Starship Titanic (videójáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Starship Titanic (videojáték) szócikkből átirányítva)
Starship Titanic
Fejlesztő The Digital Village
Kiadó Simon & Schuster Interactive
Tervező Douglas Adams
Zeneszerző Paul Wickens
Platformok Mac OS, Windows
Kiadási dátum EU 1998. február 10.
USA 1998. március 31.
Műfaj grafikus kalandjáték
Játékmódok egyjátékos
Adathordozó CD-ROM (3)
A Starship Titanic weboldala
SablonWikidataSegítség

A Starship Titanic egy grafikus kalandjáték, melyet Douglas Adams tervezett és a The Digital Village fejlesztett 1998-ban. Az űrhajó ötlete Adams Az élet, a világmindenség, meg minden című sci-fi regényében jelent meg először. Terry Jones Douglas Adams Titanic csillaghajója című regénye a játék eseményein alapul.

Cselekmény[szerkesztés]

A Titanic űrhajó egy Spontán Létezési Hiba miatt a Földre zuhan. A játékos a fedélzetre megy, hogy rendbe hozza a hajót, és különböző rejtvényeket kell megoldania, hogy összegyűjthesse a fedélzeti számítógép, Titania darabjait.

A játék menete[szerkesztés]

A játék egyik legjelentősebb eleme a Spookitalknak nevezett beszélgető motor, mellyel a hajó robotszemélyzetével lehet beszélgetni. A játékos begépeli, amit mondani szeretne, a robotok válasza megjelenik és el is mondják azt. A Spookytalk motort Douglas Adams fejlesztette és a The Digital Village programozói valósították meg. Több mint 10 000 kifejezést tartalmaz, melyeket profi színészekkel vettek föl, köztük Terry Jonesszal és John Cleese-zel.[1] Adams a Succ-U-Bus nevű szerkezetnek adta hangját, és a játék egyik zárójelenetében a hajó készítőjének, Leovinusnak a szerepét játszotta. Ha a játék bevezetőjében bekapcsoljuk a TV-t, Adams jelenik meg és mondja el, hogyan kell játszani a játékkal.

Források[szerkesztés]

  1. Nick Webb: Wish You Were Here, The Official Biography of Douglas Adams. 326. o.  

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]