Szerkesztő:Antifinnugor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Bemutatkozas[szerkesztés]

Ez antifinnugor felhasználói lapja

kapcsolataim:[szerkesztés]

szerkesztok[szerkesztés]

User_vita:Gubbubu User_vita:Grin User_vita:Adam78
[Gubbubu] [Grin ] [Adam78 ]
User_vita:Füleki_Ádám User_vita:Dhanak User_vita:Nyenyec
[F%C3%BCleki_%C3%81d%C3%A1m ] [Dhanak] [Nyenyec]
User_vita:Gaja User_vita:Peda User_vita:Millisits
[Gaja ] [Peda] [Millisits]
User_vita:Ralesk User_vita:Alensha User_vita:Linkoman -
[Ralesk ] [Alensha ] [Linkoman ] -

Magyar mult tema forrasok[szerkesztés]

Szerintem a legjobb es legmeggyozobb, mert nyelvesz szakembertol van, Maracz Laszlo cikke. Ezt musztafa es hipo elvtarsak folyamatosan torlik utalas szintjen is az angol oldalrol :-) (elszorakoztatjak a tisztelt publikumot vele), annyira gyulolik. Ezt olvasd el foltetlenul, valamint Bakay tanulmanyait "hogyan lettunk finnugorok" es "szegeny Budenz" cimmel. Mindketto nagyon jo. Utana jonnek a haladoknak valo tanulmanyok, Bobula Ida, Padanyi Viktor "Akiket a finnugor nyelveszek letorkoltak" c. tanulmanya, Badinyi Jos Ferenc sok szumer nyelvrol szolo muve, Novotny Elemer tanulmanya, Barath Tibor Egyiptomot es a kozelkeletet erinto tanulmanyai, Laszlo Gyula jelentesei nepunk multjarol, Horvath Istvan ketszaz evvel ezelotti tanulmanya multunkrol, Kiszely Istvan nagyon reszletes osszefoglaloja a magyar nep eredeterol, nyelverol es szokasairol, Mesterhazy Zsolt muvei es sok mas. Nepunk vallasarol nagyon jok Zajti Ferenc munkai, Mindszenthy volt titkara irt a szumerok hitvilagarol, es annak nyomairol a magyar nyelvben. Kb. ebben a sorrendben lesznek egyre reszletesebbek a tanulmanyok, es haladnak nyelv-mult-eredet-vallas iranyba. Antifinnugor 2004. december 1., 13:12 (CET)

Finnugor temakor[szerkesztés]

Se kultúra, se történelem. Ez a cikk pont azzal foglalkozik, hogy milyen távolinak tűnik a finn meg az észt, és miért gondolja mégis azt a nyelvtudomány, hogy nyelvrokonaink. (A válasz röviden: a rendszerszerűen ismétlődő különbözőség miatt. A magyarázatot lásd a cikkben!)

Elolvastam. A finn- eszt -magyar stb. nyelvrokonsagot bizonygatja, amit en es a tobbi antifinnugorista egy pillanatig sem vont ketsegbe. Hiszen az agglutinacio ketsegen kivul kozos tulajdonsag. A "halzsiros rokonsag" kifejezes sem az ellenzok talalmanya, hanem a terjesztoke, ellenfeleik szajaba adva azt. Amit mi mondogatunk, az az, hogy az un. finnugor illetve az urali nyelvcsalad mestersegesen krealt minicsoport, melyet kizarolag az agglutinacio kot ossze es semmi egyeb. Viszont ezzel eppen eroszakkal es termeszetellenes modon elvalaszt tenyleges eredetunktol es tovabbi, ugyanolyan kozeli, illetve sokkal kozelibb (szumer, szittya, hun, avar) rokonsagunktol illetve onmagunktol. A cikk a szokasos olvasohulyitesek es hamisitasok egyik iskolapeldaja. Antifinnugor 2004. november 22., 11:48 (CET)
A finnbugrisok egyik onreklamozo web oldala kifejezetten gyermeteg, "szimpatia" cimmel. A szimpatia egy dolog, es a nyelvek besorolasa egy egeszen mas dolog. Antifinnugor 2004. november 22., 11:37 (CET)

Statisztika link[szerkesztés]

Szia!

Ha a cikkek száma, mérete, ilyesmi érdekel, akkor van egy nagyon hasznos link itt: [1].

Grafikont is tud rajzolni, nagyon látványos! :)

Nyenyec 2004. november 25., 16:12 (CET)

Képek forrása[szerkesztés]

    • A különböző licenceket sablonokkal szoktuk jelezni. Ezeket itt láthatod felsorolva, a megfelelőt írjuk be a kép lapjára, mint ahogy azt puskásnál is tettem.
A kép lapjára úgy jutsz a legegyszerűbben, hogy az adott képre klikkelsz a cikkben.
Üdv, --grin 2004. november 30., 15:40 (CET)

Technika[szerkesztés]

Szeretnek attekintest nyerni arrol, milyen cikkek vannak a magyar wikipedian. Hogy megy ez?

Hogy tudom az egesz magyart (vagy barmely masikat) lehozni cd romra ugy, hogy a cd romrol is elvezheto legyen?

Koszi, Antifinnugor 2004. november 30., 12:12 (CET)

Szia! Harp-nál többet én sem tudok [2] (http://hu.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=User:Gubbubu&curid=2336&diff=0&oldid=0). Elvileg innen tudod letölteni az adatbázist: [3] (http://download.wikimedia.org/) De hogy hogyan lehet egyszerűen működésre bírni saját CD-romon, arra sajnos nem ismerek módszert. Viszont ha sikerül kiderítened, engem is érdekelne. Üdv, Nyenyec 2004. november 30., 16:59 (CET) Én egy közönséges webtükröző programmal (pl. wget-tel) leszedném a teljes hu.wikipedia.org-ot, az eredmény könnyen kiírható CD-re. --Dhanak 2004. november 30., 17:48 (CET) Ha valaki megpróbálná „webtükröző” programmal az egészet lehívni, az – azon túl, hogy ez aránytalanul nagy terhelést okozna a servereknek, és emiatt néhány lassan tízezer szerkesztő és néhány vélhetően százezer olvasó munkáját nehezítené – vélhetően 1-2 hónapig nem látná azt, mivel a lehívási szakasz várhatóan kezdeti pontján az ezt figyelő robot letiltaná 1-2 hónapra. A teljes adatbázis lehívható, mint már említve lett vala. Ez alapján elviekben elkészíthetőek a weblapok. Senki nem állítja, hogy egyszerűen – én sem – de jelenleg egy ekkora adatbázist csak így lehet lehívni. Aki CD-t akar belőle írni, annak illik megdolgoznia érte. A „hivatalos” módszer az, hogy lehívod az adatbázist, valamint a MediaWiki software-t, felinstallálod mindkettőt, majd a saját gépeden azt csinálsz vele, amit akarsz: ráereszthetsz egy tükröző programot, vagy ami épp jólesik. (A neten utána lehet nézni, hogy van-e már kész átalakító; állítólag többen nekikezdte, de most nincs időm megkeresni.) --grin ✎ 2004. december 1., 11:15 (CET) Koszonet, meg fogom probalni. Meg elobb korulnezek, hatha valahol valaki leirt valami egyszerubb cd-re irasi modszert. A meretek onmagukert beszelnek: angol 400MB, nemet 190 MB, francia 62 MB, holland 35MB, lengyel 33MB, finn 6MB, orosz 6MB, szloven 5MB, magyar 4MB, roman 2MB, szerb 2MB, szlovak 1MB, torok 1MB, stb... Azt irja a [4] (http://download.wikimedia.org/) oldal, hogy valtoztatni akarnak a formatumon. Szerintem idealis lenne egy igazi lexikon alak, ahol cimszavak szerint lehet keresni. Antifinnugor 2004. december 1., 11:38 (CET)