Szerkesztő:Firk

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Firk (angol, ritka) = furcsa szerzet (A freak; trick; quirk - nincs benne az Országh szótárban :-)). Alias vagyis másodpéldány, de nem klón Apogr (görög: másolat) néven az angol wikiházban: http://en.wikipedia.org/wiki/

"Firk kimúlt." Lap bezárva. Másolatként (apogr) hamarosan megnyílik

Szerkesztő:apogr

firk 2004. augusztus 29., 08:07 (CEST)

Legfőbb érdeklődési területem éppen a wikipédia projekt - annak számos vonatkozása.

"Keresem a szót, keresem a hangot"

Minden észrevételt szívesen fogadok. A szövege/im/nk tartalmáról szóló megállapítások egy fokkal jobban érdekelnek, mint az formai "tökéletesítés" ajánlások vagy beavatkozások - de azokra is rá vagyok szorulva.


augusztus 4 körül

kooperatív szövegírás köszönöm, hogy hozzányúltál a szövegeimhez. Grin azt írja, hogy valamiért neki nem tetszenek a szövegeim, de átírásra nincs ideje, magyarázaton meg még gondolkodnia kell, de arra nem ér rá (l. előbb). Jó kis helyzet (nem először). firk 2004. augusztus 4., 16:15 (CEST)

A lap eredeti címe "http://hu.wikipedia.org/wiki/User_vita:Gubbubu"


Lasasan elkezdek takarítani, türelmet kérek. Hálás vagyok azoknak akik eddig is segítettek. Nekik ajánlom a Kollegiális lektorálás rövidített fordításomat.


A Közügy; 19:59 . . Gubbubu (Vita) a cikk elejének javítása. A közügy nem egy elgondolás, ne keverjük össze a fogalmakat. Világosan, differenciáltan tessék gondolkodni és fogalmazni, a lexikon nem vagy nem csak filozófiai értekezés!


Bár ezzel egy kicsit messze mentél, kedves kolléga, üsse kavics, töröltem a közügyet, ne zavarjon a differenciálatlan és nem világos gondolkodásom. Tény, hogy rengeteget lehet itt tanulni mindenkitől. A legtöbbet a Grin-től tanultam, aki nagyon világosaan tud fogamazni: "Kérem, hogy a jövőben SEMMILYEN okból ne küldjön nekem emailt. Semmiről. Soha. Köszönettel." Úgy lesz. firk 2004. augusztus 20., 21:16 (CEST)



a mostani termékeny vita alapján úgy látom, hogy szükség lenne a jelentés szócikkre, és esetleg a Backus Naur form/notation ismertetésére is. Az utóbbival meg lehet sok helyen ismerkedni. egy külső link http://www.fsz.bme.hu/~szebi/slides/C2/sld017.htm -

Szerkesztő:firk/sali

Szerkesztő:firk/vita

Szerkesztő:firk/Más lexikonszerkesztők

Szerkesztő:firk/vonatkoztatás

Szerkesztő:firk/Miért nem nagyszerű a Wikipédia

Szerkesztő:firk/örökség