Szerelem és egyéb katasztrófák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szerelem és egyéb katasztrófák
(Love and Other Disasters)
2006-os francia–brit film

A film moziplakátja
A film moziplakátja
RendezőAlek Keshishian
ProducerAlek Keshishian
Virginie Silla
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • LMBT-témájú film
ForgatókönyvíróAlek Keshishian
FőszerepbenBrittany Murphy
Matthew Rhys
Santiago Cabrera
ZeneAlexandre Azaria
OperatőrPierre Morel
Gyártás
GyártóEuropa Corp.
Ruby Films
Skyline Films
Ország Franciaország
Egyesült Királyság
Nyelvangol
Játékidő90 perc
Forgalmazás
ForgalmazóFranciaország Europa Corp.
magyar Fórum Hungary
BemutatóFranciaország 2007. április 25.
magyar 2008. január 17.
Korhatármagyar Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Szerelem és egyéb katasztrófák (Love and Other Disasters) egy franciabrit koprodukcióban készült romantikus vígjáték Brittany Murphy főszereplésével.

Bemutatójára a 2006-os torontói filmfesztiválon került sor szeptember 9-én, elsőként a francia közönség láthatta a mozikban 2007. április 25-étől. Magyarországon 2008. január 17-én mutatta be a Fórum Hungary.

Cselekmény[szerkesztés]

Jacks, aki gyermekkorát az Egyesült Államokban töltötte, ma Londonban él és gyakornokként a Vogue brit divatmagazinnál dolgozik. Jacks ideális kapcsolat-közvetítő a barátai számára, de a saját szerelmi élete teljes katasztrófa, mivel sosincs szerencséje a szerelemben. Mivel fél az elkötelezett kapcsolattól, Jacks inkább a barátaival tölti a szabadidejét, és lefekszik volt barátjával, Jamesszel, akit nem szeret. Jacks Londonban egy lakásban lakik barátjával, Peterrel, meleg lakótársával (aki forgatókönyvíró) és Tallulah-val, furcsa, neurotikus barátnőjével, aki szívesen szexel férfiakkal és zavaros verseket ír.

Jacks Audrey Hepburnt imitálja az Álom luxuskivitelben (=Reggeli Tiffanynál) című filmben (Jackson állandóan felidézi a filmet, és a filmben többször is Henry Mancini zenéje szólal meg).

Jacks a lap új fotóasszisztensét, a jóképű argentin Paolót melegnek véli, így bemutatja homoszexuális szobatársának, Peternek. Peter, akinek még soha nem volt kapcsolata, sok időt tölt álmodozással, ezért nem tud beleszeretni valódi emberbe. Paolo érdeklődését azonban a lány kelti fel, a forgatókönyvírói babérokra törő Peter pedig nagyszerű történetet lát a kialakult helyzetben…

Végül Peter első látásra beleszeret egy műkereskedőbe, akit titokban lát - és akinek a nyomában rátalál a boldogság New Yorkban.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Love (et ses petits désastres) című francia Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Love and Other Disasters című spanyol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]