja  2015. március 22., 10:44 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Ellenőrzések

Nincs mentségem, ha csak az nem, hogy valószínűleg rossz gombot nyomhattam, akkortájt elég sok ellenőrzést csináltam, sok szerkesztést vissza is vontam, úgyhogy ez tényleg szimpla figyelmetlenség. Egy darabig le is álltam az ellenőrzésekkel, elég sokat hibáztam már a végén. Ogodej vitalap 2015. március 22., 11:04 (CET)

:-) Ogodej vitalap 2015. március 22., 11:36 (CET)

Barta Tamás

Tisztelt Nyiffi!

A saját nevemen szerkesztett információk forrása én vagyok. Személyesen ismertem Barta Tamást, feleségét Carolt, Simon Csabát, Szendrő Öcsit, Fekete Barnát, dolgoztam Barta mellett a Los Angelesi Magyar papíros maffia Garnder street-i telemarketing irodájában. Találkoztam Barta édesanyját képviselő Edith Sonberg ügyvédnővel és a North Hollywood-i gyilkossági nyomozó engem is kihallgatott.Sultz Robert üzenőlapja  2015. március 22., 11:15 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Barta Tamás

Kedves NYiffi!

A Wikipedia Barta Tamás oldalon, különös a disszidálása és halála fejezet alatt megalapozatlan valótlanságokat közölt melyeknek forrásai bulvár újságírók voltak. Az általuk leírtak köszönőviszonyban sem voltak a megtörténtekkel. Barta Tamás oldalát, én Sultz Róbert regisztrálás után saját nevem és email címem megadásával szerkesztettem. Szerkesztésem forrása mint előzőleg megírtam jómagam vagyok aki Barta barátjaként akkor, ott és úgy ahogy történt személyesen átéltem Barta disszidálását és halálát. Még a temetésén is ott voltam. Remélem hitelt adsz soraimnak. Köszönettel, SR Sultz Robert üzenőlapja  2015. március 22., 12:40 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Elex

Szia,

Köszönöm a segítséged! Lenne egy kérdésem: az Elex Pipe oldalt szeretném angol nyelven is elérhetővé tenni, a kérésem az lenne, hogy szükséges-e új oldalt létrehozni erre a célra, vagy lehet valahogy két nyelvesíteni? (Természetesen anélkül, hogy egymás fölé írnám be az angol és magyar szöveget)

Köszönöm a segítséged! Üdv: Mad Tatu Mad Tatu üzenőlapja  2015. március 23., 11:16 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Kérdés

Szia! Először is köszönöm a sok jóváhagyást a szereksztéseim után, és a beterjesztést megerősített szerkesztőnek. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet keresgélni a szócikkeken kívül, tehát pl. a közösségi térben, vagy vitalapokon. Emlékszem, hogy olvastam vitát valahol a települések kistérségbe sorolásáról. Ilyesmire hogyan tudok rátalálni? Köszönöm, Johnny JSoos vita 2015. március 24., 18:57 (CET)

Köszönöm, én a "Minden oldal" -ról egészen mást gondoltam, lehet sose jövök rá, hogy ez a kulcsszó! :-) JSoos vita 2015. március 25., 10:30 (CET)

Borító

Kedves Nyiffi!

Engem zavarnak a wikipédiában a piros hivatkozások. Csak azért szoktam nyúlfarknyi cikkeket létrehozni, mert többet nem tudok a témáról írni. A borító akár egy könyvnek, akár egy zenei albumnak, akár egy DVD-nek a borítójáról van szó, ugyanazt jelenti: itt van leírva az adott tárgynak (egy műnek) a címe. A könyveknek írójuk, a zenei albumoknak előadójuk van. A borítókon kép is szokott lenni. A hanghordozó vonatkozhat hanglemezre, orsós magnószalagra, kazettára és CD-re. Tudomásom szerint minden hanghordozóról külön cikk van a wikipédiában, tehát a hanghordozó témában nem csinálhatok átirányítást, s a wikipédia nem linkgyűjtemény. Én annak örülnék, ha a wikipédiában minden lapot valaki létrehozna, s egyetlen témában sem lennének piros hivatkozások. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 80.99.136.178 (vitalap | szerkesztései)

kép és forrás

Kedves Nyiffi!

Infoblokkba kép feltöltésével kapcsolatban tudnál segíteni? Források megjelölésével kapcsolatban tudnál segíteni?

Köszönettel: VáradyE – Aláíratlan hozzászólás, szerzője VáradyE (vitalap | szerkesztései)

új kérdés

Hogyan csinálhatok gyűjtőneves témát? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 80.99.136.178 (vitalap | szerkesztései)

2 kérdés

Kedves Nyiffi!

Rögtön két dolgot is kérdeznék, ha lehet. 1) Beleírtam az Incidencia szócikkbe és most ellenőrzésre vár. Várjak, amíg valaki ellenőrzi, vagy írjak bele tovább és majd valamikor a jövőben ellenőrzésre kerül az összes mesterkedésem. 2) A témámba vágó egyik szócikk átirányításra került. Volt róla vita, néhányszor ide-oda lett irányítva, majd úgy maradt. Én azon a párton vagyok, hogy a jelen állapot nem az igazi. Mit diktál ilyenkor az etikett? Írjak a szerkesztőnek, aki az utolsó átirányítást végezte, hogy nem értek egyet. Vagy levehetem az átirányítást és kezdjem el átírni? Korábban nem vettem részt a bizonyos szócikk (epidemiológia) szerkesztésében. Egészen pontosan: korábban semmilyen szócikk szerkesztésében nem vettem részt. Ha tudsz adni útmutatást, azt megköszönöm.--Udv vita 2015. március 26., 01:08 (CET)

Köszi a válaszokat. Akkor így fogok eljárni. A jelenleg átirányított lap eredeti laptörténetét el lehet érni valahogy? Köszi --Udv vita 2015. március 27., 00:09 (CET)

Bakay Kornél lapja

Kedves nyiffi!

Köszönöm üzeneted.

A változtatásokat az egyik szerkesztő azzal az indoklással törölte, hogy "Varga Csaba és Alinei nyelvészeti kérdésekben nem hivatkozási alap". Varga Csaba valóigaz, nem "hivatásos" nyelvész volt, viszont szenvedélyes nyelvkutató, eredményei vitatottak, természetesen, de ez nem jelenti, hogy rögtön elvetendők. De hogy valaki egy olyan, nyelvész végzettségű szakembert, akit nemzetközileg is elismernek, nem tart hivatkozási alapnak, nem lehet más, csakis szubjektív vélemény. Nekem is van véleményem a finn-ugor nyelveredetet valló nyelvészekről, de megtisztelem őket azzal, hogy nem vonom kétségbe hozzáértésüket. Egyébként Bakay Kornél sem egy "népszerű" tudós - nem baj, mindenkinek lehet róla véleménye, nem kell szeretni. De elnézését kérem, én a Bakay Kornél lapján található következő szövegrészleteket nem tartom objektívnek: " a kritikusok véleménye szerint azonban a könyvek inkább a magyar nemzeti büszkeség (túl)táplálását, mintsem a történelmi hűséget célozzák." ; "a közismert tények átértelmezése a céljuk, nem pedig azok egyszerű bemutatása.[1] Amellett, hogy a szerzők kétségbe vonják a darwini evolúciós elméletet is, az őskori barlangfestményeken magyar rovásírást vélik felfedezni, a legrégibb írásrendszernek állítják a magyar rovásírást, és összekapcsolják a sumér írással." ; "a hunokat és szkítákat hozzák rokonságba a magyarokkal, sőt, a kelta, etruszk, görög kultúrát is a magyarból eredeztetik. Krisztust nem zsidónak, hanem párthusnak vélik, miközben a középkori rabszolgakereskedelmet a zsidóknak tulajdonítják. Állításaik igazolására sokszor semmilyen forrást sem hoznak fel" ; "Ilyen és ehhez hasonló, a hazai és nemzetközi szaktudományos közmegegyezéssel ellentétes állításai miatt a könyveket nem nyilvánították tankönyvvé."

Hogy valóban helytállóak-e a fentebbiek, egy Bakay Kornél munkásságát nem ismerő olvasó nem tudhatja. Így a fenti szöveget, ellenvélemény híján, igencsak befolyásolónak és egyoldalúnak tartom. Hogy mi a tény, és mi nem, megintcsak elég szubjektív. Az evolúcióelméletet például napjainkban egyre többen kétségbe vonják, tudósok közül is számosan. Erről egy terjedelmes lista van pl. a http://www.dissentfromdarwin.org/ weboldalon. Ami legalábbis annyit jelez, hogy az általánosan elfogadott "tények" nem feltétlen tények. A hun származás is elég vitatott és nehéz kérdés, és úgy gondolom, aki azt állítja, megválaszolta, az téved, képviselje az bármelyik "oldalt".

Távol álljon tőlem, hogy Bakay Kornél elfogultságát, vagy esetleges tévedéseit - ha vannak - letagadjam. Nem szeretnék átesni a ló túloldalára. Ugyanakkor BÁRKI, tudós és "kisember" egyaránt lehet elfogult egy-egy témában. Ezért kérem, hogy más véleményt is ismertessenek, ne csupán a bírálóakat. Megjegyezném egyébként, hogy a fenti kritika e mondatát sértőnek találom minden magyar ember számára(természetesen nem "faji" vonatkozásban értve a magyart):"a magyar nemzeti büszkeség (túl)táplálását..."

Köszönöm, ha fontolóra veszi a szöveg esetleges módosítását! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.199.150.42 (vitalap | szerkesztései)

Bakay Kornél lapja (2)

Kedves Nyiffi!


Tudom, természetesen nem is gondoltam, hogy az úgy megjelenik majd a lapon. Csupán kifogásoltam az egyik szerkesztő véleményét, de más módon nem tudtam "üzenni" neki. Esetleg át tudnád adni a témát egy szerkesztőnek, aki ismeri a témát? Én nem vagyok itt regisztrálva, azért kérnélek meg rá.


Köszönöm, ha tudsz valamit tenni az ügyben. Szép napot! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.199.150.42 (vitalap | szerkesztései)

Sphyrna tudes vitalap

Szia! Szerintem kicsit korai volt ezt az átirányítást törölni, mert a lapot csak tegnap nevezték át és még lehet, hogy érkezne hozzászólás, én most pl. a figyelőlapomon csak piros linket látok, gondolom Merkl Ottó is... (Vita:Vaksi pörölycápa oldalra kellene mutatnia. nem tudom miért volt vele a gond, hogy törlésre jelölték). Üdv. Johnny JSoos vita 2015. március 26., 12:31 (CET)

Ok, értem. Akkor viszont nekem kell kitenni a törlés sablont a vitalapra, ha átnevezek egy lapot? Mert most a Vita:Oled nem lett törölve, akkor töröld azt is légy szíves. Köszönöm, JSoos vita 2015. március 26., 13:00 (CET)
Megnéztem most mit ír Wikipédia:Átnevezés, erről nincs említés, hogy az átirányított vitalap sorsa mi kell legyen, esetleg érdemes lenne ott is megemlíteni. Lehet, hogy ez másnak sem egyértelmű, mert gondolom Dénes Feri is kitörölhette/sablonozhatta volna a vita átirányítását, illetve, Tudor987 aki ellenőrizte az Oled lap átnevezésem... JSoos vita 2015. március 26., 13:24 (CET)

Tupac

Szia! Végignéztem az összes hivatkozást és mindent kijavítottam Tupac Shakur -ra. (Tupac Amaru Shakur). Tehát nincs szükség Tupac lapra, mert aki használta az úgyis az énekesként használta. Ha meg valaki beírja a keresőbe "tupac", akkor úgyis felhozzaneki a Tupac Amaru egyértelműsítő lapot, meg a Tupac Shakur lapot, szóvla választhat. Én feleslegesnek tartok egy kitérőt tenni még az átírányítással, hogy onnan eljusson az énekeshez. Ezért szerintme törölhető. Köszi, JSoos vita 2015. március 27., 15:23 (CET)

OK, bár szerintem az énekes nevénél ilyen vita nincs, az egyértelműen "Tupac" ő nem spanyol/inka. Amúgy, ahogy írtam nem lesz piros sehol, mert nem használja senki, végigmentem mindegyiken, és kijavítootam őket hogy közvetlenül az énekesre mutassanak (egyedül egy szerkesztői lapon van, de a vitalapján hagytam üzenetet.) JSoos vita 2015. március 27., 16:41 (CET)
:-) Tényleg feleslegesnek tartom, de ha valaki arra akar linkelni, hát tegye, engem nem zavar (bár akkor ennyi erővel maradhat az átirányítás az énekesre is...) JSoos vita 2015. március 27., 17:07 (CET)

Széna

Szia! Ezek hivatkoztak az általad törölt lapra:

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Speci%C3%A1lis:Mi_hivatkozik_erre&target=Sz%C3%A9na_t%C3%A9r_%281956%29

Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. március 27., 18:30 (CET)