Szerkesztő:Adelia/Winx

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

3. évad[szerkesztés]

A Winx Club epizódjainak listája

3x01 A lányok épp hazafelé készülődnek a nyári szünetre, amikor kiderül, hogy Stellánk bálja lesz, ahova természetesen elhívja a Winxet és a specialistákat is. Bloommal elindulnak ruhát venni, de egy elég ellenszenves lánycsapatba botlanak... A Trix ezalatt jégbefagyva landol egy bolygóra, hogy sose juthassanak vissza. A bolygón szörnyek támadnak rájuk, de Valtor megmenti őket, aki hosszú idő óta jégbe volt fagyva.

3x02 Minden készen áll Stella báljához, Layla kivételével az összes Winx megérkezik, és Chimera is, akivel Magixban találkoztak. Stella apja, Radius, pedig a partin jelenti be, hogy elveszi Cassandrát, Chimera anyját, aki így a királyi család tagja lesz. Valtor is feltűnik Solariában, hogy erőt gyűjtsön Solaria napjából és emelett odaadja erejét Cassandrának és Chimerának, akik Stellát békává változtatják és az egész bál kudarcba fullad.

3x03 A lányok egy titkos barlangon keresztül próbálnak meg kijutni a palotából, amin keresztül Stella többször is kiszökött. A barlang azonban teljesen megváltozott, és több veszélyt is rejt magában. Végül sikerül átjutniuk és Alfeában próbálnak meg megoldást találni Stella visszaváltoztatására. Egy hegyen lévő tükröt, az igazság tükrét kell megtalálniuk, ami segíthet Stellán, de a tükör őrei megtámadják őket.

3x04 Nagy nehezen sikerül a csapatnak bejutnia a barlangba, de mielőtt megtörhetnék az átkot, meg kell fejteniük egy rejtvény. Stella megoldja a rejtvényt és így visszaváltozik önmagává. Így aztán el is kezdődik a rövid szünetük, ami után visszatérve Alfeába, találkoznak az újonc boszorkányokkal. Layla azonban nem érzi jól magát, elzárkózik a többiektől és csak később árulja el a többieknek, hogy bolygóját, Androst megtámadta Valtor, és úgy tűnik az ő bolygója is Domino sorsára jut.

3x05 A lányok úgy döntenek, hogy Androsra utaznak, hogy segítsenek Laylának. Stella azonban nem tart velük, mert ő arra próbál választ találni, hogy az apja miért fordult ellene, ezért ő Solarisra készül. Az utazás előtt viszont ki kell találniuk valamit, hogy ne kelljen az iskolában maradniuk, így aztán betegnek tettetik magukat. Androson a Winx megismeri Valtor hatalmát és újra harcolnak a Trixel is.

3x06 Stella Alfeában továbbra is próbálja fedezni a lányokat, de aztán kiderül, hogy Solarison az apja Chimerát nevezte ki hercegnőnek, és ezzel Stella helyére került. Emiatt Stella el akar menni a bolygójára, Piffet változtatja önmagává, aki miatt bajba kerülnek. Ezalatt Androson egy sellőnek próbálnak segíteni, akinek az anyját Valtor tartja fogságban. Sikerül megszökniük, de a nő súlyosan megsérül. LAyla feláldozza magát, hogy meggyógyuljon a sellő, de így ő nem tudja visszanyerni a látását, de megszerzi a végső tündéralakját, az enchantixot.

3x07 A Winx visszatér Alfeába, hogy meggyógyítsák Laylát, de az enchantixnak köszönhetően egyedül is képes a látását visszaszerezni. Faragonda egy védőpajzsot varázsol az iskola köré, amin engedély nélkül senki sem mehet át. Griselda a szökésük miatt azzal bünteti a lányokat, hogy rendbe kell rakniuk a könyvtárat. Miután nagy nehezen teljesítik a feladatot engedélyt kapnak, hogy elmehessenek Eraklyonba, ahol milleniumi ünnepségeket tartanak. Bloom életének egy újabb titkára is fény derül. Valtor Diasprot környékezi meg és ad neki egy bájitalt, amivel félreállíthatja Bloomot az útjából.

3x08 Eraklyonban elkezdődik az ünnepség. Sky és Bloom táncolják az első táncot, minden jól alakul egészen addig, amíg Diaspro meg nem itatja a varázsitalt Sky-al, aki így eljegyzi a bálon, és ezzel összetöri Bloom szívét. A lányoknak menekülniük kell, akárcsak Stella bulijáról. Bloom hiába próbál beszélni Skyal, az ő szemében boszorkánynak tűnik a lány. Cassandra és Chimera is menekülnek a bálról, hátrahagyva Radiust, akit így lánya, Stella ment meg az élete árán és jutalma az enchantixa lesz.

3x09 Bloom teljesen le van törve Sky miatt, a Winx se tudja felvidítani. Faragonda, hogy megóvja az iskolát, egy erős pajzsot rak Alfea köré, és a szülők akarata ellenére nem rúgja ki Bloomot az iskolából, Bloom mégis otthagyja egy időre az iskolát. Gardeniában meglátogatja Stella, és meggyőzi, hogy menjenek vissza és mentsék meg Sky-t. Rájönnek, hogy Valtor irányítása alatt áll, és Stella a tündérpornak köszönhetően megmentik. Layla visszatér Androsból, ahol a szülei egy Nabu nevű férfihoz akarják hozzáadni.

3x10 Valtor szarvas álcázva magát bejut a Felhőtoronyba, ahol legyőzi Griffint. A boszorkányokat pedig megszállja és Alfeára küldi őket. A mágikus pajzs nem tart ki, ezért Valtor bejut az iskolába, elviszi onnan Faragondát és harcolni kezdenek. A Trixnek sikerül bejutnia az épületbe, és elfogják Galateát, aki Musa bolyógájnak hercegnője. A lány elvezeti őket a mágikus tekercsekhez, de mivel nem iskerül megszerezniük, felgyújtják a könyvtárat. Galatea próbálja megmenteni a tekercset, de csapdába esik. Musa segít rajta, így megszerzi a saját enchantixát és megmenteni a könyvtárat és Galateát.

3x11 A Winx Faragonda után nyomoz a pixiekkel. Meg is találják a csata helyszínét, ahol Flora a fáktól kap segítséget. Valtor nyomai a Felhőtornyba vezetnek, így a tündérek oda mennek, míg a pixiek nyomokat keresnek, hogy megtudják, mi történt Faragondával. A Felhőtoronyban mindenki Valtor oldalára állt a varázslatának köszönhetően, de a tündéreknek sikerül kijutniuk az iskolából, és azt is megtudják, hogy Faragondát egy tölgyfába zárták. Sajnos azonban nem tudják, hogy hogy szabadítsák ki az igazgatónőt a fából.

3x12 A lányok Flora bolygójára, Linpheába utaznak, ahol megismerkednek Flora hugával, Miele-vel, aki elkíséri őket a Fák városába. Ott megtudják, hogy Faragondán csak a fekete fűz könnye segíthet, amit egy barlangban találnak egy vízeseés mögött, ahol felfelé folyik a víz. Így aztán elmennek megkeresni a fát, de a Trix megint útjukba áll. Miele beleesik a vízbe, Flora utána ugrik, és megmenti, és ezzel sikerül megszereznie az enchantixát. A lányok megszerzik a vizet, és visszaváltoztatják Faragondát. Eközben valaki a fák közül Laylat figyeli.

3x13 Újabb hírek jönnek Androsról, ahol ismét nagy a gond. Mikor Valtor megszökött, nem zárta be a portált maga után, ezért most aktiválódott, és az egész bolgyót készül elnyelni. A Winx ezért odautazik, hogy segítsenek. Az enchantix erejükkel felszabadítják a sellőket Valtor átka alól. Már majdnem bezárják a portált, mikor a varázslatot tartalmazó tekercset elvesztik, így csak magukra számíthatnak. Technának sikerül belépnie a portálba, és belülről bezárnia, és mivel feláldozta magát egy másik bolygóért, megszerzi az enchantixát, viszont bentreked a portálban.

3x14 Mindenki ki van borulva Techna halála miatt, ezért bosszút akarnak állni Valtoron, szóval a Felhőtoronyba mennek. Ott Valtor egy átkot szórt Stormyra, aki jó lett, és megmondja a lányoknak, hogy hol lehet Valtor. Míg Stella és Layla Griffint próbálják kiszabadítani, addig Flora, Bloom és Musa Valtorral harcol. Musát és Florát az új erejével könnyen legyőzi, Bloomot azonban nem bántja, hanem elmondja neki, hogy ő végzett a szüleivel. Bloom a haragja miatt a legerősebb varázslatát küldi rá, de Valtor lefagyasztja. A lányoknak sikerül kiszabadítaniuk, míg az igazgatók lefoglalják Valtort. Bloom még több erőt akar gyűjteni, ezért Faragonda Pyrosba küldi.

3x15 Míg Alfeában mindenki Bloom miatt aggódik, addig a Vörös Forrásban Timmy arról akarja meggyőzni a többi specialistát, hogy meg tudja találni Technát, azonban csak Sky segít neki. Később a lányok is átmennek, hogy segítsenek Timmynek kifejezni, hogy mit érez Techna iránt, ami sikerül is neki végül, de nem járnak sikerrel. Már feladják a reményt, Timmy Technára gondolva alszik el, és a lány ekkor tud velük kapcsolatba lépni, de nem hallja senki. Ezalatt Bloom Pyrosban legyőz pár sárkányt, majd lezuhan egy lyukba, ahol egy kedves sárkánnyal, Buddyval találkozik, aki segít neki igazi sárkánnyá válni. Majd később kiderül, hogy a sárkány valójában Bloomé, és ezzel megtalálta a saját sárkányát.

3x16 Timmy megtalálja Techna üzenetét,és a helyát is azonosítani tudja, így aztán a Winx, Timmy, Brandon és Helia útnak indulnak az Omega Dimenzióba. Miután megérkeznek, megtalálják az üzenetküldő gépet, de Technát nem, viszont ellenséges lényekkel is meg kell küzdeniük. A Winx lányok egy szakadákba zuhannak, a specialistákat pedig kövekkel dobálják. Bloom még mindig Pyroson van, ahol egy hatalmas sárkány elől menekül, aztán leesik egy árokba, de az utolsó pillanatban megmentik. Maia, a megmentő segít Bloomnak, hogy erősebb legyen. Így mikor a Trix megérkezik legyőzi őket, mert miközben Valtorra gondol megkapja az enchantixánt

Érdekességek[szerkesztés]

  • A Winx Club angolul két verzióban készült el. Az egyiket a 4Kidsen, a másikat a Cartoon Networkön lehetett látni. Több különbség is van közöttük. Például a szereplők hangja más, sőt, Laylát a 4Kids-es feldolgozásban Aishának hívják, Valtort pedig Baltornak. Ezen kívül a sorozat főcíme, főcímzenéje is más.
  • A főszereplő lányok neve utal a képességeikre is. Techna = technológia, Musa = music (zene), Flora = virág, Stella = latinul csillagot jelent.
  • A lányok az évadok során nem sokat változtak, kivéve Musa, akinek a harmadik évadban hosszú haja lesz.
  • A charmix csak a 2. évadban szerepel, a harmadikban csak megemlítik az elején, de nem használják.
  • A Winx Club eleinte képregény formában jelent meg, később rajzfilm lett belőle és 2007-ben elkészült egy animációs film is, amiben Bloom a szüleit keresi. A film címe: Winx - Il segreto del regno perduto, angolul Winx - The secret of the lost kingdom (Winx - Az elveszett királyság titka).

Sablon a szereplőkhöz[szerkesztés]

Bloom
Winx Club-szereplő
Első megjelenéseVáratlan esemény
Bloom adatai
Fajatündér
Életkora16
KépességeiA sárkány tüze, például:
tűzgolyó, gyógyítás
RokonaiÖrökbefogadó szülők
  • Vanessa
  • Mike
Vér szerinti szülők
  • Ortiel (apja)
  • Miriam (anyja)
Daphnee (nővére)
Sky herceg (szerelme)
SzármazásDomino
Születésnapdecember 10.
PixieLockette
Megszemélyesítői
SzinkronhangLetizia Ciampa (olasz)
Zsigmond Tamara (magyar)