„Mugli” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
tartalom feltöltése
 
a korrektúra
1. sor: 1. sor:
[[J. K. Rowling]] [[Harry Potter]] könyveinek szereplői között közönséges, varázserő nélküli hétköznapi emberek is vannak, őket nevezi Rowling '''mugli'''-nak. A történetekben kissé a háttérben, de aktívan részt vesznek, különösen akkor, amikor a varázslóvilág és a '''mugli'''-k közös problémáit kell megoldani. Rowling általában rokonszenves alakként jeleníti meg őket; a varázslók világában külön minisztériumi csoport foglalkozik a tanulmányozásukkal.
[[J. K. Rowling]] [[Harry Potter]] könyveinek szereplői között közönséges, varázserő nélküli hétköznapi emberek is vannak, őket nevezi Rowling '''mugli'''-nak. A történetekben kissé a háttérben, de aktívan részt vesznek, különösen akkor, amikor a varázslóvilág és a '''mugli'''k közös problémáit kell megoldani. Rowling általában rokonszenves alakként jeleníti meg őket; a varázslók világában külön minisztériumi csoport foglalkozik a tanulmányozásukkal.





A lap 2006. szeptember 23., 21:20-kori változata

J. K. Rowling Harry Potter könyveinek szereplői között közönséges, varázserő nélküli hétköznapi emberek is vannak, őket nevezi Rowling mugli-nak. A történetekben kissé a háttérben, de aktívan részt vesznek, különösen akkor, amikor a varázslóvilág és a muglik közös problémáit kell megoldani. Rowling általában rokonszenves alakként jeleníti meg őket; a varázslók világában külön minisztériumi csoport foglalkozik a tanulmányozásukkal.