Szerkesztő:Kádár Tamás/Kádárné Szepesi Ibolya

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Források/Bibliográfia: 2002. január 16., Dunaújvárosi Hírlap

"Kádárné Szepesi Ibolya kiállítását nyitották meg hétfőn este az MMK Folyosógalériájában. A művész-tanár által közszemlére tett alkotások a tanári hivatás kézzelfogható múltját és jelenét tárják a nézők elé megnyerő formában. ... ...

Február 8-ig látható még az MMK Folyosógalériájában Kádárné Szepesi Ibolya művész-tanár önálló tárlata. Képeit nézve talán még a pipacsos képen, és az alatta fellelhető címen illenék elgondolkodnunk. És persze azon, hogy - tavasz ide, vagy oda - miként képes néhány példátlanul erőteljes színkompozíció lágyságot, békességet varázsolni körénk - bennünk."

Stílus[szerkesztés]

Képein a derű, életöröm uralkodik. A színeiről Paul Gaugin jut eszünkbe, aki úgyszíntén sok csendéletet örökített meg festményein. Festészete naturalista, néhol impresszionista, illetve neoimpresszinista. Claude Monet az "Impresszió, a felkelő nap" című képet idézi a " "Sztálinváros" " nagymértű (80×120 cm) olajfestmény. 2002-től műveiben eltávolodik a látványfestészettől - bár mindig vissza-vissza tér - absztrakt expresszionista kifejezésmóddal alkot.

Dunaújváros[szerkesztés]

Balaton[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]