Szerkesztő:Istvánka/Wikimagiszterek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tudnivalók
Az összes vagy bármelyik magiszternek szóló nem privát üzenetek helye a Magiszterek üzenőfala, lentebb megtalálod az egyes magiszterek elérhetőségét, a csak nekik szánt üzenetekhez.
Mi az az IRC?
Mi az az IRC?

Az IRC-n is érdemes magisztert keresni, ha sürgős az ügy, a !magiszter parancs riasztja az éppen jelenlévő magisztereket


A magiszterek (magistratus) „(magiszter)” jelzéssel szerepelnek a felhasználók listájában. Ha egy magiszterrel akarod felvenni a kapcsolatot, akkor látogasd meg a lentebb felsorolt felhasználói lapok egyikét. A magisztereknek emailt tudsz küldeni az „email küldése a felhasználónak” menüpont segítségével, amennyiben be vagy jelentkezve, és megadtál egy érvényes emailcímet saját magadnak.

Miről szól a megbízatás?[szerkesztés]

A magistratusok (a magiszter másik elnevezése) meglehetősen érdekes és speciális jogkörrel rendelkeznek. Olyan szerkesztők, akiket Jimbo Wales személyesen jelölt ki, és ruházott fel hatalommal. Semmiféle közösségi jópofizás, szavazás, és egyéb tökörészés nem előzte meg kinevezésüket.

A magisztrátorok képesek elvégezni olyan karbantartási munkákat, amiket még Brion Vibber sem; ezenkívül – eltérően az adminisztrátoroktól – képesek törölni a Miskolc szócikket. A magisztrátoroknak jó felfogóképességű, gyors reagálású személyeknek kell lenniük; olyanoknak, akik Caesius Bassus életéről is mindent tudnak; képesek meggyőzni IGét arról, hogy létezik isten, és ha kell, akkor blokkolják Grint. A technikai részt illetően a magiszterek kezelőfelülete alig tér el egy mezei szerkesztőjéétől; az alábbi extra funkciókkal rendelkeznek:

Pornószínésznők[szerkesztés]

A magisztrátorok fejből ismerik a összes pornófilmet, ezért képesek percek alatt többszörösére növelni a róluk szóló cikkek számát.

Visszahúzás[szerkesztés]

A magiszterek rendelkeznek egy visszahúzás gombbal (angolul pullback), amelynek segítségével nem csak visszaállítják a bosszantó anonszerkesztéseket, hanem kényszerítik az anonokat arra, hogy írják bele a marhaságaikat mind a 541 303 szócikkbe. A kis mitugrászok általában már az Kategória:Ókeresztény írók felénél elfáradnak.

Fantomkép készítése[szerkesztés]

Jóllehet mindegyik Automatikusan még 73 órán belül megerősített beregisztrált időtúllépett szerkesztő tud fantomképet csinálni, a magisztrátorok az egyetlenek, akik képesek bölény-, pávián-, és házimacskafejet adni a szoftverhez.

Wikitali-koordinálás[szerkesztés]

A magiszterek gyakran vállalnak szervező szerepet meetupok lebonyolításában. Tájékozódóképességük határtalan: Végig tudnak haladni Nyíregyházán úgy, hogy nem találkoznak tirpákokkal, valamint Esztergomon úgy, hogy nem látnak hidat.

Blokkolás és fegyelemzési módszerek[szerkesztés]

A magiszterek képesek blokkolni, de általában nem szarakodnak ilyennel, egyetlen gomb lenyomásával képesek minden szerkesztőt véglegesen kitiltani (kivéve persze a magistratusokat). A magisztereket blokkolni csak Bill Gates, esetleg Chuck Norris tudja. Jimbo is képes lenne rá, de nem szokta, mert mint mondja, „nem bírom nézni, ahogy szenvednek”.

Üdvözlés[szerkesztés]

A magiszterek nem használják sem az üdvözlet, sem az anonüdv sablonokat, őket szokták üdvözölni a frissen regisztrált / belépett szerkesztők.

Egyéb[szerkesztés]

Csak a magiszterek képesek Cassandrot a jogsértőnek feltételezett anyagok közé betenni.