Szerkesztő:DrTIPr

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az OSSKI teljes nevét 52 éven át a francia Nobel díjas tudós névadó idézőjelbe tett nevével írtuk. Miután 6 éve már csak egy főosztállyá redukálva működhet, a történelmi nevét illendőnek vélem megtartani. Az idézőjelbe tett névadó, valamint az egy szóba írt Sugáregészségügyi, valamint a 2 szóban külön írva használt Kutató Intézet megnevezést, sem az MTA, sem a különböző neveken funkcionáló eü.főhatóság nem kifogásolta egyetlen hiv.iratban sem. A helyesírási szabályok általában gyorsabban változnak, az OSSKI teljes nevének kiírási módja 52 éven át változatlan volt. Ismételten javaslom, utólag (az önálló országos intézet megszüntetése után évekkel) ne változtassa meg senki azt az írásmódot, amelyet 52 éven minden hatóság, szakmai partner intézet és főképpen az OSSKI dolgozói elfogadtak.

MÁS:

Az intézet 7 igazgatójának felsorolása mellett zárójeles megjegyzés olvasható arról, hogy "mind orvosok". A 6.igazgató Dr. Turai István volt (50 hónapon át, 2007.május--2011.jún.). A Wikipédiában ma is szereplő Turai István névre kattintva azonban az 1925-ben Budafokon született és 2007.szeptemberében már elhunyt (egy alkalommal) válogatott focista adatai olvashatók. Érthető, hogy Turai István focista NEM vezethette és képviselhette az OSSKI-t 2011.júniusig, amint azt Assoc.Prof., Dr.habil. Turai István, MD, MPHM (London), PhD, az orvostudomány kandidátusa, kétszeres szakorvos tette. Meglepő, hogy az adatfelvivő írástudónak fel sem tűnt, hogy a 82 éves futballista 2007.júniusában aligha kaphatott volna főigazgatói megbízást, de a 2007.szeptemberi halála után már semmiképpen sem teljesíthette az igazgatói feladatokat még 4 éven át !?!


KÉRÉS a Wikipédia szerkesztőkhöz: sziveskedjenek törölni a Turai István futballistára vonatkozó linket s helyette megadni az OSSKI 6.igazgatójára Dr. Turai Istvánra vonatkozó alábbi tudományos linkek közül néhányat (de lehetőleg valamennyi alábbit) megadni:

·       https://www.linkedin.com/in/istvan-turai-md-dr-habil-a-prof-mphm-phd-97902788/

·       https://www.antsz.hu/felso_menu/ugyintezes/kozegeszsegugy/sugaregeszsegugy/foldrengesjapanban http://www.researchgate.net/profile/Istvan-Turai

·       https://m2.mtmt.hu/api/author/10013117/summary?labelLang=hun

·       https://m2.mtmt.hu/api/author/10013117/summary?labelLang=eng

·       List of publications of István TURAI, MD, MSc, PhD (osski.hu)

·       www.osski.hu/publikaciok/turaiistvandr/turaiistvandr.html

·       OSSKI / Kiadványok – Dr.Turai István (8 könyv,  módszertani útmutató vagy Intézet-ismertetés:  2014,  2010, 2008/2,  2007/2,  2006,  1993)

·       PDF.MPro - Full Text Journal Articles by Author Istvan Turai (Page 1) (manuscriptpro.com)

·       http://www.osski.hu http://www.osski.hu/osski/sbfo/sobdo/sobdo_en.html.old

·        ANTSZ - A japán Fukushima Daiichi Atomerőmű súlyos üzemzavara kapcsán Sugáregészségügyi kérdések és válaszok

·       https://www.antsz.hu/felso_menu/ugyintezes/kozegeszsegugy/sugaregeszsegugy/foldrengesjapanban

http://www.researchgate.net/profile/Istvan-Turai