„V, mint veszélyes” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Kisivan (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Kisivan (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
18. sor: 18. sor:
|-
|-
! style="text-align:center" | Főszerep
! style="text-align:center" | Főszerep
! style="text-align:center" | Vendég
! style="text-align:center" | Epizódjai száma
|-
|-
| [[Erica Evans]]
| [[Erica Evans]]

A lap 2010. augusztus 29., 20:55-kori változata

A V (Visitors) egy 2009. november 3-án indult tudományos fantasztikus amerikai sorozat. Az ABC csatorna kezdte el sugározni. A sorozat tulajdonképpen feldolgozás, hiszen ugyanezzel a címmel és hasonló tartalommal 1983-ban és 1984-ben már futott egy mini-sorozat, amelynek a története Kenneth Johnson agyából pattant ki. A történet lényege, hogy a Földet idegenek szállják, meg, és azok célja az uralom megszerzése a bolygó fölött. A V főszereplői: Morena Baccarin, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Charles Mesure, Elizabeth Mitchell, és Scott Wolf, a készítői pedig: Scott Rosenbaum, Yves Simoneau, Scott Peters, és Jace Hall. A sorozatot a The Scott Peters Company, a HD Films és Warner Bros Television hozta forgalomba. 2010 május 30-án az ABC csatorna bejelentette, hogy terveznek második évadot is. Ez valószínűleg 2010 novemberében fog kezdődni.

Alapkoncepció

A történet azzal kezdődik, hogy A Föld nagyvárosai fölé földönkívüliek érkeznek űrhajókkal. Őket nevezik Látogatóknak. A vezetőjük Anna főkancellár, akinek sötét tervei vannak bolygónkkal. Mint kiderül, a V-k már évek óta megérkeztek a Földre, és szinte mindenhová beférkőztek. Anna célja a hatalomátvétel a Föld fölött. A látogatók ellen egy kis csoport szerveződik, amely megfogadja, hogy harcol a V-k ellen. A csoport tagjai: egy FBI ügynök, egy V, egy férfi, akinek a családját a V-k ölték meg, egy bűnöző, és egy pap. A nevük az 5. hadoszlop lesz. A történet a V-k, és a hadoszlop harcáról szól.

Eredet

Sinclair Lewis 1935-ben It Can't Happen Here címmel írt egy novellát a fasizmusról az USA-ban. Ezt dolgozta föl a színész-rendező, Kenneth Johnson 1982-ben, Storm Warning címmel. A forgatókönyvet az NBC dolgozta föl egy mini-sorozatként. Ám az NBC vezetői elutasították a kezdeti verziót, mondván, hogy a történet túl hivatalos, túl szertartásos a nézőknek. Hogy eladhatóbbá tegyék a forgatókönyvet, újraírták azt, az új változatban az amerikai fasisztákat emberevő földönkívüliekként mutatták be, így a történet inkább hasonlóvá vált a tudományos fantasztikus kategóriához. Az újraírt történet volt a mini-sorozat, amely 1983 május 1-2-án került bemutatásra.

Szereplők

A sorozat főszereplői
Szereplő Szinész/Szinésznő Jelenlét
(évadok)
Rövid leírás
Főszerep Epizódjai száma
Erica Evans Elizabeth Mitchell 1 FBI ügynök, munkájának köszönhetően hasznos tagja a csapatnak
Jack Landry Joel Gretsch 1 pap, megpróbálja meggyőzni az embereket a hit segítségével arról, hogy ne higgyenek a Látogatóknak
Ryan Nichols Morris Chestnut 1 ő maga is látogató, de céljai ellentétesek Anna céljaival
Kyle Hobbes Charles Mesure 1 egy keresett bűnöző, akinek a céljai nem ismeretesek pontosan a néző előtt
Tyler Evans Logan Huffman 1 Erica fia, aki beleszeret Lisába, Anna lányába
Valerie Stevans Lourdes Benedicto 1 Ryan menyasszonya, ő nem V
Anna (V karakter) Morena Baccarin 1 a Látogatók főkancellárja, célja a hatalomátvétel a Föld fölött
Lisa Laura Vandervoort 1 Anna lánya, aki beleszeret Erica fiába Tylerbe
Chad Decker Scott Wolf 1 Riporter, Anna szócsöve, nem tudja eldönteni, mit gondoljon a látogatókról
Marcus (V karakter) Christopher Shyer 1 Anna legfőbb bizalmi embere
Joshua Mark Hildreth 1 Anna főorvosa, titokban az 5. hadoszlop tagja
Georgie Sutton David Richmond-Peck 1 Egy férfi, akinek a V-k megölték a családját, és ezért bosszút akar állni
Paul Kendrick Roark Critchlow 1 Erica főnöke az FBI-nál
Sarita Malik ügynök Rekha Sharma 1 Anna beépített embere az FBI-nál
Dr. Leah Pearlman Lexa Doig 1 V orvos és az 5. hadoszlop tagja
† : a szereplő a történet folyamán életét vesztette

Epizódok

1. évad

Cím Első vetítés Rendezte Írta
Pilot 2009. november 3. Yves Simoneau Kenneth Johnson & Scott Peters
29 V-hajó érkezik a Föld nagyvárosai fölé. Anna, a főkancellár bemutatkozik az embereknek, és bejelenti, hogy békével jöttek. Erica és Jack atya találkoznak egy V ellenes gyűlésen, ahol Georgie beszédet mond, és ebből kiderül, hogy a V-k már évek óta a Földön vannak, és sok helyre beszivárogtak. A gyűlést a Látogatók megtámadják, Erica és Jack sikeresen elmenekül, ám a támadók között van Erica FBI-os partnere, Dale is, akit Erica megöl. A menekülőket segíti Ryan is, aki szintén V, ám Anna céljait helyteleníti. Ryan menyasszonya Valerie, aki ember. Chad Decker riporter közben megismerkedik Anna-val.
There Is No Normal Anymore 2009. november 10. Yves Simoneau Scott Peters & Sam Egan
Erica-t and Jack-et megtámadja egy V-labda, miközben a rendőrséget próbálják hívni, de ők elpusztítják azt. Erica próbálja távoltartani a fiát a V-ktől, ám nincs tudatában, hogy a fia közben Béke-követ lett és kezd beleszeretni Anna lányába, Lisába. Erica és Jack elhatározza, hogy harcol a V-k ellen. Ryan segítséget kér Angelo Russo-tól, egy volt látogatótól, hogy megtaláljon régi ellenállókat. Anna Chad-et használja riporterként, és felvszi a diplomáciai kapcsolatokat az USA-val. A rész végén Erica halott társát, Dale-t föltámasztják a V-k.
A Bright New Day 2009. november 17. Fred Toye Diego Gutierrez & Christine Roum
Erica-t megbízzák kap a V-k védelmével az érkező fenyegetések miatt. Anna megrendez egy merényletet legfőbb bizalmasa, Marcus ellen, hogy úgy tűnjön, a V-k áldozatok. Erica meghiúsítja a merényletet. Tyler egyre közelebb kerül Lisa-hoz. Jack és Erica találkozik Georgie-val és Ryan-nel. Együtt a csapat. A hajón Joshua, Anna orvosa, aki titokban az 5. hadoszlop tagja, végleg megöli Dale-t.
It's Only the Beginning 2009. november 24. Yves Simoneau Cameron Litvack & Angela Russo-Otstot
Anna azt akarja, hogy Lisa vegye rá Tylert az anyahajóra költözésre, mert Tylerre szüksége van valamihez. A V-k forgalomba akarnak hozni egy újfajta oltóanyagot, amellyel jobbá tennék a földi ember életét. Az ellenállók azonban emögött hátsó szándékot sejtenek. Erica, Jack, Ryan és Georgie behatolnak egy vakcina gyárba és fölrobbantják azt, megsemmisítve ezzel az oltóanyag egy részét. Kiderül, hogy Ryan menyasszonya, Valerie terhes. Jack-et hasbaszúrja egy V. Tyler először találkozik Anna-val, aki próbálja a hajóra csábítani őt. Ebben a részben kiderül, hogy Anna képes úgynevezett "Gyönyört" nyújtani alattvalóinak, és így megnyugtatni őket. A V-k szerint Chad-nek agyműtétre van szüksége, mert pár év múlva egy tumor fog kifejlődni ott. A rész végén látjuk, hogy egy egész sereg hajó közeledik a Föld felé.
Welcome to the War 2010. március 30. Yves Simoneau Scott Rosenbaum
Ericát megtámadják a saját házában, ám ő megvédi magát. Az 5. hadoszlop egy új taggal bővül, Kyle Hobbs, egy keresett bűnöző csatlakozik. Jack meggyógyul a kórházban, és injekciót is kap. Chad nem akarja alávetni magát a műtétnek, mert nem bízik a V-kben. Ryan aggódik Val abnormális terhessége miatt, ám Val nem tudja vőlegényéről, hogy micsoda valójában. Anna elhatározza, hogy tojásokat fog rakni, amelyekből majd katonák kelnek ki és így létrehoz egy hadsereget.
Pound of Flesh 2010. április 6. Dean White Charles Murray & Natalie Chaidez
Anna új programja, hogy embereket költöztetne a hajóra. Ez az úgynevezett "Élj köztünk" program. Ryan látja, hogy Val terhessége gyorsabb a normálisnál. Kénytelen föllopózni a hajóra, mert a babának szüksége van onnan valamire. Ott azonban lelepleződik, és csak Georgie önfeláldozásának köszönhetően menekül meg, aki így fogságba esik.
John May 2010. április 13. Jonathan Frakes Gregg Hurwitz
Erica, Ryan and Jack megpróbálják megtalálni az 5. hadoszlop állítólagos alapítóját, John May-t. Georgie-t Joshua kénytelen megölni, hogy ne derüljön ki semmi az ellenállók tevékenységéről. Tyler konfliktusba kerül anyjával a V-k miatt.
We Can't Win 2010. április 20. David Barrett Christine Roum & Cameron Litvack
Chad és Anna Genfbe mennek az ENSZ gyűlésére, ahol Anna elkápráztatja a delegációkat egy új technológiábval. Ennek neve a "Kék Energia". Az ENSZ-főtitkár azonban kételkedik a V-kben. Erica megtudja, hogy a V-k nyomoznak az 5. hadoszlop után. Valerie elmenekül otthonról, miután megtudja az igazságot Ryan-ről. Kyle, Erica és Jack foglyul ejtenek egy embert, aki a V-knek dolgozik.
Heretic's Fork 2010. április 27. Fred Toye Angela Russo-Otstot & John Wirth
Erica, Jack és Kyle megtudják, hogy a V-k tudják a hadoszlop tagjainak nevét, ezért muszáj lépéseket tenni a megvédésük érdekében. Ryan megmenti Val-t a Látogatóktól, akik meg akarják ölni a félvér babát. Val azonban nem bocsát meg Ryan-nek, és elmegy egy V orvosnővel, aki Ryan barátja, egy biztos helyre. Chad élőben közvetíti, hogyan műtik meg az ő agyát. Hamarosan Chad rajongani kezd Anna iránt, és felajánlja a segítségét az 5. hadoszlop ellen.
Hearts and Minds 2010. május 4. Bobby Rich Gregg Hurwitz
Erica, Ryan, Jack és Kyle lelőnek egy siklót, amelyben információik szerint V harcosok utaznak. Ám kiderül, az egész csak Anna trükkje volt, hogy negatív fényben tüntesse fel a hadoszlopot, és a siklóban valójában igazi emberek ültek. Anna meghívja Tylert az "Élj a hajón" programra.Lisa azonban nem akarja ezt, mert kezdenek valódi érzései lenni Tyler iránt. Azt hazudja anyjának, hogy Tyler nem szereti őt, és nem akar a hajóra költözni. Chad megpróbál Jack-től megtudni valamit a hadoszlopról. Az epizód végén Anna parancsba adja Lisa bántalmazását, mert azt gondolja, így Tyler majd jobban fogja szánni a lányát. Kiderül, hogy az FBI-nál Malik ügynök a V-k beépített embere.
Fruition 2010. május 11. Bryan Spicer John Wirth & Natalie Chaidez
Lisa összeverve kerül kórházba, ahol Tyler kétségbeesve látogatja meg. Anna és Erica megismerkednek. A csapat egy tudóst próbál megtalálni, aki állítólag kísérleteket végzett, hogy lehet elpusztítani a V-ket. Kyle titokban megszerzi a tudós merevlemezét, és megpróbál üzletet kötni Marcussal, mindezt a hadoszlop tudtán kívül, a saját céljai elérése érdekében. Ryan üzenetet kap, hogy Val magzatvize elfolyt. Anna tojásai egyre közelebb kerülnek a kikeléshez.
Red Sky 2010. május 18. Robert Duncan McNeill Gregg Hurwitz & Scott Rosenbaum
Megszületik a baba, Val-t azonban Anna megöli. Ryan-nek azt hazudják, nem élte túl a szülést. Ryan megtörik. Erica-t Anna meghívja a hajóra egy vacsorára. Erica úgy gondolja, most itt az esély elpusztítani a tojásokat. Chad közben gyanúba keveri Joshua-t, akit letartóztatnak. Erica Lisa és a "Kék Energia" segítségével megfagyasztja a tojásokat. Lisa ezután kiengedi Joshua-t, aki elkezd lövöldözni a hajón. Erica kénytelen megölni őt, hogy tisztázza magát a gyanú alól. Marcus próbálja rávenni Kyle-t, hogy dolgozzon a V-knek, mert állítólag nem ez lenne az első ilyen tevékenysége. A hajón fölfedezik a megfagyasztott tojásokat. Anna nem bírja elviselni, hogy a harcosai meghaltak, és megrohanja őt első emberi érzése, a gyász. 12 harcos éli túl csupán. Anna dühében elindít egy akciót, amit elvileg csak későbbre terveztek, és az epizód végén az egész égbolt vörösbe borul. Joshua-t föltámasztják.

Külső hivatkozások

  • [1] - A sorozat bemutatása
  • [2] - Innen letölthető a sorozat
  • [3] - Egy igen markáns leírás a sorozatról
  • [4] - Sorozatismertető és évadértékelő
  • [5] - Angol nyelvű bemutató a sorozatról
  1. Listaelem