Stéphane Pompougnac

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Stéphane Pompougnac
Életrajzi adatok
Születési név Stéphane Pompougnac
Született 1968 (52-53 éves)
Párizs,  Franciaország
Pályafutás
Műfajok Francia house, Elektronikus house, Hip house
Aktív évek 1999
Tevékenység
Kiadók Pschent Music

Stéphane Pompougnac weboldala

Stéphane Pompougnac (Párizs, 1968 –) francia house DJ, zenész, zeneszerző és producer. Hírnevét a downtempo stílusú Hôtel Costes lemezekkel szerezte.

Életrajza[szerkesztés]

Pompougnac 1968-ban, Párizsban született. Szülei pszichoterapeuták és fogászati sebészek voltak. Fiatal éveit Bordeaux-ban töltötte.

Először a Hôtel Costesnél pincérként dolgozott. Később kezdett számokat mixelni a 'Queen'ben, a 'Privilège'-ben, a 'Diable des Lombards'-ban, és a 'Les Bains Douches'-ban. A Les Bains-nél találkozott Claude Challe-al, aki segített neki kialakítani a zenei stílusát. Később találkozott Jean-Louis Costesszel, a Hôtel Costes társtulajdonosával. Costes 1997-ben hívta meg magához dolgozni dj-ként. 1999-ben adta ki az első lemezét Hôtel Costes néven.

A '80-as évek közepén már olyan szórakozóhelyeken lépett fel, mint az Ubu, a Kolónia, a Dream in Bordeaux-ban. Miután befejezte tanulmányait, hat hónapot töltött Londonban mielőtt visszatért volna Párizsba 1992-ben. Egy évvel később fő dj-vé léptették elő a Bains et Douche nevű klubban. Albert De Paname mutatta be először Jean-Louis Costesnek, annak ellenére, hogy pincérként dolgozzott neki pár évvel korábban a Cafe Costesben, Les Halles-ban. Ekkor ajánlotta fel neki, hogy legyen a vezető dj a Hôtel Costesben. Pompougnac elfogadta.

Pompougnac második lemeze, a Costes, La Suite sokkal nagyobb sikernek örvendett, és a Sympatique című számot a lemezről felhasználták egy autóreklámhoz Franciaországban. Szülőhazájában az első két lemezét a Barclay Universal adta ki, de a fokozott sikernek köszönhetően a harmadik lemezét, az Etage 3-at az MSI cég dobta piacra 2000. októberében. Az első három lemeze összesen majdnem fél millió példányban kelt el. Gucci és Yves Saint-Laurent divatbemutatóin is szokott zenét mixelni.

Diszkográfia[szerkesztés]

Szóló albumok[szerkesztés]

Közreműködései[szerkesztés]

Hôtel Costes[szerkesztés]

A Hôtel Costes sorozat tizenegy lemezből áll és egy válogatásalbumból:

Egyéb munkái[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Stéphane Pompougnac című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]