Szerkesztő:Hkoala/Archívum2015A

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Infobox

Szia! Igen, már találkoztam hasonló esettel. Ha a források megerősítették, vagy az idegen nyelvű oldalak szócikkeiből kiderült (hogy például miért szerepel a wikidatában két eltérő dátum is születési vagy halálozási adatként), akkor kivettem a duplikációt (bízom benne, hogy a téves információt töröltem) a wikidatából. Volt olyan eset is, hogy a pontos dátum mellett csak az évszám is szerepelt még egyszer. Ezeket is eltávolítottam. Néhol viszont ellentmondóak voltak a források/idegen nyelvű oldalak, ilyenkor nem módosítottam sem a szócikkben szereplő adatokon, sem a wikidatán. – Jávori István Itt a vita 2015. január 6., 18:05 (CET)

Két Sarmizegetusa

Szia! Nem néztem nagyon mögé, mert sejteni vélem, mi a bonyodalom forrása, de javíts ki, ha mégsem. Szóval két romot hívnak Sarmizegetusának, valószínűleg mivel eredetileg is így hívták őket: 1. A dák központ kővárainak egyike a Szászváros fölötti hegyekben. 2. A rómaiak által a dákok legyőzése után épített város romjai a Hátszeg-medence szélén, az Erdélyi Vaskapu közelében. A megkülönböztetést tovább nehezíti, hogy mindkettő közelében van egy-egy Gredistye nevű település. --Auguste nu! 2015. január 7., 10:19 (CET)

Re:Pár megjegyzés

Szerintem nem törölhetsz csak úgy, és nem is én írtam be az évfordulókba az említett részt. De ha már törölsz, akkor légy kedves ne vandalizáld a holnapi kezdőlapot. Ha segíteni nem tudsz, akkor legalább ne árts! A kezdőlapra az évfordulóknál nem szoktunk minden nap temetéséket betenni ez igaz, de nem az a megoldás, hogy jól kitörlöd. Ha ilyet teszel az vandalizmus! Kérlek keress helyette olyan eseményt, ami felülmúlja vagy helyettesíti és méltóztass azt javaslatként odatenni, mert engem irritál az arroganciád és elegem van a felesleges törölgetéseidből (nem ez volt az első és ha nem szólok, akor úgy látszik nem is az utolsó). Kérlek fejezd ezt be, hiszen saját szakálladra nem törölheted ki csak úgy a mások által elkészített javaslatokat. Andrew69. 2015. január 8., 20:57 (CET)

Azt tudom értékelni, ha nem csak beletörölsz. Szerintem nem vagy tisztában a törléseid súlyával. Én építeni vagyok itt és ha valaki felelőtlenül törölget és vandalizálja mások munkáját, akkor azt nem fogom hagyni. Te meg már nem először csinálod ezt, kérlek legközelebb gondolkozz mielőtt kitörölsz valamit. Andrew69. 2015. január 8., 21:24 (CET)

Te ezek szerint ezt sem érted. Nem az a baj, hogy nem lett kiemelt. Ott kellett volna lennie a kezdőlapon a 200. évforduló kapcsán. A jó szócikké emeléséhez, meg bocsánat, de nem kevés közöm volt nekem is. Tegnap se szóltam volna, ha nem csak úgy beletörölsz, hogy ez sem kell. Érdekes utána, hogy szóvá tettem, mindjárt találtál másik évfordulót. Egyébként, hogy ne csak a rosszat említsem meg, nagyra tartom, hogy Mikes Kelement feljavítottad és minden olyan dolgot, amit a Wikipédia szebbé tétele érdekében teszel. Andrew69. 2015. január 9., 09:40 (CET)

Szent Jakab-út

Szia Koala, tudsz nekem kérlek segíteni? Egy ismerősöm jelezte felém, hogy a Szent Jakab-út szócikkben számára értelmetlen mondatok is belecsúsztak. Esetleg rá tudsz valamikor kérlek nézni? Köszi szépen előre is, Cassandro Ħelyi vita 2015. január 10., 15:57 (CET)

Semmi gond, próbálkozom még. Cassandro Ħelyi vita 2015. január 10., 22:29 (CET)

Érdekességek

Én úgy szoktam, hogy ha releváns a szócikkre az érdekesség, akkor mehet bele. Amúgy nyugodtab bele lehetne írni ezt az egy mondatocskát az író szócikkébe is akár. Mivel ez esetben az író szorosan kapcsolódik (hiszen ő írta az ominózus művet, amiről elneveztek egy betegeséget), szeintem releváns, hogy a vitalapján is szerepeljen a kitett érdekesség. Xiaolong Üzenő 2015. január 12., 12:18 (CET)

Wikidézet

Szia! Támogatásra van szükség a Wikidézetben itt: https://hu.wikiquote.org/wiki/Wikid%C3%A9zet:Kocsmafal#t.C3.A1mogat.C3.A1s_2 Egyetértő aláírásod fontos lenne. Kösz! OsvátA Palackposta 2015. január 15., 08:25 (CET)

Grandpierre K. Endre

Szia!

Hálás lennék, ha rámutatnál további kifogásolható szövegre, hogy azokkal is foglalkozni tudjak egyidejűleg. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. január 22., 15:29 (CET)

JSTOR

Szia, elküldtem emailben pdfben! Xiaolong Üzenő 2015. január 28., 11:30 (CET)

Megemlítettem

Kedves Hkoala!

Megemlítettem a Wesselényi Ferenc (egyértelműsítő lap) problémáját (amit annak idején szerkesztői megjegyzésként írtál rá) és Wesselényi Ferenc (kincstárnok) problémás voltát a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Átnevezések vitalapon. Gondoltam, szólok róla neked. Apród vita 2015. február 1., 04:07 (CET)

@Hkoala, Apród: A szakaszt elkülönítettem: Wesselényi Ferencek címen, mert csak érintőlegesen volt köze Gyurika felvetéséhez. --Karmela posta 2015. február 1., 11:30 (CET)

@Apród, Karmela: Pár napig nem voltam netközelben, aztán láttam, hogy már megoldódott. --Hkoala 2015. február 6., 17:45 (CET)

Mesztákon

Szia! Miért nevezted át Mesztákont Nyírfalvára? A magyar közigazgatást nem tett ilyet, az 1913-as helységnévtárban Nyírmon szerepel Nyírfalvaként. (Egyébként mutatok egy elég friss tanulmányt az 1913-as helységnévtárról a Ferihegy-ügy miatt széjjelszalasztott egykori Földrajzinév-bizottság egykori földrajzinévtár-felelősétől, amit : [1], amit az itteni magabiztos névátnevezők nem nagyon szeretnének.) (Azt hiszem, tudom egyébként, hogy honnan származik a „Nyírfalva”. Lenk altábornagy 1839-es erdélyi helységnévtárában a zarándi helységnevek ilyen hapax magyar nevekkel szerepelnek, szerintem a megkérdezett adatközlőnek elszállt az agya. Vagyis csak a mi nézőpontunkból, mert akkoriban még nem számított rendkívülinek a helynevek alkalmi „lefordítása”. Lenknél Brád Fenyőfalva, Kristyor Kőrösfalva, Váka pedig Tehénfalva, csak hogy az ismertebbeket említsem.) --Auguste nu! 2015. február 5., 21:00 (CET)

Elképesztő, már Lenk is fönnvan a googlebookson: [2]
Jó, de keress rá akármilyen helységnévre, mondjuk Sárosmagyarberkesz és nézd meg, hány magyar névváltozatot közöl. Gondolom, az első a főváltozat nála. --Auguste nu! 2015. február 5., 21:08 (CET)
Az, hogy egy érchegységi falunak van egy obskúrus és gyanúsan mesterséges neve, még nem jelenti, hogy a magyar közigazgatásban valaha úgy hívták. :-) --Auguste nu! 2015. február 5., 21:10 (CET)
Igen, én nem vagyok nagy rajongója a helységnév-rendezésnek, de ez most ettől független. Igazából szeretem az összevisszaságot és én nem írtam bele Mesztákonba, tehát nem is nevezem vissza. Csak azért kérdeztem, mert tudom, hogy nem vagy az az átnevező. Bölöni pedig nagyszerű olvasmány, majdnem Tocqueville, csak szebben van írva. :-) --Auguste nu! 2015. február 5., 21:19 (CET)
(Persze az én semleges és objektív Bölöni-cikkem politikusabb lenne, mint a helységnevek...) --Auguste nu! 2015. február 5., 21:21 (CET)
Légyszi. (Ezt nem is tudtam, én Bölöni utazását valahova a 40-es évek elejére helyeztem a fejemben, Tocqueville-t meg mondjuk a 10-es évekbe, dehát akkor nem.) --Auguste nu! 2015. február 5., 21:29 (CET)

Nyiresfalvák

Figyelj, a Meszkáton az egy nyomdahiba lehet, amit valaki átvett. Én ilyen magyar neveket látok, hogy Mesztákin (1733), Messtakin (1750). Az 1910-es népszámlálás kötetében nem szerepel, Varga E. Árpád Mesztákonnak írja. Vagy lehet írni Mesztákony-nak is. A rövid válasz viszont szerintem az, hogy ezt a helyet magyarul nem hívják sehogy. 1945 után vált ki Alsónyíresfalvából, addig a völgyben húzódó falu külső tartozéka volt a Văratec-hegy tetején.

A hosszú válasz az, hogy már a középkori Nyíres adatok is inkább a hegy teteji Mesztákonra vonatkoznak, mint a völgymélyi Alsó- vagy Felsőnyíresfalvára. A Ruszka-havasban (Erdőhát, Ținutul Pădurenilor) ugyanis a hegyek tetején lévő irtásokon alakultak ki a települések, és később költöztek a meredek völgyek mélyére. A két Nyíresfalva pl. a vidék irodalma szerint az Ableu (ez már nem létezik) és Măstacăn tanyák helyéről vsz. a XVIII. sz.-ban költözött le. Egyébként a településről már jóformán mindenki Hátszegre költözött.

Praktikusan pedig szerintem elég zavaró, ha az Alsó- és Felsőnyíresfalva mellett még létezik egy sima Nyíresfalva is. --Auguste nu! 2015. február 5., 22:30 (CET)

Szia! A Nyírfalvás, törlésre feltett cikkek közül van még, amelyikre van hivatkozás. Rendbetennéd, légyszi? Én nem igazodom ki rajtuk, hogy akkor most hogy kellene. Alensha 2015. február 7., 00:38 (CET)

Wikiszülinap

Kedves Hkoala, boldog wikiszülinapot kívánok! Vadszederke' 2015. február 6., 23:52 (CET)

Magyar–japán kapcsolatok

Köszönöm észrevételed, javítottam! --Fmvh vita 2015. február 9., 10:02 (CET)

Üres infobox?

Azért, mert

  • a semminél több (pl.: ott van, hogy jelenleg hány éves, vagy hány évet élt egykor, mivel foglalkozott - Ionel Haiduc: vegyész)
  • esetleg egy bosszankodó szerkesztőtárs készít egy részletes életrajzi (tudós, katona, író) infoboxot! :-)

--Jávori István Itt a vita 2015. február 14., 10:47 (CET)

Bocsánat, hogy beleszólók, de van tudós, katona, író infoboxunk. Elég részletesek – szerintem. Ezeknél részletesebb sablon kéne? Vagy én nem értem? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. február 14., 14:35 (CET)

@Hungarikusz Firkász: Ehhez fűztem megjegyzést; szerintem az a változat, amit Jávori István odahajintott, rosszabb, mint az infobox nélküli. --Hkoala 2015. február 14., 14:47 (CET)

Igen, láttam, hogy mi miatt írtok egymásnak. Én sem igazán kedvelem ezt a személy infoboxot és – véleményem szerint – azokra a szakterületekre amikre van, a megfelelő infoboxot kéne használnunk, nem ezt az általános személy infoboxot. Bizonyos helyeken meg valóban nem is biztos, hogy szükség van rá, legalábbis nem égetően fontosan. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. február 14., 14:54 (CET)

Van, ahol az a szlogen, hogy „A legkisebb is számít”? Az infoboxban Ionel Haiduc életkora is szerepelt, és a foglalkozása is figyelemfelkeltőbb lett.
Ezt a megfogalmazásodat, kedves Hkoala (Kit tisztelhetek e fedőnév alatt?), hogyan minősítenéd? „Jávori István odahajintott, rosszabb, mint az infobox nélküli”. Sértőnek, nagyképűnek vagy beképzeltnek?
A bosszankodó szerkesztőtársra vonatkozó megjegyzésem végén ez szerepelt: :-) Szomorú, hogy nem értetted meg. --Jávori István Itt a vita 2015. február 14., 15:48 (CET)

@Jávori István: Nem csoda, hogy nem vettem észre a szmájlit: nem először bosszankodtam a kitöltés és ellenőrzés nélkül berakott infoboxokon, és nem is utoljára. (Iuliu Haţieganu nem a Babes-Bolyai Egyetemen végzett, mert az 1910-ben még nem létezett, hiába állítja ezt a wikidata.) A nagyképűség és beképzeltség ennek az ingerültségnek tulajdonítható. --Hkoala 2015. február 15., 08:37 (CET)

@Hkoala: Iuliu Haţieganu magyar nyelvű szócikkének szövegében nem szerepelt (még most sem), hogy hová járt egyetemre. Az angol nyelvű változatot megnéztem, az infoboxban a Babeș-Bolyai University szerepel.

A személy infobox sablont nem én találtam ki. Már több százat beillesztettem szócikkekbe. Gyakran rengeteg adatot, információt, képet tartalmaznak, amelyek gazdagítják a szócikket. Nem csak a Wikidata adatai hibásak, a magyar nyelvű szócikkek bevezetőiben, adataiban is előfordul hiány, tévedés; ezeket, ha felfedeztem: javítottam.

A korábbi években részt vettem a karbantartó versenyeken, ahol rengeteg részletes infoboxot készítettem.

Jelenleg is több száz infobox hiányzik a magyar nyelvű Wikipédián; engem meg e lista látványa (pedig valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa) tesz ingerültté... – Jávori István Itt a vita 2015. február 15., 10:04 (CET)

Annyit feltétlenül hozzátennék ehhez a dologhoz, hogy nekem is égnek állt a hajam, amikor megláttam a Murgulescu-szócikkbe beszúrt Személy infoboxot, mert oltári baromságokat húzott be a Wikidatából. Az például, hogy kémikus, meg sem jelent az infoboxban, csak az, hogy író (!!!!) és politikus, halálozási hely nem volt, ellenben születési helyeként Bukarestet hirdette, holott a dolji Cornuban született (ezeket aztán kijavítottam, ezért nem látszik már az első linkemen a totális anomália). Teháthogy azt akarom mondani, alapból engem nem zavar, ha bemegy egy Személy infobox, és csak egy-kettő adat van benne, vagy annyi se, üsse kő, egyszer majd lesz, de azt minimálisan észre illene venni a Személy infoboxot beszúró szerkesztőnek, ha az infobox adatai totális aszinkronban vannak a szócikk bevezetőjének adataival. Bár koncepcionális bajom is van ezzel a Wikidatából való adathúzkodással, mert azt is csak pont olyan hülyék szerkesztik, amilyenek mi vagyunk, lám, anonként javítgattam egy sort benne, és úgy származhatnak be a szócikkeink infoboxaiba totális őrületek, hogy még csak esélyünk sincs észrevenni, mert a figyelőlista nem jelez. Pasztilla vita 2015. február 14., 18:54 (CET)

Úgyhogy a magam részéről igyekszem is fix infoboxra lecserélni ezeket a Személy infoboxokat, ha odajutok, mert az a biztos. Pasztilla vita 2015. február 14., 18:57 (CET)

Itt is van még némi munka: Wikipédia:Sablonműhely/Infoboxot nem tartalmazó lapok. Ez a lista a pár ezer byte-nál nagyobb cikkeket tartalmazza, de bármikor lehet frissebb és bővebb cikkeket is írni. A Wikidatáról meg annyit, hogy látszik a figyelőlistán is a változtatás, bár még nem az igazi. Egyenlőre a Wikidata növekszik, a mennyiség tényleg előrébb való a minőségtől. Hibák vannak bőven, de talán ezeket több ország wikipédistái is észre tudják venni. Egyszer mindenképp beáll egy elfogadható, ideális állapot. Addig pedig mindenki legyen résen.

Talán megoldható az is, hogy a Wikidata adatok egy része fixen és örökre kerüljön be hozzánk, bár a tendencia épp ellentétes, sok szerkesztő töröl adatokat, ha már úgy is megvan a Wikidatán is. --B.Zsolt vita 2015. február 22., 21:58 (CET)

Peregrinusok

Szia! Nézem ezeket az átirányításokat, pl. Szigeti György (esperes), Árkosi Ferenc stb., és azt is nézem, hogy ugyanezek az emberek magában a listában sincsenek linkesítve. Ezeknek az illetőknek sosem lesz szócikkük, mindösszesen ennyit tudunk róluk, azért csináljuk így? Különös a linktelen listás szerepeltetés mutat abba az irányba, hogy nem látjuk lehetőségét a külön szócikkeknek. Pasztilla vita 2015. február 15., 19:45 (CET)

Fogaras

Szia! A 19. században főként Fogaras vidékeként hivatkoztak rá, de persze nem volt sztenderdizált neve. A 18. századi tankönyv, a Hármas Kis Tükör, pl. „Fogaras Földe” fejezetcím alatt „Fogaras Vidéké”-nek nevezi. (És azt sugallja, hogy az oláh püspök széke, ami már egy ideje nem volt igaz.) --Auguste nu! 2015. február 22., 02:43 (CET)

Hahó! 1876 előtt semminek nem volt sztenderdizált neve, de mint az Erdélyi szász univerzitás vagy a Katonai határőrvidék példája is mutatja, a mai elme visszamenőleg is elvárja, hogy lett volna. Talán a közvetlen 1876 előtti utolsó magyar pecsét lehet a döntő, ha főváltozatot keresünk. (Persze amennyiben nem Fogarasvidéke áll rajta, ami ellen a mai egybe-külön írás tiltakozik.) De ezt levéltári források nélkül nem tudom, el lehet-e dönteni, a levéltári forrás pedig wikiszerűtlen, ha jól tudom. --Auguste nu! 2015. február 22., 13:16 (CET)

Buddhizmus

Szia! A szükséges változtatást megcsináltam, amit kértél. A kisbetűs-nagybetűs írásmódot következetesen végigvittem a cikken. Ha lesz időd nézz majd rá. üdv Mrszantogabor Nyomd itt 2015. február 24., 00:48 (CET)

Megszívleltem a szócikkel kapcsolatos észrevételeidet és igyekeztem kiegészíteni illetve javítani ennek megfelelően. Nézz majd rá. üdv Mrszantogabor Nyomd itt 2015. február 25., 12:23 (CET)

KAC

Szia! Jó rég csináltam ezt az átirányítást, amiről azóta tudom, hogy fél igazság. Egyszer talán jut időm, hogy megírjam a valódi szócikket. Már többször terveztem. A Kolozsvár AC 1880/1885-ben vagy 1918-ban alakult. Különböző időpontokat említenek. A második világháború után Kolozsvári Vasas (Ferar Cluj) lett a neve. 1948-ban beolvadt a mai FC CFR 1907 Cluj klub akkori egyesületébe. Ez alapján nem kellene, hogy átirányítás legyen. - Csurla vita 2015. március 2., 17:32 (CET)

Szerintem emiatt még lehetne. Sajnos a labdarúgó-szakosztályokat kivéve nagyon szegényes az információ többiről. Csak oldal ági jogelődje a CFR-nek és így önálló szócikkre jogosult. Többször terveztem, hogy megírom, de én csak a labdarúgókról tudnék írni. A többi wikin is csak arról van szó. - Csurla vita 2015. március 2., 18:43 (CET)

Az év szócikke 2014

Az év szócikke 2014
A 2014-es Az év szócikke versenyen a Fekete kolostor című szócikked a Nyelv és irodalom kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. március 11., 14:49 (CET)


Az év szócikke 2014
A 2014-es Az év szócikke versenyen a Mikes Kelemen (író) című szócikked a Nyelv és irodalom kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. március 11., 14:49 (CET)

Gratulálok szép sikeredhez és én is köszönöm pártoló szavazatodat, aminek köszönhetően a Varrógép szócikkem 3. helyezést ért el. Üdv. --Elkágyé vita 2015. március 12., 11:16 (CET)

Gratulálok szócikkeid sikeréhez! --Fmvh vita 2015. március 13., 14:25 (CET)

re Utazás Észak-Amerikában

Szia! Egy ilyen jelentős korai mű esetében én egy kicsit keveslem a tartalmi részt, a táblázattól függetlenül. --Pagony foxhole 2015. március 15., 11:34 (CET)

Vándorgalamb

Szia Hkoala!

Az enwikiben vagy egy csomó forrás; áthelyeznéd a vándorgalambba, azt a hármat? Esetleg nyugodtan kijavíthattad volna. Üdv. DenesFeri vita 2015. március 23., 09:20 (CET)

Köszönöm szépen! DenesFeri vita 2015. március 23., 11:06 (CET)

Kolozsvár

Szia! Rossz helyre tetted, rossz allapon van, és a kiemelési listába nem szabad tükrözve betenni. A ksm paraméter a cikktörténetben valószínűleg rossz sablont hív be, a régit. {{Farc}}(?) sablonból kellene megcsinálni a munkalapot. Utána pedig a munkalapot a #{{Javaslat kiemelt szócikk felülvizsgálatára|Kolozsvár}} formátumban elhelyezni. Nem akarok belenyúlni, mert benne az aláírásod. Üdv Xiaolong Üzenő 2015. március 28., 09:34 (CET)

Semmi probléma, a farc sablonba áttettem a szükséges változtatásokat az aláírásoddal együtt változatlan formában és elindítottam. Üdv, nyiffi üzenj! 2015. március 28., 10:31 (CET)

Érdekesség

De igen, éppen ma gondoltam rá, igaz, hogy nem csak a buddhizmussal kapcsolatban. Dolgozom majd rajta. Ogodej vitalap 2015. március 28., 17:01 (CET)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket! Szalakóta vita 2015. április 5., 20:30 (CEST)

{{wd|Q656784}}(?) sablon

Ne haragudj, megkérdezhetem, hogy mi ez az új sablon? Most találkoztam vele először a Te szerkesztésedben a Kronecker-Capelli tételnél. Üdv GaborLajos vita 2015. április 7., 11:06 (CEST)

A Mann család brazil származása

Belátom, igazad van. DVTK KIADÓ vita 2015. április 7., 19:24 (CEST)

Kolozs vármegye

Hali!

Az 1941-44-es időszakra való utalást véletlenül tüntetted el a cikkből? Tudom hogy csak egy béna mondat volt, meg kéne írni rendesen, de törölni nem kéne.

Emellett az 1873-as évszám és Doboka említése nagyon pontatlan, mert 1876-77-ben volt a megyerendezés, és szinte minden szomszédja felé megváltozott Kolozs vármegye határa. (Ahogy az összes erdélyi megyéé is.)

Szóval csak azt szeretném tudni, hogy foglalkozol-e még a csiszolásával, vagy most enyire tellett, vagy a forrásaid szerint ennyi elég is?

Peyerk vita 2015. április 11., 08:08 (CEST)

1972-es sakkvilágbajnokság

Köszönöm a hasznos javaslatokat. Kiegészítettem velük a szócikket. --Dodi123 vita 2015. április 12., 18:31 (CEST)

Köszönöm, ezt a javaslatot (a jegyzetek szakasz felbontása megjegyzésekre és hivatkozásokra) is. Megcsináltam magam, mert ilyet még úgyse csináltam, és legalább ezt is tudom mostmár. :) --Dodi123 vita 2015. április 14., 14:36 (CEST)

Személyeskedés

Én azt gondoltam rendben van a cikk, még a cite journalt is átírtam. De megkérdezhetem, hogy jogos felvetésedre, mikor válaszoltam személyeskedéssel. Próbálok következetes lenni és ha úgy szól valaki hozzám, akkor ahogy szokták mondani amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten is. Ha meg teljesen véletlenül és jogtalanul bántottalak meg valamivel, akkor beszéljük meg, mert nem célom a civódás senkivel. Andrew69. 2015. április 13., 22:21 (CEST)

Lehet nem volt a becsületes legjobb megfogalmazás, de elég sokat írtam, így esetleg belecsúszhat olyan is, amit félre lehet érteni, én nem gondollak becstelennek nem azért írtam. De kérlek fogadd meg, hogy oda kell figyelni a kiemeléseknél, mert ha valaki feltesz egy szükségest annak is ugyanúgy illik figyelnie, mint a jelölőnek a hozzászólásokra vagy úgy kell tenni, ahogy Karmela is tett, hogy megírta mi nem tetszik és javítottam. A Deák cikknél meg minden más jelölésemnél is próbálok minden észrevételre reagálni, sokszor pár óra múlva javítom és megírom aztán napok telnek el, viszontválasz nélkül és ez elég lehangoló. Andrew69. 2015. április 14., 11:00 (CEST)

Így jó? Andrew69. 2015. április 14., 15:38 (CEST)

Igazából az lehetett a gond, hogy nem tetted be a statisztikai táblába. Utólag már szerintem mind1, nincs sok jelentősége. Andrew69. 2015. április 14., 18:38 (CEST)

Inge Höger

Valóban, egy betű híján (azt hiszem, az ingen höger pontosabb lenne) ezt jelenti, de ez szerintem tök véletlen, és gyerekes dolog ezt kiemelni. Az Inge egy gyakori német női név, a Högernek is lehet bármi más az eredete a németben, ahol egyébként a recht jelenti a jobboldalt. A högert svédül egyéként höjernek ejtik.--Szilas vita 2015. április 21., 10:13 (CEST)

infobox kiürítése

Szia! Szó sincs kiürítésről! Mivel feltöltöttem a wikidatába az adatokat, ugyanúgy megjelenik. A különbség annyi, hogy ezek az adatok minden wikiből egyformán elérhetőek, és azonosak. Üdv. Tambo vita 2015. április 22., 07:09 (CEST)

Hát lehet vitatni a wikidata szükségességét. Nem gondolom, hogy ebben én lennék az illetékes. Fel lehet(ne) vetni a kocsmafalon. Abban igazad lehet, hogy mivel nem vagyok megerősített szerkesztő, ezek nem kerülnek ellenőrzésre. Ezért nem végzek botszerkesztéseket sem. Tambo vita 2015. április 22., 07:16 (CEST)
A tényleges szerkesztések itt láthatók: ITT Tambo vita 2015. április 22., 07:59 (CEST)

Re:Családfa

Ha tudjuk, hogy nem is fogunk többet tudni, akkor valóban kérdés. Itt viszont azért még van potenciál, csak utána kellene menni (pl. [3]) --Antissimo vita 2015. április 23., 21:15 (CEST)

Kolozsvár felülvizsgálata

Kedves Hkoala! A Kolozsvár szócikk sajnos elvesztette a felülvizsgálat során a kiemelt státuszát. Üdv, nyiffi üzenj! 2015. április 25., 19:04 (CEST)

Sötétcápa

Szia Hkoala!

Köszönöm szépen, hogy tanúsítottad a sötétcápa kiemelését! Üdv. DenesFeri vita 2015. április 27., 16:17 (CEST)

Mail

Szia!

Kaptam valami mobiltelefonos spamet egy mailcímről, ami a tiédnek tűnik, ha nem te küldted, akkor szerintem változtass jelszót :) üdv, Alensha 2015. április 29., 14:23 (CEST)

maradás

Szia Hkoala! Sajnállak, de van oka, amiért a sorrendet úgy szeretném hagyni, ezért marad, a vessző elválaszthatja, hogy nem az amerikai az egész estés, hanem a film. --Vakondka vita 2015. május 4., 18:02 (CEST)

Bár persze, nem kötelezően, a wiki az összes cikkében, csak sok bizonyos cikkben, tudod, attól függ, mennyire lényegesek számomra, konkrétan azok a mozgóképekből álló alkotások. :) --Vakondka vita 2015. május 4., 18:54 (CEST)

Muresan

Servus, Hkoala! Cred ca articolul ro:Lucian Mureșan ar trebui tradus in maghiara. Sunt numeroase legaturi interne de interes, inclusiv cu Márton Áron. Multe salutari, --Mihai Andrei vita 2015. május 10., 19:34 (CEST)

Márton Áron

Értesítelek, hogy a Márton Áron szócikk felülvizsgálata lezárult, és a kiemelt státusza a megfelelő számú tanúsítás hiányában megvonásra került. --Puskás Zoli vita 2015. május 17., 10:29 (CEST)

Németország-portál

Szia! Már látom a gondot! Ha neked nem sürgős, akkor én várnék vele, ugyanis biztosan lesz még ilyen-olyan ötlet és javaslat, inkább valamivel összekötve javítanám, mint most csak emiatt. Ma már semmiképp nem fogok bele, maximum csak holnap éjjel. Ha ez túl hosszú idő neked, akkor írd ki a botgazdák üzenőfalára. Juleswinniefield-hu épp most dolgozik az alsó navigációs dobozokon, ezek a cikkek még koránt sincsenek kész! :) --B.Zsolt vita 2015. május 19., 21:37 (CEST)

Egy...

... kis lektorálás és hibagyomlálás jól esne: Conwyi vár :) Köszönöm --Istvánka posta 2015. május 20., 15:42 (CEST)

Köszönöm--Istvánka posta 2015. május 27., 08:40 (CEST)

George B. McClellan kiemelése

George B. McClellan tábornok kiemelési eljárásában tettél fel kérdéseket, de úgy látom arra nem jut elég időd, hogy tanúsítsd. Így gondoltam szólok, hogy valószínűleg nélküled is kiemelt lesz, ha csak nem találsz olyan kifogást, ami miatt mások elkerülik a cikk még hiányzó tanúsításait. Andrew69. 2015. június 1., 20:07 (CEST)

Ok. Csak rosszul esik. Andrew69. 2015. június 1., 22:03 (CEST)

Kiemelt lista

Köszönöm. 2015-01-1 -től indultam előre, most 2015-13-2 -ig jutottam. A cikkek vitalapjába is betettem mindenhová a dátumo(ka)t. Ha a legfrissebbtől haladsz visszafelé, akkor nem ütközünk (csak a legvégén, ha elkészült :-) ). --Rlevente üzenet 2015. június 2., 13:03 (CEST)

Valószínűleg segít, ha a jelöléseket is felvisszük. Ilyen esetben a cikk vitalapján a {{cikktörténet}} sablonba az állapot-hoz kj-t kell írni és akkor látják a jelölést, akik figyelik a cikket. --Rlevente üzenet 2015. június 2., 15:11 (CEST)

Kj: Semmit nem rontottál el, a {{Cikktörténet/kezdőlapra jelölt}} sablonban még a régi rendszer szerint van a hivatkozás, ott kellene módosítani. Megpróbálkozom vele. --Rlevente üzenet 2015. június 2., 16:39 (CEST)

Sikerült belepiszkálnom a {{Cikktörténet}} és a {{Cikktörténet/kezdőlapra jelölt}} sablonokba és úgy tűnik, működik, nézd meg a Fekete kolostort! A cikktörténetben be kell állítani, hogy állapot=kj és kj=éééé-hh-x, ahol éééé=év, hh=hét, x=1 vagy 2, pl: 2015-53-1, vagyis a cikkajánló sablon dátumkódja. --Rlevente üzenet 2015. június 2., 17:07 (CEST)

Hogy milyen telhetetlen vagy... :-) igazad van, módosítottam. --Rlevente üzenet 2015. június 2., 17:19 (CEST)

Érdemes ezen a listán is végigmenni: Speciális:Mi_hivatkozik_erre/Sablon:Cikktörténet/kezdőlapra_jelölt --Rlevente üzenet 2015. június 2., 17:23 (CEST)

Mása, Masa ,Masha

Szia Hkoala! Az akció az imdb-ről került be, csak még egyelőre nem vettük ki, mert tegnap este kezdték először. Amikor a végére érünk a végén szoktuk lepontosítani a történet szerint mi hiányzik, mit vegyünk ki. De köszi kivetted, a bemutató és az eleje szerint, nem tűnik jó rá az akció. Vannak társaim Gergő90 és az anon, akik útközben is segítenek. Mása így hallottam a tévéből, az újságban Masha így láttam kiírva. Hagyományosan Mása, szabályosan Masa, a Medve előtt meg ha névelő van kisbetűs. Sepultura az orosz neveket pontosítja, ha meg nem előzik meg. A cím fordítása így a pontos írva Masa, de a forgalmazó ezt sajnos nem követte. Az meg Russia-1 az adó, csak még nem volt lepontosítva, mert ahol olvastam csak Russia volt írva. Nem az ország, egy orosz csatorna nevét takarja, Rosszija 1 ez az adó, van is róla cikk, csak nem találtam meg. Csak láttam ráakartál egy-két dologra kérdezni, azért nem akartalak cserben hagyni. Remélem akkor ezt tisztáztuk. Mostanában nem érzem valami jól magam a wikin, de beakarom fejezni, amiket elterveztem. További jó szerkesztést. --Vakondka vita 2015. június 9., 09:06 (CEST)

Masa a helyes alak, így ki is van emelve a nevek között. https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Cirill_betűs_szláv_nevek_átírása/Orosz_személynevek_magyar_átírása:_példatár A másik, hogy az orosz címben a medve nagybetűs, tehát név is, azaz Masa és Medve. Csak az a kérdés, jogunk van-e egy rosszul fordított címet kijavítani ha nem túl durva a hiba. Speultura ebbe majd, segít nekem ebben, majd még utána nézz, ő ért az orosz nevekhez. Még egyszer további jó szerkesztést neked. --Vakondka vita 2015. június 9., 14:32 (CEST)

Szívesen, (úgy vélem ezt minden megköszönéshez illik írni). :) --Vakondka vita 2015. június 9., 19:04 (CEST)

Horgony

Szia!

Lehet, hülyeséget kérdezek, de horgonyt lehet használni egy lapon belül is? Ha igen, hogyan és mit kell vele csinálni? Előre is köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 12., 00:25 (CEST)

Köszönöm, átnézem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. június 12., 07:46 (CEST)

Ünnepek

Szia, volna kedved újrakezdeni, amit az ősszel csináltunk az ünnep-sablonok körül? --Rlevente üzenet 2015. június 19., 16:37 (CEST)

CEE tavasz

A Wikimédia Magyarország Egyesület köszöni a Közép- és kelet-európai tavasz szócikkíró versenyben végzett munkádat.
Kedves Hkoala meghívlak a CEE tavasz szócikkíró verseny eredményhirdetésére és azt követő wikitlira. --Texaner vita 2015. június 20., 16:21 (CEST)

Közép- és kelet-európai tavasz szócikkíró verseny emléklap

Kedves Hkoala

A Közép- és kelet-európai tavasz szócikkíró verseny alkalmából minden részvevő számára emléklapot készítettünk. Sajnos nem tudtál részt venni az eredményhirdetésen így azt átvenni nem tudtad. Kérlek, azért, hogy az emléklapot el tudjuk hozzád juttatni adj meg egy drótposta címet (pdf változat), vagy egy postai címet (nyomtatott változat). Erre azért van szükség, mert a wikipédiás levelezőrendszer nem teszi lehetővé csatolmány küldését.

Mivel a szerkesztői lapodon nem adtál meg e-mail címet, csak itt a vitalapodon tudlak elérni. Kérlek az általad választott cím megküldéséhez használd a szerkesztői lapomon az „E-mail küldése ezen szerkesztőnek opciót az eszközök között. --Texaner vita 2015. június 27., 23:31 (CEST)

Világörökség

Szia! Olyankor mi van, amikor a javaslati listán lévő elemnek csak egy része lesz világörökség? Itt a koreai új elemre gondolok. Iksan Historic Areas néven vették fel javaslati listára három elemmel, Wanggung-ri, Mireuksa és Ipjeom-ri. Ebből a Baekje Historical Areas néven az első kettő került be (meg mások, amik nem voltak a javaslati listán), viszont Impjeom-ri nem szerepel benne. A javaslati listát még nem frissítették. Most akkor hagyjam az egészet a javaslati listában, ahogy van, és csak tegyem be új néven új elemként a vö-listába őket, vagy töröljem ki azt a kettőt a javaslati listáról és csak Imjeom-ri maradjon benne? Xiaolong Üzenő 2015. július 4., 13:39 (CEST)

Ok, akkor várok :) Xiaolong Üzenő 2015. július 4., 13:47 (CEST)

Ezt nem tudnád beazonosítani? --Hkoala 2015. július 4., 13:54 (CEST)

A tu-sze egyfajta törzsfőnöki cím volt, ha jól olvasom, és erről nevezték el a világörökségi területet. Szerintem Tu-sze területek lehetne a címe. Esetleg meg lehetne kérdezni Tao Kait. Xiaolong Üzenő 2015. július 4., 16:10 (CEST)

Nem update-elték azóta sem... Akkor úgy hagyhom, ahogy van, és beírom a vör listába is az új névvel... Aztán majd meglátjuk. Xiaolong Üzenő 2015. július 6., 12:03 (CEST)

Három Róma elmélet

Üdv!

A cikket átírtam, minden forrást és hivatkozást feltüntettem. --Juan Diego Manuel vita 2015. július 5., 16:01 (CEST)

Igen, a Három RÓma elmélet(Új)-at neveztem annak. Rendben, tovább szerkesztem. --Juan Diego Manuel vita 2015. július 5., 16:16 (CEST)

Kijavítottam, az egyező mondatokat átírtam. Így már jóvá lehet hagyni a cikket? --Juan Diego Manuel vita 2015. július 5., 16:35 (CEST)

Érdekességek - Rakott krumpli

Szia, nem tudom, szándékos volt-e vagy csak véletlen, de a rakott krumplis érdekesség a 2015-28-1 és a 2015-28-2 sablonban is szerepel. (Persze a szándékossággal sincs semmi baj, én is nagyon szeretem azt az ételt... ) Üdv, --Fmvh vita 2015. július 6., 01:05 (CEST)

IX. Frigyes

Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy a szerkesztéseimet jóvá tudod hagyni ezen az oldalon: IX. Frigyes dán király? Illetve a másik kérdésem az, hogy ha szerkesztek és azt elég sokáig nem nézik át és hagyják jóvá, akkor valakihez fordulhatok, aki külön megnézi a cikkeimet, vagy meg kell várnom, amíg eljutnak odáig? Köszi! --Juan Diego Manuel vita 2015. július 7., 23:19 (CEST)

Képfeltöltés

Szia! Tudnál abban segíteni, hogy az alábbi hivatalos oldalon (http://kongehuset.dk/) közzétett képeket hogyan tudom szabadon megszerezni és a wikipédiára feltölteni? Köszi szépen! --Juan Diego Manuel vita 2015. július 11., 15:29 (CEST)

Egyfalvas községek a román településsablonban

Szia! Most vettem észre, hogy a román településsablonban ha a település rangja = község, akkor községközpontként automatikusan megjeleníti az adott települést. Szerintem nincs sok értelme annak, hogy egy önmagát igazgató falu egyben önmaga központja is legyen, a központiság elvárna legalább még egy másik falut. Te hogy gondolod? – Auguste nu! 2015. július 20., 00:52 (CEST)

Verona szavazás

Szia! Mivel szerkesztetted a Verona szócikket ezért külön értesítelek, hogy az alábbi helyen szavazás folyik a szócikk elnevezéséről:

Érdekességek a kezdőlapon

Szia, ne haragudj, hogy belekontárkodtam abba, amit te szoktál készíteni, és elkészítettem az aktuális érdekességet a kezdőlapra. Csak észrevettem, hogy még nincsen ezekre a napokra, és gondoltam inkább elkészítem, mert nagyon üres volt nélküle a kezdőlap. Üdv, --Fmvh vita 2015. július 28., 10:15 (CEST)

Ok. Elkészítettem a következőt is. :) --Fmvh vita 2015. július 29., 23:41 (CEST)

Sakk

Köszönöm az igen hasznos észrevételeket a kiemelési eljárásban, úgy érzem ezek által sokat javult a szócikk minősége. Dodi123 vita 2015. július 30., 16:51 (CEST)

Jó/kiemelt szócikkek

Szerinted állásfoglalást kérni túlzás egyes jó és kiemelt cikkjelöltek esetében? Ti. pl. a Yazılıkaya szócikk tárgyalása 4-én lejár, és nemigen nyilatkoztak róla. Csak hogy egy cikk ne az érdektelenség miatt ne kapja meg a státuszt. Halász János vita 2015. augusztus 1., 13:05 (CEST)

Köszönöm a választ és a gratulációt (bár még tartok egy kicsit az egyetemtől). Halász János vita 2015. augusztus 1., 13:15 (CEST)
Várok még egy kicsit, hátha valakinek megjön a kedve a véleményezéshez. Halász János vita 2015. augusztus 1., 13:18 (CEST)

Kérés

Kedves Hkoala, ha már voltál olyan kedves és tökéletesítettél néhány személyre vonatkozó linket a kiemelésre jelölt Textilanyagok színezése szócikkemben, nem szavaznál is? Köszönettel --Elkágyé vita 2015. augusztus 8., 07:15 (CEST)

Kedves Hkoala, köszönöm, hogy foglalkozol a cikkel. A kifogásolt linknek utánanézek. A "Megszövegezés" kritériumnál szavazatod mellől sajnos lemaradt az aláírás, kérlek, pótold. Üdv. – Elkágyé vita 2015. augusztus 11., 07:51 (CEST)
A kért magyarázatokat pótoltam. Üdv. – Elkágyé vita 2015. augusztus 17., 21:15 (CEST)

Kedves Hkoala, a Textilanyagok színezése c. szócikkem megkapta a kiemelt státuszt. Köszönöm pártoló szavazataidat. Üdv. – Elkágyé vita 2015. augusztus 30., 09:50 (CEST)

Re:Mócok

A Mocani román Wikis szócikkből, de látom azok magyarul az oláh pásztorok vagyis a mokányok és nem a népcsoport. Andrew69. 2015. augusztus 8., 17:41 (CEST)

Aláírás

Szia, itt lemaradt. – Rlevente üzenet 2015. augusztus 8., 19:25 (CEST)

Gyergyóditrói templomok

Szia! Articolul Gyergyóditrói római katolikus templomok ar trebui scindat, asa incat sa putem face legaturi la ro:Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina din Ditrău respectiv ro:Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus din Ditrău. Multumesc! --Mihai Andrei vita 2015. augusztus 9., 20:26 (CEST)

Szia, a bevezetőkben szereplő hivatalos műemlékjegyzék megtalálható a neten? Jó lenne forrás erre az állításra. Köszi.– Rlevente üzenet 2015. augusztus 10., 13:27 (CEST)

Szia! A képen a Jézus Szent Szíve templom egyik festett üvegablaka látható. – Szabi237 vita 2015. augusztus 11., 07:20 (CEST)

Re: Műhely

Szia! Kösz. Ám szabadúszó vagyok, minden téren igyekszem megtartani az el nem kötelezettségemet. Üdv, – Vépi vita 2015. augusztus 11., 17:55 (CEST)

segítés

Szia Hkoala! Válaszoltam az egyéb falon, remélem tudtam segíteni. --Vakondka vita 2015. augusztus 12., 09:57 (CEST)

Szívesen, ha odaérek, fokozatosan úgy is mindenhol ki lesz javítva, addig azt egyik szerkesztő megcsinálhatja, amit írsz, ha tudja. --Vakondka vita 2015. augusztus 12., 10:04 (CEST)

Szubcsonkok

Ha esetleg szubcsonkolás helyett te is segíteni hozzáfordítani a cikkekhez, az jó lenne, úgy nem kéne eltűnniük. Gyurika vita 2015. augusztus 12., 10:50 (CEST)

Neki is szóltam már, de én egyedül nem bírok velük. Elhiszem, hogy egyszerűbb, mint nekiálllni dolgozni vele, de ezek nevezetesek és bővíthetőek, szemben a csomó DD-féle csonkkal. Gyurika vita 2015. augusztus 12., 10:56 (CEST)

Egyesével valóban nem, de ha többen bevállalunk naponta csak egy-két darabot, akkor egy év alatt bőven kész lehet. Gyurika vita 2015. augusztus 12., 11:08 (CEST)

Ezek engem sem különösebben érdekelnek, meg egy csomó minden, amiről cikket írok sem feltétlenül érdekel, csupán azért csinálom, mert más nem fogja megírni... Gyurika vita 2015. augusztus 12., 11:19 (CEST)

Lista monumentelor istorice

V-am răspuns la ro:Discuție_Utilizator:Strainu#Monumente_din_Transilvania--Strainu vita 2015. augusztus 12., 23:49 (CEST)

Re: Erdélyi műemlékek

Szia, innen: [4] nem jó ötlet átvenni a magyar elnevezéseket? – Vépi vita 2015. augusztus 13., 18:52 (CEST)

Fordítva: töröltem a h-t, kizárólag a településnévből kiindulva. – Vépi vita 2015. augusztus 14., 12:17 (CEST)

Most nincs időm elmélyülni az elnevezésekben, csak a helyesírást futottam át: lehet, h. királypataki helyett királypatakai kellene, egy ilyesmire valamikor valahol (nyelvi kocsmafal?) valaki rákérdett, de nem találom, különben sem tudom úgy használni a keresőt (paraméterezve), ahogy szeretném, de ez más téma. – Vépi vita 2015. augusztus 14., 12:35 (CEST)

Ehhez hasonlít a martfalvai/martfalvi, erre ezt találtam: http://www.nyest.hu/hirek/ovodas-kerdes. Szóval úgy tűnik, nagyjából mindegy. – Vépi vita 2015. augusztus 15., 12:25 (CEST)

A színház cikkéből ezt nem értem: A nézőteret 12 petróleumlámpás csillár, a színpadot és a zenekart világította meg. – Vépi vita 2015. augusztus 14., 15:22 (CEST)

Gabonapiacsor: nem tudom, de jól hangzik (viszont egy szó: 6:3-as szabály). (Néhány napig hiányzom.) – Vépi vita 2015. augusztus 16., 16:35 (CEST)

Hong Sang-soo

Szia! Elkészültem a cikkel: Hong Szangszu. Oppashi Mesélj csak 2015. augusztus 19., 11:30 (CEST)

érdekesség

Rendben, köszi az infót. Még új volt ez nekem, nem tudtam, hogyan működik! Szajci pošta

XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatása

Szia, korábban aktívan részt vettél a fenti cikk bővítésében, illetve jó cikké fejlesztésében. A szócikket most kiemelésre vittem. Kérem, ha időd engedi, ellenőrizd és tanúsítsd, hogy megfelel-e a kívánalmaknak! Köszönöm. – Rlevente üzenet 2015. augusztus 24., 11:14 (CEST)

A szócikk kiemelt lett, köszönöm a támogatást! – Rlevente üzenet 2015. szeptember 23., 16:29 (CEST)

Családnevek

Köszönöm a linket írok majd hozzá. Pont erre gondoltam, hogy kellene ilyen rész is. Nagyon köszönöm. - Csurla vita 2015. augusztus 28., 14:01 (CEST)

Őz

Megvárom, amíg más forrás is ír róla. Kicsit furcsállom a képeken a "normál" dróthálót, nem értem, hogy hogyan kerül ilyesmi a határzár környékére. --Rlevente üzenet 2015. augusztus 28., 19:12 (CEST)

Botos cikkírás

Kész az első megye! Néhány dologgal azonban nagyon megszenvedtem, kérlek a jövőben ezekre figyelj:

  • a táblázat első oszlopa mindig a magyar cikkcím legyen;
  • nem kell semmit linkelni, nem kell a ro előtag se;
  • írd ki a kategóriák teljes nevét a kategória szóval együtt;

+1: mielőtt nekiveted magadat a cikkírásnak, fontold meg, hogy mi mindent lehet még bottal előtte megcsinálni. Sőt bot sem kell hozzá! Én kb 800 romániai műemlék képét adtam hozzá a wikidatához, hogy neked ezzel már ne kelljen foglalkozni. De ugyanígy hozzáadható az időzóna, a település neve, az ország... és még ki tudja mi minden, amire én nem is gondolok. Ezeket a táblázatokat pedig már programmal is legenerálhatod, ami ráadásul sokkal több adatot összeszed neked. Ezek pedig mehetnek bele majd egy lépésben a cikkekbe. hiszen nem csak Wikidatás adatot tudunk megjeleníteni, hanem direktbe az adatot be is írhatjuk. --B.Zsolt vita 2015. augusztus 29., 01:20 (CEST)

Tovább gondoltam a dolgot, ezért nem fogtam még hozá. A táblázatod elég kevés adatot tartalmaz és a Wikidatára sem tudunk támaszkodni, mert az adatlapjuk többnyire üres... Ebből a listából nem tudnánk dolgozni: lista? --B.Zsolt vita 2015. szeptember 3., 02:17 (CEST)

Kész! De mérges vagyok ám rád! Annyi ideig kellett ezzel piszmognom, hogy kézzel hamarább begépeltem volna ezt a 19 cikket, mint mire minden hibát megtaláltam. Légy szíves precízebben írd meg ezeket a táblázatokat. 19 db-nál még észreveszem a hibákat, de többnél már lehet, hogy nem és akkor aztán jön a panaszáradat... A magyar cikkcímek kisbetűsek voltak; ahol csak egy kategória volt, lemaradt az üres táblázatcella; nem írtad ki több helyen, hogy kategória:; és sok helyen volt felesleges szóköz is.

Ha ezeket a táblázatokat excelben szerkeszted, akkor csak csinálj egy másolás/beillesztést és akkor én is gond nélkül át tudom rakni magamhoz az excelbe és elmarad a felesleges konvertálgatás. Nekem is könnyebb és neked is! :) --B.Zsolt vita 2015. szeptember 3., 12:30 (CEST)

Erdélyi műemlékek

Szia! Nem követtem az utóbbi hetekben ezeket a botos szócikkeket, de most belenéztem egybe-egybe, és feltűnt a bevezető mondat felépítése: hiányzik a határozott névelő a mondat elejéről. Ez most kézimunka lesz vagy bottal...? – Vépi vita 2015. augusztus 30., 11:28 (CEST)

Jó lesz, ahogy elkezdtem? – Vépi vita 2015. augusztus 30., 11:45 (CEST)

Szia, igazán nem kötekedem, csak ötletelek: belekukkantottam Arad megyébe (de Temes megyében is láttam ilyet). Van Aradi kultúrpalota, de Igazságügyi palota (Arad), Közigazgatási palota (Arad), Pénzügyi palota (Arad). Szerintem ezek egységesen kezelhetők, mégpedig Aradi kultúrpalota formában (a palota jelzője kisbetűs), pl. Aradi igazságügyi palota. Vagy valamit nem vettem figyelembe? – Vépi vita 2015. szeptember 1., 09:57 (CEST)

Jamaicai vagy jamaikai?

Teljesen nem vagyok biztos benne, de például a Konzuli Szolgálat is képes egy írásában mindkettőt használni :-) Na ezek szerint legalábbis vitatott, hogy melyik a jó. Nekem a jamaikai magyarosabb és emiatt jobban tetszik ezért írtam át, ha esetleg nem jó nyelvtanilag, akkor kérlek javítsd vissza. Üdv. Andrew69. 2015. augusztus 31., 18:17 (CEST)

Oké láttam és Szenes Iván is Jamaicai trombitás címmel írta a dalt. Nem értem miért de a vitalapodra se tudom csak bemásolni az aláírásom, mert hiába nyomom a négy tildét nem rakja be és a felső szerkesztési gombjaim meg nincsenek meg. Andrew69. 2015. augusztus 31., 18:52 (CEST)

Szerkesztői lapok összekapcsolása

Szia! Egy gyors kérdés: hogyan kapcsoltad össze a különböző nyelvű Wikikben készített szerkesztői lapjaidat úgy, hogy a Nyelvek menüpont alatt lehet közöttük mozogni? Előre is köszönöm a választ! Halász János vita 2015. szeptember 4., 17:56 (CEST)

Aradi vár

Szia! Biztos jó itt a dátum: "1942. november 20-án a szovjet hadsereg sikertelenül támadta." Maximum levegőből támadhatta volna akkor, de eljuthattak Aradig? Milyen forrás van erre? Wikizoli vita 2015. szeptember 7., 19:10 (CEST)

Megtaláltam az ominózus mondatot, így talán tudok annyit segíteni nektek, hogy nem kell keresgélni. Azonban mivel románul nemigen tudok, nem tudom lefordítani. În 20 noiembrie 1942 divizia românească a suportat atacul principal dat de două armate sovietice, pierind în acea încleştare numeroşi soldaţi şi ofiţeri ai regimentului 93 din cetatea Aradului. (A forrás fel van sorolva egyébként a cikkben, vagyis nem kell betenni; http://www.prourbe.ro/monumente/cetatea-aradului/). Üdvözlettel: --Sphenodon vita 2015. szeptember 11., 11:19 (CEST)

Református vallás

Nem egészen jól sikerült a beillesztés: a magyar sablon cikkeiben is az általános sablon van.– Ruisza Kérem a következőt! 2015. szeptember 11., 10:00 (CEST)

re Kemény László

Szia! Utánanézek és beírom őket! - Csurla vita 2015. szeptember 17., 22:28 (CEST)

Botos cikkírás

Szia! Látom nagyon jól ráéreztél a botos cikkírásra! A szócikkeidben nem akarod a megyét, országot, egyházmegyét linkelni? Meg a másik ötletem, hogy meg kellene keresni valakit, aki jártas a Wikidatában és aromán wikiből a koordinátákat fel kellene tölteni a Wikidatára, hogy megjelenjenek a magyar Wikipédiában is! --B.Zsolt vita 2015. szeptember 29., 00:16 (CEST)

JW feltöltött egy csomó hiányzó földrajzi koordinátát, majd te is köszönd meg neki, hogy segített! :) --B.Zsolt vita 2015. október 11., 00:50 (CEST)

Bot

Szia! A magyar labdarúgó-bajnokság aranyérmes játékosainak listája: H oldalon szerepelt szócikkek alapján dolgozott a bot. Egyértelműsíteni kell lapot. Mindjárt megcsinálom. Üdv, - Csurla vita 2015. október 1., 19:32 (CEST)

Kész is van. Csurla vita 2015. október 1., 19:57 (CEST)

Járőrbit

Szervusz, Hkoala, nagyon szépen köszönöm a támogatást! – Ronastudor a sznob 2015. október 3., 14:31 (CEST)

Csinód

Szia! Kérlek majd nézz rá a vitalapra. Köszönöm. JSoos vita 2015. október 11., 17:10 (CEST)

re: Brandenburgi Katalin

Szia Hkoala, nehezen lehet forrást rakni a származása dobozhoz: minden személynél néztem a nemet Wikipédiában kik a szülei. Ott nem találtam forrást, s a dewiki sem igazi forrás. --Max von O vita 2015. október 13., 16:23 (CEST)

Infobox

Szia! Nézzed meg ezt. A visszavonásod után, pedig mások nem jelennek meg. Üdv. Tambo vita 2015. október 22., 09:04 (CEST)

III. Frigyesek

III. (Kegyes) Frigyes rajnai választófejedelemről III. Frigyes pfalzi választófejedelem néven nemrég írt szócikket egy szerkesztőtárs, ugyanakkor több hivatkozásban III. Frigyes rajnai palotagróf néven szerepel(t). Eredetileg a III. Frigyes (egyértelműsítő lap)on is, amit Te írtál. Ezt átírtam — egységesíteni kellene valahogy: Vagy a szócikket (és a ráhivatkozásokat) átnevezni — vagy a maradék két hivatkozást — esetleg a német Wiki alapján. Én nem ismerem a német királyok, hercegek, grófok hivatalos rangját. --Holdkóros vita 2015. október 22., 18:45 (CEST)

Juan Pujol García

Szia! Nekem is rémlett, mintha már feltettem volna. A vitalapon azonban nem szerepel. Köszike, hogy szóltál. Üdv. Tambo vita 2015. október 28., 14:12 (CET)

Nepáli

Szia! Ha három szóban írjuk, mint az enwiki, akkor Bidha Dévi Bhandári, ha kettőben, mint a nepáli írás a szócikkcímben, Bindhádévi Bhandári. A hindi is háromban írja, érdekes. Ha nepáli illetőségű, akkor illene kettő szóban írni. Ogodej vitalap 2015. október 31., 17:14 (CET)

Évfordulók/'0, '5/11-05

Szia!

Megoldható lenne valahogy, hogy Bisztray Ádám (fényképestül) visszakerüljön a holnapi évfordulóra? Nem igazán foglalkozom a kezdőlap dolgaival, így remélem, hogy ez az egyszeri kérés nem okoz túl nagy problémát! Köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. november 4., 09:34 (CET)

Köszönöm szépen! Azért nem tettem vissza, mert nem tudom, milyen apropóból vetted ki, valamint igen bizonytalanul mozgok ezen a területen, így a kiszedés okaként elsőre azt is hittem, hogy valószínűleg rossz helyre írtam be. Még egyszer köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. november 4., 09:51 (CET)

Járőr

Szerkesztő:Lálálá9999 kérte a bürokraták lapján, hogy járőr lehessen, ha Te is alkalmasnak találod őt járőrnek, akkor légy szíves támogatni. Köszönöm.– Mártiforrás 2015. november 16., 14:47 (CET)

Maja

Róttam pár sort :-) OsvátA Palackposta 2015. november 19., 19:12 (CET)

Miklós orosz nagyherceg

Hát sajnos illetéktelenül beleolvastam, amikor arra jártam. I. Mihály cár volt a kérő. Erről szól ez a kis írás amelynek a címét beírva, magad is letölthetsz: О ЗАБЫТОМ ЭПИЗОДЕ В РУССКО-ШВЕДСКИХ ОТНОШЕНИЯХ 20-х гг. XVII ВЕКА (НЕСОСТОЯВШЕЕСЯ СВАТОВСТВО ЦАРЯ МИХАИЛА РОМАНОВА) Angol nyelven: The paper is devoted to the activity of the Russian couriers who went to Sweden in 1622–1623 with a secret mission to find out about the possibility of marriage between Tsar Mikhail Romanov and King Gustav II Adolf’s sister-in-law Catherine of Brandenburg. Though the negotiations were fruitless, the agreement of opinions of the tsar and the Swedish king about the important military and political issues can be traced in their charters.

Key words: dynastic marriage, Mikhail Romanov, Gustav II Adolf, Catherine of Brandenburg, Russian-Swedish relations.

Remélem még érdekes. Üdvözlettel: --SepulturaP's.box 2015. december 1., 19:34 (CET)

Igen, itt olvastam bele: Szerkesztővita:Akela#Miklós orosz nagyherceg, de abból még nem láttam, hogy megoldódott. --SepulturaP's.box 2015. december 1., 20:06 (CET)

Re: Varga Katalin

Nem igazán foglalkoztam a jó cikk intézményével mióta létrejött, de jó ötletnek tűnik jelölni. – Máté (vitalap) 2015. december 3., 09:08 (CET)

Jaspershez

Ezt írtam be:

Hkoalának

A szakirodalomba beírt B. Delfgauw -mű részletezi Jaspers azon szellemi környezetét, amely gondolkodásának kialakulására hatott(17. fejezet). Ha szükségesnek tartjátok, elküldöm emailon, de lusta vagyok fordítani, ezért németül. Üdvözlet a régi ismerősöknek. Kit36a vita 2015. december 6., 19:00 (CET)

Szia Kit36a vita 2015. december 6., 19:03 (CET)

Jaspershez

Ezt írtam be:

Hkoalának

A szakirodalomba beírt B. Delfgauw -mű részletezi Jaspers azon szellemi környezetét, amely gondolkodásának kialakulására hatott(17. fejezet). Ha szükségesnek tartjátok, elküldöm emailon, de lusta vagyok fordítani, ezért németül. Üdvözlet a régi ismerősöknek. Kit36a vita 2015. december 6., 19:00 (CET)

Szia Kit36a vita 2015. december 6., 19:03 (CET)

Tudomány képekben

Kérlek, nézd meg a vitalapon megreklamált képeket és ennek megfelelően gondold át (esetleg módosítsd) szavazatodat. A hibát a fegyelmetlenségem okozta, mivel az OgreBot, amely az újonnan regisztrált szerkesztők képeinek áttöltését végezte, pár november 29-én illetve november 30-án feltöltött képet csak december elején töltött át az országok szerinti kategóriába. Én ekkor már már lezártam a magyar kategóriákat. Köszönöm. – Texaner vita 2015. december 14., 08:32 (CET)

Sablonsegítség, Katonai konfliktus infobox

Szia Hkoalaǃ Tudnál nekem segíteni a Katonai konfliktus infobox átalakításában? A következőkre lenne szükségem, ha megoldható.

Vannak olyan konfliktusok mostanság, ahol 2-nél több (jellemzően 3, de a szíriai polgárháborúban összességében már 4), egymással is háborúzó fél vesz részt a csatákban. Ilyenkor jó lenne, ha a 3. félnek is ugyanúgy be lehetne rakni az adatait (Kik ők, kik a parancsnokok, milyen seregek harcolnak a színükben, illetve mennyi az ottani halálos áldozatok száma.) A Csata infobox sajnos nem egyenlő félként kezeli a harmadik felet, azért nem a legjobb megoldás.

A másik kérésem az lenne, hogy a mostani veszteségek3 részt be lehetne tenni úgy, hogy mindig megjelenjen? Ez akkor jó, ha nemcsak az összveszteséget tudjuk (mint ahogy a mostani rendszerbeállítások szerint használja a sablon), hanem ha például polgári áldozata is vannak a csatának, és azokat külön is meg akarjuk említeni. Segítségedet előre is köszönöm. Ksanyi vita 2015. december 20., 12:10 (CET)

Köszönöm szépen az útbaigazítást. Kellemes, szép ünnepeket kívánok. Ksanyi vita 2015. december 20., 14:08 (CET)

Wd linkek

Szia! Egyrészt, van egy Move nevű segédeszköz, ami egyszerűbbé teszi a link áthelyezését, másrészt, Stoschmidt, de más is, veled ellenkező irányban tevékenykednek. – JulesWinnfield-hu vita 2015. december 23., 12:41 (CET)

Karácsony lévén

BETLEHEMI JÁSZOL Mürzzuschlag Hofk.

Szívből kívánok Boldog és kellemes ünnepeket ! Kit36aKit36a vita 2015. december 24., 13:29 (CET)

Tamási Áron

A szócikkben ez szerepel: "Tamási Áron 1966. május 26-án hunyt el Budapesten. Kérésére szülőfalujában, Farkaslakán temették el. Itt látható a sírja a templomkertben, melynek sírkövét Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor erdélyi szobrászok alkották. A kövön ez a felirat olvasható: stb." Két kép is van (nem egymás mellett, pedig úgy lenne jó), én a keresztes sírkőre nem emlékszem, de ha van (márpedig van, de lehet, hogy kicsitt arrébb), akkor az "sírkő", a másik pedig "emlékmű", és ez utóbbi a Szervátiuszék műve. Itt össze van keverve a kettő. Nem akarok belenyúlni, kérlek, igazítsd át. Wikizoli vita 2015. december 27., 14:21 (CET)

Re: Kategóriák összevonása a Commonson

Sziaǃ

Itt a példa:[5]Rakás vita 2015. december 31., 03:24 (CET)