Satelight

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Satelight Inc.
Hivatalos név株式会社サテライト
Típuskabusikigaisa
Alapítva1995. december
SzékhelySzuginami, Tokió,  Japán
VezetőkSzató Micsiaki
Kavamori Sódzsi
Iparágfilmipar (anime)
Formaanimációsfilm-stúdió
AnyavállalataSankyo Group

Satelight Inc. (Tokió)
Satelight Inc.
Satelight Inc.
Pozíció Tokió térképén
é. sz. 35° 42′ 06″, k. h. 139° 38′ 10″Koordináták: é. sz. 35° 42′ 06″, k. h. 139° 38′ 10″
A Satelight Inc. weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Satelight Inc. témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Satelight Inc. (株式会社サテライト; Kabusikigaisa Szateraito; Hepburn: Kabushikigaisha Sateraito?) japán animációsfilm-stúdió, amely a pacsinko-üzemeltető Sankyo Grouphoz tartozik.

Története[szerkesztés]

A stúdiót 1995 decemberében alapították Szapporo, Hokkaidó székhellyel. Első munkája a Bit the Cupid, a világ első teljes egészében digitálisan animált televíziós sorozata volt.[1] A Satelight név a következőből ered: S - Sapporo, A - Animate, T - Technology és E - Entertainment. A vállalat elnöke Szató Micsiaki, legnevesebb animátora és vezető rendezője Kavamori Sódzsi.[2]

1996-ban a stúdió következő projektje a Group TAC Ihatov genszó: Kenji no haru című filmje CG animációinak elkészítése volt. 1998-ban Szuginamiban, Tokióban alapítottak gyártóstúdiót. A stúdió 2001-ben készítette el Kavamori rendezésében az első televíziós sorozatát, a Csikjú Sódzso Arjunát. 2006-ban a Satelight Szapporóból Tokióban helyezte át székhelyét.

Munkái[szerkesztés]

Anime[szerkesztés]

Videojátékok[szerkesztés]

Egyéb közreműködések[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. SATELIGHT Inc. : AboutUs Corporate history. [2011. július 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 8.)
  2. SATELIGHT Inc. : AboutUs Corporate Profile. [2011. július 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 8.)

További információk[szerkesztés]