Szecsődi Károly

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szecsődi Károly
Életrajzi adatok
Született 1992március 9. (26 éves)
magyar Magyarország
Tevékenység énekes

Szecsődi Karin (1992. március 9. –) énekesnő, született Szecsődi Károly néven. Gyermekkorában énekesnő édesanyja tanította énekelni, később színházban kapott szerepeket, de az igazi áttörést a Megasztár 4 hozta meg számára.

Élete[szerkesztés]

Szecsődi Karin, Károly néven, 1992. március 9-én látta meg a napvilágot Balatonkenesén. Zenész családba született, édesanyja (Erika) és nagynénje énekesnő, nagypapája zenész volt, felmenőik pedig egy híres, 300 éves múltra visszatekintő - több nemzetiségű - cirkuszi dinasztiához tartoztak.

Karcsiról már 3 éves korában kiderült, hogy jó érzéke van a zenéhez, egészen fiatalon Whitney Houston számokat énekelt, és nem járt még iskolába, amikor édesanyja zenekarával színpadra állt. 11 éves korában, hirdetés útján jelentkezett a veszprémi Pannon Várszínház, ahol a Légy jó mindhalálig című musicalhez kerestek 12 év feletti gyermek szereplőket. 2 szám eléneklése után - anélkül, hogy elérte volna az alsó korhatárt - tehetségének köszönhetően felvételt nyert. Az iskolában nem jeleskedett énekből, többnyire hármasai voltak a tárgyból, de ez az elméleti részeknek volt köszönhető, nem pedig az énekhangjának. 2007. május 13-án édesanyja végzetes autóbalesetet szenvedett, ez kettétörte a fiatal tehetség álmait. Feladta az éneklést, a színházi szerepléseket, az iskolában leromlottak a jegyei, az alkoholba és a kábítószerbe menekült leírhatatlan szomorúsága miatt. A baleset után nővérével Melindával, és öccsével Krisztiánnal édesapjához kerültek. A gödörből a Megasztárban való szereplése emelte ki. Az új célok segítették kilábalni a depresszióból. 10 ezer jelentkező közül bekerült az első 10-be, majd hetedik helyen végzett.

2011 decemberében a tévé nyilvánossága előtt vállalta fel transznemű identitását. Az interjúban így határozta meg önmagát: „nem fiú, nem lány, nem hetero, nem biszex, nem meleg, csak én”.[1]

2012 szeptemberében kés alá feküdt és a nővé válás első lépcsőfokát is megélte mert melleket operáltatott magának.

2016-ban kiadta új kislemezét, ám sikeretlen próbálkozás volt. Jelenleg (2017) erotikus munkákból él külföldön afro-amerikai férfi szerelmével. Kari egyébként egy ideje már privát show-kon gogo-táncot, erotikus műsorokat, valamint masszázst is vállal. Bár 2016-ban úgy tűnt visszatér a zenei világba, kislemeze megbukott, így végül nem készített nagylemezt, és elköltözött hazánkból. Sok szakmai méltatta hangi adottságait, ám hozzátették azt is, hogy erotikus munkái és múltja miatt sosem lesz belőle híres énekesnő hazánkban. Vélhetően külföldön foglal állást etéren.

Dalok[szerkesztés]

Megasztár[szerkesztés]

Megasztár után[szerkesztés]

 • 2009 – Te voltál minden
 • 2009 – All star dal
 • 2009 – I Look To You (feldolgozás, eredeti előadó: Whitney Houston)
 • 2010 – Hamu és gyémánt (feldolgozás, eredeti előadó: Cserháti Zsuzsa)
 • 2010 – Új szerelem
 • 2010 – Hányszor mondjam (duett Sonia-val)
 • 2011 – Az Öreg Erdő Angyalai
 • 2011 – Emlékiratok
 • 2012 – Emlékiratok Part2
 • 2012 – Itt vagyok, Itt leszek
 • 2013 - I'm Just a Diva (feat. Oba Dopekid)

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]