Szerkesztő:Hkoala/Archívum2010L

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

VIL sablon

Azt hiszem nem értek valamit: az olyan cikkről ami nincs benne az adott forrásban, akkor is rá kell tenni a VIL sablont, ha csak feltételezni lehet, hogy onnan van? Nekem nincs VIL-em, látom te is azt írod, hogy csak feltételezed, hogy onnan van. De ha nem abból van, akkor egy hamis forrást egy másik hamisra cserélünk le s így nem jutottunk előbbre. Ha viszont csak a nincs forrás sablont tennénk rá, egy kategóriába kerülnének más "nincs forrás" cikkekkel.– Gothika 2010. november 4., 19:22 (CET)

Köszi, akkor így teszek én is.– Gothika 2010. november 4., 19:35 (CET)

VÖR-értékelés

Bonzsoúr! Megkérném kegyedet, hogy szíveskedjék az alábbi cikkeket értékelni. Én írám őket, s emiatt nem lenne ildomos ha én magam dícsérném fel őket :-).

Millió köszönet és kézcsók! :-)Istvánka posta 2010. november 5., 11:05 (CET)


Bonzsoúr! Hát az első három valóban rövidke, de nem is szándékszom bővíteni őket. Ennyit sikerült összekaparni róluk, így elsőre, de szerintem használhatók. Készülök egy standard szöveggel, hogy miért is kerültek fel a VÖR listára. Ez elsősorban a készülő Cinque Terre szócikkbe kerül majd, s majd átmásolom ezekbe is. Szerintem a jövő héten meglesz a szócikk és ezzel együtt a bővítések is. Sajna most hétvégén nem tudok foglalkozni vele, mert meghalt a számítógépem, s a laptopon pedig rühellek wikizni. Egyébként érdekes, hogy a három sziget is kulturális világörökségi helyszínnek van aposztrofálva a településekkel együtt, holott mind a három elsősorban természeti adottságainak köszönheti érdekességét. Akkor térjünk vissza a témára jövő hét végén. Amúgy nem haragszom meg, ha csonk vagy születő besorolást osztassz ki, a lényeg azon van, hogy legyenek besorolva, s mivel én kezdeményeztem őket, nem lenne etikus, ha én is plecsniznék. Üdv– Istvánka posta 2010. november 6., 13:55 (CET)

Rendben. Pótolom mihamarabb, mert a Cinque Terrét szeretném befejezni, s nekilátnák már a hóstátnak.– Istvánka posta 2010. november 6., 14:13 (CET)

Beírtam mindenhová a bizottság indoklását. Hát nem valami szószátyár társaság, de cirkalmasan tudnak ám fogalmazni :-)Istvánka posta 2010. november 9., 19:08 (CET)

Hendzsó

Szia, Koala! Ennek nem találtál forrást. Én betettem a JIE-t, mert nagyjából pont ennyit tud róla, de a magyar forrás kereshető esetleg Szódzsó Hendzsó névnél is, sőt alighanem arról lett valamikor átnevezve. – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 11:33 (CET)

Ja, értem, akkor ez ugrott. Azt hittem, mankót tudok adni. :) – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 11:42 (CET)

Egyébként ha van még ellenőrzésre váró kötete a VIL-nek, egyet szívesen átlapozok én is. – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 11:50 (CET)

Lehet, hogy kölcsönkapom ma innen a szomszédságból. – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 13:00 (CET)

Sajnos nem kaptam. Online lexikonnal nem tudok segíteni? – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 17:11 (CET)

Merrefelé van az a táblázat? – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 17:20 (CET)

Ja persze, megnyitottam. Hogyan tovább? – Pagonyfoxhole 2010. november 6., 17:27 (CET)

Sarapova, kiemelés

Szia, a kiemelési eljárás során szükséges változtatást jeleztél a Sarapova-cikknél. Igyekeztem teljesíteni a kérést, kérlek, nézd meg, így megfelelőnek találod-e linkeket, és ha igen, kérlek jelezd a változtatás teljesülését (+ egy kicsit feljebb írtad, hogy át kellene fogalmazni egy mondatot, kérlek, nézd meg azt is, hogy jó lett-e). Köszi, Pumukli vita 2010. november 7., 17:50 (CET)

Köszönöm! :) Pumukli vita 2010. november 7., 18:57 (CET)

Re:Javaslat

Üdv! Közhelyesen hangzik, de tényleg jól esett, hogy gondoltál rám. Viszont mostanában elég sok teendő akad a gyülekezetekkel, és most született a kislányunk (első gyerek...) Úgyhogy szerintem ez túl nagy kötöttség lenne. Örülök, ha így három év wikizés után elérem lassan a Wikinas szintet. – Tkarcsi vita 2010. november 7., 17:52 (CET)

átalakítás a műhely vitalapján megbeszélteknek megfelelően

átalakítás a műhely vitalapján megbeszélteknek megfelelően, linkjavítás, új helyszínek képei)

Szia!

Ez az átalakítás mit is céloz? Azt látom, hogy töröltél tekintélyes mennyiségű anyagot mindegyik listából, de nem tudom, miért és mi alapján. A műhely utolsó néhány témájában nem találtam erre vonatkozó infót (az összes hozzászólást nem néztem át). misibacsi*üzenet 2010. november 7., 18:35 (CET)

Igen, ezt olvastam, csak nem tudtam, hogy ennek végrehajtásáról van szó. Így rendben van a dolog, csak érdekelt, mit csinálsz. misibacsi*üzenet 2010. november 7., 18:47 (CET)

Kiemelve

Jó estét kívánok! Köszönöm szépen a kiemelési eljárás során leadott szavazataidat, Mocsáryra reggel fölkerült a csillagocska. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. november 8., 17:22 (CET)

Cinque Terre

Bonszoár! Jelentem: a cikk készen van! A vitalapon a VÖR értékelést töröltem, azt jó lenne, ha pótolnád, másrészt pedig megkérnélek a lektorálásra is, persze amennyire időd és energiád engedi. Előre is mille grazie. Néhány napig csak hébe-hóba leszek, mert ismét becses fővárosunk kockaköveit kell koptatnom, de biztosan lesz időm benézni ide is. Üdv– Istvánka posta 2010. november 9., 18:54 (CET)

Még annyit tennék hozzá, hogy a Nemzeti Parknak nem hoztam létre új szócikket, mivel szinte ugyanaz a tartalom került volna bele, mint ebbe a szócikkbe. A Nemzeti Park területe csak egy ici-picivel nagyobb mint a tkp. Cinque Terre, ezért szerintem bőven elég egy szócikk a kettőről. Erről mi a véleményed?– Istvánka posta 2010. november 9., 19:06 (CET)

Köszönöm! Szerintem jövő hét végére az én agyamban is ülepedni fog a sok infó és sokkal jobban átlátom majd a cikket. Most kicsit beturbóztam vele, mert szeretném a vállalásaimat még az idén teljesíteni :-)Istvánka posta 2010. november 9., 21:57 (CET)

Köszönöm! Mindig jó, ha van feedback a szövegről.Majd a vitalapomon válaszolok tételesen! S aztán majd nekiállok a másik cikknek :-)Istvánka posta 2010. november 18., 20:34 (CET)

Válaszok és kérdések nálam! – Istvánka posta 2010. november 18., 23:39 (CET)

Aelius Florianus Herennius Modestinus‎

Válaszolok, mint a bűn elkövetője! :) Pusztán az egységesség kedvéért. Épp ma fejeztem be az alagutakat, mind megkapta az infoboxát. Kár, hogy az önéletrajzoknál nincs ezirányú egységesítési szándék... – B.Zsolt vita 2010. november 9., 22:04 (CET)

Jó múltkor meg egy igencsak hosszú cikknél vontad vissza az infoboxot. Így logikát nem látok benne. Az én érvem az, hogy bár csak ismétlést tartalmaz az infobox (feltéve, ha a cikk hozzá helyesen és pontosan van megírva), mégis hasznos. Mert ha valaki 20-30 cikket fut át, mert keres valamit, az infoboxban egy helyen minden fontos dolgot megtalál. Az olvasó nem tudhatja, hogy azért nincs infobox, mert kevés adat lenne benne, vagy azért, mert még nem írta meg senki. – B.Zsolt vita 2010. november 9., 22:14 (CET)

Nem temető volt, de mivel az önéletrajzok nekem sem a szívügyeim, én sem koptatom miatta a billentyűzetemet :) De ha te vasútvonalnál vagy vasúti járműnél vonnád vissza infoboxot, akkor olyan háborút indítanék, aminek a vége egy örökblokk lenne! :) Na megyek is vissza a technikai témájú szócikkekhez! :) – B.Zsolt vita 2010. november 9., 22:23 (CET)

Kiemelés

Szia! A Cervantes kiemelésen van még általad tett szükséges-igény, kérlek, nézd meg, hogy megfelelő-e a változtatás, mert van az eljárás utolsó napja. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 13., 08:36 (CET)

Értem, köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 13., 20:49 (CET)

Ez a mondat nincs a VIL-ben

Jó estét, Nagyasszony! :) Ha ez a mondat nincs benne, akkor nem lehet, hogy egy másik forrásból származik? Vagy egyszerűen látta a cikk szerzője, hogy semmilyen műre nincs hivatkozás és ezt leírta, mintegy feldolgozva a rendelkezésére álló adatot (=nulla mű)? – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 13., 19:57 (CET)

Illetve, ha semmi műve nem maradt ránk, lehet, hogy nem is nevezetes eléggé? Csak hangosan gondolkodom a vitádon... – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 13., 19:59 (CET)

Oké! A kalapom megemelem azelőtt a munka előtt, amit csinálsz/csináltok! – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 13., 20:06 (CET)

Tudtad, hogy...?

Szia! Gyere megbeszélni! Szerkesztővita:Perfectmiss/Érdekességek#IrányelvPerfectmisside írj! 2010. november 21., 17:20 (CET)

Romániai Református Egyház

Szia, Hkoala. Láttam, te értékelted a Romániai Református Egyház szócikket. Kibővítettem (remélem, már nem vázlatos). Esetleg vess rá egy pillantást, jó-e? Köszi, minden jót neked :-) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Iegeb (vitalap | szerkesztései)

Statisztika

Jóccakát! Ej-ej, nem én fogok szólni... – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 22., 19:09 (CET)

Várd csak meg Bennót! :)) Nem statisztika, ez nagyon igaz. Csakhogy abban a beszélgetésben előkerült DD... És az tényleg nem statisztika, de annyiban hagyni sem volt kedvem. Deadminálták, dejárőrözték, mi kellene még??? Ezért válaszoltam egyáltalán. És: a heti beszámoló sem egyértelműen csak statisztika, olvasd el Pasztilla megjegyzéseit. Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 22., 19:19 (CET)

Bennó Grószmajszternek szóltál erről? Mert úgy tűnik, hogy ő ezt nem így értette... – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 22., 19:35 (CET)

Az lehet. Én már semmilyen levlistán nem vagyok rajta, így nem tudhatom. És már nem is érdekel. De ha így látod, miért nem neki írsz? Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. november 22., 19:52 (CET)

Re lista

Nagyon jó lenne a lista. – Istvánka posta 2010. november 23., 07:42 (CET)

Köszi. Kövérítettem azokat, amiket biztosan megcsinálok. De nem találtam a listában a Domus Aureát sem a pantheont? Ezek egy másik listában lennének, habár a forrás ugyancsak a MűvLex. Üdv– Istvánka posta 2010. november 23., 08:19 (CET)

Igen, azokra tegnap tettem fel a sablont. Bocs, de írtam a beszélgetésfolyamhoz is, de valahova elveszett... Folyamatosan lesz még egyébként. Talán ez teljesebb, a kategória itt gyűjti: [1] Ogodej vitalap 2010. november 23., 11:01 (CET)

Ilyen is van? :-). Akkor belépek én is, habár sokat nem fogok vállalni az biztos, csak megakadt a szemem ezeken a cikkeken. A paramétereket akkor majd emailben küld át légyszi. Köszönöm – Istvánka posta 2010. november 23., 11:14 (CET)

Írtam néked! – Istvánka posta 2010. november 23., 11:44 (CET)

Azon...

...morfondírozok, hogy az esküvői versikéknek és a névnapi köszöntőknek melyik wikiben a helye? Wikidézet??– Istvánka posta 2010. november 24., 23:46 (CET)

Akkor konzultálok Osvát úrral is! – Istvánka posta 2010. november 26., 18:17 (CET)

Köszönöm

Kedves Hkoala,

Köszönöm szépen a válaszodat, és hogy foglalkoztál ezzel. Az értékelések mikéntjéről talán nem tudok eleget, de amúgy sem szeretem csak úgy felülírni mások véleményét, munkáját. Jobb (és objektívabb is) így, hogy te módosítottad. Minden jót neked, és kösz még egyszer, – Iegeb vita 2010. november 25., 11:18 (CET)

Bode Múzeum

Szia,

egyetértettem a javaslataiddal, megtettem a szükséges változtatásokat.

Ránéznél még egyszer a kiemelési eljárásra?– Szilas vitalapom 2010. november 26., 08:32 (CET)

Köszönöm szépen a hasznos javaslataidat; a többi múzeumos cikkemet is eszerint igyekszem majd szerkeszteni.– Szilas vitalapom 2010. november 26., 19:04 (CET)