Sligo Rovers FC

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sligo Rovers
Csapatadatok
Teljes csapatnévSligo Rovers Football Club
BecenévBit O'Red
SzékhelySligo, Írország
Alapítva1928
Klubszínekpiros-fehér
StadionShowgrounds
Vezetőedzőangol Paul Cook
Elnökír Dermot Kelly
BajnokságÍrország FAI Premier Division
Nemzeti sikerek
Ír Bajnok2 alkalommal
Ír Kupagyőztes3 alkalommal
Ír Szuperkupa-győztes1 alkalommal
Csapatmezek
Hazai
Idegenbeli
Hivatalos honlap
Sligo Rovers honlapja
A Wikimédia Commons tartalmaz Sligo Rovers témájú médiaállományokat.

A Sligo Rovers FC ír labdarúgócsapat, mely az ír élvonalban (FAI League of Ireland Premier Division) szerepel. Székhelye Sligóban található, hazai mérkőzéseit a Showgrounds stadionban játssza.

Története[szerkesztés]

A Sligo Rovers 1928. szeptember 17-én jött létre, amikor a Sligo Town és a Sligo Blues egyesült. Első meccsükön 9-1-es győzelmet arattak a Ballyshannon FC ellen. 1934-ben beléptek a régi ír élvonalba. 1937-ben és 1977-ben is bajnokok lettek. A FAI Kupát eddig kétszer sikerült elhódítaniuk. 1983-ban a Bohemianst, 1994-ben pedig a Derry City győzték le.

1994-es sikerük után a KEK-ben is elindulhattak. Az első selejtezőkörből a Club Brugge ejtette ki őket 5-2-es összesítéssel. 1999-ben kiestek az élvonalból, ahová 2005-ben a másodosztály bajnokaként jutottak vissza. Egy évvel később a kupa elődöntőjéig jutottak.

2008-ban a klub vezetői bejelentették, hogy a gárda anyagi nehézségekkel küzd és 130 ezer euróra lenne szükségük, hogy biztosíthassak a fennmaradást. 2008-as helyezésüknek köszönhetően indulhatnak az Európa-ligában.

Sikerek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]