Riválisok 3. – Nincs visszaút

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Riválisok 3. – Nincs visszaút
(Best of the Best 3: No Turning Back)
1995-ös amerikai film
RendezőPhillip Rhee
ProducerPhillip Rhee
Peter Strauss
Műfaj
ForgatókönyvíróBarry Gray
Deborah Scott
FőszerepbenPhillip Rhee
Gina Gershon
Christopher McDonald
ZeneBarry Goldberg
OperatőrJerry Watson
VágóBert Lovitt
Gyártás
GyártóThe Movie Group
Picture Securities Ltd.
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol + magyar (szinkron
Játékidő90 perc
Forgalmazás
ForgalmazóDimension Films
Buena Vista International
BemutatóFülöp-szigetek 1995. május 17.
USA 1996. január 3.
Kronológia
ElőzőHalálos riválisok (1993)
KövetkezőRiválisok 4. – Figyelmeztetés nélkül (1998)
Kapcsolódó filmRiválisok (1989)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Riválisok 3. – Nincs visszaút (Best of the Best 3: No Turning Back) 1995-ös amerikai harcművész-akciófilm, melyet a film főszereplője, Phillip Rhee rendezett.

További szerepekben Christopher McDonald, Gina Gershon, Dee Wallace és R. Lee Ermey látható. A film az 1993-as Halálos riválisok folytatása, de az abban szereplő színészek közül csupán Phillip Rhee tér vissza és a harmadik rész cselekménye is teljesen független elődjétől. 1998-ban még egy utolsó folytatás készült, Riválisok 4. – Figyelmeztetés nélkül címmel, szintén Rhee főszereplésével.

Cselekmény[szerkesztés]

A film helyszíne egy Liberty nevű kisváros, melynek lakosait neonácik egy csoportja terrorizálja, meggyilkolva az ellenük újságcikkeket író afroamerikai lelkészt és felgyújtva a templomot. Tommy Lee (Phillip Rhee) meglátogatja a városban élő húgát és annak férjét, Jack Banninget (Christopher McDonald), a helyi seriffet, aki felvilágosítja a történtekről. Tommy hamarosan találkozik a neonácik vezetőjével, Donnie Hansennel (Mark Rolston) és konfliktusba keverednek; először egy kávézóban zaklatják az ázsiai férfit, majd testvérét és annak gyermekeit az autójukban megtámadják. Később egy karneválon a neonácik zaklatni kezdik a tanárnő Margót (Gina Gershon). Tommy a segítségére siet és egy verekedésben legyőzi a támadókat. Bár viszonyuk eleinte nem felhőtlen, nemsokára romantikus kapcsolatba kerülnek egymással.

Időközben a városban gyűlést tartanak, hogy eladjanak-e egy földterületet a neonáciknak. Margo és Tommy csatlakozik a városlakókhoz és meggyőzik a tanácsot, hogy utasítsák vissza a földvásárlási kérelmet. Ez az jelenti, hogy a neonáciknak el kell hagyniuk a települést.

Vereségük után a neonácik felfegyverkeznek és támadást indítanak Tommy családja ellen. Miután Tommy megmenti Margót a megerőszakolástól, hazatérve azt látja, hogy testvérét megverték és gyermekeit elrabolták. Sógorával, a seriffel együtt Tommy saját kezébe veszi az ügyet és behatol a banda fegyveresek által védett bázisára, ahol a gyermekeket fogságban tartják. Egy hosszú küzdelem után Tommy párviadalban győzi le Hansent, de nem hajlandó végezni a férfival, hiszen a gyűlölet nem megoldás. Hansen orvul rátámad és le akarja lőni, de egy helyi tizenéves, Owen Tucker előbb öli meg korábbi vezetőjét. A városba visszatér a béke, a film legvégén a meggyilkolt lelkipásztor gyermeke a Bibliából olvas fel az újjáépítés előtt álló templomnál.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang
1. magyar változat[1] 2. magyar változat[2]
Phillip Rhee Tommy Lee Reisenbüchler Sándor Gesztesi Károly
Christopher McDonald Jack Banning seriff Rosta Sándor Czvetkó Sándor
Gina Gershon Margo Preston Prókai Annamária
Mark Rolston Donnie Hansen Stohl András
Peter Simmons Owen Tucker Hamvas Dániel
Cristina Lawson Karen Banning Náray Erika
Dee Wallace Georgia Jani Ildikó
Michael Bailey Smith Tiny
R. Lee Ermey Brian tiszteletes Várkonyi András

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Riválisok 3. – Nincs visszaút (1. magyar változat) (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2017. október 18.)
  2. Riválisok 3. – Nincs visszaút (2. magyar változat) (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2017. október 18.)

További információk[szerkesztés]