Széles Adrienn

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Széles Adrienn
Magyarországi Vitiligo Nagykövet
Életrajzi Adatok
Születési dátum1985június 6. (38 éves)
Születési helySalgótarján
Származásamagyar magyar

TevékenységVitiligo Nagykövet

WeboldalSzéles Adrienn oldala

Széles Adrienn (Salgótarján, 1985. június 06 -), vitiligo nagykövet. Magyarországon az első, aki médiaszerepléseivel felhívta erre a ritka bőrbetegségre a figyelmet.

Élete[szerkesztés]

1985.06.06-án Salgótarjánban született, majd 1 éves korában szüleivel Balassagyarmatra költöztek. Általános iskolai tanulmányait is itt kezdte meg a Kiss Árpád általános iskolában. 9 éves korában, szülei válása után, édesanyjával és nővérével Szegedre költöztek, ahol tanulmányait az Arany János Általános iskolában folytatta. A gimnáziumi éveit a Szent-Györgyi Albert gimnázium és szakközépiskolában töltötte. Érettségi után Budapestre költözött, ahol jelenleg is él.

Munkássága[szerkesztés]

Vitiligo kampányát 2015. június 25-én, a vitiligo világnapján indította, azzal a céllal, hogy megismertesse az emberekkel ezt a különleges bőrbetegséget, és jó példát mutasson sorstársainak. 2 éves kampánytevékenysége alatt számos hazai tv műsornak adott interjút; szerepelt ismert újságok oldalain; mondta el történetét a hazai rádióknak; az ELLE magazin címlapján állt ki a szépség sokszínűsége mellett és publikus közösségi oldalán inspirálta követőit. A több, mint 10 éve működő VITILIGO-HUNGARY KÖZÖSSÉG oszlopos tagja, és ma már a minden évben megrendezésre kerülő vitiligo találkozók egyik szervezője. Médiaszerepléseivel, megjelenéseivel, és bátorító posztjaival sikerült megismertetni betegségét a társadalommal, és egy könnyebb, élhetőbb utat mutatni az önelfogadással társainak, nem csak hazánkban. 2017 tavaszán Párizsban járt, a vitiligo konferencián, hogy megismerkedhessen az új kutatási eredményekkel, gyógyulási technikákkal; és képviselje a magyarországi érintetteket jelenlétével; majd 2017 őszén Londonban utazott, a Vitiligo Society konferenciájára, hogy közelebb kerüljön az egyes európai vitiligo csoportokhoz is, melyek esetlegesen jó példával szolgálhatnak hazánk számára is.

Médiamegjelenései[szerkesztés]

Források[szerkesztés]