West

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A West egy német cigarettamárka, a brit Imperial Tobacco védjegye. A márka több mint 90 országban ismert.

Története[szerkesztés]

A West cigarettát 1981-ben árusították először a német piacokon. A terméket a "minőségi márka valós áron" szlogennel reklámozták. Először azonban 1987-ben jelent meg a szupermarketekben, ekkor már védjegy is volt található rajta.

Fajták[szerkesztés]

West hagyományos: a legelterjedtebb fajtája, mely vörös dobozban kapható, 10 mg kátrányt és 0.9 mg nikotint tartalmaz.

West ezüst: a második legelterjedtebb fajta, amelyet fehér dobozban árusítanak, 7 mg kátrányt, illetve 0.6 mg nikotint tartalmaz.

West Blue: kék dobozban értékesítik a piacokon aránya 4 mg kátrány, 0.4 mg nikotin.

West Rich Blue: szintén kék dobozos, a legerősebb ízesítésű a kék dobozosok között, 8 mg kátrányt tartalmaz, valamint 0.7 mg nikotint.

West ICE: a West mentolos ízesítése, élvezeti ízként tekintik a dohányosok, 7 mg kátrány van benne, nikotintartalma 0.6 mg

Szponzorálás[szerkesztés]

A West felirat először a Zakspeed Formula–1-es autókon volt látható 1985 és 1989 között. 2000 és 2002 között a Sito Pons csapatnak volt a szponzora a Moto GP-ben. Fő szponzora volt a Formula–1-ben a McLaren csapatnak 1997 és 2005 között, azonban a szerződést fel kellett bontani, mivel az Európai Unió betiltotta a dohánytermékek reklámozását, ezután a csapat szponzora a Vodafone lett.

Külső hivatkozások[szerkesztés]