Széles Adrienn

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Széles Adrienn
Magyarországi Vitiligo Nagykövet
Életrajzi Adatok
Születési dátum 1985június 6. (38 éves)
Születési hely Salgótarján
Származása magyar magyar

Tevékenység Vitiligo Nagykövet

Weboldal Széles Adrienn oldala

Széles Adrienn (Salgótarján, 1985. június 06 -), vitiligo nagykövet. Magyarországon az első, aki médiaszerepléseivel felhívta erre a ritka bőrbetegségre a figyelmet.

Élete[szerkesztés]

1985.06.06-án Salgótarjánban született, majd 1 éves korában szüleivel Balassagyarmatra költöztek. Általános iskolai tanulmányait is itt kezdte meg a Kiss Árpád általános iskolában. 9 éves korában, szülei válása után, édesanyjával és nővérével Szegedre költöztek, ahol tanulmányait az Arany János Általános iskolában folytatta. A gimnáziumi éveit a Szent-Györgyi Albert gimnázium és szakközépiskolában töltötte. Érettségi után Budapestre költözött, ahol jelenleg is él.

Munkássága[szerkesztés]

Vitiligo kampányát 2015. június 25-én, a vitiligo világnapján indította, azzal a céllal, hogy megismertesse az emberekkel ezt a különleges bőrbetegséget, és jó példát mutasson sorstársainak. 2 éves kampánytevékenysége alatt számos hazai tv műsornak adott interjút; szerepelt ismert újságok oldalain; mondta el történetét a hazai rádióknak; az ELLE magazin címlapján állt ki a szépség sokszínűsége mellett és publikus közösségi oldalán inspirálta követőit. A több, mint 10 éve működő VITILIGO-HUNGARY KÖZÖSSÉG oszlopos tagja, és ma már a minden évben megrendezésre kerülő vitiligo találkozók egyik szervezője. Médiaszerepléseivel, megjelenéseivel, és bátorító posztjaival sikerült megismertetni betegségét a társadalommal, és egy könnyebb, élhetőbb utat mutatni az önelfogadással társainak, nem csak hazánkban. 2017 tavaszán Párizsban járt, a vitiligo konferencián, hogy megismerkedhessen az új kutatási eredményekkel, gyógyulási technikákkal; és képviselje a magyarországi érintetteket jelenlétével; majd 2017 őszén Londonban utazott, a Vitiligo Society konferenciájára, hogy közelebb kerüljön az egyes európai vitiligo csoportokhoz is, melyek esetlegesen jó példával szolgálhatnak hazánk számára is.

Médiamegjelenései[szerkesztés]

Források[szerkesztés]