„Popdaráló” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a kategória javítása
82. sor: 82. sor:


== Tánckar ==
== Tánckar ==
A műsorban mindig négy táncosnő gondoskodik a megfelelő hangulatról. A háttértáncosokat [[Seres Attila]] segítségével készülnek a műsorokra a színfalak mögött. A tánckart Szelier Ágnes , Simon Dóra, Szoboszlay Judit és Hevesi Lilla alkotják.A legutóbbi részekben Juditot Lénárd Vivien helyettesítette, aki a díjakat szokta átadni a nyerteseknek!
A műsorban mindig négy táncosnő gondoskodik a megfelelő hangulatról. A háttértáncosokat [[Seres Attila]] segítségével készülnek a műsorokra a színfalak mögött. A tánckart Szelier Ágnes, Simon Dóra, Szoboszlay Judit és Hevesi Lilla alkotják. A legutóbbi{{mikor}} részekben Juditot Lénárd Vivien helyettesítette, aki a díjakat szokta átadni a nyerteseknek!


== Források és Jegyzetek ==
== Források és Jegyzetek ==

A lap 2010. augusztus 4., 19:46-kori változata

Popdaráló
Műfajzenés vetélkedő showműsor

MűsorvezetőKovács Áron

Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok2
Gyártás
GyártóFilmservice
Sugárzás
Eredeti adóTV2
Eredeti sugárzás2008. március 14. – 2008. december 6.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Popdaráló egy zenés szórakoztató és vetélkedő műsor a TV2 műsorán, amit Kovács Áron vezet. A játékban nyolcjátékos méri össze tudását abban, hogy mennyire ismerik a magyar slágerek dalszövegeit. Itt az énektudás egyáltalán nem számít, csak a pontos szövegre koncentrálnak.

A számokat profi zenekar kezdi el, és ahol az énekes abba hagyja a szöveget, onnan kell a játékosnak folytatnia. Többféle próba létezik a játékban, ezért van, hogy néha csak egy sort, máskor több részletet kell beénekelni. A játék fődíja hárommillió forint.

Szabályok

Az első fordulóban a műsorvezető véletlen szerűen kiválaszt nyolc játékost( az új részekben már csak hat), akiknek folytatniuk kell azt a dalt, amit éppen a zenekar játszik, és így felmehetnek a színpadra. Itt egyszerűen folytatniuk kell az aktuális dalt, amit a zenekar játszik, ez általában egy-két sor. Az a két játékos, akik utoljára maradnak, kiesnek.

A második fordulóban a játékos többféle próbával is találkozhat, az egyik az üresjárat. Ez úgy zajlik, hogy a zenekar rövid felvezetést tart, majd a játékos elé egy több helyen hiányos szöveget vetítenek, amit ki kell egészítenie, ha mind a tizenkét helyen helyesen énekli be a szavakat, akkor tizenkét pontot kap. Minden rontással eggyel kevesebb pont begyűjtésére van lehetősége a játékosnak. Egy másik erőpróba a Megkeverve, ahol a játékosoknak a rájuk eső szöveg minden szava ott van a kivetítőn, nekik csak helyes sorrendbe kell helyezniük azokat. A harmadik lehetőség a Vajon mi?, ahol a játékos négy kategóriából választhat, és a választott kategóriából játsszák el neki a dalt, amit szintén folytatnia kell. A negyedik lehetőség a Ne bízz a bandában!, itt a zenekar eljátssza a számot, de több helyen helytelen szöveggel, amit a játékosnak kell helyesre cserélnie.

Ha esetleg a második forduló után döntés képtelenség állna fönn, akkor egy úgy nevezett szakító próba következik. Ez úgy zajlik, hogy a műsorvezető mond egy évszámot és egy előadót, majd a két játékosból aki gyorsabban reagál, eldöntheti, hogy a dalt meg próbálja, vagy lepasszolja, de ezt a szám címének ismerete nélkül teszi. Ha elvállalja, folytatnia kell a zenekar által elkezdett számot, ha lepasszolja, a másik játékosnak kell megkísérelnie ugyan ezt.

A harmadik fordulóra ismét feleződik a létszám, tehát már csak ketten játszanak. Itt a Rangadó következik, ahol a játékosoknak egy teljes dalrészletet kell folytatniuk, mindketten kétszer kerülnek sorra, mindig más-más dalokkal. A fordulót az nyeri, aki kevesebbet hibázott. Ha a forduló után döntetlen az állás, szakítópróba következik. Innen egy játékos mehet tovább a fődíjért.

A negyedik fordulóban a Végső visszaszámlálásra kerül sor. A játékosnak hét ismert slágerből, az előadó, évszám és a cím ismertetése után, folytatnia kell a zenekar által elkezdett számokat. Összesen kétszer hibázhat, a harmadik a játék végét jelenti. Minden helyes megfejtésért 200.000 forintot kap. Az ötödikért természetesen a hárommillió forintot.

A zenekar

A Popdarálóban mindig ugyanaz a zenekar játszik. A hosszabb intro (bevezető) részeket általában lerövidítik, ezzel is biztosítva a műsor folyamatos pörgését. A zenekar repertoárja felöleli az összes ismert, és a műsorban használni kívánt slágert. A zenekart rendszerint egy vendég művész is kiegészíti.

A zenekar tagjai

Tánckar

A műsorban mindig négy táncosnő gondoskodik a megfelelő hangulatról. A háttértáncosokat Seres Attila segítségével készülnek a műsorokra a színfalak mögött. A tánckart Szelier Ágnes, Simon Dóra, Szoboszlay Judit és Hevesi Lilla alkotják. A legutóbbi[mikor?] részekben Juditot Lénárd Vivien helyettesítette, aki a díjakat szokta átadni a nyerteseknek!

Források és Jegyzetek