Hogan Knows Best

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hogan Knows Best
(Hogan Knows Best)
MűfajValóság show

AlkotóDavid Roma
John Ehrhard
FőszereplőHulk Hogan
Linda Hogan
Brooke Hogan
Nick Hogan
ZeneszerzőBrooke Hogan

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok4
Epizódok43
Gyártás
Részenkénti játékidő30 perc
Sugárzás
Eredeti adóVH1
Eredeti sugárzás2005. július 10. – 2007. október 21.
További információk
SablonWikidataSegítség

Hogan Knows Best (magyarul: Hogan jobban tudja) egy amerikai televíziós valóság show, amit a Pink Sneakers Productions készített és rendezett a családfő, Hulk Hogan (Terry Bollea) ötlete alapján. A sorozat a híres pankrátorról, Hulkról,[1] feleségéről Lindáról és két gyermekük, Nick és Brooke mindennapi életéről szól. A Hogan Knows Best forgatásának leállása után 2007-ben egy új sorozatot indított a VH1, immáron a család énekes lányával Brooke-al a főszerepben, Brooke Knows Best néven.

Története[szerkesztés]

A valóságshow premiere 2005. július 10-én volt a VH1-en. 2006 eleje óta többek között a CMT, TMF, az MTV és a Bio csatornák is átvették, ezért Amerikán kívül Angliában és Írországban is jobban megismerhették a nézők a Hogan családot. Utána a kanadai TVtropolis és a francia kanadai MusiquePlus televíziós csatorna is műsorra tűzte (franciául a sorozat címe: Hogan a raison (Hogan jobban tudja). Ezek után a Both VH1 (1-3 évad) és az MTV (4. évad) Ausztráliában, az MTV Italia Olaszországban (angolul, olasz feliratokkal), MTV Central Németországban és Ausztriában (angolul, német feliratokkal), a VH1 és az MTV Portugal Portugáliában (angolul, portugál feliratokkal), a The Netherlands MTV (holland feliratokkal) Hollandiában "terjesztette". Végül Franciaországban Game-en (Le monde merveilleux de Hulk Hogan, The Wonderful World Hulk Hogan címmel), C4 és a The Box Új-Zélandon, Norvégiában az MTV Norway és a VH1 csatorna norvég feliratokkal, Latin Amerikában a VH1, spanyol feliratokkal (spanyol címén: Papá Hogan a la Lucha!), Brazíliában a VH1-en lévő portugál feliratokkal (a portugál címe: Papai Hogan Sabe Tudo vagy Daddy Hogan Knows Best) és Finnországban Subon, valamint az MTV Finland-on levő finn feliratokkal (Hurjat Hoganit-nek nevezik) tűzte műsorra. Magyarországon az MTV Hungary sugározza a műsort.

Szereplők[szerkesztés]

  • Terry Hulk Hogant szigorú és védő apaként ismerhetik meg a nézők. Több alkalommal azt tervelte ki, hogy kikémleli a lányát, Brooke-ot randevúzás közben, mivel nagyon félti őt az idegen udvarlóktól. Mindazonáltal egy, a családon belüli verseny miatt, ami azzal járt, hogy a helyes barátot találnak Brooke-nak, Terry akitől azt akarták, hogy győzzön annyira rosszul járt, hogy az általa kiválasztott fiú Davey Boy Smith (Harry Smith fia), nem felelt meg Brooke-nak. Végül a lány az anyja által kiválasztott fotóssal ismerkedett meg, amit Hulk nem helyeselt
  • Linda Marie Hogan Hulk felesége. Egy lelkes állatszerető nő. Egyszer ideiglenesen, egy epizódban a házába vitt egy a lakásban tartható babacsimpánzt, és komolyan megfontolta, hogy megtartsa azt. Linda sokkal elnézőbb szülő, mint Hulk. Általában engedékenyebb a gyerekeivel szemben.
  • Brooke Hogan Hulk és Linda tizenéves lánya, aki fiatalon írt egy új dalt azért, hogy elkezdje a régóta megálmodott karrierjét, és ezért aláírt egy 1.3 millió dolláros szerződést, amikor tizennyolc éves lett. Apja a Brooke-tini becenevet adta neki. A bemutatón Harry Smith megjelenéséről nyers megjegyzéseket említett meg, de ezt a részletet a nézők nem láthatták.
  • Nick Hogan Hulk és Linda fia, aki két évvel fiatalabb, mint Brooke. Nicknek mindig humoros a kedve. Bár neki és Brooke-nak barátságos a kapcsolatuk, vannak olyan pillanatok is amikor direkt bajba keverik egymást. Arra törekszik, hogy professzionális birkózó legyen, bár az apja biztatta őt, hogy vegyen színészleckéket.
  • Brian Knobbs Hulk régi barátja és korábbi birkózó társa. Knobbs gyakran éri el, hogy megszálljon a családnál, aminek Linda nem nagyon örül. Szintén el akarja éri, hogy Nick és Brooke "bébisziptere" legyen akkor, amikor Hulk és Linda romantikus utazásokra megy.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 2007-ben elváltak

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Hogan Knows Best című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.