Svitavyi járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Svitavy-i járás szócikkből átirányítva)
Svitavyi járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületPardubicei kerület
Rendszám SY
Földrajzi adatok
Időzóna CET, UTC+1
Elhelyezkedése
Svitavyi járás (Csehország)
Svitavyi járás
Svitavyi járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 45′ 21″, k. h. 16° 28′ 10″Koordináták: é. sz. 49° 45′ 21″, k. h. 16° 28′ 10″
A Wikimédia Commons tartalmaz Svitavyi járás témájú médiaállományokat.
A Svitavyi járás

A Svitavyi járás (csehül: Okres Svitavy) közigazgatási egység Csehország Pardubicei kerületében. Székhelye Svitavy. Lakosainak száma 106 077 fő (2009). Területe 1378,56 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BanínBělá nad SvitavouBělá u JevíčkaBenátkyBezděčí u TrnávkyBiskupiceBohuňovBohuňoviceBorováBorušovBřezinaBřezinkyBřezinyBřezová nad SvitavouBrněnecBudislavBystréCerekvice nad LoučnouChmelíkChorniceChotěnovChotoviceChrastavecČistáDesnáDětřichovDětřichov u Moravské TřebovéDlouhá LoučkaDolní ÚjezdGrunaHartinkovHartmaniceHorkyHorní ÚjezdHradec nad SvitavouJanovJanůvkyJaroměřiceJarošovJavorníkJedlováJevíčkoKamenec u PoličkyKamenná HorkaKarleKoclířovKorouhevKorunaKřenovKukleKunčinaKvětnáLavičnéLinharticeLitomyšlLubnáMakovMalíkovMěstečko TrnávkaMikulečMladějov na MoravěMorašiceMoravská TřebováNedvězíNěmčiceNová SídlaNová Ves u JarošovaOldřišOpatovOpatovecOsíkPohledyPoličkaPomezíPoříčí u LitomyšlePřílukaPustá KamenicePustá RybnáRadiměřRadkovŘídkýRohoznáRozhraníRozstáníRudnáRychnov na MoravěSádekSebraniceSedlištěŠiroký DůlSklenéSlatinaSloupniceStaré MěstoStašovStrakovŠtudlovSuchá LhotaSvitavySvojanovTelecíTřebařovTrpínTrstěniceTržekÚjezdecÚtěchovVendolíVidlatá SečVíska u JevíčkaVítějevesVlčkovVranová LhotaVrážnéVysokáŽelivsko

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Svitavy District
A Wikimédia Commons tartalmaz Svitavyi járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Svitavy District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Svitavy című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.