Szerkesztő:Bstonawski

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benjamin Stonawski (Benjike)
Benjamin Stonawski
Benjike logo
Benjike logo
Született2006. április 12.
Mátészalka
MűvészneveBenjike
SablonWikidataSegítség
pl Polski jest językiem ojczystym tego użytkownika.
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en-2 This user can read and write intermediate English.
Ez a szerkesztő amerikai angolt használ.
Szláv Ez a szerkesztő szláv származású.
Ez a szerkesztő Google Chrome böngészőt használ.
Ez a szerkesztő főként Google keresőt használ.
Ez a szerkesztő Windows felhasználó.
macos Ez a szerkesztő macOS operációs rendszert használ.
Ez a szerkesztő GNU/Linux-ot használ.
' Ez a szerkesztő HoleOS felhasználó.
Ez a szerkesztő férfi.
This user is male.
Ez a szerkesztő imádja a macskákat.
' Ez a szerkesztő imádja az elektronikus zenét
Ez a szerkesztő kedveli a rapzenét.
Ennek a szerkesztőnek a kedvenc zenei előadója a Lemaitre
Ez a szerkesztő jobbkezes.
Ez a szerkesztő jelenleg iPhone mobilt használ.
Ez a szerkesztő Magyarország lakója.
Ez a szerkesztő zongora játékos.
Ez a szerkesztő basszusgitár játékos.

Benjamin Stonawski[szerkesztés]

Eléggé fiatal szerkesztő vagyok, 2006. április 12-én születtem.

Rólam[szerkesztés]

Mátészalkán születtem 2006. április 12-én.

Angolul már óvodában kezdtem tanulni, viszont komolyabban foglalkozni a nyelvvel körülbelűl 2019 elején kezdtem, hiszen rá kellett döbbennem, hogy az iskola nem nagyon segít nekem a nyelvtanulással. Elkezdtem követni az angol közösségeket a neten, illetve különtanárhoz járok a mai napig, az angol a kedvenc nyelvem. 1-2-szer becsúszik néhány nyelvtani galiba, ezért nem 3-as szinten tudom.

Informatika terén már 4 éves koromban foglalkoztam, amikor apukám megengedte hogy játszhassak a Windows 95-ös gépén. Viszont nem ezen a rendszeren nőttem fel, hiszen 1 héttel rá már frissítettük a gépet a jó öreg Windows XP-re. Szóval az XP-n nőttem fel, több mint 5 évig használtam XP-t, amikor 2015-ben apukám odaadta neki a régi laptopját, ami már Windows 7-et futatott. Ez egy ASUS K50C laptop volt. Nem a gyorsaságáról híres. A Windows 8 és 8.1 mint mindenkinél, nálam is kihagyta az utat. 2014 végén apukám ismét vett egy új laptopot magának, és az elözőt pedig nekem adta, ez egy Lenovo G580 2013-as volt. Windows 7-et használtam rajta. 2015 márciusában Windows 10 Beta Tester lettem, majd 2015. június végén megkaptam a végleges Win10-et. 2017. decemberében szereztem magamnak egy DDR3-as asztali gépet, ami lefüstölt márciusban. 2018 júniusában szereztem egy AMD-s DDR4-es számítógépet, amit a mai napig fejlesztgetek és használok. Kipróbáltam már a macOS-t is, és 6 hónap gondolkodás át is álltam rá, jelenleg Hackintoshom van.

Próbálok átállni Linuxra, viszont sajnos nem tudok a programlimitek miatt, de sokkal jobban tetszik nekem a GNOME interfésze mint a Windows-zé.

Telefonok terén már 3 éves koromban ismerkedtem, amikor elrontottam anyukám Motorola telefonját. Egy évvel rá örököltem apám Motorola telefonját, amit valahol elhagytam. Utána már csak 2014-ben, 8 évesen kaptam meg anyukám LG nyomógombos telefonját SIM kártyával együtt. 2015-ben, 9 évesen pedig megkaptam az első okostelefonomat, az Alcatel OneTouch Smart Minit, ami Androidot futatott. 2016-ban kaptam egy Samsung Galaxy S7 mini-t, majd amiután belassult a telefon 4 hónappal rá, elegem lett az Androidból. Így 2017 júliusában kaptam egy iPhone 6s-et, ami a mai napig apukámé. "Fordult a kocka". Majd 2019 júliusában kaptam egy iPhone X-et, amit a mai napig használok.

Illetve 2019. júniusában alapítottam egy informatikai csapatot, a Peaches Technology-t, ilyenkor csak a barátom, Domokos és én voltunk a tagjai, majd pont ezen a napon elkezdtünk dolgozni egy Linux-disztribúción, a HoleOS-en, aminek az első verzióját 2020. február 9-én adtuk ki, már hárman, hiszen egy új tagot üdvözöltünk, Victor-t aki amerikai származású. A mai nap a HoleOS-nek jelenleg 3 verziója van, illetve már 8 tagja van a csapatunknak.

Vannak kisebb karrierjeim, amiről próbáltam egy Wikipédia cikket írni, de sajnos nem elég nevezetes erre a célra.

Van egy zenei karrierem amit 2019. júliusában kezdtem rögtön egy albummal. Főként kislemezeket dobok ki, csak két albumom van. Nem vagyok nagyon népszerű, világszerte kb. 100 hallgatóm van.

Viszont a legnagyobb dolog amivel foglalkozom az a YouTubereskedés. Benjike néven már van 5180 feliratkozóm és 1,5 millió megtekintőm. 2019 elején futottam be a Types of Mappers nevű sorozatommal, ami a "mapperek" típusait mutatja be. Egy idő után nem foglalkoztam a sorozattal, mert nem volt több ötletem, viszont mostmár van rengeteg, úgyhogy nem állok meg vele.

Imádom a macskákat, jelenleg van egy macskám, neve Cilu, de számos más macskám volt, akik vagy elszöktek, vagy sajnos meghaltak.

Zenét igazából akkor kezdtem el hallgatni a legjobban amikor letöltöttem a Spotify alkalmazást, majd előfizettem a Premium csomagra is. Itt bukkantam rá kedvenc előadómra, Lemaitre-re, majd később egyre jobban gyarapodott a kedvenc előadóim listája. Főként elektronikus zenéket hallgatok, viszont néha hallgatok oldschool rapet is, nagyrészt magyar előadókat, Krúbit legfőbbképpen.

Két hangszeren tudok játszani, a legjobban zongorán, 5-ös szinten, illetve basszusgitáron 1-es szinten. Zongorázni 2014-ben kezdtem el, basszusgitározni pedig 2020 elején. Inkább angol közösségekben veszek részt a neten, de 1-2 magyar közösség tagja is vagyok. Magyar YouTube videósokat nem nagyon követek, inkább angol és 1-2 lengyel videóst nézek.

Wikipédiás történetem 2010-re nyúl vissza, amikor nem nagyon érthetően írtam valamit a kedvenc rajzfilmemről. Szerencsére nemrég belebotlottam, röhögtem is rajta egy keveset :'D (Szerkesztő:Benjamin Stonawski/Droopy a mesterdetektív). Utána 2015-ben én hoztam létre az ASUS Wikipédia lapját, és utána számos oldalt szerkesztettem egy másik fiókról. Sajnos újat kellett kezdenem, mert elfelejtettem a jelszavát, és az email már nincs meg amire regisztráltam.

Angol Wikipédia oldalam: User:Bstonawski

Nagyon érdekel az Apple tevékenysége, és ahogyan észrevettem, az új macOS, iOS kiadások nem jelennek meg a magyar Wikipédia oldalon, ezért én vagyok az a srác aki ezeket írja azaz csak benyújtja a közreműködést.

Eddig ezekbe a lapokba szerkesztettem bele vagy hoztam létre[szerkesztés]

Magyar Wikipédia

Angol Wikipédia

Milyen céljaim vannak az életben?[szerkesztés]

Nos, ez a kérdés nehéz lehet néhány ember számára, de nem számomra, hiszen én tudom hogy mit akarok kezdeni a jövőmmel. Először is szeretnék elköltözni Magyarországról az Egyesült Államokba, azon belűl talán Los Angelesbe, ahol szeretném az informatikai csoportomat, a Peaches Technology-t egy céggé alakítani, aminek a neve "Peaches Technology Inc." lenne. Szeretnénk hardvereket és szoftvereket készíteni egyaránt azoknak az embereknek, akik szeretik a technológiát, hiszen mi is szeretjük azt.

Szeretnék egy zenekart alapítani C**M**** (titok hogy mi a teljes) néven. A zenekar elektronikus és inditronikus zenéket készítene. Én szeretnék lenni a bassusgitárjátékos, néha a billentyűs, és én írnám a dalszöveget is. A zenekar természetesen angol lenne.

Természetesen szeretném folytatni a szóló zenekarrieremet Benjike néven.

Volt fiókok[szerkesztés]

Szerkesztő:Benjamin Stonawski, Szerkesztő:benjikeyt és Szerkesztő:Benjy25.

Ezekben az országokban jártam[szerkesztés]

 Lengyelország  Szerbia  Görögország

 Szlovákia  Észak-Macedónia  Magyarország