Szerkesztő:Gabest/Tanítások

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szia Gabest!

bevezető: Ha vissza akarsz még jönni, a következő dolgokat kérlek szépen mint jó barátom, az én kedvemért mindig tartsd be.

1. Minden egyes vitalapos üzenetedre figyelj, a laptöriben is tudod követni.

2. Mindig próbálj meg reagálni valamit, ha vitalapon kérdeznek.

3. A vitalapodról ne törölj le sose semmit, csak ha valami sérti a személyi jogaidat, az esetben kérheted a laptöri elrejtést is.

4. A történetek leírásait ne másold be sose más weboldalakról, mindig te magad próbáld megírni, ha már láttad a történetet.

5. Ha még nem láttad, akkor előbb nézd meg a történetet, csak előtte ne írd meg, amíg nem láttad, csak utána.

6. Ne fordíts le webfordítóval sose külföldi wikikből szöveget, csak te magad fordítsd le, ha már tudod azt a nyelvet beszélni.

7. Amíg nem tudod azt a nyelvet beszélni, addig ne fordíts, csak ha már megtanultál olyan nyelven beszélni akkor.

8. Ha magadtól fordítasz arra ügyelj, hogy helyesen fordítsd át magyarra, nyelvtani eltéréseket figyelembe véve két nyelv között.

9. Ha magadtól írod meg a történetet, arra ügyelj, ne legyen sok elgépelés és helyesírási hiba, értelmes és enciklopédikus legyen.

10. Ne tömd tele a cikkeket hasra ütéssel mindenféle infókkal, az alapszabályban tanulmányozd át mik valók a wikibe.

11. A személyeskedést kerüld, meg a csúnya beszédet, valamint a hangoskodást, és az agresszív hozzáállást másokkal szemben.

12. Rajtam kívül mások kéréseit se hagyd csak úgy figyelmen kívül, mindenkivel próbáld megbeszélni a dolgot.

13. Cikkeket ha létrehozol, mindig add meg a forrásaidat, forrás nélkül legalább tedd ki a nincs forrás sablont.

14. Sorozatosan ne hozz létre egymás után cikkeket, amíg nincsenek meg a hozzájuk való szükséges források.

15. A szinkronhangokat csak akkor írd be ha van hozzájuk megbízható forrás, ha a hangjáról már biztosra felismerted, akkor is csak akkor írd be, ha találsz forrást.

16. Alaposan nézz utána dolgoknak, mert sokszor más oldalakon is rosszak a feltüntetések, győződj meg róla, hogy jók e.

17. A cikkek átnevezéseit mindig a szabályos átnevezéssel csináld, de ne azt írd oda az átnevezés indoklása, hanem indokolj.

18. Ne törölj kategóriákat, megbeszélés nélkül, kérdezz rá kocsmafalakon vagy filmműhelyen a többiektől is, mit tanácsolnak.

19. A szövegek fogalmazásainál ne ragaszkodj mindig az egyformaságra, a lényeg helyesen legyenek megfogalmazva a mondatok.

befejező: A filmek csoportosításában toldalék nélkül, elöl a megvalósítási forma álljon, a műnem, a bemutatási mód, a műfaj, valahol szépen elhelyezve szerepeljen lehetőleg toldalék nélkül benne, a bevezetőben elég a legjellemzőbb műfaj rá, de a négy csoportosítás külön legyen elhelyezve, pluszban még a csoportosításokból több példák is szerepelhetnek, ha be akarod tenni, például a játékidőre utaló kategória, de ez a négy ami a leglényegesebb nekem a wikin.

--vége--