„A kukorica gyermekei 2. – A végső áldozat” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Deneverember (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Deneverember (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
98. sor: 98. sor:
|'''Bobby a sofőr'''
|'''Bobby a sofőr'''
|[[Matthew Hunter]]
|[[Matthew Hunter]]
|[[Faragó József]]
|[[Faragó József (1953) színész|Faragó József]]
|}
|}



A lap 2010. október 8., 22:26-kori változata

A kukorica gyermekei 2: A végső áldozat
(Children of the Corn II: The Final Sacrifice)
1993-as amerikai film

A film főcíme
A film főcíme
RendezőDavid Price
ProducerScott A. Stone
David G. Stanley
Műfajhorrorfilm
ForgatókönyvíróA. L. Katz
FőszerepbenTerence Knox
Paul Scherrer
Ryan Bollman
Ned Romero
ZeneDaniel Licht
OperatőrLevie Isaacks
VágóHarry Keramidas
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínÉszak-Karolina
Játékidő94 perc
89 perc vágott verzió
Költségvetés900 000 $
Forgalmazás
ForgalmazóDimension Films
BemutatóUSA 1993. január 29.
Bevétel6 980 986 $[1]
Kronológia
ElőzőA kukorica gyermekei
További információk
SablonWikidataSegítség

A kukorica gyermekei 2: A végső áldozat az 1984-ben készült A kukorica gyermekei filmnek a folytatása. A második rész a valóságban nyolc évvel később készült mint az első rész, de a történet nem sokkal az első rész után játszódik. A filmet David F. Price rendezte. A főbb szerepekben Terence Knox, Ryan Bollman, Ned Romero, és Paul Scherrer látható. A kukorica gyermekeinek még számos folytatása készült, de egy kivételével mind csak videokazettán jelent meg.

Szereplők

Szereplő Színész Magyar szinkron [2]
John Garrett Terence Knox Mihályi Győző
Danny Garrett Paul Scherrer Bolba Tamás
Micah Ryan Bollman Bartucz Attila
Frank Redbear Ned Romero Szokolay Ottó
Lacey Hellerstat Christie Clark Zsigmond Tamara
Angela Casual Rosalind Allen Sáfár Anikó
Dr. Richard Appleby Ed Grady Gruber Hugó
Blaine seriff Wallace Merck Kiss Gábor
Hollings tiszteletes John Bennes Velenczey István
David Simpson Joe Inscoe Rosta Sándor
Mary Simpson Kellie Bennett Jani Ildikó
Mordechai Ted Travelstead Fekete Zoltán
Jedediah Sean Bridgers Szokol Péter
Mrs. Burke Marty Terry Kassai Ilona
Mrs. West Marty Terry Győri Ilona
Riporter Robert Harvey Felföldi László
Bobby a sofőr Matthew Hunter Faragó József

Cselekmény

Alább a cselekmény részletei következnek!
Fájl:A kukorica gyermekei2 11.JPG
Mielőtt Hemingfordba vinnék a gyerekeket, egy gyors orvosi vizsgálaton esnek át

Gatlin városában több mint 50 holttestet találnak egy lakóház pincéjében a rendőrök. A TV is beszámol erről az eseményről. A gyerekeket Hemingfordba szállítják , ahol helyi családoknál szállásolják el őket. Mrs Burke tanárnő tiltakozik, hogy ezeket a gyerekeket beköltöztessék a városukba. Szerinte ezek a gyerekek gonoszak, és ugyanúgy elpusztítják majd őket is, ahogy a Gatlinieket is. John az egyik pletykalap újságírója fiával Dannyvel, Gatlin felé tart kocsival, amikor az úton összefut régi munkatársaival, akik a helyszínről tudósítottak a TV-nek. De mivel nincsenek jóban így, hamar továbbmennek. A TV-s stáb akar készíteni egy felvételt a kukoricásról is. Felettük viharfelhő jelenik meg, és mindkettőjüket megöli a kukoricás. Johnék kibérelnek egy szobát Angelánál, aki szintén befogadott egy gyereket, Micahot. John és fia Danny nem jönnek ki jól egymással. Összevesznek, és a fiú úgy dönt, elmegy Hemingfordból. Miközben a buszra vár a buszmegállóban arra jön Lacey motoron, aki azt mondja neki hogy a következő busz csak kedden jön. Micah bemegy a kukoricásba a többieket megkeresni, de az aki a sorok mögött jár megtámadja, és megszállja a testét. Micah ezek után megjelenik a többiek gyűlésén, és átveszi Isaac szerepét. Figyelmezteti a többieket, hogy ne térjenek le az igaz útról. Danny elindul vissza a buszmegállóból Hemingfordba este a kukoricáson keresztül, és látja amint a gyűlésről hazafelé tartanak a gyerekek. Reggel apjával Mrs Burke házához mennek, akinek egy zöld anyaggal zöld keresztet festettek a házára. Mrs Burke a gyerekeket hibáztatja, akik jelnek vélik a keresztet. Mrs Burke a cicáját szeretné kíhivni a háza alá. Mikor bemászik a ház alá, a gyerekek rá engedik a cölöpökön mozgó házát.

Danny összebarátkozik Laceyvel akivel tegnap találkozott a buszmegállóban, elmeséli hogy a nagynénjénél lakik, mert meghaltak a szüleik. A Hemingfordi templomban épp istentisztelet van, a pap épp a bűnről és a sátánról prédikál, aki megrontja őket a lakosokat. Micah is ott van a templomban, és egy voodoo bábú segítségével hat az első sorban lévő Davidre, akiből dőlni kezd a vér, és elvérzik a templomban. John elmegy az iskolába, ami még mindig le van robbanva. Ott találkozik egy indiánnal Frankkel, aki állami egyetem antropológia tanszékén dolgozik. Megmutatja neki a gyerekek rajzait, amit még akkor rajzoltak mielőtt kiirtották volna a felnőtteket, de Frank nem tudja megmagyarázni mit jelenthet. John ekkor veszi észre hogy a nadrágját átrágta az az anyag, amiből mintát vett a Mrs Burke házára felkent anyagból. Elmegy a fiával Mrs Burke házához, ahol épp a holttestét emelik ki. Mrs Burke testvére Mrs West, a gyerekeket hibáztatja, akik szintén ott vannak. Danny összeveszik az apjával, ezt észreveszi Micah és érzi, hogy Dannyt is be tudná vonni a csapatba csak egy kicsit hatnia kell rá. John elmegy az orvoshoz tudakolózni, de az orvos nem akar beszélni az eseményekről. Mikor John elmegy, az orvos felhívja a seriffet, hogy John szaglászik az ügyben. John elmegy Frankhez, aki elviszi egy kőhöz az erdőben. Frank elmeséli az indián legendát, miszerint régen a felnőttek ellustultak és nem dolgoztak tovább. Éhínség tört ki, a gyerekek fellázadtak és elpusztították a szüleiket.

Fájl:A kukorica gyermekei2 12.JPG
A gyerekek vezetője Micah középen feketében

Este az orvos házát körbeveszik a gyerekek, majd megölik az orvost. John összemelegedik Angelinával. Danny észreveszi, amint az apja és Angelina együtt töltik az éjszakát, de fényre lesz figyelmes az éjszakában. Látja amint a gyerekek a kukoricásba tartanak a szeánszra. A szeánszhoz a Hemingfordi gyerekek is csatlakoznak a Gatlini gyerekekhez, vérszerződéssel pecsételik meg a szövetséget. Észreveszik Dannyt, akitől megkérdezik, hogy akar csatlakozik hozzájuk amire zavarában igent mond. Másnap a Laceyvel kimotoroznak a kukoricásba és fogócskáznak. Majd a kukoricásban csókolóznak, amikor véletlenül valamire ráfekszenek. Megdöbbennek amikor látják, hogy egy halott keze az. Mikor felállnak csak akkor veszik észre, hogy holttestek fekszenek körülöttük. Ezek azok a holttestek, akiket még nem találtak meg a rendőrök. Frank és John egy silóban tavalyi kukoricát talál, ami aflatoxinnal van bekenve. Szólni akarnak a seriffnek, de ő épp akkor jelenik meg, de ahelyett hogy meghallgatná őket, fegyvert szegez rájuk. Mrs West tolókocsijára rácsatlakoznak egy távirányítóval a gyerekek, és az útra vezetik a tolókocsit, és Mrs Westet elüti egy teherautó. A seriff megkötözi Franket és Johnt és kiviszi a kukoricásba és a kombájn elé kötözi őket. Majd elindítja a kombájnt, hogy darálja le őket, de Frankéknek sikerül kimenekülniük. Miután hazafelé mennek, a kukoricásban megtalálják a két riporter holttestét. A gyerekek elrabolják Angelinát és Laceyt, hogy feláldozzák őket. A városban a seriff és a helyi lakosok gyűlést tartanak. Mary felveti, hogy a gyerekeket valami megszállta, és nem kellene hagyni, hogy itt lakjanak közöttük. De a pap nyugalomra inti és megmagyarázza , hogy szerinte téved. Mikor a gyűlésről kiszeretnének menni, nem tudják kinyitni az ajtót, mert a gyerekek bezárták őket. Rájuk gyújtják a házat, és a felnőttek mind bennégnek. Eközben a kukoricásban Dannyt épp fel akarják avatni, amikor észreveszi hogy és Laceyt kellene megölnie, hogy bizonyítsa elkötelezettségét. Danny láthatóan nem akarja megtenni, szerencséjére ekkor fény közeledik a kukoricásból. A gyerekek megörülnek neki, azt hiszik hogy az aki a sorok mögött jár, ő jön közéjük. De nagyot csalódnak, mikor látják hogy csak John és Frank jön a kombájnnal.

Johnék a kombájnnal megzavarják a gyerekeket, mielőtt feláldoznák Laceyt és Angelát

Kavarodás tör ki mikor behajtanak a kombájnnal a szeánszukra. Ekkor Danny kihasználja a lehetőséget, és kiszabadítja Laceyt és Angelinát. Franket az egyik gyerek meglövi egy íjjal, majd amikor Johnt meg akarják ölni, John nem hagyja magát megöli Mordechait. Dannyék menekülni kezdenek, de a föld alatt valami elkezdi őket üldözni. John Angelinával menekül, de őket is és a fiáékat is elkapják a gyerekek, és Micahoz viszik őket. Miközben Micah transzba esik, hogy végezzen velük, a halottnak hitt Franknek még marad annyi ereje, hogy újra beindítsa a kombájnt és elgázolja vele Micaht és lángra kap a kukoricás. Johnék kihasználják a Micah halála miatti pánikot, kimentik Franket a kombájnból, de életét már nem tudják megmenteni. Másnap kukoricából csinálnak Franknek egy sírt, amin elhamvasztják a testét. Lacey és nagynénje úgy dönt hogy New Yorkba költöznek Johnékkal.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Háttér információ

A filmforgatás 1992 tavaszának vége felé kezdődött, és azon a nyáron kezdték forgatni a filmet az Észak-Karolinai Libertyben. A legtöbb statiszta, köztük a gyerekek is helyiek voltak. Az Észak-Karolinai Ramseurben vették fel azt a jelenetet, amikor Micahék megölik a kerekesszékes Mrs Westet. Amikor felgyújtják a házat a gyerekek, azt a jelenetet Liberty város Asheboro Street és Luther Avenue sarkán lévő épületben forgatták. A Fayetteville és a Raleigh Street sarkán lévő parókiában forgatták a templomi jeleneteket. David F. Price rendező szerint a film forgatása alatt volt, egy kisebb keresztény csoport, akik amiatt tiltakoztak, hogy az ő templomukban forgatnak. De azt leszámítva, hogy a lépcsőjére egy döglött rágcsálót helyeztek, más atrocitás nem történt. Eredetileg a filmforgatókönyv szerint úgy ért volna véget a történet, hogy John egy kukoricás melletti telefonfülkéből a főszerkesztőjének telefonál, amikor "aki a sorok mögött jár" kijön a földből és elnyeli. De ezt a verziót költségvetési okokból törölték, és azt a jelenetet rakták a helyére, amikor a halott Frank szelleme visszamegy az erdei kőhöz, és jeleket fest a kőre.

Bakik

  • Amikor a teherautó elüti Mrs Burket, akkor a kerekesszékkel becsapódik a bingó szalon ablakán, ami lehetetlen, mert merőleges szögben csapódna be.
  • Mielőtt a gyerekeket Gatlinből Hemingfordba szállítanák, az orvos megvizsgálja őket és az egészségeseknek ad egy nyalókát, akik utána felszállhatnak a buszra. Mikor Mordechait vizsgálja ad neki egy citromsárga nyalókát, akinek miután felszáll a buszra, már egy narancsos pirosas nyalóka van a kezében.
  • Mikor Johnék Gatlinbe tartanak szép tiszta és fényes a kocsijuk, majd mikor a kukoricás felé közelednek piszkos, és mikor beérnek Gatlinbe, már megint tiszta és fényes a kocsijuk.

Jegyzetek

  1. imdb.com. (Hozzáférés: 2010. október 4.)
  2. internetes szinkronadatbázis. (Hozzáférés: 2010. október 4.)

Források és külső hivatkozások