Szerkesztő:Math/ Grin Adminisztrator Felmentese

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mivel az adminisztratorok szama 5 fore nott, ezert ugy gondolom, hogy realissa valt az, hogy akar le is valthassunk adminokat. En ugy velem, hogy Grin adminisztrator levaltasa idoszeruve valt. Grin volt ugyan az, aki elkezdte a Wikipedia Projectet, amiert koszonettel tartozunk neki mi, es koszonettel tartozhatnak neki a magyarok altalaban. Ugyanakkor tobb okbol sem volna helyes, hogy adminisztratori pozicioja megmaradjon.


"Az adminisztrátoroknak nincs speciális autoritásuk (tekintélyük, hatalmuk) a Wikipédia felett, azonban magasabb követelményeknek kell megfelelniük, mivel sokaknak, különösen új felhasználóknak a Wikipédia hivatalos arcát jelentik. Ezért nekik ügyelniük kell arra, hogy igazságosan, figyelmesen járjanak el, és döntsenek más felhasználókkal kapcsolatban"

[[1]]

Grin aktivitasa megcsappant, figyelmetlen[szerkesztés]

Ugy hallottam, hogy Grinnek ujabban fontosabb dolgai akadnak, sem a szerkesztesi munkaban nem tud annyira reszt venni, sem odafigyelni nem tud dolgokra. Ha megnezzuk a kozremukodeseit, aktivitasa tenyleg szorvanyos. Ez onmagaban meg nem volna katasztrofa, de velhetoen nem is tudja ugy figyelemmel kiserni a WIkipedia esemenyeit. A sajat tapasztalataim szerint sokszor nem tud reagalni olyan dolgokra, amire pedig kellene.

"Ha nem haragszol, figyelmen kívül hagynám a mások által írtakat (pontosabban el sem olvastam őket), ..."

[[2]]

Nem egyedi eset.

Lekezelo, kisajatito[szerkesztés]

Talan pont azert, mert Grin kezdte el a Wikipediat, az utobbi idoben igencsak kisajatito, es kirekeszto stilusban beszel a Wikipediarol, a Wikipedistak neveben. Konnynen ir le olyanokat, hogy "mi Wikipedistak... (ezt es ezt akarjuk, ez es ez a velemenyunk)". Ilyen esetekben, es altalanossagban is egy lekezelo stilusban szokott beszelni.


"Egyrészt ezen mi nem fogunk túllépni; neked megvan rá a lehetőséged úgy, hogy más projektbe lépsz „túl”."

[[3]]

Kommunikaciora zart[szerkesztés]

Nem feltetlenul keresi a masikkal valo kommunikaciot, a megbeszelest, a konszenzuskeresest. Bizonyos szerkesztokkel kommunikal, veluk probal klikket alkotni, masokat kizar. Ez egy szerkeszto eseten meg csak antiszocialitas, de egy admin eseteben egyenesen alkalmatlansagot jelent.

"Mert az én megítélésem és tapasztalatom alapján ezt mondom. A részletes elemzést nem fogom veled megvitatni, mivel tapasztalatom szerint te a kétirányú kommunikációra nem vagy képes."

[[4]]


Hangnem[szerkesztés]

Olyan hangnemben beszel idonkent, amit a Wikipedia kozossege ugy tunik, hogy nem hajlando elviselni.

Egy hasonlat, ahol egy megnevezett szerkesztot orulthez hasonlit:

"„Merci száguld 200-zal az autópályán. Egyszer csak a rádióban megszakad a zene: – Kedves hallgatóink! Most kaptuk a jelentést, hogy az autópályán egy őrült szembe száguld a forgalommal! Erre az emberünk hitetlenül megcsóválja a fejét: – Egy őrült? Hiszen mind az!” "

Egy masik hasonlata egy masik azonosithato szerkesztorol: "felgyújtja a szemeteseket és a kóbor macskákat, megerőszakolja az arrajáró 13 éves kislányokat és/vagy kisfiúkat,"

[[5]]

Ezek olyan esetek, amiket en valogattam ossze egy kis ido alatt. Egyaltalan nem fesultem at a WIkipedia anyagait, es egyaltalan nem kezdtem el Grinrol anyagot gyujteni, mint egyes szerkesztok csinaljak masokrol. Tehat ez az anyag csak nehany apro pelda, ennel feltehetoleg sokkal tobb is van.

Mindenesetre jol alatamasztja indokaimat, hog ymiert kerem Grin adminisztrator felmenteset a WIkipedia erdekeben.

--Math 2005. augusztus 4., 15:19 (CEST)