Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Művészeti Alapiskola

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Művészeti Alapiskola Baracs község Apátszállás falurészének általános iskolája, azelőtt Apátszállási Általános Iskola néven.

Mintegy 300 alsó-és felsőtagozatos tanuló jár oda, ahol többféle délutáni elfoglaltságra, szakkörre van lehetősége a gyermekeknek. Kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatos viselkedésre való nevelésre. Az elmúlt 10 évben több jelentős felújítás történt az iskola épületén belül és kívül egyaránt. Alapfokú művészetoktatást nyújt az intézmény. Rajz, drámapedagógia, táncoktatás, irodalmi-és idegennyelvi szakkör, matematika szakkör, hitoktatás zajlik ott. Kézműves szakkör, szolfézs órák, korrepetálások, sportkör.

Széchenyi Zsigmond gróf nevét 1998-ban kapta az iskola, özvegye engedélyével. A gróf afrikai vadászatokon vett részt, ott szerzett élményeiről pedig több könyvet is írt hazatérte után. Az intézményhez tartozik még igazgatásilag az előszállási és a kisapostagi általános iskola is, a baracsi iskola azonban a központi egység közülük. Mind a megyei, mind pedig az országos tornászversenyeken remek eredményekkel büszkélkedhetnek a baracsi iskolás lányok. Névadója tiszteletére minden év áprilisában egy egész hetes programsorozatot szervez az iskola vezetősége. Műveltségi vetélkedő, emlékfutás, néptáncfesztivál, környezetvédelmi verseny, szépkiejtési, helyesírási verseny kerül megrendezésre az emlékhét során, melynek rendszeresen díszvendége az özvegy grófné.