„Solymosi Péter” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Data Destroyer (vitalap | szerkesztései)
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 86.101.84.141 (vita) szerkesztéséről Csigabi szerkesztésére
13. sor: 13. sor:
| hazai státusz 1 = Játékvezető
| hazai státusz 1 = Játékvezető
}}
}}
'''Solymosi Péter''' ([[Veszprém]], [[1972]]. [[szeptember 6.]]) [[magyarok|magyar]] nemzeti [[Labdarúgás|labdarúgó]]-játékvezető. Jelenlegi lakhelye [[Veszprém]]. Polgári foglakozása gépkocsivezető és faszkalap.
'''Solymosi Péter''' ([[Veszprém]], [[1972]]. [[szeptember 6.]]) [[magyarok|magyar]] nemzeti [[Labdarúgás|labdarúgó]]-játékvezető. Jelenlegi lakhelye [[Veszprém]]. Polgári foglakozása gépkocsivezető.


==Pályafutása==
==Pályafutása==

A lap 2010. szeptember 11., 21:30-kori változata

Solymosi Péter
Solymosi Péter
Solymosi Péter
Személyes adatok
Teljes névSolymosi Péter
Születési dátum1972. szeptember 6.
Születési helyVeszprém, Magyarország
Egyéb foglalkozásGépkocsivezető
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
2001NB. I.Játékvezető
A Wikimédia Commons tartalmaz Solymosi Péter témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Solymosi Péter (Veszprém, 1972. szeptember 6.) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető. Jelenlegi lakhelye Veszprém. Polgári foglakozása gépkocsivezető.

Pályafutása

Labdarúgóként

Sporttagozatos általános iskolába járt Veszprémben, s már ötödikes korától naponta kötelező edzéseken vettem részt. Az akkori Bakony Vegyész igazolt játékosa volt, először a serdülő majd az ifi korosztályban, azután a felnőtt csapatnak is tagja lett. Később átigazolt a Veszprémi Volánhoz, és amikor az az egyesület megszűnt, egy kis csapatnál, Gyulafirátóton 1997-ben fejezte be az aktív labdarúgói pályafutást.

Labdarúgó-játékvezetőként

Nemzeti játékvezetés

A játékvezetői vizsgát 1995-ben labdarúgó edzőjének felhívására tette le, majd két év múlva megyéjében végig járva a "szamárlétrát" különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. 1997 őszén, egy VárpalotaBadacsonytomaj ifi mérkőzésen léptett először bíróként a pályára. Egyre több felnőtt mérkőzést vezetve ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára hamarosan tagja lett az NB. III-as játékvezetői keretnek, majd másfél év múlva besorolást kapott az országos keretbe, ahol először NB. II-es, aztán NB. I/B-s csapatok mérkőzéseit irányítja. A nemzeti bajnokság első osztályában, az NB. I-ben 2000 őszétől tevékenykedik. 2002-ben vezette az első MTKMatáv FC Sopron mérkőzést. Az MLSZ JB küldőinek jóvoltából amolyan házi bíróként működik az MTK–Győri ETObajnoki mérkőzéseken. Első ligás mérkőzéseinek száma: 52 (2008)

Nemzeti kupamérkőzések

Vezetett Kupa-döntők száma: 1

Szabad Föld Kupa

A Szabad Föld Kupa, egy ezüst vándorserleg, amit a Szabad Föld újság támogatott. A kupán kívül a győztes csapat egy teljes garnitúra labdarúgó-felszerelésben is részesült. A kupa létrehozásának célja volt, hogy a falusi és egyéb alsó osztályú labdarúgó csapatok is eredményesen versenyezhessenek egy országos kupában.

2003-ban a Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) szakmai felkészültségének elismeréseként felkérte, a Szár-IlzerEnese SC (3:1) döntő találkozón szolgálta játékvezetőként a labdarúgást. Partbíírói Wenczel és Takács játékvezetők voltak.

Sikerei, díjai

2006-ban Vad II. István mögött a második legjobb magyar játékvezetői eredményt érte el, a nemzeti sport munkatársainak osztályzatai alapján. 2006-ban és 2007-ben az MLSZ által alapított Herczka Pál-díjat az Év Játékvezetője érdemelte ki.

Források

Külső hivatkozások