Szerkesztő:Narancsfa/hírek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A tökéletlenül véghezvitt rendszerváltást Gyurcsány Ferenc korrigálta


Sablon:Dátum


Gyurcsány Ferenc könyvet ír a 40 oldalas röpiratából. Az elmúlt sikeres nyolc utolsó évben olyan beruházások készültek el, mint a Megyeri Híd, a Pentele híd, a Magyar Nemzeti Színház, elkészült a Nyugati pályaudvarnál a kormányzónegyed, nagy cégeket sikerült megnyerni az országnak, plázák szépítik a köztereket. Több autópálya és autóút épült, mint az utóbbi 40 évben összesen. 2006-ban jobban éltünk mint 2001-ben, 2010-ben pedig jobban élünk, mint 2001-ben.

MTV székház felgyújtása: munka helyett az emberek az utcára vonulnak. Elítéli a tüntetők tettét a Tisztelt Ház

Az MSZP-re, mint a demokrácia utolsó védőbástyájára, magának Orbán Viktornak kell a legbüszkébbnek lennie. Nyilván valóan az is, s a szíve mélyén Gyurcsány Ferencet tartja az évtized legjobb politikusának, akinek teljesítményét csak a jövőben fogják igazán elismerni. Gyurcsány Ferenc nevethet majd a végén?

A tökéletlenül véghezvitt rendszerváltás egyenes következménye, hogy a jobboldal "nem ismerve mértéket, aláásta, szétzilálta az ország önbecsülését és optimizmusát és racionális alternatíva helyett irracionális gyűlölködést keltett Magyarországon."[1] A pusztításról: "... agresszióval, molotov-koktéllal, dühhel próbálnak szembefordulni demokratákkal, mert hozzájuk képest közelebb áll hozzám bármelyik demokrata, legyen az bal vagy jobb oldalon, nem kérek ezek támogatásából, nem mondott ilyen Orbán Viktor egyetlenegy beszédében sem, csendben volt, tűrte és hallgatta." Jó előre lehetett tudni, megszületése előtt, hogy a mostani kormány és politikája a hazugság mocskában született.

Szinte háborús események színtere volt Magyarország. A HírTV élőben közvetítette az Erzsébet-híd elfoglalását. Ezt követte az MTV székház felgyújtása, az ünnepek tönkretétele. "Nem vitatható, hogy nem fajulhat el a kritika, sem a felháborodás, hogy nemzeti intézményeket támadnak meg és gyújtanak fel." Nem az Ferguson hisztije kártékony, hanem az MTV székházának felgyújtása a kártékony és költégesebb is. [2] És a lakosság egy része elkezd lopni. Gondolhatnánk a tüntetések miatt. Pedig nem. Nem csak kintről, az utcákról lopták el egymás után sorozatban a bicikliket. Nem csak a tanárok, kiállítási szervezők laptopjait tulajdonították el nevekért, telefonszámokért, adatokért. Voltak nagyobb értékű lopások is. A szálak pedig egy helyre visznek.

Azok, akik azt mondják hogy nyomorban élnek, gondoljanak a 2001-es helyzetre, akkor az a nyomor még sokkal rosszabb volt, mint 2001-ben. Magyarország polgárai, bár sokan nem látják ezt nyilvánvaló helyzetet, jobban élnek mint nyolc éve. "Jobban élünk mint nyolc éve". A média unalmas egyoldalúsága nem mutatja be az elért sikereket. Az új autóutakat összekötik Budapestet Nagykanizsával, autó pálya megy Szegedre, ősszel elkészül a makói, elkészült Nyíregyháza felé, Debrecen, Vác felé. Budapest köré autóút épült. Ez az ország épült. Egymillióan költöztek új lakásokba. Rengeteg fejlesztés, innováció. Szinte alig van olyan falu, ahol ne épült volna valami.

Gyurcsány Ferenc komoly önkritikát gyakorolt a 40 oldalas értékelésében az utóbbi nyolc év politikájáról. A többi képviselő soha semmiben nem hibázott. Olyan karizmatikus tekintélyek, mint Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Csurka István, Dávid Ibolya, Torgyán József, Medgyessy Péter, Orbán Viktor - és persze a teljes Fidesz, egykori és majdani kormányának összes tagja - , Vona Gábor, Bokros Lajos, Fodor Gábor, Kóka János, Semjén Zsolt, és mondhatni az szinte egész MSZP soha, semmi rosszat, hibát nem vétettek, tökéletesen építették a hazát és a jövő Magyararországa felé vezető utat. Csakis külső gazdasági hatás, egyesek ostobasága vezethetett esetleges megbotlásukhoz, ha egyáltalán volt ilyen.

Gyurcsányék sorsára juthat a Fidesz. A görög válság magával ragadhatja az erőtlen Magyarországot. Az országban nincs semmi erő. A Fidesz a gazdasági válság kezelésébe leragadhat, lekozmálhat. Mint 2008-ban a második Gyurcsány-kormány. Az európai nemzetközi környezet miatt a megszorító intézkedések lebéníthatják az érzékeny gazdaságunkat - derült ki a Political Capital legfrissebb elemzéséből.

Referencia[szerkesztés]

  1. Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 2. rész, 2010. március 20.
  2. Jogos, de kártékony Ferguson hisztije 2010. május 11.

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Sablon:Publikált