Üdv újra itt!

Szia! Első körben a cikkértékelő bot problémáját jelezték felém, aminek most a javított verziója tesztelődött. A forráskódot fel fogom rakni GitHubra, szóval a jövőben nem lesz probléma, ha valami elromlik. Amennyiben a más botok forráskódjára/javítására szükség lesz, jelezd, és előkeresem őket.

Dani vita2016. május 29., 01:17

Főként a Tudakozó archiválására lenne szükség, az jelenleg minden hajnalban kézzel történik. A botod lapján folyamatosan végzettként feltüntetett öt feladatból a szócikkíró versenyes úgy látom, már nem folyamatos, minthogy bő öt éve véget ért, a Kért cikkek és az Ellenőrzőműhely nem tudom, hogy be fog-e indulni újra (az Ellenőrzőműhelynél nem is látom pontosan, hogy mi volt a feladat). (Egyébként mostanra a folybesz kiment a divatból, rajtad kívül talán három-négy nem túl frekventált vitalapon van használatban, az ún. Flow-val próbálják felváltani. Nekem is volt egy ideig, de aztán visszaváltottam normál wikiszövegre.)

Tacsipacsi vita2016. május 29., 11:45

Először is: szia Dani!!!! :) Remélem benézel néha azért...

A Flow-val kapcsolatosan: Tgr már elindította a bekapcsoltatását, csak elakadt egy kicsit (talán a felületfordítást kellene befejezni?). Várhatóan hamarosan megtörténik.

Samat üzenetrögzítő2016. május 30., 20:08

Szia! Néha erre szoktam járni :)

Igen, látom, csak 23%-os a fordítottság a Flow esetében, szóval valószínűleg ez a késedelem oka.

Dani vita2016. június 5., 01:14
 

A folybesz már akkor kiment a divatból, mikor én még el sem tűntem a Wikipédiáról :)

Mindenesetre előkerestem a tudakozó-archiváló forráskódját, és feltöltöttem GitHubra, illetve van egy futtatható változat is a release-ek között. Tesztelni nem tudtam, mert Vitorla már percre pontosan 00:00-kor archiválta az oldalt, de megnéztem, és az archiválás logikája nem változott, mióta a bot megíródott, szóval működnie kell.

Dani vita2016. június 5., 01:06

Köszönöm, átírtam Pythonra, hogy egyszerűbben legyen futtatható, gondolom, ato is egyszerűbben rak fel egy Python-forráskódot a Toolserverre Tool Labsre, mint egy Windows-programot.

Tacsipacsi vita2016. június 7., 16:57

Persze, ahogy nektek jobb. Egyébként ezek a kódok működtek Toolserveren is, én is onnan futtattam őket; Az, hogy valami .NET-es, az nem azt jelenti, hogy windowsos programról van szó.

Dani vita2016. június 7., 18:07

Bár én akkor is könnyebben kezelhetőnek tartok egy egy fájlból álló Python-programot, mint a te C#-osodat, érdekelne, hogy lehet Linuxon .NET/C# programot futtatni, ugyanis az AWB-t nem szeretném átírni csak azért, hogy Wine nélkül futtathassam. :-)

Tacsipacsi vita2016. június 18., 12:25

Sziasztok! Nem tudom, fennáll-e még a probléma, de azóta a Microsoft elérhetővé tette a .NET Core keretrendszert Linux alá is: .NET Core GitHub. Elvileg a nagyobb Linuxokon csomagkezelőből is telepíthető, nem csak forráskódból, de én azt személy szerint még nem próbáltam. Egyébként korábban is volt a Mono, de az nem tudom, mennyire volt kompatibilis a Microsoft eredeti kiadásával. Csega vita 2017. május 16., 14:17 (CEST)

Csega vita2017. május 16., 14:17

Annyiban nem áll fenn a probléma, hogy azóta is Windowsom van (amíg működik a Win7, minek váltsak?), de köszönöm a linket, kipróbálom virtuális gépen, ha egyszer elindul. :-)

Tacsipacsi vita2017. május 16., 15:32