„Magyar Műfordítók Egyesülete” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Műfordítók” kategória hozzáadva (a HotCattel)
form
1. sor: 1. sor:
A Magyar Műfordítók Egyesülete (MEGY) 2003 ősze óta tömörít magába minőségi műfordítás iránt elkötelezett műfordítókat. Az egyesület kb. 150 tagot számlál (2010-es adat). A MEGY egyfelől szakmai fórumot biztosít a fordítóknak, másfelől igyekszik érdekvédelmi szerepkört is felvállalni, és az európai társszervezetekkel vállvetve küzd a műfordítók és a fordításirodalom szakmai és anyagi megbecsüléséért.
A '''Magyar Műfordítók Egyesülete''' (MEGY) 2003 szeptemberében törént alapítása óta tömörít magába minőségi műfordítás iránt elkötelezett műfordítókat. Az egyesület kb. 150 tagot számlál (2010-es adat). A MEGY egyfelől szakmai fórumot biztosít a fordítóknak, másfelől igyekszik érdekvédelmi szerepkört is felvállalni, és az európai társszervezetekkel vállvetve küzd a műfordítók és a fordításirodalom szakmai és anyagi megbecsüléséért.

A MEGY tagja az európai [[CEATL]]-nek.
A MEGY tagja az európai [[CEATL]]-nek.



A lap 2010. május 22., 16:00-kori változata

A Magyar Műfordítók Egyesülete (MEGY) 2003 szeptemberében törént alapítása óta tömörít magába minőségi műfordítás iránt elkötelezett műfordítókat. Az egyesület kb. 150 tagot számlál (2010-es adat). A MEGY egyfelől szakmai fórumot biztosít a fordítóknak, másfelől igyekszik érdekvédelmi szerepkört is felvállalni, és az európai társszervezetekkel vállvetve küzd a műfordítók és a fordításirodalom szakmai és anyagi megbecsüléséért.

A MEGY tagja az európai CEATL-nek.

Külső hivatkozások