Ez miez?

http://translatewiki.net --> hajrá, lehet javítani a fordítást! (Ráfér, de a wiki felületének fordítása is szabadon szerkeszthető, így a panaszkodás önmagában ritkán segít, amikor ott a szerkesztés gomb.)

Az az egy hozzászólás pedig azért volt elrejtve, mert alapértelmezésben csak 5 válasz mélységig mutatja a hozzászólásokat -- ezt a beállításokban tudod átállítani.

Dami vita2010. szeptember 8., 14:11

Rendben, de ha 5 hsz után elrejt egyet, akkor miért mutat meg az elrejtett után még négyet? Mi van, ha én az elrejtettre akarok válaszolni? Miért kell külön kattintani? Ergonómiailag vacak az egész, mert több kattintással jutok el ugyanoda.

Ezer más területen lehetne változtatni a Wikipédián belül, vajon miért pont a vitalapokat kell megreformálni?

Hujber Tünde vita2010. szeptember 8., 18:45

Gondolom azért azt rejtette el, mert az már a 6. válasz volt ugyanarra az alap hozzászólásra, míg az utána jövők egy másik hozzászólásra válaszoltak – vagy ilyesmi. Ami reformterület választást illeti, ez hamis dilemma – attól, hogy a vitalapokkal foglalkoznak nem jelenti azt, hogy mással meg nem foglalkozik senki közben.

Dami vita2010. szeptember 8., 18:53

Én azért tartom furcsának, hogy foglalkoznak vele, mert még sosem merült fel problémaként a vitalapok felépítése, használata, kinézete.

Hujber Tünde vita2010. szeptember 8., 20:44

Tévedés, számtalanszor felmerült az állandó szerkesztési ütközések, átláthatatlanul hosszú viták, összekuszált, követhetetlen archívumok kapcsán. A vitalapok felépítése már a Wikipédia elindulásakor elavult volt, feltételezem csak azért nem nyúltak hozzá eddig, mert túl nagy munka lett volna.

BáthoryPéter vita2010. szeptember 9., 12:31
 

Nem merült fel?! Melyik univerzumban nem? Ebben, amiben mi élünk & alkotunk, kismilliószor merült már fel a vitalapok átláthatatlansága, a strukturálás kívánatos módja, az archiválás körüli gondok, a hosszúság, a beljebbezés, az oda-vissza utalgatás, a viták kívánatos helye, a kellemetlen szerkütközések (különösen éppen aktuális vitákban...) stb.

Bennóiroda2010. szeptember 9., 13:36

mostantól nem lesz szerkütk?

Alensha2010. szeptember 12., 15:15