Ókubo Acusi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ókubo Acusi
Született1979. szeptember 20. (44 éves)[1]
Japán
Állampolgárságajapán
Foglalkozásamangaka
IskoláiTokyo Animator College
Írói pályafutása
Első műveB. Icsi
Fontosabb művei
Kiadói

SablonWikidataSegítség

Ókubo Acusi (大久保 篤; Hepburn: Ōkubo Atsushi vagy Ohkubo Atsushi?), japán manga- és fantázia-művész, aki a Soul Eater című mangája révén vált ismertté, melyből később animesorozat is készült. Ókubo Ajamine Rando asszisztenseként dolgozott a Get Backers című mangasorozaton és a Lord of Vermillion című játékhoz is rajzolt számos kártyát, illetve a Bravely Default videójátékhoz is megalkotott több szereplőt.[2]

Pályafutása[szerkesztés]

Ókubo Acusi nem volt mintadiák, a rajzolás jobban vonzotta a tanulásnál. 20 évesen fejezte be tanulmányait a mangaiskolában, ahol Ajamine Randóval is megismerkedett. Két évig Ajamine asszisztenseként dolgozott. Végül megnyerte a Square Enix Gekkan Sónen Gangan magazinjának versenyét első önálló mangájával, a B. Icsivel, melyet négy kötetben publikáltak. Ezután kezdte el írni a számára világsikert hozó Soul Eatert szintén a Gangan magazin számára, a manga 2004-től 2013-ig futott és 25 kötetet ért meg.[3] 2011-ben kezdte készíteni a Soul Eater spin-off-mangáját Soul Eater Not! címmel, mely 2014-ig futott és 5 kötetet ért meg. 2015-től készíti Enen no sóbótai (angol nyelvterületen Fire Force) című mangáját, mely a Súkan Sónen Magazine-ban jelenik meg, és ez Ókubo első heti gyakorisággal megjelenő mangája.[4]

Munkái[szerkesztés]

Kisebb asszisztensi munkái[szerkesztés]

  • Tomojuki Maru (Tripeace)
  • Siozava Takatosi (FULL MOON)
  • Kato Takudzsi (The Unusual Front)
  • Tonogai Josiki (Doubt)

Források[szerkesztés]

  1. Francia Nemzeti Könyvtár: BnF források (francia nyelven). (Hozzáférés: 2019. december 30.)
  2. a b Interview - Atsushi Ohkubo (francia nyelven). manga-news.com, 2009. március 20. (Hozzáférés: 2019. december 28.)
  3. Hodgkins, Crystalyn: Soul Eater's Ohkubo Plans to Announce New Series in 2015 (angol nyelven). Anime News Network, 2019. december 28. (Hozzáférés: 2019. augusztus 5.)
  4. (2016. december 7.) „Soul Eater’s Atsushi Okubo and Kid’s Mamoru Miyano Talk about EnEn no Shoubutai”. Súkan Sónen Magazine (2017. január / 1.), 165–166. o, Kiadó: Kodansha. (Hozzáférés: 2019. december 28.)  

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Atsushi Ōkubo című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]