„Sean Faris” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
aNincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
49. sor: 49. sor:
[[Kategória:Amerikai színészek]]
[[Kategória:Amerikai színészek]]


[[en.Sean Faris]]
[[en:Sean Faris]]
[[de:Sean Faris]]
[[de:Sean Faris]]
[[es:Sean Faris]]
[[es:Sean Faris]]

A lap 2011. február 17., 15:48-kori változata

Sean Faris
Fájl:Sean faris byitscalifornia.png
Életrajzi adatok
Születési névSean Henroy Faris
Született1982. március 25. (42 éves)
Houston
Pályafutása
Iskolái
  • Padua Franciscan High School
  • Barbizon Modeling and Acting School
Aktív évek2001

[http://SeanFaris.com Sean Faris weboldala]
Sean Faris IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
SablonWikidataSegítség

Sean Henry Faris (Amerikai Egyesült Államok, Texas, Houston, 1982. március 25.)amerikai színész és modell. Szülei Warren Stephen Faris és Katherine Irene Ann Miller. Egy édes- és egy féltestvére van. Legismertebb filmjei az Enyém, tiéd, miénk című vígjáték és a Sose hártálj meg. A krikikusok szerint feltűnően hasonlít Tom Cruise színészre és a profi futtballisára, Cristiano Ronaldora.[1]

Élete

Houstonban született, de 12 éves korában Clevelandbe költöztek. 1999-ben a Nemzetközi Modell és Tehetségkutató Egyesület nevezte az Év Junior Férfi Modell-je címre. [2] A középiskolában európai focit, kosárlabdát és baseballt is játszott, valamint az úszócsapat tagja is volt. Mielőtt eldöntötte, hogy színészi pályára lép az Amerikai Légierőhöz szeretett volna csatlakozni, de gyenege látása miatt végül nem sorozták be. Az érettségi után, 2000-ben Kaliforniába, Los Angelesbe ment, hogy színészi karrierjét beindítsa.

Karrier

2001-ben debülált a Titkos társaság 2. - Az új generáció című horrorban. Még ugyanebben az évben a Twisted című független filmben kapott nagyobb szerepet, és egy kis mellékszerepet a romatikus, háborús moziban, a Pearl Harborban. 2004-ben szerepet kapott az Ottalvós buli című vígjátékra, ami után a 7. Young Hollywood Awards fiatal színészeknek járó díjára is jelölték. Az Enyém, tiéd, miénk című moziban Dennis Quaid és Rene Russo partnere volt. 2008-ban több akcióban és thrillerben játszott, mint például a Sose hátrálj meg, a Csapatszellem és a Brooklyn-Manhattan című filmekben. 2010-ben a Vámpírnaplók című nagysikerű sorozat néhány részében is feltűnt. [3]2011-ben a The Lost Valentine című televíziós prudukcióban Jennifer Love Hewitt partnere.

A jó ügy érdekében, 2008-ban levetkőzött az Egyesült Királyságbeli Cosmopolitan címlapján a hasnyálmirigyrák elleni küzdelmet támogatva. [4]

Források

  1. Orlando Sentinel - Sean Faris Never Backs Down From a Challenge
  2. http://www.imdb.com/name/nm0267511/
  3. Ausiello, Michael. „Exclusive: Coming up necks on 'Vampire Diaries' — Sean Faris!”, Entertainment Weekly, 2009. november 9. (Hozzáférés: 2010. április 7.) 
  4. Sean Faris Online Gallery: Click image to close this window

Külső hivatkozások

Commons:Category:Sean Faris
A Wikimédia Commons tartalmaz Sean Faris témájú médiaállományokat.