„Szerkesztővita:Blbotond” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vadaro 13 évvel ezelőtt a(z) Könyvtárműhely? témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎Könyvtárműhely?: (új szakasz)
59. sor: 59. sor:
:Szia, azt kell mondjam, sajnos, hogy a járőrnek igaza van. Túl sok mondat egyezik meg az eredeti szöveggel (szinte az összes...). Ez így nem átdolgozás. Egy-két szót átírtál, de ettől még az eredeti szöveg nagyon is felismerhető, sőt szinte 100%-os az egyezés az eredetivel. Próbáld meg függetleníteni magad az eredeti szövegtől és saját szavakkal megfogalmazni. Néha nem könnyű az életrajzoknál, de muszáj. – [[User:Teemeah|<font color="#C440A3"><b>Bái Táng</b></font>]] [[Fájl:Dragon01.svg|25px|link=Jay Chou]] [[User vita:Teemeah|<font color="#C440A3"><sup>a házisárkány barlangja</sup></font>]] 2010. október 9., 22:10 (CEST)
:Szia, azt kell mondjam, sajnos, hogy a járőrnek igaza van. Túl sok mondat egyezik meg az eredeti szöveggel (szinte az összes...). Ez így nem átdolgozás. Egy-két szót átírtál, de ettől még az eredeti szöveg nagyon is felismerhető, sőt szinte 100%-os az egyezés az eredetivel. Próbáld meg függetleníteni magad az eredeti szövegtől és saját szavakkal megfogalmazni. Néha nem könnyű az életrajzoknál, de muszáj. – [[User:Teemeah|<font color="#C440A3"><b>Bái Táng</b></font>]] [[Fájl:Dragon01.svg|25px|link=Jay Chou]] [[User vita:Teemeah|<font color="#C440A3"><sup>a házisárkány barlangja</sup></font>]] 2010. október 9., 22:10 (CEST)
:Visszaállítottam egy építés alatt sablonnal. Jó munkát! – [[User:Teemeah|<font color="#C440A3"><b>Bái Táng</b></font>]] [[Fájl:Dragon01.svg|25px|link=Jay Chou]] [[User vita:Teemeah|<font color="#C440A3"><sup>a házisárkány barlangja</sup></font>]] 2010. október 9., 22:19 (CEST)
:Visszaállítottam egy építés alatt sablonnal. Jó munkát! – [[User:Teemeah|<font color="#C440A3"><b>Bái Táng</b></font>]] [[Fájl:Dragon01.svg|25px|link=Jay Chou]] [[User vita:Teemeah|<font color="#C440A3"><sup>a házisárkány barlangja</sup></font>]] 2010. október 9., 22:19 (CEST)

== Könyvtárműhely? ==

Látom, hogy felírtad magad a Könyvtárműhely résztvevői közé. Kb. 2 éve írtad a [[Berta József]] szócikket, elég sok szószerinti kimásolással a "Hősök falá"-ról, ami a WP-n nem elfogadott. De most nem azért írok, hanem mert a szócikk második hivatkozása, éppen a könyvtáré - hibás vagy már nem létező linkkel van megadva. Megtennéd, hogy helyette beírod a helyes hivatkozást? Köszi. – [[Szerkesztő:Vadaro|Vadaro]] <sup>[[Szerkesztővita:Vadaro|vita]]</sup> 2010. október 16., 20:45 (CEST)

A lap 2010. október 16., 20:45-kori változata

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Blbotond!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 28., 00:57 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Tartalomjegyzék

A cikkek maguktól érzékelik azt, ha szükség van tartalomjegyzékre, négy szakaszcím után egyből készít egyet. Az elég is, viszont a szakaszcímeket kisbetűkkel írjuk (kivéve persze, ahol egyértelmű a nagybetű használata). Érdemes szócikkek készítésénél a formai útmutatónkat és a stilisztikai útmutatónkat elolvasni, hasznosak.

Engedj meg még egy jó tanácsot:

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 30., 00:29 (CEST)Válasz

Válasz most nálam. Jobban szeretem, ha együtt van a beszélgetés java része. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 30., 00:39 (CEST)Válasz

Külföldi Wikipédia belinkelése

A Reni szócikk fejrészébe belinkelted születési helyének angol Wiki-lelőhelyét.
Ezt sokan nem tartjuk jó ötletnek és kérünk, ne tedd.
A magyar Wikipédia fejlődését nem az szolgálja, ha átirányítjuk az olvasót az angol azócikkhez - az interwikik úgyis megteszik ezt -, hanem az, ha először piros marad a link, majd MAGYARUL megírjuk pl. a Calvenzano szócikket.
Remélem, ezt el tudod fogadni.--Linkoman vita 2008. október 21., 00:53 (CEST)Válasz

Várpalota története évszámokban

Szia! Ez a cikk így nem jó. Látom sokat foglalkozol vele. Át kellene írni úgy, ahogy a többi hasonló cikk van: folyékony szöveggé. A cikk címét meg át kell nevezni: Várpalota történelme. Kérlek ha tudod csináld meg ezeket a változtatásokat. Szajci reci 2008. november 11., 06:59 (CET)Válasz

Igen szerintem is áttekinthetőbb, DE itt a wikin sajnos nem szabad így hagyni, mert rákerül a kronológia sablon úgyis, tehát így nem maradhat. Kérlek írd meg folyó szövegként. Köszönöm. Szajci reci 2008. november 11., 08:39 (CET)Válasz

Tudod mit, várj. Megkérdezem a többieket, hogy mi legyen ezzel a cikkel, meg a budapesti testvérével. Ki kell dolgoznunk egy irányelvet. üdv Szajci reci 2008. november 11., 09:02 (CET)Válasz

Lőte Attila

Szerencsére láttam a friss változtatásokból, hogy válaszoltál anonvitalapon arra, amit írtam, különben nem vettem volna észre. Amúgy nyugodtan beírhatod Lőte Attila szócikkébe, hogy életének egy részét Várpalotán töltötte, de az még nem jelenti azt, hogy ott is született. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 27., 22:28 (CET)Válasz

Nagy Gyula (festőművész)

Szia!

Én úgy láttam, hogy jogsértő. A kibontakozó viták elkerülésének érdekében azonban azt javaslom, hogy kérdezz meg más szerkesztőt is, aki, vagy felül bírája a jelölésemet, vagy visszaállítja a lapot. Ajánlatos egy admnint felkérni, mondjuk a jelenleg itt lévők közül Teemeah-t. Tisztelettel! Hungaricus Firkász Lacus Vitacus 2010. október 9., 21:52 (CEST)Válasz

Szia, azt kell mondjam, sajnos, hogy a járőrnek igaza van. Túl sok mondat egyezik meg az eredeti szöveggel (szinte az összes...). Ez így nem átdolgozás. Egy-két szót átírtál, de ettől még az eredeti szöveg nagyon is felismerhető, sőt szinte 100%-os az egyezés az eredetivel. Próbáld meg függetleníteni magad az eredeti szövegtől és saját szavakkal megfogalmazni. Néha nem könnyű az életrajzoknál, de muszáj. – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 9., 22:10 (CEST)Válasz
Visszaállítottam egy építés alatt sablonnal. Jó munkát! – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 9., 22:19 (CEST)Válasz

Könyvtárműhely?

Látom, hogy felírtad magad a Könyvtárműhely résztvevői közé. Kb. 2 éve írtad a Berta József szócikket, elég sok szószerinti kimásolással a "Hősök falá"-ról, ami a WP-n nem elfogadott. De most nem azért írok, hanem mert a szócikk második hivatkozása, éppen a könyvtáré - hibás vagy már nem létező linkkel van megadva. Megtennéd, hogy helyette beírod a helyes hivatkozást? Köszi. – Vadaro vita 2010. október 16., 20:45 (CEST)Válasz